Olomouc B – Rosice 2:1 (kon.) | Blansko – Vrchovina 0:0 (kon.) | Frýdek-Místek – Znojmo 3:0 (kon.)
Zlínsko – Slovácko B 3:4 (kon.) | Uh. Brod – Ostrava B 0:2 (kon.) | Uničov – Vratimov 2:0 (kon.)
Vel. Meziříčí – FKM Vysočina Jihlava 4:0 (kon.) | Hlučín – Zlín B 3:1 (kon.)
konec
FC Hlučín
3:1 (1:1)
FC Zlín B
Středa 25.05.2022, 18:00Moravskoslezská fotbalová liga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání mezi Hlučínem a zlínským B-týmem. Druhý jmenovnaý klub nastoupil do zápasu o něco lépe. Byl aktivnější a jednu z vytvořených šancí proměnil v úvodní branku. Pak ale Hlučín výrazně přidal na výkonu a nasazené tempo neopustil až do zavěrečných minut, kdy vedení navíc pojistil na konečný výsledek 3:1. (19:55:38)
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+2. DOSTÁL - 3:1
     
    90+2
    Hlučín právě vstřelil branku! Domácí tým si vytvořil s posledními minutami zápasu útočný tlak a pojistil své vedení! RADIM DOSTÁL dostal balon pod kontrolu ve vápně a pak poslal míč neomylně až za brankovou čáru.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Hlučín:
    ze hřiště odchází Lokša, přichází Hon.
     
    90
    Běží poslední okamžiky dnešního zápasu. Zlín je momentálně nastěhován na soupeřově polovině, míč ale nemá zcela pod kontrolou.
     
    89
    Hostující celek se nyní snažil o dalekonosnou přihrávku po zemi, ta ale končí těsně před rohovým praporkem, míč se tak vrací do moci Hlučínu.
     
    88
    V pokutovém území domácích nastala poměrně nepřehledná situace, po které si ale Hlučín může ulevit. Balon se nakonec z klubka hráčů vymotal jen mimo dosah všech Zlínských.
     
    87
    Matěj Kořének pro svůj tým nyní vybojoval outové vhazování v poměrně dobré vzdálenosti od soupeřova vápna. Uvidíme tedy, jak s touto šancí Zlín naloží.
     
    85
    Žlutá karta pro tým FC Hlučín (Lenhert).
     
    85
    Hlučín se dopustil faulu na soupeřově polovině. Zlín se tak po zmíněné útočné akci opět dostane do útoku. Míč už letí až téměř do vápna domácích.
     
    84
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín B:
    ze hřiště odchází Pobořil, přichází Kořének.
    ze hřiště odchází Pobořil, přichází Trtek.
     
    83
    Což nyní pouze potvrdila jejich velmi solidní útočná akce z brejku! Radim Dostál dostal míč a naběhl s ním do palebné pozici. Z ní pak zamířil k levé tyči z brankářova pohledu. Tam brankář skočil včas a vyrazil střelu na rohový kop.
     
    81
    Obrázek hry se ovšem nemění. Fastav Zlín si určitě vede lépe, co se držení míče týče. Nedokáže s ním ale přejít přes dobře rozestavenou obranu domácích, kteří zatím hrají velmi dobré utkání.
     
    80
    Po nevydařeném rohovém kopu se míč přestěhoval zpět na kopačky fotbalistů ve žlutých dresech. Ti tak mohou opět na soupeřovu polovinu a budou se zcela určitě snažit o vyrovnání.
     
    79
    Střídání v týmu FC Hlučín:
    ze hřiště odchází Wala, přichází Kovala.
     
    79
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín B:
    ze hřiště odchází Číž, přichází Lakomý.
     
    78
    Z rohového kopu žádné nebezpečí nepřišlo. Domácí fotbalisté tak vedení nenavýšili. Dvoubrankový náskok by se jim v této situace jistě velmi hodil.
     
    77
    Po delší době se do akce dostali také domácí. Hlučín využil rychlého brejku, který měl zakončovat Dostál. Střela se ale odrazila končí mimo, míří však na rohový kop.
     
    75
    Nyní už to bylo z pohledu hostujících hráčů o něco nebezpečnější! Lapeš musel vytasit pohotový zákrok. Míč se mu podařilo vyrazit na rohový kop.
     
