Devils Zlín – Brno 10:0 (kon.) | Devils Zlín – Brno 6:5 (1:0 po s.n.) | IHC Přerov – HC Boskovice inline 5:0 (kon.)
ILHK Hr. Králové – HC Hořovice 12:2 (kon.) | ILHK Hr. Králové – HC Hořovice 12:3 (kon.) | IHC Přerov – HC Boskovice inline 7:3 (kon.)
IHC Prague Rats – Černošice 3:4 (2:3 po s.n.) | IHC Prague Rats – Černošice 7:8 (po pr.)
konec
IHC Night Birds Přerov
7:3 (4:2, 3:1) Stav série: 2:0
HC Boskovice inline
Sobota 18.06.2022, 14:00 • MEO Aréna, Přerov • STILMAT extraliga inline hokeje • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek víkendu. (15:01:26)
     
    Utkání je u konce. Přerov vyhrál druhý poločas 3:1, celý zápas 7:3 a udělal tak druhý potřebný krok k postupu do Final four. Po přestávce se na straně domácích trefili Petr Školoud, Martin Gremlica a Pavel Hanák, za hosty snížil Niklas Külzer. Jihomoravané předvedli rozhodně lepší výkon než v prvním duelu a Hanáky dokázali poměrně dost potrápit. Na vítězství to ale nestačilo. Ve čtvrtfinálové sérii STILMAT extraligy triumfovaly Sovičky nad Boskovicemi 2:0 na zápasy.
     
    Konec zápasu.
     
    39:44
    Hosté si ještě v poslední minutě vytvořili tlak před bránou Postavy, ten nicméně všem jejich snahám dokázal odolat.
     
    39:08
    Za domácí obranou se zjevil Müller, nemířil ale přesně. Skóre se tentokrát nemění.
     
    37:34
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Na přihrávku Gremlici si před branku Boskovic najel kapitán Přerovanů PAVEL HANÁK a zamířil do její odkryté části. Sovičky se prosazují posedmé v zápase, Hanák skóruje podruhé. Asistence: Martin Gremlica a Adam Holík.
     
    37:20
    Přerov na inkasovaný gól reaguje zvýšenou aktivitou a nyní má více ze hry.
     
    34:50
    Boskovice právě vstřelily branku!
    Počtvrté v utkání tu máme bleskovou reakci v podobě gólu. Za přerovskou obranou se po pasu Novotného ocitl NIKLAS KÜLZER, který na rozdíl od spoluhráčů v předchozích obdobných situacích nic nevymýšlel. Místo blafáků prostě napřáhl a švihem zakončil k pravé tyči. Asistence: Jonáš Novotný.
     
    34:43
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    Školoud se nyní proměnil ze střelce v nahrávače. Z pravého rohu hřiště vyjel lehce nad kruh, odkud našel na protější straně útočné poloviny stojícího MARTINA GREMLICU. Přerovský obránce pálil z první do odkryté brány. Asistence: Petr Školoud a Pavel Hanák.
     
    33:24
    Night Birds Přerov právě vstřelili branku!
    První trefa druhého dějství. Po pravém křídle projel až před branku Boskovic PETR ŠKOLOUD, položil si Külzera a vzápětí uklidil kotouč do sítě. Přerovští tak vedou o tři góly. Bez asistence.
     
    32:50
    Mohlo být sníženo. Niklas Külzer dojel jako první volný kotouč a mířil si to na Postavu. Domácí brankář se prezentoval parádním zákrokem (dnes již několikátým), kotouč betony vytěsnil před sebe. Následně ho navíc dokázal pokrýt tak, že hosté nemohli dorážet, a navrch dokonce rozehrál.
     
    32:08
    Z pravé strany útočné poloviny vyprodukoval tvrdou, ale nepřesnou střelu Holík.
     
    31:16
    Zbořil u vlastní branky ustál situaci, kdy na něj zezadu dotíral Niklas Külzer. Posléze pronikl více dopředu a poslal kotouč na spoluhráče ze sebe, aby pošetřil čas.
     
    30:41
    Zbořil si prohodil Pospíšila, na ose hřiště mu ale poté utekl puk. Domácí obránce tak nemohl zakončit.
     
    30:00
    Do konce druhého poločasu zbývá přesně deset minut. Külzera chtěl nyní ohrozit Navrátil, jeho střela ovšem skončila v ochranné síti a vhazovat se tak bude ve středovém kruhu.
     
    29:25
    Hrbatý si namířil do dvou protihráčů, jeden z nich mu vypíchl kotouč krátce předtím, než se chystal vystřelit.
     
    28:36
    Z pravé strany útočné poloviny si najel do prostoru mezi kruhy Andrýsek, jeho následná prudká střela ale proletěla nad horní tyčí boskovické branky.
     
    27:43
    Novotný měl před sebou posledního bránícího hráče Přerova, kterým byl Gremlica. Ten zvládl útočníka Boskovic nepustit až k Postavovi, souboj tak vyvrcholil za brankou Přerova.
     
    25:58
    Další šance hostů. Na pas z levé strany si před branku najel Ošlejšek, kotouč ale nad betony roztáhnutého Postavy nezvedl. Vzápětí se na druhé straně probíjel do slibné možnosti z pravé strany Hanák, hosté mu puk vysekli těsně předtím, než se chystal ohrozit Külzera.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 8. Hanák (Zbořil, Školoud), 11. Andrýsek (Hrbatý, Navrátil), 15. Hrbatý (Indrák), 16. Zbořil (Školoud, Hanák), 34. Školoud, 35. Gremlica (Školoud, Hanák), 38. Hanák (Gremlica, Holík) – 11. Pospíšil (Müller, Ošlejšek), 16. N. Külzer (Novotný), 35. N. Külzer (Novotný)


    IHC Night Birds Přerov: Postava (Machač) – Zbořil (A), Andrýsek, Gremlica – Hanák (C), Navrátil, Indrák, Školoud, Holík, Hrbatý
    Trenér: Jakub Ferenc

    HC Boskovice inline: J. Külzer (A. Schejbal) – M. Schejbal (A), Šebek (C), Ošlejšek – Müller, Novotný, N. Külzer, Miloš, Pospíšil
    Trenér: David Šebek

    Rozhodčí: Novotný, Bezděk

    Diváci: 108
    IHC Přerov 2 0 HC Boskovice inline
    #1 Sobota 18.06.2022 • 11:00
    IHC Přerov - HC Boskovice inline 5:0
    #2 Sobota 18.06.2022 • 14:00
    IHC Přerov - HC Boskovice inline 7:3
    ocianews.com