Pohronie – Šamorín 1:2 (kon.) | Ostrava – Termalica 0:0 (kon.) | Prešov – Dolný Kubín 0:0 (kon.)
Karviná – Zlín 0:2 (kon.) | Katowice – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Trebišov – Vranov n.T. 1:3 (kon.)
Slovácko – L. Mikuláš 2:1 (kon.) | Č. Budějovice – Dukla Praha 3:1 (kon.) | Hr. Králové – Varnsdorf 3:1 (kon.)
Jablonec – Bohemians 1905 0:0 (zruš.) | Mladá Boleslav – Teplice 3:2 (kon.) | Olomouc – Prostějov 0:0 (kon.)
Liberec – Ústí n. L. 8:1 (kon.) | Pardubice – Fürth 0:1 (kon.) | Púchov – Trenčín 0:3 (kon.)
Olomouc – Žilina 1:3 (kon.) | Brno – Slovan Bratislava 2:2 (kon.) | Linz – Zlín 0:0 (zruš.)
Podbrezová – Zlaté Moravce 4:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Cracovia 2:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
0:0 (0:0)
Bruk-Bet Termalica Nieciecza
Sobota 02.07.2022, 10:00 • TJ Unie Hlubina • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Přípravné utkání mezi ostravským Baníkem a polskou Niecieczou gól nepřineslo. Nepříliš záživné střetnutí nabídlo největší příležitost v samotném závěru, kdy střídající Śpiewak zakončoval hlavou do břevna. Také domácí měli velkou šanci po vzdušném centru, avšak hlavička proletěla pouze nad břevnem.

    Další utkání odehraje Baník ve středu proti druholigové Líšni. Termalica Nieciecza se v pátek představí proti týmu Sandecja, s nímž bude letos působit ve druhé nejvyšší polské soutěži. (11:50:58)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zahrozili i domácí. Střílený centr od levé lajny Jania nebezpečně sklepl před sebe, David Buchta vzápětí tvrdou ránou napálil jenom protihráče.
     
    88
    Závěr střetnutí patří hostům. Po levé straně nabral velkou rychlost Pietraszkiewicz, jenž ve finále akce volil přízemní křižný pas, adresát Poljarus na balón nedosáhl o pár čísel.
    87. Śpiewak hlavičkoval do tyče, k dorážce se nedostal
     
    87
    Hosty dělily od vedoucího gólu centimetry! Na nadýchaný centr z levé strany si naskočil Śpiewak, který zakončoval do pravé tyčky, v úspěšné dorážce mu zabránil skluzující obránce.
     
    86
    Pietraszkiewicz nevěděl co s balónem, proto vystřelil. Levačkou mířil z pravé strany a osmnáct metrů od brány na přední tyčku, tu ale poměrně výrazně minul.
     
    85
    K nelibosti fanoušků rozhodčí odpískal Baníku útočný faul. Jmenovitě Jiřímu Boulovi, ten se dle jeho názoru nedovoleně atakoval Janiu.
     
    84
    Na druhé straně se do zajímavé příležitosti procpal Marek Jaroň. Vyzkoušel zakončení bodlem, balón proletěl těsně vedle levé tyče.
     
    83
    Marně se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu po údajném faulu na Śpiewaka. Rozhodčí situaci dobře viděl a nechal utkání pokračovat bez přerušení.
     
    82
    Karel Pojezný viděl Daniela Smékala, ale adresoval mu příliš prudkou nahrávku, s jejímž zpracováním si spoluhráč neporadil.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. V utkání mezi Ostravou a Niecieczou stále marně čekáme na úvodní gól.
     
    80
    U pravé lajny, na útočné polovině fauloval David Buchta. Proti Janiovi nejprve hrál tělem, ale když pochopil, že se před soupeře nedostane, pomohl si rukama.
     
    79
    Tlak polského mužstva pokračuje. Střílený centr vyslal zprava Putiwcew a Śpiewakovi nechybělo moc, aby do míče píchl těsně před Hrubým.
     
    78
    Další útok Niecieczy zastavil zdviženým praporkem pomezní rozhodčí, ofsajdové postavení si u levé lajny nepohlídal Pietraszkiewicz.
     
    77
    Fotbalisté v oranžových dresech kontrolují hru na útočné polovině. Dombrovsky nakonec vyzkoušel centr na Gajdu, toho přehlavičkoval Šehić.
     
