Česko – USA 8:4 (kon.) | Finsko – Kanada 4:3 (po pr.)
konec
Česko
8:4 (1:3, 1:0, 6:1)
USA
Neděle 29.05.2022, 14:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • O 3. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek od nás vše. Česko získalo bronz, ale tím mistrovství světa 2022 nekončí. Večer od 19:20 se uskuteční souboj o zlato, o které se poperou týmy domácího Finska a Kanady. Tímto bychom vás chtěli pozvat na večerní textový přenos z finále letošního šampionátu. Děkujeme za pozornost, budeme se na vás těšit večer od 19:20. (17:03:22)
    Češi po deseti letech získávají z MS cenný kov
     
    Kapitán Roman Červenka měl před soubojem o bronz na svém kontě patnáct kanadských bodů. Dnes zaznamenal dva, čímž překonal počin Jakuba Voráčka z MS 2019 konaném v Bratislavě a Košicích, kde si nynější hráč Columbusu připsal 16 bodů. Romanem Červenka se stal se sedmnácti body rekordmanem České republiky v počtu bodů na jednom světovém šampionátu v novodobé historii.
    Pro medaili si přišel i Kari Jalonen, kterého hala odměnila velkým potleskem
     
    Čeští hráči si nyní přebírají bronzové medaile za tleskotu místních fandů ve stoje. Mezi předávajícími je například i Čech Petr Bříza, který je viceprezidentem IIHF. Po předání medailí následuje podání rukou se soupeřem a následně česká státní hymna.
     
    Velkého úspěchu dokázal realizační tým Kariho Jalonena dosáhnout hned na svém prvním mistrovství světa. Základní skupina se Čechům po nepovedeném začátku povedla. V play off zvládli ve čtvrtfinále projít přes Německo. Následně v semifinále nestačili na výběr Kanady, ale v rozhodujícím duelu zvládli skvělým obratem porazit USA, a došli si tak pro vytouženou medaili.
    Český tým přebírá bronzové medaile
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely na bránu – 33-24
    Zásahy brankářů – 20-25
    Trestné minuty – 12-16
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Marek Langhamer – Karson Kuhlman
     
    Zápas o bronz je u konce! To, na co český národní tým čekal, dnes přišlo. Češi po dlouhých deseti letech získali medaili na mistrovství světa. Souboj nevypadal vůbec dobře. Američané vedli po úvodní dvacetiminutovce o dva góly a Čechům se střelecky nedařilo. V druhé třetině zvládl snížit Jiří Smejkal a v té závěrečné se na české straně roztrhl gólový pytel. Nejlepší třetina Česka na celém turnaji. Šest branek mluví za vše. Hattrick v závěrečné periodě zkompletoval David Pastrňák. Američané se v průběhu závěrečné třetiny prosadil jednou, což na bronz nestačilo.
    Závěr zápasu a obrovská česká radost
     
    Konec zápasu.
    59:24 David PASTRŇÁK - 8:4
     
    59:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gólový orchestr Čechů pokračuje i v poslední minutě utkání. Šestou branku v závěrečné periodě vstřelil DAVID PASTRŇÁK, který přesnou střelou z levého kruhu zkompletoval hattrick. Asistence: Tomáš Hertl, Roman Červenka.
     
    59:13
    Po faulu na Červenku dohrají Češi zápas v početní výhodě. Za sekání je vyloučen Sam Lafferty.
     
    58:59
    Po zakázaném uvolnění Česka se hra stěhuje zpátky k brance Langhamera.
    58:42 Thomas BORDELEAU - 7:4
     
    58:42
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Watson poslal puk z otočky před bránu, kde ho do brány uklidil THOMAS BORDELEAU. Ten kotouč poslal z bezprostřední blízkosti nad rameno brankáře. Asistence: Austin Watson, John Hayden.
    58:08 David KÄMPF - 7:3

    Martina Sikorová

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 16. Černoch (Flek, Stránský), 33. Smejkal (Sklenička, Kundrátek), 41. Pastrňák (Hertl, Zohorna), 43. Červenka (Krejčí), 44. Pastrňák (Jordán, Hertl), 55. Kämpf (Smejkal), 59. Kämpf (Šimek), 60. Pastrňák (Hertl, Červenka) – 10. Kuhlman (Meyers, Peeke), 13. Gaudette (Boldy, Tynan), 20. Kuhlman (Schmidt, Lafferty), 59. Bordeleau (Watson, Hayden)


    Česko: Vejmelka (21. Langhamer) – Kempný, Hronek, Ščotka (A), Kundrátek, Sklenička, Šimek, Jordán – Červenka (C), Krejčí (A), Pastrňák – Zohorna, Hertl, Blümel – Vrána, Kämpf, Smejkal – Černoch, Flek, Stránský – Špaček.
    Trenér: Kari Jalonen

    USA: Swayman (Mann) – Se. Jones (C), Hughes, Peeke, Schmidt (A) – Boldy, Galchenyuk, Hartman – Tynan, Gaudette, Bellows – Kuhlman, Farrell, Meyers – Hayden, Watson (A), Lettieri – Bordeleau, Barber, Lafferty.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Lawrence (CAN) – Sormunen (FIN), van Oosten (CAN)

    Diváci: 9 737
    bahis siteleri