RB Lipsko – Bayern 3:5 (kon.)
konec
RB Lipsko
3:5 (0:3)
Bayern Mnichov
Sobota 30.07.2022, 20:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německý superpohár
Předzápasové kurzy
    90+8. Leroy SANE - 3:5
     
    90+8
    Bayern právě vstřelil branku!
    Lipsko už v závěru hodně riskovalo, což však nemělo za následek vyrovnání, nýbrž rozhodující branku Bayernu na 5:3, kterou zařídil po individuální akci LEROY SANE. Už to vypadlo, že se do kliček utopí, ale nakonec si krásně povodil Gulacsiho a následně se gólově prosadil.
    89. Dani OLMO - 3:4
     
    89
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Závěr druhého poločasu ještě bude mimořádně zábavný, protože Lipsko snižuje na 3:4! DANI OLMO si ve vápně zasekl míč a pak vypálil tak, že míč prošel mezi nohama de Ligta ne přední tyč, kam Neuer nedosáhl.
    77. Christopher NKUNKU - 2:4
     
    77
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Lipsko snižuje na 2:4! CHRISTOPHER NKUNKU se z penalty trefil ze svého pohledu naprosto přesně do levého horního rohu branky, Neuer tam neměl šanci dosáhnout.
    66. Serge GNABRY - 1:4
     
    66
    Bayern právě vstřelil branku!
    Hosté opět odskakují dotříbrankového vedení!. Lipsko opět ve středu pole trestuhodně propadlo a znovu se mu to stalo osudným. Müller ještě po perfektní přihrávce Gulacsiho nepřekonal, ale maďarský brankář míč vyrazil jen před sebe, kde byl připraven míč dorazit do branky SERGE GNABRY.
    59. Marcel HALSTENBERG - 1:3
     
    59
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Domácí se poprvé v utkání prosazují a snižují na rozdíl dvou branek! Tak že bychom nakonec ještě ve druhém poločase sledovali drama? Za Lipsko se prosadil obránce MARCEL HALSTENBERG, který po rohovém kopu svou hlavičku namířil přesně do horního rohu branky.
    45. Benjamin PAVARD - 0:3
     
    45
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern zvyšuje už na 3:0, podruhé se dnes prosazuje po rohovém kopu. Opět to nebylo po žádném hlavičkovém souboji, znovu se objevil ve vápně Lipska zcela volný hráč, který měl dostatek času na zakončení. Tentokrát je střelcem pravý obránce BENJAMIN PAVARD. Asistence: Jamal Musiala.
    31. Sadio MANE - 0:2
     
    31
    Bayern právě vstřelil branku!
    Lipsko nyní v obraně zcela propadlo, jedna kolmá přihrávka vyřadila ze hry hned tři jeho obránce. Gnabry poté našel před brankou zcela volného SADIA MANEHO, kterému nedělalo problém poslat míč do odkryté branky a osladit si tak svůj soutěžní debut za Bayern gólem. Asistence: Serge Gnabry.
    14. Jamal MUSIALA - 0:1
     
    14
    Bayern právě vstřelil branku!
    Hosté otevírají skóre superpoháru! Domácí obrana nebyla dostatečně důrazná a nedokázala odvrátit míč po rohovém kopu. K balónu se nakonec dostal uvnitř šestnáctky mladíček JAMAL MUSIALA a propálil prudkou střelou po zemi brankáře Gulacsiho. Bez asistence.

    Petr Sumbal

    Branky: 59. Halstenberg, 77. Nkunku (pen.), 89. Olmo – 14. Musiala, 31. Mane, 45. Pavard, 66. Gnabry, 90+8. Sane

    Karty:   36. Simakan (RBL), 90+2. Klostermann (RBL) – 64. Kimmich (BAY), 74. Hernandez (BAY), 87. Sane (BAY), 90+7. Neuer (BAY)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 5:7. Fauly: 11:14.
    RB Lipsko: Gulacsi (C) – Simakan (79. Novoa Ramos), Orban, Halstenberg – Klostermann, Laimer, Kampl (52. Olmo), Henrichs – Forsberg (52. Silva), Szoboszlai (90.+1 Haïdara)– Nkunku
    Náhradníci: Blaswich, Ba, Dani Olmo, Haïdara, Schlager, Novoa Ramos, Silva

    Trenér: Tedesco

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard (78. Mazraoui), Upamecano (78. de Ligt), Hernandez, Davies – Kimmich, Sabitzer – Gnabry (78. L. Sane), Müller (68. Gravenberch), Musiala (61.Coman) – Mane
    Náhradníci: Ulreich, de Ligt, Mazraoui, Nianzou, Stanisic, Coman, Gravenberch, L. Sane, Zirkzee

    Trenér: Nagelsmann

    Rozhodčí: Schröder – Neitzel-Petersen, Rohde
    thejrc.org