Devils Zlín – Brno 10:0 (kon.) | Devils Zlín – Brno 6:5 (1:0 po s.n.) | IHC Přerov – HC Boskovice inline 5:0 (kon.)
ILHK Hr. Králové – HC Hořovice 12:2 (kon.) | ILHK Hr. Králové – HC Hořovice 12:3 (kon.) | IHC Přerov – HC Boskovice inline 7:3 (kon.)
IHC Prague Rats – Černošice 3:4 (2:3 po s.n.) | IHC Prague Rats – Černošice 7:8 (po pr.)
konec
IHC Night Birds Přerov
7:3 (4:2, 3:1) Stav série: 2:0
HC Boskovice inline
Sobota 18.06.2022, 14:00 • MEO Aréna, Přerov • STILMAT extraliga inline hokeje • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek víkendu. (15:01:26)
     
    Utkání je u konce. Přerov vyhrál druhý poločas 3:1, celý zápas 7:3 a udělal tak druhý potřebný krok k postupu do Final four. Po přestávce se na straně domácích trefili Petr Školoud, Martin Gremlica a Pavel Hanák, za hosty snížil Niklas Külzer. Jihomoravané předvedli rozhodně lepší výkon než v prvním duelu a Hanáky dokázali poměrně dost potrápit. Na vítězství to ale nestačilo. Ve čtvrtfinálové sérii STILMAT extraligy triumfovaly Sovičky nad Boskovicemi 2:0 na zápasy.
     
    Konec zápasu.
     
    39:44
    Hosté si ještě v poslední minutě vytvořili tlak před bránou Postavy, ten nicméně všem jejich snahám dokázal odolat.
     
    39:08
    Za domácí obranou se zjevil Müller, nemířil ale přesně. Skóre se tentokrát nemění.
     
    37:34
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Na přihrávku Gremlici si před branku Boskovic najel kapitán Přerovanů PAVEL HANÁK a zamířil do její odkryté části. Sovičky se prosazují posedmé v zápase, Hanák skóruje podruhé. Asistence: Martin Gremlica a Adam Holík.
     
    37:20
    Přerov na inkasovaný gól reaguje zvýšenou aktivitou a nyní má více ze hry.
     
    34:50
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Počtvrté v utkání tu máme bleskovou reakci v podobě gólu. Za přerovskou obranou se po pasu Novotného ocitl NIKLAS KÜLZER, který na rozdíl od spoluhráčů v předchozích obdobných situacích nic nevymýšlel. Místo blafáků prostě napřáhl a švihem zakončil k pravé tyči. Asistence: Jonáš Novotný.
     
    34:43
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Školoud se nyní proměnil ze střelce v nahrávače. Z pravého rohu hřiště vyjel lehce nad kruh, odkud našel na protější straně útočné poloviny stojícího MARTINA GREMLICU. Přerovský obránce pálil z první do odkryté brány. Asistence: Petr Školoud a Pavel Hanák.
     
    33:24
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    První trefa druhého dějství. Po pravém křídle projel až před branku Boskovic PETR ŠKOLOUD, položil si Külzera a vzápětí uklidil kotouč do sítě. Přerovští tak vedou o tři góly. Bez asistence.
     
    32:50
    Mohlo být sníženo. Niklas Külzer dojel jako první volný kotouč a mířil si to na Postavu. Domácí brankář se prezentoval parádním zákrokem (dnes již několikátým), kotouč betony vytěsnil před sebe. Následně ho navíc dokázal pokrýt tak, že hosté nemohli dorážet, a navrch dokonce rozehrál.
     
    32:08
    Z pravé strany útočné poloviny vyprodukoval tvrdou, ale nepřesnou střelu Holík.
     
    31:16
    Zbořil u vlastní branky ustál situaci, kdy na něj zezadu dotíral Niklas Külzer. Posléze pronikl více dopředu a poslal kotouč na spoluhráče ze sebe, aby pošetřil čas.
     
    30:41
    Zbořil si prohodil Pospíšila, na ose hřiště mu ale poté utekl puk. Domácí obránce tak nemohl zakončit.
     
    30:00
    Do konce druhého poločasu zbývá přesně deset minut. Külzera chtěl nyní ohrozit Navrátil, jeho střela ovšem skončila v ochranné síti a vhazovat se tak bude ve středovém kruhu.
     
    29:25
    Hrbatý si namířil do dvou protihráčů, jeden z nich mu vypíchl kotouč krátce předtím, než se chystal vystřelit.
     
    28:36
    Z pravé strany útočné poloviny si najel do prostoru mezi kruhy Andrýsek, jeho následná prudká střela ale proletěla nad horní tyčí boskovické branky.
     
    27:43
    Novotný měl před sebou posledního bránícího hráče Přerova, kterým byl Gremlica. Ten zvládl útočníka Boskovic nepustit až k Postavovi, souboj tak vyvrcholil za brankou Přerova.
     
    25:58
    Další šance hostů. Na pas z levé strany si před branku najel Ošlejšek, kotouč ale nad betony roztáhnutého Postavy nezvedl. Vzápětí se na druhé straně probíjel do slibné možnosti z pravé strany Hanák, hosté mu puk vysekli těsně předtím, než se chystal ohrozit Külzera.
     
