Kvitová – Dartová 2:0 (kon.)
konec
Petra Kvitová
Petra Kvitová (14)
2
6 6  
Harriet Dartová
Harriet Dartová
0
3 4  
Čtvrtek 23.06.2022, 14:05 • Centrální kurt, Eastbourne (GBR) • WTA Eastbourne - Rothesay International (tráva) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Petra Kvitová potvrdila roli papírové favoritky a po vítězství nad Harriet Dartovou v poměru 6:3 a 6:4 postoupila na turnaji v Eastbourne už do semifinále, čímž si vylepšila sezónní maximum.

    Dvaatřicetiletá bílovská rodačka předvedla koncentrovaný výkon, jemuž domácí tenistka nedokázala konkurovat. Skvělá byla především na servisu, když první brejkbol povolila soupeřce až v závěrečném gemu utkání a úspěšně jej odvrátila, načež využila svůj třetí mečbol. Důležitým faktorem byl i malý počet nevynucených chyb a v poslední řadě je třeba ocenit i pohyb české lvice, která nevypustila jediný míček.

    V semifinále se Petra Kvitová utká s vítězkou zápasu Beatriz Haddadová Maiaová – Lesja Curenková.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (15:37:44)
     
    Konec zápasu
    2:0; 6:4 - Petra Kvitová
     
    6:4
    Je konec! Petra Kvitová se opět trefila do prvního podání a Harriet Dartová znovu vyprodukovala dost krátký return. Češka musela k síti, kde zvládla jeden úder a pak s radostí sledovala, jak bekhend protihráčky končí v síti.
     
    A-40
    A pokřik zabral! Po výborném servisu následoval kratší return, načež česká hráčka hrála forhend doleva, Britka se vydala opačným směrem. Třetí mečbol.
     
    40-40
    Britka zkusila zariskovat, avšak míček hned z returnu nasměrovala za základní čáru. Petra Kvitová se vzápětí povzbudila hlasitým pokřikem.
     
    40-A
    A rázem je tu brejkbol! Harriet Dartová získala sebevědomí a vítězným forhendem na pravou stranu si hlasitě říká o prodloužení zápasu.
     
    40-40
    Také druhý mečbol je minulostí! Britce znovu zafungovala ofenzivní hra, u sítě vyslala bekhendový volej přesně na základní čáru.
     
    40-30
    První hrozbu konce zápasu Harriet Dartová odvrátila. Delším returnem dostala protihráčku pod tlak, ta chybovala bekhendem.
     
    40-15
    Hodně zvláštní return, po němž balónek spadl těsně a nepříjemně za síť. Bílovská rodačka si ovšem poradila, druhým volejem zapsala vítězný úder a má dva mečboly!
     
    30-15
    S nelehkým returnem si ještě Harriet Dartová poradila, s následným dělovým forhendem nikoliv. Míček vrátila v těžké pozici za základní čáru.
     
    15-15
    Česká tenistka už se omlouvala, ale zbytečně, protože balónek se sice odrazil od pásky na polovinu soupeřky, leč do těsného autu.
     
    15-0
    Důležitý gem otevřela Petra Kvitová přímým bodem po servisu na téčko.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Petra Kvitová.
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:4
    Harriet Dartová vykouzlila své první eso a zůstává ve hře. Po krátké přestávce ovšem potřebuje zabodovat i na příjmu, v opačném případě bude její cesta turnajem ukončena.
     
    30-40
    Když už ne fiftýn, tak alespoň pochvalu si Petra Kvitová za odběhanou výměnu rozhodně zaslouží. Britka vybojovala gembol smečí u sítě.
     
    30-30
    Po podání ven z dvorce Harriet Dartová zkontrolovala postavení protihráčky a forhendem zahrála zkušeně do jejího protipohybu.
     
    30-15
    Tentokráte chtěla Petra Kvitová až moc. Forhend tlačila příliš k základní čáře, balónek dopadl o malý kousek za ni.
     
    30-0
    Od konce zápasu nás dělí dva fiftýny české hráčky. Nasazená čtrnáctka obdržela míček na forhend a zaútočila nekompromisně do levého rohu. Sokyně zasáhla míček jen rámem.
     
    15-0
    Harriet Dartová zapisuje svou čtvrtou dvojchybu.
    1:0; 5:3 - Petra Kvitová
     
    5:3
    Dvaatřicetiletá bílovská rodačka je jediný gem od postupu. V důležitou chvíli vytáhla výborné podání, které Dartová zreturnovala až za základní čáru.
     
