Kanada – Česko cz 3:4 (0:1 po s.s.) | USA – Velká Británie 6:0 (kon.) | Slovensko – Libanon 10:1 (kon.)
konec
Slovensko
10:1 (5:0, 1:1, 4:0)
Libanon
Čtvrtek 23.06.2022, 22:04 • Place Bell 2, Laval, Kanada • Mistrovství světa žen
Předzápasové kurzy
     
    43:59
    Závěrečnou minutu Slovensko nejspíše stráví v oslabení. Proti pravidlům hrála Kristína Šimnová, konkrétně jednu ze soupeřek osekávala až příliš dlouho.
    42:08 Nela LOPUŠANOVÁ - 10:1
     
    42:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Zápas má i autorku hattricku! NELA LOPUŠANOVÁ se prosmýkla mezi dvěma obránkyněmi a tváří v tvář Nakhleové Saundersové uspěla skvěle provedeným forhendovým blafákem. Bez asistence.
     
    40:41
    Menší dvouminutový trest za hrubost si vysloužila Patrícia Mária Dzurinová. Výrok rozhodčích se jí nelíbí, už s ním ale nic nenadělá.
    36:35 Kristína ŠIMNOVÁ - 9:1
     
    36:35
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenský brankostroj nebere konce, dočkáme se dvouciferného počtu branek? KRISTÍNA ŠIMNOVÁ převzala kontrolu nad míčkem, vytočila se zpoza brány a hrací předmět zasunula rozhozené brankářce k levé tyči. Asistence: Petra Huňadyová a Ema Záňová.
    35:17 Nela LOPUŠANOVÁ - 8:1
     
    35:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A další gól v libanonské síti. Kromě střelkyně zaslouží pochvalu i Paula Cagáňová, ta totiž výborně přenesla hru na NELU LOPUŠANOVOU, její rána z první se ukázala býti dobrou volbou. Asistence: Paula Cagáňová a Romana Halušková.
    33:24 Kristína ŠIMNOVÁ - 7:1
     
    33:24
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ano, podaří. Alžběta Šulíková nahrála na levou stranu KRISTÍNĚ ŠIMNOVÉ, která dlouho naznačovala nahrávku, aby ve finále zaskočila brankářku zakončením na přední tyčku. Asistence: Alžběta Šulíková.
     
    32:38
    Jessica Machtoubová Kfouryová se ve středu hřiště provinila podražením. Podaří se Slovensku vstřelit v početní převaze sedmý gól?
     
    26:25
    Slovensku zadělala na komplikace Natália Paľová. Po přerušené hře totiž zasáhla protihráčku do oblasti hlavy a krku, za odměnu si vysloužila čtyřminutový trest.
     
    23:10
    Na Slovensko čeká početní převaha. Proti pravidlům se drobným háčkem provinila Maria Hajjová, rozhodčím tento moment neunikl.
     
    20:42
    Tým Libanon právě vstřelil branku!
    Libanon sice inkasoval gól v oslabení, ale zároveň přesilovku využil a na střídačce vypukla velká radost! Střeleckou listinu rozšířila BRITNI YAMMINEOVÁ tvrdou střelou ze středu hřiště. Bez asistence.
    19:08 Nela LOPUŠANOVÁ - 6:0
     
    19:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Šestý gól je na světě, početní převaha je přetavena v gól. NELA LOPUŠANOVÁ utekla v oslabení do úniku a nadvakrát vyzrála na Nakhleovou Saundersovou. Asistence: Kristína Šimnová.
     
    18:49
    Menší dvouminutový trest vyfasovala za zdržování hry Simona Hupková, ta se tedy neuvedla v nejlepším světle. Trest za ni odpyká Romana Halušková.
     
    15:01
    Střídání v týmu Slovensko:
    ze hřiště odchází Andrea Pastorková Rišová, přichází Simona Hupková.
     
