Olomouc – Třinec 3:9 (kon.) | Sparta – Plzeň 3:5 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 5:4 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
5:4 (1:1, 1:0, 2:3 - 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 28.07.2022, 18:45 • Malá hala ČPP Arény • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    3. třetina byla dlouho otevřená, bez branek. Poté se s góly doslova roztrhl pytel, když padly 4 za 5 minut. Pro Liberec to dlouho nevypadalo dobře, nakonec se ale dokázal vrátit do zápasu, když dal nejprve 2 slepené góly, a potom Tygři vyrovnali v naprostém závěru, 1 sekundu před 3. sirénou.

    Šlo se tedy do prodloužení, ve kterém Hradečtí využili svou první velkou šanci, a rozhodli tak o své výhře.

    Celkově šlo o velmi vyrovnané utkání, ve kterém byli o něco aktivnější hostující Bílý Tygři, kteří svého soupeře předčili v pohybu, jenže nedokázali proměnit svoje šance, zatímco hráči Mountfieldu byli efektivní a dokázali potrestat nabídnutou příležitost. Remíza po základní hrací době tedy víceméně odpovídala dění na hřišti, v prodloužení už to bylo kdo s koho, nakonec byli šťastnější domácí. (23:34:31)
     
    Konec zápasu.
     
    60:53
    Hradec právě vstřelil branku! A je rozhodnuto! Hradečtí se drželi v pásmu, poté se ke střele z mezikruží dostal MATĚJ HAVLÍČEK, který se nemýlil a tak rozhodl dnešní zápas. Asistence: Jaroslav Prášek.
     
    60:15
    Prodloužení začalo únikem Liberce, který však nevedl k zakončení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    Bílí Tygři Liberec právě vstřelili branku! Neskutečný závěr 3. třetiny, Bílí Tygři vyrovnávají 1 sekundu před koncem! PETR PRZYBYLA dokázal po závaru u hradecké branky dostat puk do sítě – 4:4 a bude se prodlužovat. Bez asistence.
     
    59:25
    Ani Lukáš Souček nedokázal trefit prázdnou branku Liberce.
     
    58:56
    Marek Mach měl velkou smůlu, když zkoušel vystřelit do prázdné brány ze středního pásma. Jeho střelu však zastavila tyč.
     
    58:15
    Mrázek se předvedl kvalitním zákrokem, proti těžké střele z mezikruží.
     
    57:46
    Oddechový čas pro tým Bílí Tygři Liberec. Brankář Krátký už zůstává na střídačce, Liberec zkouší hru bez brankáře.
     
    57:22
    Kapitán Hradce Michal Beneš vystihl puk v obranné třetině Liberce a ujížděl sám na Krátkého, kterému pomohla branková konstrukce, jenž trefil hradecký kapitán.
     
    56:26
    Hradečtí se drží v útočném pásmu, zatím však bez střeleckého pokusu.
     
    52:52
    Bílí Tygři Liberec právě vstřelili branku! ONDŘEJ MATAS záhy po 2. brance Liberce přidává i kontaktní gól, když ujel soupeřově obraně a pohotově překonal Mrázka – 4:3. Asistence: Diego Pérez, Petr Przybyla.
     
    52:25
    Bílí Tygři Liberec právě vstřelili branku! Liberečtí snižují, když jejich útočník dostal přesnou přihrávku do prostoru mezikruží, kde si puk zpracoval a pohotově zavěsil – 4:2. Asistence: Damian Hrabčák, Ludvík Lysoněk.
     
    51:29
    Hradec právě vstřelil branku! Hokejisté Mountfieldu dávají další gól, JAN NEVŠÍMAL ujel ze středního pásmu směrem na branku Liberce, svůj únik zakončil chladnokrevnou střelou do horní části branky – 4:1. Asistence: Michal Beneš, Jan Boukal.
     
    48:23
    Hradec právě vstřelil branku! Matěj Beneš poslal zpoza branky přesnou přihrávku na hůl JAROSLAVA PRÁŠKA, který se nemýlil – 3:1. Asistence: Matěj Beneš.
     
    47:55
    Boj o puk ve středním pásmu, který komplikuje hromada nepřesností z obou stran.

    Šimon Zemánek

    Branky a nahrávky: 17. Matěj Beneš (Michal Beneš), 23. Mach (Souček), 49. Prášek (Matěj Beneš), 52. Nevšímal (Michal Beneš, Boukal), 61. Havlíček (Prášek) – 8. Koštoval (Lysoněk, Hrabčák), 53. Przybyla (Hrabčák, Lysoněk), 53. Matas (D. Pérez, Przybyla), 60. Przybyla


    Mountfield HK: Mrázek (Žalčík) – Havlíček, Pavič, Beran, Pelda, Hušek, Boukal, Hrbek, Pelikán – Matěj Beneš, Michal Beneš (C), Nevšímal, Prášek, Kopecký, Pilař, Brožek, Hora, Vencl, Souček, Trejbal, Mach.
    Trenér: Jiří Janoušek

    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Hambálek) – Koštoval (A), Duschka (C), Rybář (A), Ehrenberger, Jakubec, Várady, D. Pérez – Matas, Przybyla, Bačkovský, Lysoněk, Fiala, Hois, J. Pérez, Janata, Jansa, Hrabčák, Vološín, Kofroň.
    Trenér: Richard Lobo

    Rozhodčí: Libor Veinfurter – Aleš Roischel, Dominik Brož.
    thejrc.org