    40-30
    Důležitý bod míří na konto favoritky. Volba zahrát křižně do bekhendu Britky se vyplatila, domácí tenistka odpověděla ránou za základní čáru.
     
    30-30
    Parádně nasazená čtrnáctky vybrala povedený return protihráčky. Výměna tak pokračovala, Češka ji bohužel uzavřela bekhendem pod pásku.
     
    30-15
    Přestřelku od základní čáry opanovala česká tenistka. Ta britská si k poslednímu úderu nestoupla ideálně a bekhendem zasáhla síť.
     
    15-15
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
     
    0-15
    S parádním forhendovým returnem protihráčky do pravého rohu si Petra Kvitová sice poradila, ale míček poslala jen těsně za pásku, odkud Britka bez problémů zabila výměnu smečí.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Petra Kvitová.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 4:3; 0-0 - Harriet Dartová
     
    4:3
    Ačkoli byla Petra Kvitová u balónku včas, tak jej bekhendem odpálila daleko mimo vymezené území. Britka se stále drží v závěsu.
     
    30-40
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    30-30
    Dvojchyba znamená srovnání stavu v gemu.
     
    15-30
    Parádní zkrácení české tenistky přineslo kýžené ovoce. Harriet Dartová sice míček doběhla, ale odkryla celý dvorec, Češka měla jednoduchou úlohu.
     
    0-30
    Forhendový return skončil v deblovém koridoru.
     
    0-15
    Petra Kvitová bojovala jako lvice, avšak fiftýnu se nedočkala. Snahu doběhnout kratší forhend konkurentky vzdala předčasně.
    1:0; 4:2 - Petra Kvitová
     
    4:2
    Eso z druhého podání přichází v pravý čas! Harriet Dartová očekávala míček ven z dvorce, ale přišel na téčko.
     
    40-30
    Londýnská rodačka bojuje. Kratším returnem donutila protihráčku přistoupit blíže k síti, její forhend pak pustila za základní lajnu.
     
    40-15
    Dva vysoké kopce britské tenistce ještě vyšly, ten třetí nikoliv. Balónek letěl dlouho vzduchem, aby ve finále spadl za základní čáru.
     
    30-15
    Petra Kvitová měla navrch a tlaku využila k náběhu na síť, čímž sokyni viditelně rozhodila, ta při snaze o prohoz trefila pásku.
     
    15-15
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    0-15
    Harriet Dartová stále může živit šance na vítězství. Zvláště, když do šestého gemu vstoupila lépe ona, bekhend soupeřky ponechala míček na straně Češky.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Petra Kvitová.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 3:2 - Harriet Dartová
     
    3:2
    Další nepřesný return z forhendové strany, tentokráte hrála prim síť. Harriet Dartová odvrátila jeden brejkbol, a nakonec získala hru na servisu pro sebe.
     
    40-A
    Forhendový return skončil v deblovém koridoru.
     
    40-40
    A úspěšně. Britská tenistka si nepřipustila tíhu okamžiku a zatlačila na protihráčku, jež uzavřela výměnu příliš dlouhým bekhendem.
     
    40-30
    Kratší bekhend v podání české tenistky zaskočil domácí hráčku víc, než by sama čekala. S nataženou raketou ztlumila míček před sebe, což znamená, že bude čelit brejkbolu.
     
    30-30
    Risk je zisk. Dvaatřicetiletá rodačka z Bílovce se do balónku opřela hned z returnu, bezmocná Harriet Dartová nastavila raketu a míček se od ní odrazil za základní čáru.
     
    15-30
    Uspěchaný bekhend stál Petru Kvitovou bod. Česká hráčka viděla volnou pravou polovinu, leč balónek hrála brzy po odskoku a trefila síť.
     
    15-15
    Harriet Dartová si podáním ven z kurtu připravila pozici na útok a nezaváhala v ní, bekhend zahrála neomylně po levé čáře.
     
    15-0
    Hra může pokračovat.
     
    15-0
    Utkání je na malý moment pozastaveno. Pořadatelská služba pomáhá vyprovodit mimo sedačky starší paní, které se zřejmě udělalo nevolno.
     
    15-0
    V hledišti to jenom zahučelo. Petra Kvitová správně odhadla, kam bude Dartová servírovat, načež vystřelila bekhendovou dělovku po pravé lajně.
    1:0; 3:1 - Petra Kvitová
     
    3:1
    Další skvělý servis na střed kurtu, na nějž Harriet Dartová neměla šanci dosáhnout, znamená hladké uzavření čtvrtého gemu.
     
