Kanada – Řecko 8:1 (kon.) | Česko – USA cz 6:3 (kon.) | USA – Řecko 7:2 (kon.)
konec
Kanada
8:1 (0:1, 5:0, 3:0)
Řecko
Pondělí 27.06.2022, 00:00 • Place Bell 1, Laval, Kanada • Mistrovství světa mužů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Prvním finalistou mužského hokejbalové světového šampionátu je domácí výběr Kanady, který v semifinále rozstřílel Řecko vysoko 8:1.

    Evropané přitom po úvodní patnáctiminutovce živili finálové ambice, neboť vedli po gólu Joshuy Barbase. Hokejbalisté ze zámoří ovšem udrželi klid na hokejkách a ve druhé třetině nasázeli do Bitsakisovy svatyně hned pět branek, ve třetí části přidali další tři úspěchy. Hattrickem se blýskl Josh Anderson, tři body zaznamenal taktéž Karl Léveillé.

    Ve finále se Kanada utká s vítězem zápasu Česko – USA, který začíná ve 2:30 SEČ. Zůstaňte s námi! (01:49:48)
     
    Nejlepší hráči utkání: Karl Léveillé – Luca Panetta Tsingelis.
     
    Střely na bránu: 33 – 7.
     
    Konec zápasu.
     
    44:46
    Zakázané uvolnění Kanady ještě posunulo hru před Christiana Lantina. Joshua Barbas sice vyhrál vhazování na Sotiriose Athanaopoulose, tomu ovšem vůbec nevyšlo přenesení hry na pravou stranu.
    44:13 Dias VARGAS - 8:1
     
    44:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ještě jeden gól do kanadské sbírky. NELSON DIAS VARGAS si od pravého mantinelu sběhl blíže k ose hřiště, načež vypálil ze zápěstí na přední tyč. Ioannis Vrettis kapituloval, přes spoluhráče Alva toho moc neviděl. Asistence: Jeffrey Bradley a Marc-André Trudeau.
     
    43:35
    Domácí, dle očekávání, nikam nespěchají. Jordan Crocker si za vlastní bránou několikrát vyměnil balónek s Marcem-Andrém Trudeauem, řecký forčekink je nulový.
     
    43:14
    Jeffrey Bradley udržel tělo před protihráčem a zpoza brány se vytočil u pravé tyčky, kde nezvládl přehodit míček přes brankářův beton.
     
    42:54
    Rýsovala se zajímavá příležitost řeckého protiútoku, ale Joseph Barbas prováhal ideální okamžik k pasu, který vyslal pozdě a zastavil jej Trudeau.
     
    42:23
    Ioannis Vrettis po nahození Jordana Crockera raději přerušil hru, nevěřil si totiž na rozehrávku před blížícím se Trevorem Mainmanem.
     
    41:50
    Kanaďané hrají v plném počtu, oslabení přestáli hlavně díky povedeným zákrokem Christiana Lantina. Do vypuknutí radosti z postupu do finále zbývají poslední tři minuty.
     
    41:12
    Další úspěšný zákrok pro kanadského brankáře. V tomto případě pokryl nebezpečný projektil vypálený z hole Costy Kakivelise, úřadoval jeh levý beton.
     
    40:49
    Míček si připsal Kevin Kuczmarski, jenž vypálil forhendem ze zápěstí. Christian Lantin byl u levé tyčky připravený, zakročil ramenem.
     
    40:21
    Joshua Barbas zvedl hlavu a chytře zkusil přenést hru zprava doleva na Chrise Vagenase, tomu v poslední chvíli ustřelil míček před nosem Justin Maiolino.
     
    39:41
    Kdo už hrál proti pravidlům, to byl Jordan Crocker. Tento kanadský hokejbalista zastavil řecký brejk za cenu sekání.
     
    39:23
    Je sympatické, že Řekové i navzdory jasné porážce pokračují s vysokým nasazením a vydávají se i do útoku. Josepha Barbase čistě zastavil Marc-André Trudeau.
    38:07 Josh ANDERSON - 7:1
     
    38:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    O pár vteřin později už je hattrick na světě! JOSH ANDERSON využil faktu, že gólman zakončení Léveillého pouze vyrazil před sebe. Našel si volný míček a bekhendem ho zasunul tam, kam patří. Asistence: Karl Léveillé.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 20. Mainman (Martel, Léveillé), 25. Anderson (Crocker, Mainman), 27. Léveillé (Moro), 27. Anderson (Marshall, Lemos), 27. Laurencelle (Mainman), 36. Martel (Mainman, Crocker), 39. Anderson (Léveillé), 45. Dias Vargas (Bradley, Trudeau) – 11. Joshua Barbas (S. Taskas)


    Kanada: Lantin (Lamb, Butler) – Trudeau, Lemos, Paradis, Moro, Marshall, Crocker (A), Ghilarducci, Provencal – Moquin, Mainman, Vargas Dias (C), Jubinville, Maiolino, Laurencelle, Anderson, Bradley, Labonté, Donaghey, Martel (A), Léveillé, Nicoll, Tanguay.
    Trenér: Jason Cormier

    Řecko: Bitsakis (31. Vrettis, Ekonomakis) – Joseph Barbas, Athanaopoulos (A), Rompotinos, Kostopoulos, Adamou, Nesteropoulos, A. Kakivelis – Arkalis, Bozinakos, Pitsikoulis (A), Alvo, Panetta Tsingelis, Abbandonato, Klitirinos, M. Barbas, Kuczmarski, Vagenas, N. Taskas, Joshua Barbas (C), S. Taskas, C. Kakivelis, Karvounaris.
    Trenér: George Vouloumanos

    Rozhodčí: Martin Černý, Jevgenij Danylec
    thejrc.org