    24:32
    Už poněkolikáté v zápase jel boskovický hráč sám na Postavu. Tentokrát to byl Erik Pospíšil. Na poslední chvíli jej sice dojel jeden z Přerovanů, hostující útočník ale přesto zakončil. Jen díky Postavovi a jeho zákroku betony Night Birds stále vedou o dva góly.
     
    23:46
    Nad kruhy a za dvěma bránícími hráči Přerova vystřelil Ošlejšek. Jeho pokus ale nebyl přesný a skončil v ochranné síti.
     
    23:01
    Povedenou akci trojice Gremlica, Školoud, Hanák zakončoval poslední jmenovaný. Domácí kapitán projel z pravé strany před Külzera, kotouč ale pod padajícím a natahujícím se brankářem hostů do brány nedostal.
     
    22:07
    Velká šance Zbořila. Domácí obránce se ocitl sám před Külzerem, střelou do horní části branky ale pátý gól Přerova nepřidal, Külzer tomuto snažení odolal.
     
    21:33
    Šebek se protáhl z pravé strany na osu hřiště, tam ale přihrávku přes přesilu soupeřů neprocpal.
     
    20:28
    Hrbatý poslal puk na levé křídlo Holíkovi, jeho přihrávku do prostoru před brankou ale hostující hráči dokázali zastavit.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí a rozhodně se v něm bylo na co koukat. Boskovice nejprve neproměnily několik velkých šancí, Postavu nepřekonal například Müller. Skóre stejně jako v prvním zápase otevřel Přerov, a to zásluhou Pavla Hanáka. Pak se konečně prosadili i hosté, jmenovitě Erik Pospíšil. Za Sovičky rychle odpověděl Jan Andrýsek a třetí přerovský gól přidal Filip Hrbatý. Boskovice vzápětí snížily díky Niklasi Külzerovi, Hanákům ale vrátil vedení o dvě branky Mikuláš Zbořil. Night Birds tak doma vedou 4:2.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:59
    Prakticky se sirénou ještě vyslal dalekonosné nahození Gremlica. Külzer kotouč chytil do lapačky a ještě ho z ní stihl vytřepat.
     
    19:18
    Nad pravým kruhem dvakrát v krátkém časovém sledu nebezpečně pálil Školoud. Külzer zvládl první střelu i následnou dorážku zneškodnit pravým betonem.
     
    18:46
    Z levé strany se před bránu Boskovic natlačil Zbořil, Külzer ucpal volné místo u bližší tyče včas a pak kotouč raději ukryl do výstroje.
     
    18:12
    Skvělý obranný zákrok Daniela Indráka. Ošlejšek si to mířil osamocený na Postavu, domácí útočník ho ale dokázal dojet a kotouč mu ještě před zakončením vypíchl.
     
    17:06
    Na pas Andrýska si na levou stranu útočné poloviny najel Navrátil. Poté objel branku, ale nezakončil, kotouč raději podržel.
     
    15:08
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Domácí podruhé v zápase bleskově odpovídají na gól soupeře. Školoud po nahrávce od Hanáka našel na levé straně útočné poloviny MIKULÁŠE ZBOŘILA, jehož křížná střela zapadla za zadní tyč hostující branky. Vytrčený beton Jana Külzera letící kotouč nezastavil. Asistence: Petr Školoud a Pavel Hanák.
     
    15:01
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Důraz se vyplatil také na druhé straně. Kotouč na pravém křídle dojel NIKLAS KÜLZER, jeho první pokus ještě Postava vytěsnil betony, na dorážku hostujícího útočníka už byl ale krátký. Asistence: Jonáš Novotný.
     
    14:11
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Domácí hráči byli velmi důrazní poblíž pravé tyče Külzerovy brány a vyplatilo se jim to. Indrák posunul kotouč před bránu, kde číhal FILIP HRBATÝ, který hbitě uklidil puk za brankovou čáru. Külzer se natahoval marně. Asistence: Daniel Indrák.
     
    13:34
    Na rozdíl od dopoledního duelu má hra daleko svižnější tempo. K vidění je také více šancí. Další měl na pravém kruhu Školoud, jeho pokus přes obránce směřoval někam pod horní tyčku, Külzer ho ale chytil do lapačky.
     
    13:12
    Z levé strany útočné poloviny střílel Školoud, branku hostů minul.
     
    12:16
    Pospíšil se atakovaný zezadu řítil středem hřiště na Postavu, v klíčové chvíli ale domácí branku netrefil. Na druhé straně se před Külzera natlačil Hrbatý, u bližší tyče ale zamířil pouze do těla maskovaného muže Boskovic.
     
    10:43
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Přerov rychle odpovídá a bere si jednogólové vedení zpět. Hrbatý přichystal puk před odkrytou bránu JANU ANDRÝSKOVI, který stejně jako před chvílí Pospíšil na druhé straně neměl s uklizením kotouče do sítě sebemenší potíže. Asistence: Filip Hrbatý a Jakub Navrátil.
     