    40-15
    Eso na téčko.
     
    30-15
    Výborný bekhendový return dopadl kousek před základní čáru. Česká tenistka musela couvat a forhendem nepřepinkla síť.
     
    30-0
    Bílovská rodačka se po výborném podání vydala na síť, kde na okamžik viditelně zaváhala, ale nakonec se srovnala a kratším bekhendem zahrála do volné levé poloviny.
     
    15-0
    Skvělý přechod Petry Kvitové z defenzivy do ofenzivy znamená zisk fiftýnu. Harriet Dartová zabojovala, ale bekhendem zasáhla už jenom síť.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Petra Kvitová.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 2:1 - Harriet Dartová
     
    2:1
    S mírnými problémy, ale přece si Harriet Dartová na druhý pokus udržela ve druhém setu podání. Při výhodě se zachovala nebojácně a prudkým forhendem na levou stranu proměnila Češku do role divačky.
     
    40-A
    Ovšem brejkbol se nekoná. Londýnská rodačka po výborném servisu naběhla k síti a forhend poslala na opačnou stranu, než kam se vydala soupeřka.
     
    40-40
    Hra bude přeci jen trvat ještě o něco déle, protože dlouhou výměnu uzavřela Dartová nevynucenou chybou z bekhendu, povolila tedy shodu.
     
    30-40
    Dvojchyba znamená prodloužení gemu, zatím jen na pár vteřin.
     
    15-40
    Pětadvacetiletá rodačka z Londýna směřuje za snížením stavu. Forhendový return sokyně měla pod kontrolou a nechala jej doletěl do zámezí.
     
    15-30
    Bekhendový return doletěl o kousek za základní čáru.
     
    15-15
    Ovšem i domácí hráčka umí zaútočit. Ukázala to křižným bekhendem z levé strany s výbornou délkou, Kvitová marně bojovala o udržení balónku ve hře.
     
    15-0
    Petra Kvitová dnes oplývá obrovskou silou i na returnu. Nebála se a forhend vyslala nekompromisně po pravé straně mimo dosah Britky.
    1:0; 2:0 - Petra Kvitová
     
    2:0
    A třetí. Skvěle odservírovaný gem, který znamená potvrzení brejku a vedení 2:0. Harriet Dartová se zatím na příjmu k ničemu nedostala.
     
    40-15
    Druhé eso v gemu přináší české hráčce dva gemboly.
     
    30-15
    Forhendový return skončil v síti.
     
    15-15
    Eso na téčko.
     
    0-15
    Technické údery nepatří mezi nejsilnější stránky Petry Kvitové. Harriet Dartová míček dostihla a u sítě stojící protihráčku prohodila.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Petra Kvitová.
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 1:0 - Petra Kvitová
     
    1:0
    Druhý brejkbol je využitý, Petra Kvitová dělá hned v úvodu druhého dějství důležitý krok směrem k vítězství. Nutno podotknout, že soupeřka jí pomohla, protože útočným forhendem umístila míček do těsného autu, správnost výroku čárového následně potvrdilo i jestřábí oko.
     
    40-30
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    40-15
    Dva brejkboly pro nasazenou čtrnáctku. Harriet Dartová zkusila změnit rytmus zkrácením hry, balónek jen těsně nepřeletěl pásku.
     
    30-15
    Tohle je o poznání lepší! Dvaatřicetiletá bílovská rodačka zase těžila z returnu, po němž dostala nalitý míček zpět na forhend, rána po levé lajně byla vítězná.
     
    15-15
    Velká škoda podobných chyb. Petra Kvitová měla soupeřku na lopatě a vydala se k síti, avšak při forhendovém voleji dostatečně nezpevnila ruku a míček poslala za základní čáru.
     
    15-0
    Harriet Dartová otevírá druhou sadu dvojchybou.
     
    0:0
    Začíná druhý set.
    1:0; 6:3 - Petra Kvitová
     
    6:3
    Úvodní dějství je minulostí! Petra Kvitová si počkala na odskok míčku po soupeřčině returnu, aby vzápětí vypálila nechytatelný forhend do levého rohu kurtu.
     
    40-0
    Přímý bod po servisu ven z dvorce a tři setboly k tomu!
     
