Finsko – USA 4:3 (kon.) | Kanada – Česko cz 6:1 (kon.)
konec
Finsko
4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
USA
Sobota 28.05.2022, 13:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:09 Adam GAUDETTE - 4:3
     
    57:09
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Ještě to bude pořádné drama! Boldy z první nahrával do pravého kruhu ADAMU GAUDETTEOVI. Střela z voleje neměla chybu, prudce letící kotouč si našel mezírku do sítě mezi betony Olkinuory. Asistence: Matthew Boldy a T. J. Tynan.
    45:03 Joel ARMIA - 4:2
     
    45:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Dvě vteřinky po skončení přesilové hry Finsko poprvé v utkání odskakuje na rozdíl dvou gólů! JOEL ARMIA si posunul touš do pravého kruhu a milimetrově vystřelil mezi brusle Schmidta a následně rozvlnil síť, Swayman reagoval pozdě a lapačkou máchl naprázdno. Asistence: Miro Heiskanen a Sami Vatanen.
    29:40 Sami VATANEN - 3:2
     
    29:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vytrvalý tlak přináší Finsku vedení, to je vzhledem k vyvinutému tlaku zasloužené! Opět hrál důležitou roli nájezd od mantinelu, tentokráte se jím prezentoval SAMI VATANEN. Volil zakončení z levého kruhu a Swaymanovi, jemuž nešťastně clonil jeden ze spoluhráčů, kotouč propadl mezi betony. Asistence: Harri Pesonen a Miro Heiskanen.
    26:52 Sean FARRELL - 2:2
     
    26:52
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Začínáme zase prakticky od nuly! Po dobré práci Meyerse sebral kotouč u pravého mantinelu SEAN FARRELL. Dvacetiletý rodák z Hopkintonu odmítl Filppulu a najel až mezi kruhy, odkud zakončil neomylně nad Olkinuorovu lapačku. Asistence: Ben Meyers a Seth Jones.
    24:11 Sakari MANNINEN - 2:1
     
    24:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    SAKARI MANNINEN si hodně hlasitě klepal hokejkou o led a od Mikka Lehtonena se dostal nahrávky do levého kruhu. Počkal na položivšího se obránce Jonese, zvedl puk před něj touš navíc pověsil nechytatelně do levé šibenice! Swayman bez šance. Asistence: Mikko Lehtonen a Teemu Hartikainen.
    16:53 Miro HEISKANEN - 1:1
     
    16:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Máme vyrovnáno! MIRO HEISKANEN se nezalekl početní převahy a nabruslil s pukem na holi do levého kruhu, odkud bekhendem zvedl kotouč do ideální výšky, kus černé gumy propadl za bezmocného Swaymana odrazem od břevna! Asistence: Harri Pesonen a Joel Armia.
    01:04 Nate SCHMIDT - 0:1
     
    01:04
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Nokia Arena zmlkla, Američané se ujímají bleskového vedení! Andrew Peeke po modré čáře přenesl hru doleva na NATEA SCHMIDTA, jehož zakončení na přední tyčku Olkinuora pustil do sítě! Nutno podotknout, že přes dobře clonícího Gaudettea toho moc neviděl Asistence: Andrew Peeke a T.J. Tynan.

    David Schlegel

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 17. Heiskanen (Pesonen, Armia), 25. Manninen (Lehtonen, Hartikainen), 30. Vatanen (Pesonen, Heiskanen), 46. Armia (Heiskanen, Vatanen) – 2. Schmidt (Peeke, Tynan), 27. Farrell (Meyers, Se. Jones), 58. Gaudette (Boldy, Tynan)


    Finsko: Olkinuora (Säteri) – Hietanen, Lehtonen, Heiskanen, Pokka, Vatanen, Friman, Ohtamaa, Lindell – Hartikainen, Manninen, Granlund (A) – Sallinen, Filppula (C), Rajala – Armia, Lammikko, Pesonen – Anttila (A), Björninen, Mäenalanen.
    Trenér: Jukka Jalonen

    USA: Swayman (Mann) – Se. Jones (C), Hughes, Peeke, Schmidt (A) – Boldy, Hartman, Galchenyuk – Bellows, Tynan, Gaudette – Kuhlman, Meyers, Farrell – Barber, Lafferty, Watson (A) – Lettieri, Hayden, Bordeleau.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Nord, Öhlund (oba SWE) – Synek (SVK), van Oosten (CAN)

    Diváci: 11 055
    bahis siteleri