Nominační TK fotbalové reprezentace U21 (kon.) | Nominační TK fotbalové reprezentace (kon.)
konec
Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

Středa 25.05.2022, 11:00 • Tiskový sál FAČR • Tiskové konference
    Nominace národního týmu
     
    Tisková konference skončila. (11:44:18)
     
    Petr Šedivý také připomněl, že pokračuje prodej balíčků na zápasy se Švýcarskem, Španělskem a Portugalskem. Prodává se na webu vstupenkyfotbal.cz a hned zítra začne prodej jednotlivých vstupenek.
     
    Trenér také promluvil o Ondřeji Čelůstkovi a nebo o nominaci Václava Černého. Krátce se také zmínil na téma nominace Alexe Krále, který zatím figuruje mezi náhradníky.
     
    Jaroslav Šilhavý: „Samozřejmě nás mrzí, že Patrik Schick není v nominaci. V průběhu sezony jsem s ním komunikoval a říkal mi, že by měl chuť Ligu národů hrát. Jenže v závěru sezony měl opět problémy s bolestí a následně lékařský tým Leverkusenu rozhodl, že podstoupí chirurgický zákrok. Teď je jako rekonvalescent a hrát nemůže."
     
    Jaroslav Šilhavý: „Vedle Ondřeje Lingra jsme stáli o další čtyři hráče Slavie. Ti ale nakonec kvůli zdravotním problémům v nominaci nejsou. Jednalo se o Provoda, Holeše, Ševčíka a Hovorku."
     
    Jaroslav Šilhavý: „V nominaci chybí asi přibližně deset hráčů, kteří mají zdravotní problémy. Snažili jsme se tak vybrat ten nejsilnější možný tým, který byl v danou chvíli k dispozici."
     
    Jaroslav Šilhavý k nominaci Adama Vlkanovy: „Adam byl ústřední postavou Hradce Králové, který se dokázal prosadit do nejlepší šestky soutěže. Adam hraje dlouhodobě velmi dobře a čísla měl výborná už v předešlých sezonách. Proto jsme se rozhodli, že mu poprvé dáme šanci v národním týmu."
     
    Tomáš Pešír (vedoucí týmu): „Náš sraz začne oficiálně v pondělí 30. května ve 12 hodin. Většina hráčů a členů realizačního týmu bude již na Puma Fotbalistovi roku v neděli. Následně odehrajeme dvě utkání v Edenu se Švýcarskem a Španělskem. Poté se přesuneme do Portugalska a následně do Španělska."
     
    Nominace národního týmu na Ligu národů (červen 2022)
    Brankáři: Jiří Pavlenka (Werder Brémy), Jindřich Staněk (Viktoria Plzeň), Tomáš Vaclík (Olympiacos).

    Obránci: Jakub Brabec (Aris Soluň), Vladimír Coufal (West Ham), Milan Havel (Viktoria Plzeň), Václav Jemelka (Sigma Olomouc), Aleš Matějů (Benátky), Tomáš Petrášek (Raków Czestochowa), David Zima (FC Turín), Jaroslav Zelený (FK Jablonec).

    Záložníci: Václav Černý (FC Twente), Jakub Jankto (Getafe), Lukáš Kalvach (Viktoria Plzeň), Ladislav Krejčí ml. (Sparta Praha), Ondřej Lingr (Slavia Praha), Jakub Pešek (Sparta Praha), Michal Sadílek (FC Twente), Tomáš Souček (West Ham), Adam Vlkanova (Hradec Králové).

    Útočníci: Adam Hložek (Sparta Praha), Václav Jurečka (1.FC Slovácko), Jan Kuchta (Lokomotiv Moskva).
     
    Následně dostal slovo trenér Jaroslav Šilhavý, který vyjmenoval nominované hráče.
     
    Tiskový mluvčí A-týmu reprezentace Petr Šedivý přivítal novináře a na úvod tiskové konference připomněl vyhlášení ankety Puma Fotbalista roku 2021, které proběhne v neděli vpodvečer.
     
    Fotbalový národní tým čeká v úvodu června mimořádně nabitý program. V rámci Ligy národů odehraje tým Jaroslava Šilhavého v domácím prostředí zápasy se Švýcarskem a Španělskem, následně se pak vydá do Lisabonu, resp. Málagy k zápasům s Portugalskem a Španělskem. Všechny čtyři zápasy národní tým odehraje v rozmezí 2. až 12. června. Právě na tyto čtyři zápasy dnes trenér Jaroslav Šilhavý nominuje tým.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Aleš Strouha

    bahis siteleri