Česko – Finsko 2:1 (po pr.)
po prodl.
Česko
2:1 (1:0, 0:1 - 1:0)
Finsko
Sobota 30.07.2022, 20:50 • Valladolid, Španělsko • ME v inline hokeji U18 • Semifinále
Partner:
    41:56 Jan HANÁK - 2:1
     
    41:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tam, česká osmnáctka si zahraje o zlato! Skvělou práci odvedl Tomáš Šťastný, který od vlastní brány dojel až do pravého kruhu v útočném pásmu, načež vymyslel parádní nahrávku na střed, kde JAN HANÁK na nic nečekal a z první propálil ležícího Podzhiwalowa. Asistence: Tomáš Šťastný.
    30:24 Joose Emil INHALA - 1:1
     
    30:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Lequinovo kouzlo prolomeno, Finové vyrovnávají! JOOSE EMIL INHALA získal v mezikruží pevnou kontrolu nad pukem a vyslal prudkou ránu zápěstím k pravé tyči, za níž gólman natahoval vyrážečku bez úspěchu. Asistence: Jesse Johannes Nuutinen.
     
    29:06
    Další příležitost Čechů byla o poznání nebezpečnější! Jan Hanák bekhendovým blafákem neuspěl, Podzhiwalow vzápětí odolal i dorážce Tomáše Šťastného!
     
    21:47
    Martin Holba dostal parádní nahrávku do úniku. Zpracování vyšlo na jedničku a ani střela nebyla vůbec špatná, avšak Podzhiwalow vytáhl fantastický zákrok lapačkou.
     
    20:43
    Jeden z českých hokejistů se z levé strany natlačil až před bránu, načež šikovně zvedl kotouč, Podzhiwalowa zachránila honí tyč!
    19:11 Tomáš ŠŤASTNÝ - 1:0
     
    19:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle, Češi střílí gól do šatny a ujímají se vedení! Důležitou branku vsítil TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, jenž z levého kruhu vypálil přes clonícího obránce nechytatelně do protější šibenice. Bez asistence.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 20. Šťastný, 42. Hanák (Šťastný) – 31. Inhala (Nuutinen)


    Česko: Lequin (Brada) – Žaba, Dunda (C), Komínek, Novotný, Zapletal, Hanák, Šťastný, Holba, Janek (A), Žmola, Novák, Hamrla.
    Finsko: Podzhiwalow (Viljanen) – Torkki, Kuloaro (A), Ristimäki, Sandman, Puolanne, Kortesniemi, Kangasniemi, Eronen, Kataja, Inhala (C), Nuutinen (A).

    Rozhodčí: De Leiris, Lega
    thejrc.org