Itálie – Kanada 1:6 (kon.) | Norsko – Velká Británie 4:3 (2:1 po s.n.) | Francie – Kazachstán 2:1 (kon.)
Rakousko – USA 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švýcarsko 0:6 (kon.) | Česko – Švédsko cz 3:5 (kon.)
konec
Česko
3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Švédsko
Neděle 15.05.2022, 19:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    45:19 Matěj BLÜMEL - 3:5
     
    45:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je bleskurychlá odpověď v podání českého týmu! Roman Červenka opět ukázal, že je opravdu hokejový virtuóz. Z levého mantinelu narýsoval přenádherný pas přes osu hřiště, do kterého se plnou silou opřel MATĚJ BLÜMEL a překonal Magnuse Hellberga. Asistence: Roman Červenka, Radim Šimek.
    44:50 Anton BENGTSSON - 2:5
     
    44:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ne, českému týmu to dnes nejde. Po chybě na modré čáře se Tre Kronor vrhli do rychlého kontru. Mathias Bromé přenechal touš na z druhé vlny najíždějícího ANTONA BENGTSSONA, který z mezikruží rozvlnil síť za Markem Langhamerem. Asistence: Mathias Bromé.
    37:36 Tomáš KUNDRÁTEK - 2:4
     
    37:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká přesilovka byla dlouhou dobu statická a nevypadalo to, že by mohla uspět. Roman Červenka ale nakonec vystřihl z pravého kruhu geniální pas na TOMÁŠE KUNDRÁTKA, který z levého kruhu uklidil puk z jedničky za přesouvajícího se Hellberga. Asistene: Roman Červenka, David Jiříček.
    28:52 Rasmus ASPLUND - 1:4
     
    28:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!´
    Český tým se ve druhé třetině sype jako domeček z karet! Po nevyužité přesilovce si česká obrana nepohlídala RASMUSE ASPLUNDA, který se řítil na Vejmelku úplně sám. Nakonec úspěšně zakončil mezi ruku a beton. Karel Vejmelka dnes v české svatyni dochytal. Asistence: Erik Gustafsson.
    25:50 Mathias BROMÉ - 1:3
     
    25:50
    Švédsko právě vstřelilo branku! Slabší chvilku si nyní vybral český brankář Karel Vejmelka. MATHIAS BROMÉ projel přes modrou čáru na pravý kruh, odkud puk poslal mezi rukou a betonem ke vzdálenější tyči, i přesto, že Vejmelka dobře viděl. Bez asistence.
    22:47 Emil BEMSTRÖM - 1:2
     
    22:47
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédský výběr jde do vedení. Lucas Bemström nabil na levé straně EMIL BEMSTRÖM, který puk poslal z jedničky do šibenice. Český gólman byl bez šance. Asistence: Lucas Wallmark, Erik Gustafsson.
    19:24 Rasmus ASPLUND - 1:1
     
    19:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Švédové nakonec po řadě velkých šancí dokázali obrovského tlaku přeci jen využít. Odražený puk dokázal z brankoviště do prázdné klece doklepnout RASMUS ASPLUND. Asistence: Joakim Nordström, Anton Bengtsson.
    06:03 David KREJČÍ - 1:0
     
    06:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    I Češi teď v útočném pásmu znepříjemňovali život rozehrávce Tre Kronor. Puku se nakonec po litém boji zmocnil Roman Červenka, jenž předložil puk do prostoru mezi kruhy, kde měl napřaženo DAVID KREJČÍ. Dělovka olomouckého šikuly pak prosvištěla až do sítě. Asistence: Roman Červenka.

    Martin Rambousek

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 7. Krejčí (Červenka), 38. Kundrátek (Červenka, Jiříček), 46. Blümel (Červenka, Šimek) – 20. Asplund (Nordström, Bengtsson), 23. Bemström (Wallmark, Gustafsson), 26. Bromé, 29. Asplund (Gustafsson), 45. Bengtsson (Bromé)


    Česko: Vejmelka (29. Langhamer) – Hronek, Šimek, Kundrátek, Ščotka (A), Jiříček, Sklenička, Jordán – Blümel, Krejčí (A), Červenka (C) – Vrána, Hertl, Smejkal – Stránský, Špaček, Simon – Zohorna, Černoch, Flek.
    Trenér: Kari Jalonen

    Švédsko: Hellberg (Högberg) – Larsson (A), Dahlin, Gustafsson, Ekman-Larsson (C), Tömmernes, Lindholm – Bemström, Wallmark, Nordström (A) – Friberg, Asplund, Kellman – Bengtsson, Klingberg, Bromé – Lang, Aman.
    Trenér: Johan Garpenloev

    Rozhodčí: Ingram (CAN), MacFarlane (USA) – Briganti (USA), Simon Synek (SVK)

    Diváci: 6089
    thejrc.org