Vyšehrad – Slavia B 0:0 (zruš.) | Sokolov – Benešov 3:0 (kon.) | Králův Dvůr – Admira Praha 1:0 (kon.)
konec
FK Králův Dvůr
1:0 (1:0)
FK Admira Praha
Sobota 28.05.2022, 10:30 • Fotbalový stadion, Králův Dvůr • Česká fotbalová liga (A) • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou dnešní utkání mezi Královo Dvorem a pražskou Admirou. Domácí nyní profitují z dobře odehraného prvního poločasu, kdy míč do branky vsítil Tomáš Osvald. V této části hry pak navíc Králův Dvůr mohl přidat další přesnou trefu. Admira neměla příliš šanci, které by výrazně ohrozily soupeřovu branku, případně byl Václav Kudrna připravený zasáhnout. Z dnešního utkání je to tedy vše, děkujeme za pozornost! (12:25:33)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí Václav Kudrna vidí od rozhodčího žlutou kartu za zdržování hry.
     
    90+2
    Do hry se zapojil také brankář hostí Keller. Po standardní situaci ale nepřišla žádná branku ohrožující situace. Hosté sice v pokutovém území dvakrát hlavičkovali, ani jednou nebyl jejich pokus vůbec přesný.
     
    90+2
    Po Osypenkově faulu má hostující celek k dispozici standardní situaci. Možná poslední možnost jak srovnat stav utkání.
     
    90+1
    Žlutá karta pro tým FK Králův Dvůr (Osypenko).
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby byly nastaveny dvě minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr:
    ze hřiště odchází J. Novák, přichází Krejča.
     
    88
    Rohový kop nebyl příliš špatný. Od klubka hráčů se balon odrazil před hranici pokutového území, přímo k JIřímu Kabelemu. Ten si jej zpracoval a zamířil do horních pater branky. Jenže přestřelil, jeho pokus letí jen nad horní tyč.
     
    87
    Domácím se nyní poté, co ustáli tlak, podařilo otočit hru na soupeřovu polovinu. A vybojovali zde rohový kop.
     
    85
    Jakub Michálek naběhl s balonem na kopačkách do pokutového území. Tam neměl ale dostatek prostoru ke střele. Tu mu zablokoval obránce, který se společně s ním stačil vrátit.
     
    83
    Na hřišti můžeme vidět čím dál tím více emocí z obou stran. Snad se tedy závěr utkání dohraje především ve fotbalovém duchu. Stále je totiž o co hrát, domácí drží jednogólové hubené vedení.
     
    81
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr:
    ze hřiště odchází Kraus, přichází Osypenko.
     
    79
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Čácha, přichází Karvánek.
     
    77
    Žlutá karta pro tým FK Králův Dvůr (R. Novák).
     
    75
    Michal Douděra šikovně udržel balon před dotírajícím protihráčem. Následně se s ním vydal na soupeřovu polovinu a zakládá další útočnou akci hostujících hráčů.
     
    73
    Hra se nyní opět kouskuje, nevidíme žádný soustavný tlak na ani jedné straně. Nyní vhazují domácí, kteří jsou spíše pod tlakem, nicméně nepřichází žádná branku ohrožující šance ze strany Pražanů.
     
    71
    Tomáš Osvald rozehrál pro domácí rohový kop, který byl o něco přetažený. Skončil nejblíže u hostujícího hráče, který jej hlavou odklidil mimo pokutové území.
     
    70
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr:
    ze hřiště odchází Beňo, přichází Dvořák.
     
    69
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Martinic, přichází Trajhan.
    ze hřiště odchází Zahálka, přichází Skalický.
     
    67
    Standardní situace, která nebyla v optimální vzdálenosti ke střeleckému pokusu, nepřinesla hostujícímu celku žádnou střelu. Domácí byli v obraně opět neprostupní.
     
    65
    Rozehrávka od rohového praporku nebyla příliš dobrá. Přihrávka byla rychlá, letěla jen kousíček od země. První domácí obránce ji tak v klidu zablokoval a zabránil v další cestě do pokutového území.
     
    64
    V posledních okamžicích hostující celek přidává na výkonu. Určitě totiž zatím není spokojený s průběžným stavem. Nyní má k dispozici rohový kop, uvidíme, jak dopadne.
     