    30-0
    Na podání je dnes Petra Kvitová, zatím, bezchybná. Znovu udržela přesnou ruku, zatímco Britka si neodpustila další bekhendové zaváhání.
     
    15-0
    Harriet Dartová nejprve zkoušela nervy sokyně a hrála technické údery. Potom se ovšem sama naštvala a zaútočila bekhendem, míček zastavila síť.
    0:0; 5:3 - Harriet Dartová
     
    5:3
    Petra Kvitová kazí bekhendový return, a to znamená, že domácí tenistka snižuje na 3:5.
     
    40-A
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    40-40
    První sada pokračuje. Harriet Dartová zvládla druhé podání i následný bekhend po levé lajně, Kvitová ze stejné strany minula vymezený prostor.
     
    A-40
    Na světě je setbol! Dvaatřicetiletá Češka nejprve vypálila parádní forhendový return kros zprava, načež výměnu završila vítězným forhendovým volejem u sítě.
     
    40-40
    Shoda. Harriet Dartová musela reagovat na rychle letící míček po returnu, bekhendem napálila jenom střed sítě.
     
    30-40
    Dnes podruhé podržela londýnskou rodačku páska. Po tvrdém forhendu se napnula a míček přehodila na polovinu protihráčky.
     
    30-30
    Nepříznivě vypadající gem je pro Petru Kvitovou zase o něco přívětivější, neboť Britka znovu pokazila druhý úder ve výměně.
     
    15-30
    Na třetí pokus byl return úspěšný a Harriet Dartová se vzápětí vyhodila forhendem do území pro čtyřhru.
     
    0-30
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    0-15
    Bekhendový return vyletěl za základní čáru.
     
    5:2
    Konec přestávky, podávat bude Harriet Dartová.
     
    5:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:2
    Petra Kvitová potvrzuje brejk a je jedinou hru od zisku první sady. Opět musela do výměny a byla to Britka, jež jako první chybovala. Bekhendem trefila síť.
     
    40-15
    Harriet Dartová ukazuje, že se nevzdá bez boje, ale česká tenistka se na dnešní utkání viditelně vyspala dobře. Sama se ubránila, aby ve finále vyslala vítězný bekhend po pravé lajně.
     
    30-15
    Eso na téčko, chyba napravena.
     
    15-15
    To je škoda. Petra Kvitová si dalším výborným podáním připravila dobrou palebnou pozici, jenže následný bekhend napálila za základní čáru.
     
    15-0
    Bekhendový return zastavila páska.
     
    4:2
    Stačil jeden! Rodačka z Bílovce opět ukázala razanci úderů s výbornou délkou, Harriet Dartová neodolala a poslední míček vrátila pod pásku.
     
    40-15
    Sledujeme klíčové okamžiky prvního setu? Petra Kvitová se dostala do tlaku už po returnu, aby výměnu zakončila ve svůj prospěch vítězným forhendovým volejem na síti. Dva brejkboly.
     
    30-15
    Parádní bekhendový return zprava kros, přestože se Britka trefila do prvního servisu! Za míčkem se ani nezkoušela natáhnout.
     
    15-15
    Přímý bod po servisu na tělo.
     
    15-0
    Šestý gem otevírá lépe Petra Kvitová. Opanovala bekhendovou přestřelku, když závěrečný úder Britky pustila za základní čáru.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Harriet Dartová.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 3:2 - Petra Kvitová
     
    3:2
    Tenistky zůstávají na podání stoprocentní i po pátém gemu. Petra Kvitová těžila z kratšího úderu Britky a bekhendem po pravé lajně zapsala do statistik další vítězný míč.
     
    40-15
    Varianta servis – síť napodruhé úspěšná. Dvaatřicetiletá bílovská rodačka měla situaci pod kontrolou a bekhendovým volejem poslala míček do protipohybu konkurentky.
     
    30-15
    Harriet Dartová se dostala do výměny, ovšem fiftýn slaví nasazená čtrnáctka. Domácí hráčka totiž v klíčovou chvíli nezvládla bekhend hraný v pokleku.
     
    15-15
    Fantastický return české tenistky. Petra Kvitová se vydala na síť a za bekhendovým prohozem kros se jen smutně podívala.
     
    15-0
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
    0:0; 2:2 - Harriet Dartová
     
    2:2
    Čistá hra pro Harriet Dartovovou. Ta po returnu české konkurentky volila vyšší bekhend, po němž se Petra Kvitová sama vyhodila forhendem.
     
    0-40
    Bekhendový return zastavila páska.
     