    14:35
    Slovensko putuje v závěru úvodního dějství do oslabení. Ema Záňová tvrdě sestřelila protihráčku a jde si odpočinout za podražení.
     
    14:17
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Naše východní sousedky střílí třetí gól v rozmezí jedné minuty a o vítězi je prakticky rozhodnuto. Další kousek do týmové sbírky přidala NIKOLETA RANDOVÁ. Asistence: Michaela Vršková a Michaela Hájniková.
     
    14:04
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Využitá je i pokračující přesilová hra. Tentokráte na sebe vzala zodpovědnost ROMANA HALUŠKOVÁ a stala se čtvrtou hráčkou, která prostřelila bezmocnou Nakhleovou Saundersovou. Bez asistence.
    13:28 Emília LESKOVJANSKÁ - 3:0
     
    13:28
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobná početní převaha je využita, Slovensko vede už o tři góly. Na konci krásné kombinace stála EMÍLIA LESKOVJANSKÁ, ta se před prázdnou bránou nemýlila. Asistence: Nela Lopušanová a Lucia Záborská.
     
    13:14
    S přerušenou hrou skončila slovenská signalizovaná výhoda. Vyloučenou hráčkou je Jordan Besharaová, prohřešek zní sekání.
     
    11:42
    Libanonky jdou opět do oslabení. Potrestanou hráčkou je Jenna Hendrickxová, jež nedovoleně hrála do jedné ze soupeřek tělem.
     
    08:43
    První vyloučenou hráčkou se stala Jordan Besharaová. Ta sice zastavila přečíslení dvou na jednu, avšak pouze za cenu podražení.
    08:14 Lucia ZÁBORSKÁ - 2:0
     
    08:14
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Svěřenkyně kouče Hambálka odskakují do dvoubrankového náskoku! Opět přišel gól z levé strany, kde dostala moře volného prostoru LUCIA ZÁBORSKÁ, brankářka na dělovku k bližší tyči reagovala pozdě. Asistence: Lucia Martincová a Patrícia Mária Dzurinová.
    02:25 Nikola NEMČEKOVÁ - 1:0
     
    02:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Dlouho to netrvalo, favoritky se ujímají vedení! Tamara Dobošová za libanonskou bránou zakvedlala s míčkem, načež přihrála na levou stranu NIKOLE NEMČEKOVÉ, jež našla mezírku mezi tělem a bližší tyčkou Nakhleové Saundersové. Asistence: Tamara Dobošová a Michaela Hájniková.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Nemčeková (Dobošová, Hájniková), 9. Záborská (Martincová, Dzurinová), 14. Leskovjanská (Lopušanová, Záborská), 15. Halušková, 15. Randová (Vršková, Hájniková), 20. Lopušanová (Šimnová), 34. Šimnová (Šulíková), 36. Lopušanová (Cagáňová, Halušková), 37. Šimnová (Huňadyová, Záňová), 43. Lopušanová – 21. Yammineová


    Slovensko: Pastorková Rišová (16. Hupková, Dzurillová) – Dzurinová, Šulíková, Martincová, Štrbáková, Cagáňová, Záborská, Gáborčíková – Klimantová, Leskovjanská, Šimnová, Paľová (C), Hájniková, Nemčeková, Halušková, Dobošová, Čorňáková, Randová, Huňadyová, Záňová, Lopušanová, Vršková.
    Trenér: Marián Hambálek

    Libanon: Nakhleová Saundersová (Gebrayelová) – S. Haddadová, Allahwardeyanová, Hendrickxová, Chouchaniová, Boulosová, Besharaová – D. Haddadová, Ghantousová, Hajjová, Chanelová, Woplingová, Davisová, Dahnounová, Machtoubová Kfouryová, Santannaová, Yaminneová.
    Trenér: Fay McLaughlin

    Rozhodčí: Deana Cugliettaová, Taylor McLeanová
    thejrc.org