Slovensko – Řecko 3:4 (kon.) | Kanada – Haiti 10:1 (kon.) | USA – Itálie 5:1 (kon.)
Slovensko – Itálie 9:0 (kon.)
konec
Slovensko
9:0 (2:0, 3:0, 4:0)
Itálie
Neděle 26.06.2022, 14:30 • Place Bell 1, Laval, Kanada • Mistrovství světa mužů • O 5. - 6. místo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (16:13:34)
     
    Slovensko potvrdilo roli favorita a v souboji o konečné páté místo rozstřílelo Itálii vysoko 9:0. Naši východní sousedé postupně vstřelili v první třetině dva, ve druhé tři a ve třetí čtyři góly. Navzdory vítězství bude Hojerova družina hodnotit turnaj jako nepovedený, Slovensko totiž jako vítěz posledních čtyř světových šampionátů cílilo na pátý primát v řadě za sebou, avšak skončilo dokonce bez cenného kovu.
     
    Střely na bránu: 31 – 8.
     
    Konec zápasu.
     
    44:47
    Zřejmě poslední slovenský útok táhl po levé straně Michal Salajka. Střílenou nahrávkou oslovil Filipa Simona, tomu nevyšlo zpracování.
     
    44:03
    V probíhající poslední minuta vypálil od černé čáry Marek Lukáš. Početný houf hokejbalistů před italskou svatyní ovšem neprostřelil.
     
    43:48
    Situaci dvou proti dvěma řešil Adam Fumač individuálně. Vyzkoušel proti Danielovi Poncemu kličku na střed, bránící hráč se nachytat nenechal.
     
    43:23
    Blízko gólu byl Jozef Minárik. Podpořil ofenzivu a byl na konci přečíslení, kdy forhendem rozvlnil pouze boční síťku.
     
    42:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Desítka vstřelených gólů je stále reálná. Ten devátý zaznamenal LUKÁŠ PIJÁK po pasu od Libora Teplického, pro něj samotného se jedná o druhý úspěch v utkání. Asistence: Libor Teplický.
    41:39 Filip BOBÁL - 8:0
     
    41:39
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Zápas má i autora hattricku! Je jím FILIP BOBÁL, jenž obdržel do úniku výbornou nahrávku od Behúla. Bekhendovým blafákem si brankáře roztáhl a pak poslal míček mimo jeho dosah. Asistence: Miroslav Behúl a Filip Simon.
     
    40:49
    Přečíslení tří proti dvěma vypadalo slibně, ale zakončující Filip Bobál selhal, z bezprostřední blízkosti napálil dobře postaveného brankáře.
     
    40:25
    Do konce utkání zbývá posledních pět minut. Je jisté, že slovenští hokejbalisté vybojují páté místo, to je ovšem vzhledem k jejich medailovým ambicím zklamání.
     
    39:23
    Slovensko opět lehce polevilo, ale situaci má pevně pod kontrolu. Vyměňuje si míček kolem poloviny hřiště, italský forčekink je nulový.
     
    38:29
    Utkání rychle spěje ke konci, od sedmého slovenského gólu se ještě nepřerušovalo. Italové pokračují v bránění, určitě by se rádi vyhnuli desítce.
     
    37:22
    Další slovenská akce, osmý gól zatím nepadl. Jozef Minárik nahazoval na teč, Libor Teplický míček nasměroval těsně vedle pravé tyče.
     
    36:30
    Skvělou práci odvedl znovu Adam Fumač, který tentokráte v roli nahrávajícího hledal Lukáše Pijáka, jenž vysoko přestřelil.
    35:53 Adam FUMAČ - 7:0
     
    35:53
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Na sedmém slovenském gólu má velkou zásluhu Lukáš Piják, který výborně podržel míček, aby ho ve finále přenesl doleva na ADAMA FUMAČE, ten našel mezeru mezi pravou tyčkou a Floresem. Asistence: Lukáš Piják a Libor Teplický.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Bobál (Simon, Behúl), 15. Bobál (Simon), 20. Simon (Behúl, Lukáč), 22. Piják (Gajdoš, Fumač), 24. Rampáček, 33. Vozár (Horváth, Cíbik), 36. Fumač (Piják, Teplický), 42. Bobál (Behúl, Simon), 43. Piják (Teplický)


    Slovensko: Buliš (Kučera) – Lukáč, Minárik (C), Vidlár, M. Gajdoš, Horváth, Salajka, Bujdák (A), I. Gajdoš – Vozár, Balga, Korbáš, Cíbik, Lukačovič, Fumač, Rampáček (A), Piják, Behúl, Simon, Svitana, Oravec, Teplický, Bobál.
    Trenér: Mojmír Hojer

    Itálie: Flores (Borgia, Cipparrone) – Pittiglio, Granitto, Musto, Alonzi, Cerone, D'Amico, Falzoi, Lagozzo – Bartolini, Gagnon, Lastoria, Novielli, Mirolla, Pulicicchio (C), D. Vernace, M. Vernace, Ponce, Fazzari, Giustini (A), D'Ettore, Mandracchia, Setacci.
    Trenér: Michael Iustini

    Rozhodčí: Adam Goddard, Gurdashan S Grewal
    bahis siteleri