    62
    Admira si nyní po delší době připsala poměrně dobrou útočnou akci. Její zakončení končí ale mimo brankovou konstrukci, a tak se rozehrávky ujme domácí brankář.
     
    60
    Tempo zápasu nyní poněkud opadává. Hra se nám kvůli četným faulům pomalu kouskuje.
     
    58
    Hostující celek se musel bránit, Králův Dvůr se totiž znovu dostával s míčem před vápno. Pak ale přišla nepřesná přihrávka a domácí musejí míč odevzdat.
     
    56
    Žlutou kartu vidí od sudího hostující trenér Peřina. Zřejmě není spokojen s průběhem utkání a hlasitě to dává najevo.
     
    55
    Kryštof Krátky pořádně provětral soupeřovu obranu, když zasprintoval za balonem. Nezbývalo mnoho k tomu, aby se dostal do samostatného úniku. Nakonec však má k balonu o něco blíže poslední obránce.
     
    54
    Domácí se dopustili faulu daleko od svého pokutového území. Douděra ale rychle standardku rozehrál právě do vápna domácích, kde Douděroův spoluhráč zakončoval hlavou. Netrefil ale podle představ.
     
    53
    Nyní se hraje na polovině hřiště, ani jeden z týmů se nemůže dostat na delší dobu k balonu.
     
    52
    A nyní poprvé v poločase zaútočila také Admira. Její první akce skončila na rohovém kopu. Ten nebyl vůbec špatný a mířil do nebezpečných prostor, stopeři Králova Dvoru měli k balonu ale přeci jen o něco blíže.
     
    50
    Králův Dvůr se stále drží s míčem u nohy před soupeřovo pokutovým územím.
     
    48
    Domácí vstoupili do poločasu opět velmi aktivně. Nyní jeden z nich hlavičkoval zhruba ze středu pokutového území. Střelu ale pozorný Keller lapil bezpečně do rukavic.
     
    46
    Střídání v týmu FK Admira Praha:
    ze hřiště odchází Pavlata, přichází Záruba.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní poločas. Po jeho průběhu zaslouženě vede domácí Králův Dvůr, který byl aktivnějším z týmů a měl hned několik dobrých šancí. Dobré zákroky ovšem předvádí v hostující brance Keller. Ke konci poločasu musel svůj nejlepší zákrok poločasu vytasti také domácí Kudrna, když si poradil s dobrou střelou Douděry.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    David Beňo poslal přihrávku do běhu na svého spoluhráče. Ten chtěl následně centrovat do soupeřova vápna, nicméně přihrávku zblokoval jeden z obránců Admiry.
     
    44
    Velmi dobrá akce opět od hostujícího celku! Michal Douděra dostal přihrávku přímo na střelu ještě před vápnem. Jeho pokus byl velmi dobrý a směřoval pod horní tyč. Kudrna ale včas zareagoval a míč jistě vyráží. Velmi dobrý zákrok!
     
    43
    Tomáš Pavlata se dostal do poměrně dobré šance, když střílel z hranice soupeřovy šestnáctky. Jeho pokus nebyl špatný, zamířil ovšem jen těsně nad horní tyč.
     
    41
    Tomáš Osvald rozehrával standardní situaci, ze které mohl být centr do vápna. Osvald nicméně posílá míč na svého spoluhráče v klidu po zemi a domácí to zkusí skrze kombinaci.
     
    40
    Žlutá karta pro tým FK Admira Praha (Zahálka).
     
    39
    Jeden z hostujcích hráčů nyní fauloval při přechodu na soupeřovu polovinu. Králův Dvůr se tak opět dostává k míči.
     
    37
    Philipp Tvaroh viděl nabíhajícího spoluhráče na vzdálenější tyč. Tam také adresoval přihrávku, nicméně celá situace byla poměrně čitelná, a tak s jejím zastavením neměli domácí hráči problém.
     
    35
    Útočný výpad ji nicméně nevychází podle představ a naopak znovu mohli útočit Královédvorští. Vzdušnou přihrávku za obranu ale přesně vystihl Martin Keller a balon už má v rukavicích.
     