    0-30
    Přímý bod po podání na střed kurtu.
     
    0-15
    Petra Kvitová jako kdyby nepočítala se skutečností, že soupeřka její ostrý return k základní čáře vrátí. Stalo se, následný kraťas se Češce vůbec nevydařil.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Harriet Dartová.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 2:1 - Petra Kvitová
     
    2:1
    Skvěle. Petra Kvitová trefila obávaný levácký servis ven z dvorce a vydala se na síť, kde bekhendovým volejem zvládla balónek nasměrovat do odkryté levé poloviny.
     
    A-40
    Pětadvacetiletá Britka zariskovala a pod těžkým úhlem vyzkoušela forhend po pravé lajně. Míček spadl za základní lajnu.
     
    40-40
    Shodu uvidíme i při podání favoritky. Harriet Dartová dvěma tvrdšími údery dostala protihráčku pod tlak, aby nakonec zlomila její odpor dobře provedeným kraťasem.
     
    40-30
    Kratší returnu česká tenistka zatím trestá bez smilování. Počkala si na odskok míčku a vyslala nechytatelný forhend na levou stranu.
     
    30-30
    Nasazená čtrnáctka si zadělává na problémy. Podání sice trefila dobře, ale return byl taktéž úspěšný a Kvitová vzápětí chybovala bekhendem.
     
    30-15
    Skvělá hra Harriet Dartové, jež se nezalekla soupeřčina náběhu na síť a po nepříliš povedeném voleji ji ukázkově přelobovala.
     
    30-0
    Po servisu ven z dvorce si Petra Kvitová věřila a z těžké pozice vykouzlila parádní forhend po levé lajně, míček spadl přesně do růžku.
     
    15-0
    Češka měla štětí, protože náběh na síť nebyl dokonale připravený, leč bekhendový prohoz soupeřky dopadl do deblového koridoru.
    0:0; 1:1 - Harriet Dartová
     
    1:1
    Petra Kvitová se rozhodla zariskovat, avšak do forhendového returnu se netrefila vůbec dobře a výrazně minula kurt. Je vyrovnáno.
     
    40-A
    A po sérii brejkbolů naopak přichází gembol. V souboji nervů uspěla pětadvacetiletá rodačka z Londýna, Češka přestřelila z bekhendu.
     
    40-40
    Ale ne, ani do třetice Petra Kvitová neuspěla a Harriet Dartová stále živí naděje na vyrovnání. Výměnu měla pod kontrolou a uzavřela ji forhendem po pravé lajně.
     
    A-40
    Taková chyba by britskou hráčku mohla pořádně mrzet. Měla zcela odkrytou pravou polovinu kurtu, přesto míček umístila těsně za základní čáru.
     
    40-40
    Bohužel, i napodruhé Harriet Dartová zvládla vrátit hru do shody. Forhend nasměrovala do levého růžku, v těžké pozici hrající česká tenistka poslala míček do deblového koridoru.
     
    A-40
    Přichází druhá brejkbolová příležitost. Bílovská rodačka se zatím do úderů trefuje skvěle, bekhend kros z pravé strany neměl jedinou chybičku.
     
    40-40
    Štěstí se přiklonilo na stranu Britky. Její bekhend se odrazil od pásky a spadl na polovinu soupeřky, ta vůbec nereagovala.
     
    40-30
    Slabšího druhého podání Petra Kvitová využila na jedničku, vyprodukovala tvrdý return z bekhendové strany. Dartová v záklonu bekhendem minula a bude čelit brejkbolu!
     
    30-30
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    30-15
    Po servisu ven z dvorce zahrála Harriet Dartová forhend ideálně na opačnou stranu, byť čelila tvrdému returnu. Češka za míčkem natahovala raketu marně.
     
    30-0
    Agresivní hra by zřejmě na domácí hráčku mohla platit. Petra Kvitová opět přitlačila na pilu a po druhém ostrém bekhendu Britka chybovala úderem ze stejné strany.
     
    15-0
    Povedený return Harriet Dartovou viditelně překvapil, protože na míček reagovala hodně pozdě a poslal ho jenom do pásky.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Harriet Dartová.
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Úvodní gem je minulostí a získala jej na svou stranu servírující Petra Kvitová. Po dalším kratším returnu zkontrolovala pohyb konkurentky a bekhendem zahrála do jejího protipohybu.
     
    40-30
    Eso na téčko.
     