    10:28
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Hosté srovnávají a prosazují nejen poprvé v duelu, ale vůbec poprvé v celé sérii. Müller adresoval z pravé strany pas na ERIKA POSPÍŠILA, který neměl problém zakončit do odkryté části branky. Asistence: Tomáš Müller a Lukáš Ošlejšek.
     
    09:36
    Puk mířící z pravé strany nyní na Külzera usměrnil Školoud, hostující brankář si betony dokázal poradit.
     
    09:05
    Před boskovickou bránu se mezi třemi soupeři probil Navrátil, prudký kotouč do jízdy ale těsně před Külzerem nedokázal zpracovat.
     
    07:02
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Domácí opět otevírají skóre utkání. Přerov sice v obraně nechal otevřených několik oken, Boskovice je ale využít nedokázaly. Po sedmi minutách pak předvedl povedenou střelu kapitán Soviček PAVEL HANÁK, Külzera prostřelil nad lapačku. Asistence: Mikuláš Zbořil a Petr Školoud.
     
    06:24
    Křížná střela v podání Andrýska nebyla přesná. Zanedlouho Postava vyrážečkou zlikvidoval střelu Ošlejška. Na opačné straně hřiště pak Školoud udělal kličku doleva a orazítkoval bližší tyčku Külzerovy branky.
     
    05:48
    Z levé strany se před Külzera protáhl Školoud, hostující gólman kotouč zastavil na betonech.
     
    05:00
    Velká možnost a v ní boskovický Müller. Hostující útočník jel sám na bránu, bekhendový blafák ale poslal vedle ní.
     
    04:30
    Tentokrát Postavu ohrozil Ošlejšek, domácí brankář zapisuje další důležitý zákrok a dál drží čisté konto.
     
    02:00
    Přerované jeli dva na jednoho obránce Boskovic. Andrýsek nakonec na levé straně poslal kotouč pod sebe. Do druhé vlny si najel Indrák, Külzer jeho pokus ke vzdálenější tyčce dokázal vytěsnit mimo branku.
     
    01:20
    Až před domácího brankáře se protáhl z pravé strany Niklas Külzer, jeho zakončení skončilo na betonech klečícího Postavy.
     
    01:00
    Další slibná možnost hostů a opět v ní byl Müller. Tentokrát zakončoval k pravé tyči kousek nad plochou, Postava kotouč vyrazil betonem k zadnímu mantinelu.
     
    00:20
    Hned na úvod byla k vidění velká šance Boskovic! Šebek našel zcela volného Müllera, který ale na Postavu tváří v tvář nevyzrál. To je pro hosty velká škoda.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    IHC Night Birds Přerov: Postava (Machač) – Zbořil (A), Andrýsek, Gremlica – Hanák (C), Navrátil, Indrák, Školoud, Holík, Hrbatý
    Trenér: Jakub Ferenc

    HC Boskovice inline: J. Külzer (A. Schejbal) – M. Schejbal (A), Šebek (C), Ošlejšek – Müller, Novotný, N. Külzer, Miloš, Pospíšil
    Trenér: David Šebek

    Rozhodčí: Novotný, Bezděk.
     
    Domácí Přerov nastoupí opět v červenočerných dresech, hosté z Boskovic znovu v zelených dresech.
     
    Ještě jednou hezký den z přerovské MEO Arény! Stav čtvrtfinálové série mezi domácími Night Birds a hosty z Boskovic je 1:0 na zápasy. Přerov v dopoledním utkání zvítězil přesvědčivě 5:0, když se trefili Školoud, dvakrát Navrátil, Hanák a Andrýsek. Sovičky jsou tak blíže postupu mezi čtyři nejlepší týmy, pro účast ve Final four ale musejí ještě jednou zvítězit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 8. Hanák (Zbořil, Školoud), 11. Andrýsek (Hrbatý, Navrátil), 15. Hrbatý (Indrák), 16. Zbořil (Školoud, Hanák), 34. Školoud, 35. Gremlica (Školoud, Hanák), 38. Hanák (Gremlica, Holík) – 11. Pospíšil (Müller, Ošlejšek), 16. N. Külzer (Novotný), 35. N. Külzer (Novotný)


    IHC Night Birds Přerov: Postava (Machač) – Zbořil (A), Andrýsek, Gremlica – Hanák (C), Navrátil, Indrák, Školoud, Holík, Hrbatý
    Trenér: Jakub Ferenc

    HC Boskovice inline: J. Külzer (A. Schejbal) – M. Schejbal (A), Šebek (C), Ošlejšek – Müller, Novotný, N. Külzer, Miloš, Pospíšil
    Trenér: David Šebek

    Rozhodčí: Novotný, Bezděk

    Diváci: 108
    IHC Přerov 2 0 HC Boskovice inline
    #1 Sobota 18.06.2022 • 11:00
    IHC Přerov - HC Boskovice inline 5:0
    #2 Sobota 18.06.2022 • 14:00
    IHC Přerov - HC Boskovice inline 7:3
    thejrc.org