Finsko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Finsko
4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Česko
Čtvrtek 28.07.2022, 15:30 • Vierumäki • Reprezentace žen
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z mé strany pro dnešek vše. Přeji krásný zbytek dne! (17:32:52)
     
    Střely na branku – 30:24 (9:9, 13:8, 8:7)
     
    České hokejistky prohrály v odvetném přípravném utkání Finsku 3:4. Držitelkám olympijského bronzu a stříbrnému týmu z MS 2019 ale byly opět velice důstojnými soupeřkami.

    V 5. minutě otevřela skóre duelu Viivi Vainikkaová, na jejíž zásah rychle odpověděla bekhendovou střelou Aneta Tejralová. V 10. minutě však využila početní výhodu Susanna Tapaniová, jenž stanovila stav po první třetině. Do druhé dvacetiminutovky vstoupily Češky skvěle a velký nápor zužitkovala v čase 21:29 Natálie Mlýnková. Ve 26. minutě se však podruhé v utkání prosadila Viivi Vainikkaová, jenž skórovala prakticky z první kloudné akce Finek v prostřední dvacetiminutovce. Zbylé trefy si pak aktérky nechaly do závěrečné části utkání. V 50. minutě využila rychlý kontr Nelli Laitinenová a vypadalo to, že je rozhodnuto. Češky v závěru dostaly možnost hrát přesilovku a odvolaly také brankářku. Kontaktní gól přišel až při hře 6 na 5 32 sekund před koncem, kdy po střele Čajanové dorážela Natálie Mlýnková. Ani její druhý dnešní gól však konečnou porážku neodvrátil.
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Oddechový čas českého týmu.
    59:28 Natálie MLÝNKOVÁ - 4:3
     
    59:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přeci jen ještě zápletka! Po střele Sáry Čajanové si před brankovištěm našla volný puk NATÁLIE MLÝNKOVÁ, která ho doklepla do odkryté klece. 32 sekund do konce. Asistence: Sára Čajanová a Alena Mills.
     
    58:35
    V momentě, kdy skákala vyloučená Finka na led, pálila od modré Alena Mills. Ani ránu české kapitánky Silvonenová nepropustila. Power-play pokračuje.
     
    57:59
    Několik střel pokryla finská brankářka Silvonenová. Do konce scházejí dvě minuty.
     
    56:34
    Český tým to zkouší bez brankářky, tedy v šesti!
     
    56:33
    Ronja Savolainenová odchází na trestnou lavici. Šance pro Češky zdramatizovat duel!
     
    56:16
    Finky nyní drží kotouč v rohu útočného pásma. To jim vyhovuje, čas utíká.
     
    55:10
    Do konce schází už jen pět minut. Češky se snaží o vysunutý forčekink.
     
    53:42
    Klára Seroiszková si sjížděla z druhé vlny do střelecké pozice. Přihrávku však dostala na brusli a nemohla tak hned zakončovat.
     
    53:09
    Češkám se už krátí čas na to, aby ještě zabojovaly o dobrý výsledek. Včera dokázaly dvoubrankové manko dotáhnout.
     
    52:10
    Tým Suomi je už v plném počtu.
     
    51:20
    Finky se zatím dobře brání a do šancí soupeřky nepouštějí.
     
    50:09
    Dvouminutový trest dostala Sanni Vanhanenová. Přesilovka pro český tým.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 5. Vainikkaová (Tulusová, Rantalaová), 10. Tapaniová (Hiirikoskiová, Nieminenová), 26. Vainikkaová (Holopainenová, Parkkonenová), 50. Laitinenová (Tulusová) – 6. Tejralová (Přibylová, Pátková), 22. Mlýnková (Pejšová, Mrázová), 60. Mlýnková (Čajanová, Mills)


    Finsko: Silvonenová (Aholaová) – Savolainenová, Hiirikoskiová (C), Rantalaová, Laitinenová, Karjalainenová, Parkkonenová, Koukkulaová, Karppinenová – Nieminenová (A), Tapaniová, Liikalaová – Holopainenová, Tulusová, Vainikkaová – Vesaová, Vanhanenová, Yrjänenová – Antti-Roiková, Rakkolainenová, Havanaová – Sundelinová.
    Trenér: Juuso Toivola

    Česko: Škodová (32. Švejdová) – Horálková, Tejralová (A), Trnková, Pejšová, Radová, Čajanová, Seroiszková – Hymlárová, Pejzlová, Křížová (A) – Neubauerová, Mrázová, Mlýnková – Pátková, Mills (C), Přibylová – Lerchová, Sarnovská, Lásková.
    Trenér: Carla MacLeodová
    thejrc.org