    76
    Nedovolený zákrok i na druhé straně. Bylo zjevné, že Pietraszkiewicz po střetu s Boulou pádu hodně přidal, přímý kop si vymodlil úspěšně.
     
    75
    Příliš vehementně se k balónu zkoušel procpat Śpiewak. Pojezný pod jeho nátlakem upadl a hlavní rozhodčí odpískal faul.
     
    74
    Dombrovsky si na středu vytvořil prostor a z osmnácti metrů vyzkoušel technický obstřel k levé tyči, tu o pár decimetrů minul.
     
    73
    Na druhé straně zahrozila i Nieciecza. Śpiewak centroval naslepo, lehce dezorientovaný Eldar Šehić odvrátil balón na rohový kop.
    72. Baník byl blízko, zakončení hlavou proletělo kousek nad břevnem
     
    72
    Vedoucí gól Baníku byl blízko. Centr z levé strany byl v tomto případě o poznání přesnější, adresát ale z bezprostřední blízkosti hlavou trestuhodně přestřelil.
     
    71
    Přenesení hry na levé křídlo vyšlo ostravským fotbalistům na jedničku. Totéž nelze říct o následném centru na přední tyč, který naše jenom obránce.
     
    70
    Po střetu mezi Boulou a Dombrovským rozhodčí nařídil volný přímý kop ve prospěch Nieciecze, domácí hráč si v souboji pomohl loktem.
     
    69
    Průnik pravou lajnou Davidu Buchtovi nevyšel dle představ. Do cesty se mu postavil Putiwcew, ostravský hráč vybojoval alespoň aut.
     
    68
    Střílený centr z pravé strany neskončil v síti Baníku. Balón nebezpečně proskákal pokutovým územím, Hrubý bude odkopávat od brány.
     
    67
    Útočným faul předvedl Nemanja Kuzmanović. Srbský forvard není spokojený s výrokem rozhodčího, ale nic s ním již nenadělá.
     
    66
    Po centru hostů zleva se míč odrazil za hranici šestnáctky k nohám Pietraszkiewicze, jenž z halfvoleje zamířil těsně nad břevno.
     
    65
    Pauliuchenka vzápětí zkusil rychlou rozehrávku, ale výhoz k pravé lajně mu vůbec nevyšel. Míč hodil příliš vysoko, nad hlavu adresáta Janii.
     
    64
    Exekuce volného přímého kopu se chopil David Buchta. Dobře mířenou střelu zpomalil přizvednutím balónu dobře vyskočivší hráč ve zdi, Pauliuchenka kulatý nesmysl snadno lapil do rukavic.
     
    63
    Hráči v oranžovém míč dlouho nevydrželi. Baník okamžitě vyrazil do protiútoku, na jehož konci byl faul na Boulu těsně za velkým pokutovým územím. Zajímavá standardka.
     
    62
    Vasil nastartoval motory po pravé lajně. Cestu mu zkřížil Karel Pojezný, který ve skluzu dojel do autu i s balónem. Aut pro hosty.
    61. Slabá střela proletěla těsně vedle pravé tyče
     
    61
    Brankáře Pauliuchenku pořádně vystrašila střela z hranice šestnáctky. Byť balón nebyl rychlý, tak byl téměř dokonale umístěný, proletěl vedle pravé tyčky.
     
    60
    Fotbalisté v modrých dresech mají znatelnou území převahu, ale ještě jí nedokázali přetavit v gól. Polská Nieciecza zuby nehty brání bezbrankový stav.
     
    59
    Daniel Smékal nejprve výborně zachytil rozehrávku, ale pak celou akci zpomalil, aby nakonec zprava sice zasekávačkou vyřadil ze hry protihráče, ale pak nahrál za paty kolegovi.
     
    58
    Jiří Boula zvedl hlavu a na středu našel nepokrytého Filipa Kaloče. Po rychlém zpracování následovala rána vedle pravé tyče.
     
    57
    Z dvaceti metrů vyzkoušel štěstí David Buchta. Pauliuchenka na míč velmi dobře viděl a bez problémů jej schoval do koše.
     
    56
    Chybní rozehrávka gólmana Martina Hrubého znamená autové vhazování pro soupeře. Chlumecký ještě zabojoval, ale balón v hře nestihl.
     
    55
    Středem hřiště se zkusil prodrat Pietraszkiewicz. Zbavil se svého osobního strážce, ale dobře postavený Eldar Šehić už byl nad jeho možnosti.
     
