Pedro Munhoz - Sean O'Malley No Contest (kon.) | Robbie Lawler - Bryan Barberena Vítěz: B. Barbarena (kon.)
Sean Strickland - Alex Pereira Vítěz: A. Pereira (kon.) | Alexander Volkanovski - Max Holloway Vítěz: A. Volkanovski (kon.)
Israel Adesanya - Jared Cannonier Vítěz: I. Adesanya (kon.)
konec
Sean Strickland - Alex Pereira

Vítěz: A. Pereira

Neděle 03.07.2022, 05:18 • T-Mobile Arena, Paradise • UFC
Předzápasové kurzy
     
    Tři zápasy jsou za námi a nás už čekají dvě titulové bitvy. Ta první bude v pérové váze. (05:31:17)
     
    Vítěz: Alex Pereira na KO.
     
    Třetí zápas hlavní karty byl krátký, Pereira si v něm počkal na vhodný okamžik a jednou ranou poslal soupeře k zemi. Připsal si velmi důležitou výhru, která jej s největší pravděpodobností katapultovala k titulové šanci. Alespoň takto tento zápas uvedl Dana White.
    Pereirovo tvrdé KO
     
    2:36
    No tak tohle bylo nečekané! Pereira využil krátkého Stricklandova odkrytí, levačkou trefil čistou bradu a poslal soupeře k zemi. Ten se ještě pokusil vstát, okamžitě schytal pravou a byl konec! Alex Pereira vítězí na KO!
     
    2:14
    Teď ale Pereirovi prošla dobrá zadní!
     
    1:32
    Pereira zkusil pravou, Strickland to dobře vykryl.
     
    0:56
    Strickland je zatím v klidu a vyměřuje si vzdálenosti.
     
    0:15
    Pereira hned v úvodu ukázal své kickboxerské základy a vyslal několik štiplavých kopů.
     
    0:01
    Začalo první kolo.
     
    Jsme prakticky uprostřed hlavní karty a nás teď čeká duel ve střední váze, který by měl rozhodnout o dalším vyzyvateli pro šampiona. Alex Pereira je již v kleci, Sean Strickland tam míří právě teď.
     
    Celá akce se odehraje v T-Mobile Areně v Paradise a úvod hlavní karty je naplánován na 4:00. Nastavte si tak budíky a buďte u našich přenosů. Jste k nim srdečně zváni.
     
    Hlavní zápas této nabité karty obstarají šampion Israel „The Last Stylebender“ Adesanya (bilance 22-1, v UFC 11-1) a vyzyvatel Jared „Tha Killa Gorilla“ Cannonier (bilance 15-5, v UFC 8-5). Pro Adesanyu to bude pátá obhajoba, když po unifikaci pásu proti Robertu Whittakerovi zdolal Yoela Romera, Paula Costu, Marvina Vettoriho a opět Roberta Whittakera. No a favoritem bude i dnes. Cannonier si titulovou šanci vysloužil výhrami nad Klvinem Gastelumem a Derekem Brunsonem, když zejména ta druhá byla velmi působivá a po KO ve druhém kolu znamenala i bonus za Výkon večera.

    Co-main event se odehraje v pérové váze a i zde půjde o titul. Alexander „The Great“ Volkanovski (bilance 24-1, v UFC 11-0) si dnes střihne svou čtvrtou obhajobu a celkově potřetí bude v boji o pás jeho soupeřem Max „Blessed“ Holloway (bilance 23-6, v UFC 19-6). Ten se dnes na třetí pokus bude snažit Volkanovskiho porazit a uzmout si zpět titul, o který přišel právě s Volkanovskim v roce 2019.

    Na kartě se odehraje i zápas, který by měl určit dalšího vyzyvatele pro šampiona střední váhy. Do utkání půjdou Sean „Tarzan“ Strickland (bilance 25-3, v UFC 12-3) a Alex „Poatan“ Pereira (bilance 5-1, v UFC 2-0). Prvně jmenovaný drží šestizápasovou sérii výher, druhý je zase katem Israela Adesanyi, kterého v rámci kickboxerské kariéry hned dvakrát porazil, z toho jednou na drtivé KO.

    Do akce půjde i legenda UFC Robbie „Ruthless“ Lawler (bilance 29-15, 1 NC, v UFC 10-6), který se naposledy utkal s dalším velkým jménem historie UFC, Nickem Diazem a porazil jej na TKO. Soupeřem mu bude Bryan „Bam Bam“ Barberena (bilance 17-8, v UFC 8-6). Ten má za sebou dvě výhry, když na body udolal Dariana Weekse a Matta Browna.

    Hlavní kartu načne zápas v bantamové váze, ve kterém se potkají Pedro „The Young Punisher“ Munhoz (bilance 19-7, 1 NC, v UFC 9-7, 1 NC), kterému to v poslední době moc nejde, neboť v posledních pěti zápasech hned čtyřikrát prohrál a Sean „Sugar“ O'Malley (bilance 15-1, v UFC 7-1), který má stále velký hype a každý jeho zápas slibuje třaskavou podívanou. Naposledy zdolal Rauliana Paivu na TKO hned v prvním kole a dnes bude chtít připsat čtvrtou výhru v řadě.
     
    Dobré ráno u další akce organice UFC. Společně se podíváme na akci UFC 276, které bude vévodit titulový duel ve střední váze. O pás se utkají Israel Adesanya a Jared Cannonier. Na kartě bude také zápas o titul v pérové váze, o který se střetnou Alexander Volkanovski a Max Holloway.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 05:00.

    Aleš Pur

    Jason Herzog
    thejrc.org