Kanada – Arménie 16:0 (kon.) | Itálie – Slovensko 3:4 (kon.) | Slovensko – Česko cz 0:3 (kon.)
USA – Řecko 6:5 (kon.)
konec
Itálie
3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
Slovensko
Pátek 24.06.2022, 03:00 • Place Bell 1, Laval, Kanada • Mistrovství světa mužů
Předzápasové kurzy
     
    Slovensko potvrdilo roli favorita, ale na vítězství proti Itálii se pořádně nadřelo, zvítězilo o jediný gól 4:3. Michal Salajka poslal ve 36. minutě naše východní sousedy do dvoubrankového vedení, ale Italové zabojovali a zpět na rozdíl jediného gólu snížil ve 41. minutě obránce Stefan Pittiglio. V závěru tým z Apeninského poloostrova ještě zkusil hru bez gólmana, ale ani ta ke kýženému vyrovnání nevedla, byť jednou byl gól blízko, ale Peter Kučera předvedl výborný zákrok.

    Svěřenci kouče Hojera tak zůstávají stoprocentní i po třetím zápase, Italové mají bilanci dvou vítězství a dvou porážek. (04:44:30)
     
    Střely na bránu: 22 – 24.
     
    Konec zápasu.
     
    44:36
    Skvělý Peter Kučera! Bleskově se přemístil k pravé tyči proti křižné nahrávce a pravou rukou zabránil balónku v cestě za brankovou čáru.
     
    44:15
    Slováci zahnali hru do rohu hřiště. Rozhodčí ovšem s tímto krokem neměli pochopení a po pár vteřinách foukli do píšťalky.
     
    44:01
    V momentě, kdy začala poslední minuta základní hrací doby, utekl Anthony Flores na střídačku. Italové zkouší powerplay!
     
    43:44
    Do hry se dokonce zapojil i italský gólman Anthony Flores, jenž vyběhl za volným míčkem a zpracoval ho pro přibíhajícího Pittiglia.
     
    43:12
    Slovenští hokejbalisté drží míček na útočné polovině, přesně to jim momentálně stačí ke štěstí. Italové si nedokáží vytvořit souvislý tlak.
     
    42:40
    Patrik Svitana si chystal balónek na střelu. Ovšem příliš dlouho, neboť k němu v poslední chvíli dostoupil Marc Falzoi a míček mu vypíchl.
     
    42:21
    Po souboji v rohu hřiště rozhodčí raději přerušili hru. Rozhodli se v tomto případě nevylučovat, vhazování proběhne v útočném pásmu Slovenska.
     
    41:49
    Miroslav Behúl nevystřelil, alespoň však pošetřil cenné vteřinky. Zůstal s míčkem u mantinelu, kde pořádně potrápil Alonziho s Mustem.
     
    41:26
    Slovensko chtělo přispěchat s rychlou odpovědí a nebylo vůbec daleko. Martin Lukačovič zakončoval pěknou kombinační akci střelou těsně vedle levé tyče.
    40:07 Stefan PITTIGLIO - 3:4
     
    40:07
    Itálie právě vstřelila branku!
    Ještě to bude drama! STEFAN PITTIGLIO si z pozice obránce sběhl před bránu na dokonalou nahrávku Mirolly a forhendem zvedl balónek nad pravý Kučerův beton. Asistence: Anthony Mirolla a Massimo D'Ettore.
     
    39:53
    I útočníci umí bránit. Jonathan Pulicicchio se stáhl spolu s Vidlárem, v klíčový okamžik jej předskočil a vyhozením zabránil slovenskému zakončení.
     
    39:20
    Souboj u červené čáry skončil hvizdem rozhodčího. Hra je poslána po pravici Kučery, tedy do útočného pásma Italů.
     
    38:49
    Individuální průnik Franka Giustina úspěchem neskončil. Ital ztratil kontrolu nad balónkem čili vůbec nevystřelil.
     
    38:29
    Slováci, přestože se směrem do defenzivy poměrně trápí, tak směřují za očekávanými třemi body. Kontrolují hru a soka k ničemu nepouští.
     
    37:49
    Obtočit bránu zkusil Matúš Korbáš. Zprvu to vypadalo, že má dost místa, ovšem skvěle k němu přistoupil Danel Vernace a ve skórování mu zabránil.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Bartolini (Giustini, Setacci), 26. Ponce (Setacci, D'Amico), 41. Pittiglio (Mirolla, D'Ettore) – 2. Korbáš (Teplický, Svitana), 24. Salajka (Rampáček, Minárik), 27. Oravec (Svitana, M. Gajdoš), 35. Salajka (Minárik)


    Itálie: Flores (Borgia, Cipparrone) – Pittiglio, Granitto, Musto, Alonzi, Cerona, D'Amico, Falzoi, Lagozzo – Bartolini, Gagnon, Lastoria, Novielli, Mirolla, Pulicicchio, D. Vernace (C), M. Vernace, Ponce, Fazzari (A), Giustini, D'Ettore, Mandracchia, Setacci.
    Trenér: Michal Iustini

    Slovensko: Kučera (Buliš) – Lukáč, Minárik (C), Vidlár, M. Gajdoš, Horváth, Salajka, Bujdák (A), I. Gajdoš – Vozár, Balga, Korbáš, Cíbik, Lukačovič, Fumač, Rampáček (A), Piják, Behúl, Simon, Svitana, Oravec, Teplický, Bobál.
    Trenér: Mojmír Hojer

    Rozhodčí: Jim Armitstead, Chris Bishop
    thejrc.org