    54
    Po centu z přímého kopu si hosté málem vstřelili vlastní gól. Gólman měl velké štěstí, že po zákroku obránce míč vyletěl do vzduchu slabě, takže stihl stoupnout a míč zachytit.
     
    53
    Na polovině hřiště vybojoval faul na svou osobu Eldar Šehić. Chvíli si poležel na trávníku, ale nakonec vyskočil na nohy a je připraven pokračovat v utkání.
     
    52
    K vidění byla další útočná ostravská akce, ale ani ta neskončila gólem. Dalekonosná rána Nemanji Kuzmanoviće proletěla vedle levé tyče.
     
    51
    Narážečka mezi Davidem Buchtou a Jiřím Boulou nevyšla dle představ. První jmenovaný čekal na zpětnou nahrávku, jenže balón dostal za paty.
     
    50
    Tlak polského mužstva pokračuje, nová sestava Ostravy se teprve sehrává. Po chybné rozehrávce Chumeckého střílel forvard Nieciecze nad břevno.
     
    49
    Levou stranou se odpoutal kolem osobního strážce křídelník Nieciecze. Vzápětí nezištně nahrával pod sebe, odkud jeho spoluhráč překonal gólmana, ale úspěšný blok předvedl před brankovou čárou jeden z obránců!
     
    48
    Osmnáctiletý gólman Martin Hrubý se musel činit hned po svém nástupu na hřiště. Poradil si na jedničku, když technickou střelu z pravé strany vyrazil před sebe a měl velké štěstí, že jiný protihráč těsně nedosáhl na míč, aby mohl dorážet.
     
    47
    Oba trenéři udělali pro druhý poločas řadu změn, s čímž se počítalo. Přesně od toho přípravné zápasy jsou, aby se vyzkoušelo co nejvíce hráčů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 10:58.
     
    První poločas zápasu mezi Baníkem Ostravou a Termalicou Nieciecza gól nepřinesl. Největší příležitost si vytvořil český útočník v dresu polského týmu Tomáš Poznar, jenž po centru z volného přímého kopu hlavičkoval v dobré pozici nad bránu. Herně je mírně lepším týmem ostravský celek, sám ovšem na první vážnější šanci čeká.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Na útočné polovině fauloval Filip Kaloč. Do souboje s Michalem Hubínkem přiběhl příliš pozdě a zezadu protihráče nedovoleně srazil k zemi.
     
    43
    Standardku polského celku v podobě rohového kopu vyřešil Jan Laštůvka. Vystartoval proti balónu a ze vzduchu ho lapil do rukavic.
     
    42
    Kacper Karasek podskočil centr, který na něj vyslal Adam Radwanski od pravé lajny. S klidem mohl hrát Jakub Pokorný, který si dovolil zpracování, vzápětí rozehrál středem přes Budínského.
     
    41
    Nedorozumění mezi Budínským a Ndefem vedlo ke ztrátě balónu. Angolský fotbalista očekával nahrávku do nohy, český středopolař zkoušel průnikový pas po lajně.
     
    40
    S dlouhým nákopem Bartlomieje Kukulowicze si David Lischka poradil bez problémů. V mírném záklonu hrál před Poznarem k osamocenému Pokornému.
     
    39
    Kdo zakončoval nohou, to byl Filip Kaloč. Počkal si na přetažený balón a po rychlém zpracování pálil zleva na zadní tyč, bránu těsně minul.
     
    38
    A opět neúnavný Gigli Ndefe. Uvolnil se kolem Tekijaškiho a posadil balón na hlavu Ladislava Almásiho, ten těsně bráněný nezakončil dostatečně razantně.
     
    37
    Gigli Ndefe je na pravé lajně hodně aktivní. Z tohoto prostoru vyslal další centr do vnitra pokutového území, ve vzduchu kraloval Maciej Ambrosiewicz.
     
    36
    Akce polského celu pokračovala rohovým kopem. Centr na přední tyč se neujal, do bezpečí hrací předmět odpálil Jiří Fleišman.
     
    35
    Velmi dobrou práci odvedl Kacper Karasek, který skvěle zpracoval míč a stříleným pasem pak hledal na malém vápně Tomáše Poznara, před nímž v poslední chvíli zakročil skluzující Lischka.
     
    34
    Příležitost si vypracovala i Ostrava. Zprava centroval Gigli Ndefe, načež Muhamed Tijani podstoupil neúspěšný hlavičkový souboj s Tekijaškim.
     