    30-30
    Výborně. Petra Kvitová využila kratšího returnu zhruba do středu kurtu a forhend vyslala nechytatelně do pravého růžku.
     
    15-30
    A domácí hráčka je rázem o krok napřed. Bekhendem k základní čáře dostala sokyni do úzkých, ta pálil v těžké pozici bekhendem do sítě.
     
    15-15
    Dvaatřicetiletá rodačka z Bílovce vzápětí zapisuje premiérovou dvojchybu.
     
    15-0
    První fiftýn náleží české tenistce. Ta po podání zaměstnávala sokyni tvrdými forhendy, Britka se ubránit nedokázala.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    Na kurtu probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Na podání začne Petra Kvitová.
     
    Vzájemné zápasy

    Tenistky proti sobě odehrají první utkání.
     
    Harriet Dartová se nachází ve druhé světové stovce (103. místo žebříčku WTA), avšak potvrzuje, že na trávě umí. Podobně jako Kvitová, tak i ona se zúčastnila turnaje v Birminghamu, kde se po vítězství nad Osoriovou rozloučila s turnajem porážkou se Simonou Halepovou. V Eastbourne zapsala domácí hráčka už tři vítězství, když postupně vyřadila Madison Brengleovou, Jil Belen Teichmannovou a ve středu i Martu Kosťukovou, přičemž všechna tři utkání zvládla ve třech setech. I Harriet Dartová si zde vyrovnala nejlepší výsledek v sezóně, čtvrtfinále si zahrála i před dvěma týdny v Nottinghamu.
     
    Petra Kvitová letos neprožívá nejlepší sezónu, i proto je v žebříčku WTA otevírá až čtvrtou desítku pořadí. Čtvrtfinále v Eastbourne si česká lvice vyrovnala sezónní maximum, kterého dosáhla koncem března v Miami na tvrdém povrchu, tehdy mezi nejlepší osmičkou nestačila na nezastavitelnou Igu Świątekovou. Na oblíbené trávě se bílovská rodačka představila poprvé v sezóně minulý týden v Birminghamu a hned v 1. kole prohrála s pozdější vítězkou Haddadovou Maiaovou. V Eastbourne dvaatřicetiletá tenistka nejprve zdolala Donnu Vekićovou, načež ve třech setech porazila i přemožitelku Barbory Krejčíkové, Britku Katie Boulterovou.
     
    Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásné čtvrteční odpoledne. Vítám vás při sledování čtvrtfinále turnaje WTA v Eastbourne, u zápasu mezi Petrou Kvitovou a Harriet Dartovou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Milan Huppert

    Čas utkání: 1:23

    2. set: 0:46

    Kvitová Dartová
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    36 70 55 30
    Nejdelší série získaných bodů
    5 5 4 4
    Setboly
    3 5 0 0
    Mečboly
    3 3 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:16 0:30 0:32 0:18
    Esa **
    6 8 1 1
    Dvojchyby **
    0 1 4 4
    Udržená podání
    5 / 5
    100 %
    10 / 10
    100 %
    6 / 8
    75 %
    3 / 4
    75 %
    Odvrácené brejkboly
    1 / 1
    100 %
    1 / 1
    100 %
    6 / 8
    75 %
    2 / 3
    67 %
    Body při vlastním podání
    22 / 32
    69 %
    43 / 60
    72 %
    38 / 65
    58 %
    20 / 34
    59 %
    Body po 1. podání *
    33 / 45
    73 %
    26 / 39
    67 %
    Body po 2. podání *
    10 / 15
    67 %
    12 / 26
    46 %
    Úspěšnost 1. podání *
    75 %
    60 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    1 / 3
    33 %
    2 / 8
    25 %
    0 / 1
    0 %
    0 / 1
    0 %
    Body při soupeřově podání
    14 / 34
    41 %
    27 / 65
    42 %
    17 / 60
    28 %
    10 / 32
    31 %
    Body po příjmu 1. podání *
    13 / 39
    33 %
    12 / 45
    27 %
    Body po příjmu 2. podání *
    14 / 26
    54 %
    5 / 15
    33 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Petra Kvitová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 08.03.1990
    Věk: 34 let
    Držení: levák
    Výška: 182 cm
    Váha: 70 kg
    Nasazení: 14

    Harriet Dartová
    Stát: Velká Británie
    Datum narození: 28.07.1996
    Věk: 27 let
    Držení: pravák
    Výška: 175 cm
    Fabio Souza (BRA)
    thejrc.org