    34
    Nyní má balón ve své moci hostující Admira, která bude chtít zareagovat na první přesný zásah domácích.
    32. Tomáš OSVALD - 1:0
     
    32
    Králův Dvůr právě vstřelil branku! Máme tu první branku, po zásluze ji dávají domácí, kteří jsou určitě aktivnějším celkem! Přihrávku do vápna dostal TOMÁŠ OSVALD, který pak nedal přesnou střelou ke vzdálenější tyči brankáři příliš šancí – 1:0.
     
    31
    David Beňo byl nyní faulován těsně za půlicí čárou. Domácí se tak dostávají k balonu a mohou začít útočnou akci z poměrně komfortní pozice.
     
    29
    Králův Dvůr je v posledních minutách aktivnějším celkem a chce si dojít pro první vstřelenou branku. Nyní jim v tomto snažení zabránil Fric, který včas vystoupil proti chytře mířené přihrávce a znemožnil ji.
     
    27
    Nyní to byl zřejmě Martin Kraus, který dostal přihrávku a uvolnil se na pravé straně pokutové území. Odtud pak mířil do vzdálěnějšího horního růžku. Keller ale předvedl další dobrý zákrok a i nyní udržel svůj tým od inkasování první branky.
     
    25
    Jeden z domácích obránců si nyní efektivně poradil s napadajícím útočníkem, který při snaze vybojovat míč na hřišti uklouzl.
     
    23
    Ondřej Herc si nyní dobře pokryl balon, jenže potom nechtěne fauloval nabíhajícího domácího hráče, balon se tedy stěhuje na kopačky Králova Dvoru.
     
    22
    V posledních minutách se toho příliš nedělo. Míč ve svém držení měla spíše hostující Admira, nicméně se ji nepodařilo dostat do výhodně střelecké pozice. Obrana domácích byla úspěšnější.
     
    19
    Standardka fotbalistům Králova Dvoru příliš nevyšla. Naopak jsme viděli rychlý úprk na opačné straně, ani ten ovšem nekončí žádnou nebezpečnou střelou.
     
    18
    Kryštof Krátký nyní pořádně vystrašil stoperskou dvojici, když se agilně snažil probojovat k přihrávce právě za stoperskou dovjici. Ta ho, byť za cenu faulu, nepustila v útočné akci dále. Standardka pro domácí.
     
    16
    Martinic nyní vystoupil proti soupeřově obraně a získal míč pro hostující fotbalisty. Ti jsou nicméně pod tlakem presujících domácích.
     
    15
    Jeden z domácích hráčů poslal centr na zadní tyč. Keller ale proti přhrávce stihl včas vyběhnout a nadvakrát se mu podařilo balon zkrotit.
     
    13
    Králův Dvůr se následně pokusil o rychlý přechod do útočné akce. Nicméně nepřesná přihrávka také končí pouze u brankáře, který vrátí míč zpět do hry.
     
    12
    Michal Douděra naběhl s míčem na noze blízko pokutového území. Následně viděl hned dva nabíhající spoluhráče. Míč tedy poslal vzduchem na zadní tyč, jenže jeho pas byl přeci jen o něco delší, než bylo potřeba. Rozehrávat tak bude domácí gólman.
     
    10
    A následný rohový kop pro hosty nepředstavuje přímé nebezpečí. Králův Dvůr se nicméně udržel na balonu a opět hledá prázdá místa v soupeřově obraně.
     
    9
    Další dobrá šance Jiřího Kabeleho! Domácí hráči nyní velmi pěkně kombinovali na první dotyk. Z toho mohl těžit právě Kabele z dobré střelecké pozice. Pochvalu ale zaslouží brankář Keller, který reflexivně vyskočil a balon vyrazil.
     
    8
    Admira se nyní poprvé v utkání dostala blíže soupeřovy šestnáctky s míčem pod kontrolou. Nepřesná rozehrávka ale celou akci zhatila, balon se dostává pouze k připraveném Kudrnovi.
     
    6
    Byl to nyní zřejmě Jiří Kabele, který se z klubka hráčů na hranici vápna vymotal do dobré střelecké šance! Jeho pokus ale brankář dobře chytil, následný pokus o dorážku od spoluhráče zamířil do bránícího hráče.
     