    33
    Nikým nepokrytý Tomáš Poznar vyplaval po centru z přímého kopu za obranou, hlavou však nasměroval míč nad břevno Laštůvkovy svatyně.
     
    32
    Nedovoleným zákrokem se provinil Filip Kaloč. Zachytil sice rychlost Michala Hubínka, ale ve snaze o obranný zákrok českého krajana podrazil.
     
    31
    Sledujeme pasáž, během níž má mírně navrch polská Nieciecza. Tomáš Poznar vyzkoušel ránu z dvaceti metrů, ale trefil jenom před sebou stojícího protihráče.
     
    30
    Nohama si zahrál i brankář na druhé straně. Jan Laštůvka se nenechal rozhodit dotírajícím Tomášem Poznarem a povedeným obloučkem uvolnil Jakuba Pokorného.
     
    29
    Tomasz Loska překvapivě rozehrál odkop od brány na krátkou vzdálenost. Do úzkých dostal Kukulowicze, jenž raději odkopl na útočnou polovinu.
     
    28
    Ostravští zkusili štěstí pravou stranou. Rozzlobený Jiří Fleišman ale zlostně rozhodil rukama, protože neměl komu nahrát, načež odcentroval do zámezí.
     
    27
    Muris Mešanović zkusil průnikovou přihrávku na Tomáše Poznara, jehož rychlost ovšem zachytil David Lischka a čistě ho tělem odstavil.
     
    26
    Michal Hubínek si všiml vyběhnuvšího Jana Laštůvky a zkusil jej přelobovat nákopem z poloviny hřiště. Bránu ovšem výrazně přestřelil.
     
    25
    Na polovině hřiště hrál proti pravidlům Nemanja Tekijaški. Neodhadl dobře, kam Gigli Ndefe udělá kličku, soupeře vzápětí podrazil.
     
    24
    David Lischka měl o situaci kolem sebe velmi dobrý přehled. Proto sklonil hlavu a kulatý nesmysl nechal doletěl k připravenému Laštůvkovi.
     
    23
    Filip Kaloč podpořil ofenzivu a na pravé straně šestnáctky volil centr, který se mu ale vůbec nepovedl, skončil v rukavicích připraveného Losky.
     
    22
    Po levé lajně rozběhl útok Nieciecze Kacper Karasek. Průnikovým pasem vzápětí našel Adama Radwanského, jenže ten stál v ofsajdu.
     
    21
    Maciej Ambrosiewicz musel pořádně zabrat, aby na zádech udržel Filipa Kaloče. Povedlo si, vzápětí si pomohl malou domů.
     
    20
    Pohybem si řekl o balón za obranu Muhamed Tijani. Od Lukáše Budínského jej dostal příliš pozdě, pomezní odmával postavení mimo hru.
     
    19
    Baník pokračuje v útočení. Zprava vyzkoušel odcentrovat Gigli Ndefe, avšak znovu úřadoval Tomasz Loska, jenž včas vyběhnul a míč lapil do rukavic.
     
    18
    Rychlost nabral Muhamed Tijani velkou, ale kontrola balónu nebyla ideální. Kulatý nesmysl si píchl daleko před sebe, stal se kořistí brankáře Losky.
     
    17
    Utkání může pokračovat. Hosté zatím hrají v deseti, ale je jasné, že v brzkém okamžiku na trávník naskočí jedenáctý fotbalista polského celku.
     
    16
    Fotbalisté na trávníku kontrolují situaci na polské střídačce. Aktuálně to vypadá, že se skutečně bude muset alespoň jednou střídat.
     
    15
    Pozitivní zpráva je ta, že oba fotbalisté jsou plně při smyslech a teď spolu celou situaci konzultují. Jeden si leduje hlavu, druhý si zřejmě prokousl ret, a proto si na něm drží kapesník.
     
    14
    Na polovině hřiště došlo k nepříjemné srážce dvou spoluhráčů polského týmu. Na trávník okamžitě přiběhl zdravotník a je jasné, že k minimálně jednomu střídání.
     
    13
    Proti centru Wiktora Biedrzyckého vyskočil Kacper Karasek. Potřeboval by o trošku více centimetrů, balón jen slabě posunul přímo do Laštůvkových rukavic.
     
    12
    V úvodu byl výrazně aktivnější Baník, postupně se ale hra vyrovnává víc a víc. Nyní jsou to hráči v oranžových dresech, kteří kombinují na útočné polovině.
     
    11
    Sprint Kacpera Karaska po levé lajně byl zbytečný, protože pomezní rozhodčí po jeho zapojení hry zvedl praporek na znamení ofsajdu.
     
