Švýcarsko – Česko 0:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Česko
Čtvrtek 28.07.2022, 16:00 • Vaillant Arena, Davos • Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:04:00)
     
    Česká sedmnáctka zvládla první ze tří utkání proti Švýcarsku na jedničku, v Davosu porazila domácí celek s přehledem 4:0.

    Na úspěch zadělali svěřenci kouče Eismanna už v první třetině, kdy se prosadili Jakub Galnor a Samuel Drančák. Zbylé dva góly si čeští junioři nechali do druhé a třetí třetiny, střeleckou listinu rozšířili Josef Teplý a Matěj Vojáček. Pochvalu zaslouží rovněž Jakub Milota, jenž předvedl několik těžkých zákroků a odměnou mu bylo čisté konto.

    Druhé utkání mezi Českem a Švýcarskem se odehraje v pátek, úvodní buly bude vhozeno v 16 hodin.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Švýcarský kapitán Leon Muggli na sebe natáhl dva protihráče, čímž vytvořil o poznání volnější prostor pro Nilse Saladina v levém kruhu, toho zradilo zpracování.
     
    59:14
    Příliš zbrkle se zachoval při rozehrávce Aleš Zielinski. Hledal Adama Veselského, jenže ten se na spoluhráče vůbec nedíval. Výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    58:43
    Švýcaři to teď skvěle vykombinovali, avšak Jakub Milota dnes působí neprůstřelným dojmem. Parádně se přesunul k pravé tyči a vyrážečkou vyrazil ránu Weye.
     
    58:04
    Jakub Galnor vyzkoušel pozornost Christiana Kirsche ještě ze středního pásma. Gólman schoval touš do lapačky, na rozehrávku si netroufl.
     
    57:38
    Před švýcarskou bránu si najížděl Lukáš Král. Svým pasem jej hledal Daniel Floryk, jenže adresát promáchl naprázdno.
     
    57:15
    Pod tlakem Basile Sansonnens ujel za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů. Pak nahrál Johnsonovi a sám si odjel odpočinout.
     
    56:42
    Pěkná individuální akce Matěje Vojáčka skončila až na brankáři. Český útočník vymíchal dva útočníka, avšak Kirsche trefil do levého ramene.
     
    56:12
    Švýcarská dvojice se ve dvojici vydala proti třem hokejistům v bílých dresech. Česká defenziva udržuje čisté konto i po této neúspěšné snaze.
     
    55:46
    Maxmilian Curran na forčekink nespěchal, Leonovi Mugglimu dal poměrně dost času. Švýcarský kapitán si jako cíl zvolil Jonathana Mosera.
     
    55:25
    Utkání se spíše dohrává, protože o vítězi už je rozhodnuto a na Švýcarech je vidět, že by už měli zápas rádi co nejdříve za sebou.
     
    54:39
    Samuel Drančák nahazoval na bránu ještě ze středního pásma. Švýcarský gólman odrazil touš vyrážečkou za bránu, kam si pro puk dojel spoluhráč.
     
    54:01
    S ránou od modré nemohl mít Jakub Milota žádné větší starosti. Na kotouč po celou dobu viděl velmi dobře, zasáhl pravým betonem.
     
    53:37
    Josef Teplý naznačil nahrávku, aby ve finále vyzkoušel střelu po ledě z pravé strany. Christian Kirsch si mezeru mezi betony pohlídal.
     
    53:09
    Český gólman opět v akci, zase úřadovala jeho lapačku. Tu Jakub Milota nastavil proti zakončení Charlieho Thula od levého mantinelu.
     
    52:58
    V permanenci byl rovněž Jakub Milota. Šikovně si povyjel proti nahození od modré čáry, kus černé gumy pohotově lapil do lapačky.
     
    52:06
    Populárního "bůra" chtěl završit Samuel Drančák. Vystřelil z poměrně ostrého úhlu a rozvlnil boční síť Kirschovy svatyně.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Galnor (Curran), 8. Drančák (Král), 38. Teplý (Vojáček), 52. Vojáček (Curran, Galvas)


    Švýcarsko: Kirsch (McNutt) – Muggli (C), Kurt, Ustinkov, Meier, Sansonnens, Richard, Moser, Johnson – Bosson, Antenen, Wehrli – Villard, Reber, Saladin – Forget, Wey, Giger – Thul, Keller, Ponzetto.
    Trenér: Patrick Schöb

    Česko: Milota (Uherek) – Jiříček, Sedláček, Šmerda, Galvas, Zielinski, Švec, Chaloupka – Veselský, Titlbach, Klíma – Teplý, Benák, Kubiesa (C) – Florýk, Drančák, Král – Galnor, Curran, Vojáček – Jung.
    Trenér: Václav Eismann

    Rozhodčí: Weber, Arpagaus – Gurtner, Allenspach
    bahis siteleri