    4
    Domácí začali aktivně, jejich kombinace vypadala dobře. Pak už se k míči dostala hostující Admira, které ale první přechod na útočnou polovinu nevyšel. Již zmíněný Kraus hosty obral o balon a útočit budou opět domácí.
     
    2
    Martin Kraus si jako první doběhl vzdušný pas, který málem směřoval za soupeřovu obranu. Nakonec se ale s míčem vrátil a začíná kombinace domácího celku.
     
    1
    Domácí hráči se ujali úvodního výkopu. Králův Dvůr nastupuje v bílo modrých dresech, jeho soupeř v červené kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté obou celků již pomalu nastupují na hrací plochu. Za malý moment tak budeme moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Králův Dvůr: Kudrna – R. Novák, Hell, Kilián, Osvald, Beňo, Tvaroh, Kraus, J. Novák, Kabele, Krátký
    Náhradníci: Krček, Krejča, Sabou, Dvořák, Holý, Osypenko, Kočí
    Trenér: Šilhavý

    FK Admira Praha: Jekker – Herc, Fric, Martinic, Čácha, Venc, Michálek, Douděra, Pavlata, Čížek, Zahálka
    Náhradníci: Matěka, Skalický, Kurek, Trajhan, Horváth, Záruba, Karvánek
    Trenér: Peřina

    Rozhodčí: Nejedlo – Matějček, Machýček.
     
    FK Admira Praha

    U pražského celku je prozatím brzy na hodnocení sezony, zatím zde není vůbec nic jasné, samozřejmě včetn finálního umístění v tabulce. Admiru momentálně najdeme na sedmé pozici, nicméně střed tabulky je velmi nahuštěný, a tak se například Admira může po sobotním kole bodově dotáhnout až na třetí celek tabulky. Vše je otevřené. Admira v posledním kole nezaváhala v rámci pražského derb proti Motorletu, který na své půde přehrála nejtěsnějším možný rozdílem. V kole předtím pak padla proti Houstouni.

    Mezi hráči tohoto celku se nejvíce gólově daří záložníkům. Například Martin Čácha se již trefil sedmkrát (nejvícekrát ze svého týmu). Šest branek pak mají shodně Zahálka nebo Michálek.
     
    FK Králův Dvůr

    V tomto klubu mohou být s průběhem letošního ročníku ČFL nadmíru spokojeni. Králův Dvůr se v tabulce nachází na třetí pozici, přičemž v každém zápase je pro něj nyní důležité bodovat. Na druhou Slavii B ztrácí totiž pouhý bod. Na první Vltavín, který ve včerejším kole padl překvapivě nad Motorletem vysoko 0:3, pak ztrácí sedm bodů ale má příležitost bodové manko stáhnout, alespoň částečně. Forma tohoto týmu je v posledních kolech ale přeci jen trochu proměnlivá. V posledním kole Krákův Dvůr vyhrál jasně nad Rakovníkem, přetím ale remizoval s již zmíněnou Slavií a předtím prohrál o jednu branku v Písku.

    Na soupisce najdeme mnoho zajímavých jmen, tím nejvýraznějším je však Martin Kraus. Záložník pro svůj tým nastřílel v probíhajícím ročníku již třináct branek a patří mezi nejlepší střelce soutěže. Špatně si nevedou ani Mach s Kubešem. Oba patří do nejlepší 9 střelců.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Adam Pavlíček

    Branky: 32. Osvald

    Karty:   77. R. Novák (KDV), 90+1. Osypenko (KDV), 90+3. Kudrna (KDV) – 40. Zahálka (ADM), 56. Peřina (ADM)


    FK Králův Dvůr: Kudrna – R. Novák, Hell, Kilián, Osvald, Beňo, Tvaroh, Kraus, J. Novák, Kabele, Krátký
    Náhradníci: Krček, Krejča, Sabou, Dvořák, Holý, Osypenko, Kočí

    Trenér: Šilhavý

    FK Admira Praha: Keller – Herc, Fric, Martinic, Čácha, Venc, Michálek, Douděra, Pavlata, Čížek, Zahálka
    Náhradníci: Matěka, Skalický, Kurek, Trajhan, Horváth, Záruba, Karvánek

    Trenér: Peřina

    Rozhodčí: Nejedlo – Matějček, Machýček
    thejrc.org