Kanada – Česko cz 3:4 (0:1 po s.s.) | USA – Velká Británie 6:0 (kon.) | Slovensko – Libanon 10:1 (kon.)
konec
Slovensko
10:1 (5:0, 1:1, 4:0)
Libanon
Čtvrtek 23.06.2022, 22:04 • Place Bell 2, Laval, Kanada • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
     
    Slovenky mají na programu další zápas v pátek, od 15 hodin svedou bitvu s Kanadou. Libanon čeká ve stejný den měření sil s druhým zámořským týmem, USA. (23:51:02)
     
    Slovenské hokejbalistky potvrdily roli obrovských favoritek a libanonského outsidera rozstřílely vysoko 10:1. Jasno bylo už po první třetině, v níž naši východní sousedky nastřílely pět gólů a žádný neinkasovaly. Ve druhé třetině sice lehce polevily, ale ve třetí znovu přepnuly na vyšší rychlostní stupeň, až se dostaly na dvouciferný počet vstřelených gólů.

    Po cenném skalpu Američanek zapsaly Slovenky druhé vítězství v řadě, z úvodu šampionátu jim ještě svítí v kolonce porážka s Češkami. Libanonky na premiérové body do tabulky stále čekají a bylo by překvapením, pokud by vůbec nějaké získaly.
     
    Střely na bránu: 50 – 14.
     
    Konec zápasu.
     
    44:57
    Ještě jedno přerušení před závěrečnou sirénou. Vhazování proběhne po levici Simony Hupkové, která se s velkou pravděpodobností zákroku už nedočká.
     
    43:59
    Závěrečnou minutu Slovensko nejspíše stráví v oslabení. Proti pravidlům hrála Kristína Šimnová, konkrétně jednu ze soupeřek osekávala až příliš dlouho.
     
    43:58
    Lucia Záborská nezvládla zpracování, ale ještě natáhla hokejku a před dotírající Ghantousovou posunula míček na útočnou polovinu.
     
    43:23
    Po levé straně zkoušela štěstí Maria Hajjová. Snažila se přes Nikolu Nemčekovou natlačit před bránu, leč Slovenka byla důraznější.
    42:08 Nela LOPUŠANOVÁ - 10:1
     
    42:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Zápas má i autorku hattricku! NELA LOPUŠANOVÁ se prosmýkla mezi dvěma obránkyněmi a tváří v tvář Nakhleové Saundersové uspěla skvěle provedeným forhendovým blafákem. Bez asistence.
     
    41:46
    Slovenky ovšem soupeřkám laskavost dopřát nechtějí a i v oslabení jsou aktivnějším týmem. Místo osvobozujících vyhazování se nebojí kombinovat.
     
    41:24
    Libanonky bojují, a to je sympatické. Hlasitě oslavily první gól v utkání a lze očekávat, že podobně by slavily i případný druhý úspěch.
     
    40:41
    Menší dvouminutový trest za hrubost si vysloužila Patrícia Mária Dzurinová. Výrok rozhodčích se jí nelíbí, už s ním ale nic nenadělá.
     
    40:26
    Rychlou slovenskou akci zastavilo odpískané postavení mimo hru. Došlo k nedorozumění mezi Lopušanovou a Šimnovou.
     
    39:56
    Paula Cagáňová napřáhla a vypálila pořádnou jedovku z levé strany. Hannah Nakhleová Saundersová reagovala bleskurychle, zasáhla lapačkou.
     
    39:18
    Rozhodčí signalizovala slovenským hokejbalistkám hru vysokou holé, čehož si hrající Záborská nevšimla a dotekem s míčkem tedy způsobila přerušení hry.
     
    38:47
    V tomto případě libanonská gólmanka zasahovat nemusela, protože střela Nikoly Nemčeková skončila jenom na boční síťce. Hra pokračuje bez přerušení.
     
    38:27
    Tvrdá rána zleva skončila ve výstroji připravené Hannah Nakhleové Saundersové. Tato gólmanka dnes nemá na růžích ustláno, kolegyně ji nejednou nechaly ve štychu.
     
    37:55
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešily Libanonky vůbec dobře. Jordan Besharaová dávala dlouho dopředu vědět o nahrávce, vystihla ji Lucia Záborská.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Nemčeková (Dobošová, Hájniková), 9. Záborská (Martincová, Dzurinová), 14. Leskovjanská (Lopušanová, Záborská), 15. Halušková, 15. Randová (Vršková, Hájniková), 20. Lopušanová (Šimnová), 34. Šimnová (Šulíková), 36. Lopušanová (Cagáňová, Halušková), 37. Šimnová (Huňadyová, Záňová), 43. Lopušanová – 21. Yammineová


    Slovensko: Pastorková Rišová (16. Hupková, Dzurillová) – Dzurinová, Šulíková, Martincová, Štrbáková, Cagáňová, Záborská, Gáborčíková – Klimantová, Leskovjanská, Šimnová, Paľová (C), Hájniková, Nemčeková, Halušková, Dobošová, Čorňáková, Randová, Huňadyová, Záňová, Lopušanová, Vršková.
    Trenér: Marián Hambálek

    Libanon: Nakhleová Saundersová (Gebrayelová) – S. Haddadová, Allahwardeyanová, Hendrickxová, Chouchaniová, Boulosová, Besharaová – D. Haddadová, Ghantousová, Hajjová, Chanelová, Woplingová, Davisová, Dahnounová, Machtoubová Kfouryová, Santannaová, Yaminneová.
    Trenér: Fay McLaughlin

    Rozhodčí: Deana Cugliettaová, Taylor McLeanová
    thejrc.org