    74
    Byť mají zlínští fotbalisté v posledních okamžicích více ze hry a drží míč pouze oni, žádnou šanci, která by stála za zmínku, jsme neviděli. Uvidíme, zda Zlín prorazí a podaří se mu srovnat stav utkání.
     
    71
    Jiří Pafka nyní rozehrával další z útočných situací hostujícího celku. Ta nakonec ale končí jen ofsajdovým postavením, které rozhodčímu neuniklo.
     
    70
    Střídání v týmu FC Hlučín:
    ze hřiště odchází Praus, přichází Lenhert.
    ze hřiště odchází Moučka, přichází Zajíček.
     
    69
    Hlučín stále musí hrát bez balonu na kopačkách. Fastav nyní drží míč ve své moci a snaží se najít cestu k domácí brance.
     
    67
    Zlín se v posledních minutách dostává do poměrně dobrých šancí, které pramení z jeho útočného tlaku, Lapeš ale zatím nemusel vytasit žádný z těžších zákroků.
     
    65
    A nyní si musel zahrát také strážce domácí branky, který byl pod tlakem hostujících hrčáů. Lapeš ale nakonec s klidem rozehrává balon až k půlicí čáře.
     
    64
    Nyní se hra na chvíli pozdržela, neboť jeden z domácích fotbalistů zůstal ležet na trávníku po jednom ze soubojů. Ten byl však v rámci pravidel, což se nelíbí domácím fanouškům.
     
    61
    Je nutno zmínit také domácí fanoušky, kteří jsou slyšet takřka od první minuty a výrazně ženou svůj tým za bodovým ziskem.
     
    60
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín B:
    ze hřiště odchází Mach, přichází Slončík.
    ze hřiště odchází Červinka, přichází Ovesný.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Praus (FC Hlučín).
     
    60
    Hlučínští fotbalisté se snažili přejít do útoku, jenže potom byli až příliš aktivní a útočný faul vrátí míč na kopačky hostujícíc hráčů.
     
    58
    I ve druhém poločase prozatím sledujeme aktivní fotbal z obou stran, dvě příležitosti pro svůj tým vybojoval Radim Dostál, jednu z nich pak dokonce proměnil.
     
    56
    Radim Dostál je v posledních okamžicích velmi aktivní! Nyní s míčem naběhl do vápna, zbavil se obránce a mířil k bližší tyči. Jeho pokus sice síť rozvlnil, jenže pouze tu boční.
     
    54
    Velmi dobrá akce v podání domácích fotbalistů! Dostál tentokrát centruje z pravého křídla z brankářova pohledu. Balon se poté odrazil k dalšímu z hlučínských hráčů, jenže balon následně končí mimo po nevydařeném střeleckém pokusu.
     
    52
    Daniel Mach nyní dobře zapracoval v obraně, když doběhl míč jako první a pak ho ještě dokázal nadvakrát dostat od dotírajícího nabíhajícího protihráče.
    50. DOSTÁL - 2:1
     
    50
    Hlučín právě vstřelil branku! Domácí se radují, jdou totiž poprvé v utkání do vedení! RADIM DOSTÁL se dostal s míčem za hranici pokutového území, když pak velmi dobře umístil míč nechytatelně na zadní tyč!
     
    49
    Dominik Mládek si nyní aktivně řekl o přihrávku do běhu, kterou také dostal. Nicméně už se dostal za obranu, když rozhodčí odpískal ofsajdové postavení.
     
    47
    Hosté nyní faulovali jednoho z útočících hráčů v poměrně dobré pozici z pohledu domácích. Následoval centr zhruba doprostřed vápna, kde si ale na míč nikdo z Hlučínských nesáhl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní půli, která nebyla z diváckého pohledu vůbec špatná. Lépe do ní vstoupil určitě hostující Zlín, který si také připsal první branku díky vysoké útočné aktivitě. Po obdrženém gólu se ale zvedl také Hlučín a herně se zvedl. Díky tomu přišlo vyrovnání a následně jsme mohli vidět další branky na obou stranách, avšak prozatím neviděli.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Nyní už to vypadá, že hráči obou týmů chtějí poločas v klidu dohrát. U míče jsou nyní fotbalisté domácího celku, nicméně jej drží pouze na své polovině.
     
    41
    Z následné protiakce jsme nebyli vůbec daleko od druhé branky hostujícího celku. Nicméně ten nezahrál nyní vůbec dobře. Hráči Zlínu běželi tři na jednoho, jenže finální přihrávka nepřišla v pravý čas a nebyl přesná, končí jen u brankáře Lapeše.
     