    10
    Proti centru zprava vystartoval z brány Tomasz Loska, avšak situaci podcenil a míč jen lehce posunul za sebe. Měl velké štěstí, že pohotový spoluhráč Marcin Grabowski předskočil Tijaniho.
     
    9
    Polský celek zahrával hned dva rohy v krátkém časovém sledu. Ten první odvrátil vysoko vyskočivší David Lischka, po tom druhém nepřesně zakončoval Radwanski.
     
    8
    Fotbalisté Nieciecze vybojovali premiérový rohový kop. Jmenovitě Kacper Karasek, který šikovně nastřelil clonícího Jiřího Fleišmana.
     
    7
    Defenzivní povinnosti si David Lischka splnil na jedničku. Vystoupil proti vzduchem letícímu míči a hlavou ho přiťukl k nohám Budínského.
     
    6
    Útočným faulem se provinil Muhamed Tijani. Výroku rozhodčího se hlasitě divil, ale nic s ním neudělal, protesty po chvíli utichly.
     
    5
    Pod tlakem si Jakub Pokorný poradil s přehledem. Otočil hru a malou domů zapojil do hry Jana Laštůvku, ten po rychlém zpracování přenesl hru na Fleišmana.
     
    4
    Do kličkované se pustil rovněž Gigli Ndefe. Zbavil se osobního strážce a posunul balón na střed, odkud Filip Kaloč tvrdou střelou přestřelil.
     
    3
    Ostravští fotbalisté nastoupili do utkání hodně aktivně. Na polovině hřiště si drzou kličku dovolil Ladislav Takács, Karasek jej zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních modrých dresech. Také hosté vsadili na klasiku, do přípravného utkání nastoupili v oranžových dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Lischka, Pokorný, Frydrych, Takács, Fleišman, Kaloč, Budínský, Ndefe, Tijani, Almási.
    Náhradníci: Hrubý, Boula, Kuzmanovič, Šehič, Chlumecký, Buchta, Pojezný, M. Jaroň, P. Jaroň, Smékal.
    Trenér: Pavel Vrba

    Bruk-Bet Termalica Nieciecza: Loska – Kukułowicz, Tekijaski, Biedrzycki, Grabowski – Hubínek, Ambrosiewicz, Radwanski, Karasek – Mesanović, Poznar.
    Trenér: Radoslav Látal.
     
    Ostravskému Baníku pomalu končí hrubá fáze přípravy. Trenér Pavel Vrba má momentálně k dispozici tři desítky hráčů, právě po utkání s Niecieczou plánuje zúžení kádru. K dispozici nejsou pouze dlouhodobě zranění Jaroslav Svozil s Janem Juroškou. Baník už má za sebou dvě přípravné utkání. Nejprve porazil Otrokovice vysoko 7:1, načež remizoval 1:1 se Zlínem.

    Polská Nieciecza opustila polskou elitu, když obsadila první sestupové 16. místo. Tým vede česká dvojice Radoslav Látal – Radim Kučera a nechybí ani čeští hráči Tomáš Poznar či Michal Hubínek. V týmu najdeme i Murise Mešanoviće, jenž oblékal dres Slavie, Jablonce a Mladé Boleslavi. Nieciecza stihla již tři přípravná střetnutí. S Koronou Kielce remizovala 1:1, s Liptovským Mikulášem prohrála 1:2 a Karvinou rozstřílela 5:1.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní dopoledne. Vítám vás při sledování přípravného utkání mezi Baníkem Ostrava a polskou Niecieczou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

    Milan Huppert

    Branky:


    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Lischka, Pokorný, Frydrych, Takács, Fleišman, Kaloč, Budínský, Ndefe, Tijani, Almási.
    Náhradníci: Hrubý, Boula, Kuzmanovič, Šehić, Chlumecký, Buchta, Pojezný, M. Jaroň, P. Jaroň, Smékal.

    Trenér: Pavel Vrba

    Bruk-Bet Termalica Nieciecza: Loska – Kukułowicz, Tekijaski, Biedrzycki, Grabowski – Hubínek, Ambrosiewicz, Radwaňski, Karasek – Mešanović, Poznar.

    2. poločas: Pavljučenko – Putivcev, Jania, Vasil, Pietraszkiewicz, Poljarus, Śpiewak, Dombrovsky, Gajda.

    Trenér: Radoslav Látal
    bahis siteleri