USA – Finsko 1:4 (kon.) | Česko – Německo cz 7:2 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 9:3 (kon.)
Německo – Finsko 1:4 (kon.)
konec
Švédsko
9:3 (3:1, 3:1, 3:1)
Švýcarsko
Úterý 02.08.2022, 19:10 • Peavey Mart Centrium, Red Deer • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    To je z tohoto utkání vše, já Vám přeji hezký zbytek večera a u dalších přenosů se budu těšit na shledanou. (21:33:40)
     
    Je dobojováno. I třetí třetina přinesla tři branky na straně Švédska, když se postupně prosadili Gustaf Kangas, Theo Lindstein a Hugo Pettersson, zatímco Švýcarsko dalo pouze jedinou branku po trefě Léa Braillarda. Severský celek tak vyhrál zcela jasně 9:3 a po dvou odehraných zápasech má plný počet bodů. Švýcaři naopak stále čekají na první bod.
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak na závěr zápasu ještě jeden gól Švédska. Na 9:3 upravil HUGO PETTERSSON. Asistence: Theo Lindstein, Lukas Sagranden.
     
    52:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové jsou dnes v přesilovkách stále stoprocentní. Využívají i tu čtvrtou a vedou již 8:3. Branky dosáhl THEO LINDSTEIN. Asistence: Noah Dower Nilsson, Otto Stenberg.
     
    51:38
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Nic Balestra – 2 min., hákování.
     
    50:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Sedmá branka v síti švýcarského gólmana, do střelecké listiny se zapisuje GUSTAF KANGAS. Asistence: Lucas Kling, Noah Dower Nilsson.
     
    43:52
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    I Švýcaři dokázali využít přesilovou hru a snižují na tříbrankový rozdíl. Svou dnes druhou branku vsítil LÉO BRAILLARD. Asistence: Simon Meier, Colin Sean Lindemann.
     
    42:46
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Noel Nordh – 2 min., nedovolené bránění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po druhé třetině je s největší pravděpodobností rozhodnuto, neboť Švédsko navýšilo svůj náskok o další dvě branky. Ve druhé dvacetiminutovce se za severský tým trefili Otto Stenberg, Lukas Sagranden a Wille Johansson, zatímco za soupeře byl úspěšný pouze Léo Brailland. Do šaten se tak odešlo za stavu 6:2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    36:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové opět unikají a už je to o čtyři branky. Autorem gólu na 6:2 je WILLE JOHANSSON. Asistence: Felix NIlsson, Lukas Sagranden.
     
    35:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají už dnes třetí přesilovku, autorem páté branky je LUKAS SAGRANDEN. Asistence: Zeb Forsfjäll, Otto Stenberg.
     
    35:06
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Nino Niedermann – 2 min., vražení na hrazení.
     
    29:20
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři bleskově reagují a zase je to o dvě branky. Gól na 4:2 dává LÉO BRAILLAND. Asistence: Gioele Pedrazzini, Simon Meier.
     
    28:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je využitá a Švédové opět unikají do tříbrankového náskoku. Autorem gólu na 4:1 je OTTO STENBERG. Asistence: Theo Lindstein, Zeb Forsfjäll.
     
    26:58
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Eric Schneller – 2 min., podrážení.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 2. Nordh (Stenberg, Lindstein), 6. Kling (Pettersson, Bergström), 9. Nordh (Willander, Lindstein), 29. Stenberg (Lindstein, Forsfjäll), 36. Sagranden (Forsfjäll, Stenberg), 37. Johansson (F. Nilsson, Sagranden), 51. G. Kangas (Kling, Dower Nilsson), 53. Lindstein (Dower Nilsson, Stenberg), 60. Pettersson (Lindstein, Sagranden) – 11. S. Meier (Horak, Pedrazzini), 30. Braillard (Pedrazzini, S. Meier), 44. Braillard (S. Meier, Lindemann)


    Švédsko: Erliden (Olsson) – Kostadinski, Landén, Sandin-Pellikka, Willander, E. Nilsson, Bergström, Lindstein – Carlsson, Dower Nilsson, Edstrom – G. Kangas, Forsfjäll, Pettersson – F. Nilsson, Stenberg, Sagranden – Sagadin, Nordh, Johansson – Kling.
    Švýcarsko: Huet (Simeoni) – Horak, Martin, Palmisano, Balestra, Niedermann, Lichtensteiger, Schneller – Zürcher, Braillard, Etique – R. Meier, Embacher, Lindemann – Pedrazzini, Kaser, Hull – Pauli, Graf, Froidevaux – S. Meier.
    thejrc.org