    40
    Domácí si vybojovali další rohový kop, ani tento jim ale nepřinesl žádnou branku ohrožující šanci.
     
    39
    Jakub Ptáček bude vhazovat od pomezní čáry. Vypadá to na daleký hod až do pokutového území, kde už se sbíhají především domácí fotbalisté.
     
    37
    Fotbalisté v zeleném, domácí, se nyní opět usadili před soupeřovou šestnáctkou a snaží se najít skulinku, kterou by prošli poprvé v zápase do vedení.
     
    35
    Na hřišti se toho nyní příliš neděla, až zlínští fotbalisté se z obrany dostali do rychlého úniku, který měl zakončovat Daniel Mach. Jeho střela či přihrávka ale neprošla.
     
    32
    A další dobrá kombinace Hlučínu, který se opravud po první inkasované brance herně zvedl a stále zvedá. Nyní letěl balon po kombinaci na jeden dotyk k Lokšovi, jen těsně mu však utekl.
     
    31
    Vojtěch Wala nyní naběhl s míčem do vápna, kde byl soupeřem podražen. Sudí ale pokutový kop nenařizuje, vše prý bylo v rámci regulí. Wala ani domácí diváci s verdiktem nesouhlasí.
    31. WOLF - 1:1
     
    31
    Hlučín právě vstřelil branku! Domácí po první inkasované brance přidali a nyní se mohou radovat také oni. TOMÁŠ WOLF byl v šestnáctce nejaktivnější a míč dostal až za brankovou čáru – 1:1.
     
    27
    Jakub Ptáček nyní dobře zapracoval v obraně a vystihl soupeřovu přihrávku zhruba na polovině hřiště.
     
    25
    Wala dostal svižnou přihrávku do běhu. Ta ho vyslala výrazně na soupeřovu polovinu. Wala pak chytrým pasem po zemi hledal nabíhajícího Mládka, který si ale míč ukopl příliš daleko, a tak pro Bachůrka nebyl problém udržet míč v rukavicích.
     
    23
    Radim Pobořil byl v útočné akci velmi aktivní, možná až přespříliš. Sudí totiž jeho počínaní vidlě jako nedovolené, a tak bude rozehrávat od vlastní branky gólman Bachůrek.
    21. MLÝNEK - 0:1
     
    21
    Tým Zlín B právě vstřelil branku! Máme tu první branku zápasu a nutno říct, že zaslouženě. Zlín je v posledních minutách velmi aktivní a zde přichází jeho odměna. MARTIN MLÝNEK dostal dobrou přihrávku, která ho vyzvala k souboji proti samotnému gólmanovi. Mlýnek chvíli váhal se střelou a následně ji poslal přesně k levé tyči. Lapeš se natahoval marně.
     
    19
    Dlouhý nákop na Tomáše Wolfa nekončí tam, kde by si hostující fotbalisté přáli. Nejblíže měl k míči jeden ze stoperů Hlučína. Ten pak také předává míč svým spoluhráčům, kteří to opět zkusí v útoku.
     
    18
    Po delší době se vydali do útoku také domácí, konkrétně to byl Ondřej Moučka, který vedl akci z pravého křídla. Následně cílil přihrávku do vápna, ta ale neprochází přes stopera.
     
    17
    Červinka nyní vybojoval míč před soupeřovým vápnem a tlak hostí tak může pokračovat. Zlínští jsou nyní lepším týmem na hřišti.
     
    15
    Jiří Pafka dostal poměrně dobrou přihrávku do běhu. Tím se dostal do souboje proti poslední obránci, na kterého si ale nepřišel. Pafka zkusil střelu z větší vzdálenosti, ta nimcéně neprošla.
     
    13
    Domácí se nyní po delší době vydali do útoku, ale nenašli cestu až k ohrožení soupeřovy branky. K míči se tak vrací fotbalisté ve žutém, tedy ti hostující.
     
    11
    Dalyn Červinka tentokrát znovu v akci. Doběhl si na centr z křídla a hlavou jej pak posílá doprostřed branky, s čímž nemá domácí brankář žádný problém.
     
    9
    Dalyn Červinka v první dobré šanci dnešního zápasu! Dostal přihrávku před šestnáctku, měl navíc dostatek prostoru. Rozhodl se ale nepokračovat s míčem k brance, zasekl a poslal přihrávku na nabíhající klubko hráčů, kde byl i jeho spoluhráč. Ten následnou střelu posílá výrazně mimo.
     
    7
    Mládek poslal ve velmi těžké pozici u pomezní čáry balon na spoluhráče, který na přihrávku ale nedosáhl. Balon se tak dostává opět k hostujícímu Zlínu.
     
    5
    Další šance přišla pro domácí v podobě rohového kopu. Ani tenhle ale nenadělal Bachůrkovi v brance výranější problémy. Naopak Fastav míří s balonem na opačnou stranu.
     
    4
    Tomáš Wolf zkusil procpat stejně jako před chvílí Mládek míč z křídla do šestnáctky, ani on ale neuspěl.
     
    4
    Před malou chvílí to vypadalo, že by se mohli hosté dostat do velmi zajímavé šance. Nevyšla jim ale poslední přihrávka, směřovaná za soupeřovu obranu.
     
    2
    Rohový kop nekončí žádnou akcí, která by stála za zmínku. Hostující Zlín se ubránil bez potíží.
     
    1
    Dominik Mládek naběhl s balonem na pravé křídlo, odkud zkoušel míč poslat do vápna. Míč nicméně neprošel přes bránícího hráče a míří na rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hlučín: Lapeš – Wala, Hasala, Ptáček, Praus, Lokša, Plesník – Mládek, Moučka, Wolf, Buchvaldek.
    Náhradníci: Lenhert, Handlíř, Hon, Kovala, Zajíček, Dotál, Prokel
    Trenér: Smékal

    FC Fastav Zlín B: Bachůrek – Mach, Jura, Slovák, Červinka, Pafka, Mlýnek – Číž, Chwaszcz, Pobořil, Chrudina.
    Náhradníci: Kořének, Lakomý, Slončík, Ovesný, Uhřík, Trtek, Somberg
    Trenér: Juřička

    Rozhodčí: Bebenek – Volek, Lukašík.
     


    FC Fastav Zlín B

    Ve Zlínu nebudou se sezonou spokojeni, neprobíhá totiž podle představ. Fastav se momentálně v tabulce drží až na 13. pozici, která mu sice zaručuje udržení se v soutěži, Zlín nicméně směřoval určitě výše. Zlínští se nemusí bát sestupové příčky, na ni totiž mají náskok více než desetibodový. V posledních duelech má Zlín spíše střídavou formu, v posledním zápase se mu podařilo remizovat s Frýdkem-Místkem.

    V klubu mají rozložené palebné síly mezi více hráčů. Nejvíce se ovšem prozatím daří Simonu Chwaszczovi, který se trefil pětkrát v osmi zápasech. Stejný počet gólů se povedl také záložníkovi Liboru Bobčíkovi.
     


    FC Hlučín

    Tento celek zatím může být s probíhajícím sezony relativně spokojen. V tabulce ho najdeme na přívětivé čtvrté pozici. Navíc může (v případě zaváhání B-týmu Baníku Ostrava) pomýšlet ještě na vyšší příčku. Na ni momentálně ztrácí tři body. Hlučín nemá příliš špatnou formu, nicméně mu ji trochu narušilo poslední kolo, kdy jej v těsném souboji přetlačily Rosice.

    Lídrem týmu je útočník Radovan Lokša, který má na kontě 18 přesných zásahů. Vůbec špatně si nevede ani Adam Zajíček, který se trefil již jedenáctkrát.
     
    Dobrý den, společně dnes budeme sledovat utkání mezi domácím Hlučínem a B-týmem Zlínu. Úvodní výkop je naplánován na 18:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Adam Pavlíček

    Branky: 31. Wolf, 50. Dostál, 90+2. Dostál – 21. Mlýnek

    Karty:   60. Praus (HLU), 85. Lenhert (HLU)


    FC Hlučín: Lapeš – Wala, Hasala, Ptáček, Praus, Lokša, Plesník – Mládek, Moučka, Wolf, Buchvaldek.
    Náhradníci: Lenhert, Handlíř, Hon, Kovala, Zajíček, Dotál, Prokel

    Trenér: Smékal

    FC Zlín B: Bachůrek – Mach, Jura, Slovák, Červinka, Pafka, Mlýnek – Číž, Chwaszcz, Pobořil, Chrudina.
    Náhradníci: Kořének, Lakomý, Slončík, Ovesný, Uhřík, Trtek, Somberg

    Trenér: Juřička

    Rozhodčí: Bebenek – Volek, Lukašík
    thejrc.org