USA – Finsko 1:4 (kon.) | Česko – Německo cz 7:2 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 9:3 (kon.)
Německo – Finsko 1:4 (kon.)
konec
Švédsko
9:3 (3:1, 3:1, 3:1)
Švýcarsko
Úterý 02.08.2022, 19:10 • Peavey Mart Centrium, Red Deer • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Hlinka Gretzky Cupu mezi Švédskem a Švýcarskem.
     
    Švýcarsko

    Švýcarsko nejelo na turnaj do Kanady v pozici favorita. Na posledním vydání Hlinka Gretzky Cupu se Švýcaři nedokázali probojovat do semifinále a skončili na poslední osmé pozici. Švýcaři navíc v přípravě na turnaj porazili pouze Německo. V soubojích s českých týmem vždy odešli jako poražení. V prvním utkání na turnaji pak od Kanady schytali debakl 0:14.
     
    Švédsko

    Švédům vstup do turnaje vyšel, ve svém prvním utkání zdolali Slovensko jasně 4:1. Zápas byl rozhodnut ve třetí třetině, kdy za stavu 1:1 skórovali Stenberg, Edstrom a do prázdné branky opět Stenberg a zápas tak skončil výsledkem 4:1.
     
    Zápas v Peavey Mart Centrium v Red Deer začne v 19:00, takže si na tento čas nic nechystejte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     
    Z utkání budeme přinášet změny stavů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:50
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Tim Horak – 2 min., hákování.
     
    01:46
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové přesilovku využívají a jdou do vedení. O první gól se postaral NOEL NORDH. Asistence: Otto Stenberg, Theo Lindstein.
     
    05:18
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A už je to o dvě branky. Nápor Švédů korunoval LUCAS KLING a je to 2:0. Asistence: Hugo Pettersson, Arvid Bergström.
     
    08:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Třetí gól Švédska, autorem je dnes podruhé NOEL NORDH, který tak upravil na 3:0. Asistence: Tom Willander, Theo Lindstein.
     
    10:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se také dostávají ke slovu a snižují. Autorem gólu na 3:1 je SIMON MEIER. Asistence: Tim Horak, Gioele Pedrazzini.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Kalle Carlsson – 2 min., hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla opravdu drtivý nástup Švédska a po dvou gólech Noela Nordha a jedné trefě Lucase Klinga se seveřané dostali to tříbrankového náskoku. Švýcarsko se alespoň trochu vymanilo až na začátku 11. minuty a na současných 3:1 upravil Simon Meier. Hráči helvétského kříže budou moci skóre po přestávce rychle upravit, druhou třetinu začnou s převahou jednoho muže.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    26:58
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Eric Schneller – 2 min., podrážení.
     
    28:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je využitá a Švédové opět unikají do tříbrankového náskoku. Autorem gólu na 4:1 je OTTO STENBERG. Asistence: Theo Lindstein, Zeb Forsfjäll.
     
    29:20
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři bleskově reagují a zase je to o dvě branky. Gól na 4:2 dává LÉO BRAILLAND. Asistence: Gioele Pedrazzini, Simon Meier.
     
    35:06
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Nino Niedermann – 2 min., vražení na hrazení.
     
    35:51
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají už dnes třetí přesilovku, autorem páté branky je LUKAS SAGRANDEN. Asistence: Zeb Forsfjäll, Otto Stenberg.
     
    36:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové opět unikají a už je to o čtyři branky. Autorem gólu na 6:2 je WILLE JOHANSSON. Asistence: Felix NIlsson, Lukas Sagranden.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé třetině je s největší pravděpodobností rozhodnuto, neboť Švédsko navýšilo svůj náskok o další dvě branky. Ve druhé dvacetiminutovce se za severský tým trefili Otto Stenberg, Lukas Sagranden a Wille Johansson, zatímco za soupeře byl úspěšný pouze Léo Brailland. Do šaten se tak odešlo za stavu 6:2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:46
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Noel Nordh – 2 min., nedovolené bránění.
     
    43:52
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    I Švýcaři dokázali využít přesilovou hru a snižují na tříbrankový rozdíl. Svou dnes druhou branku vsítil LÉO BRAILLARD. Asistence: Simon Meier, Colin Sean Lindemann.
     
    50:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Sedmá branka v síti švýcarského gólmana, do střelecké listiny se zapisuje GUSTAF KANGAS. Asistence: Lucas Kling, Noah Dower Nilsson.
     
    51:38
    Vyloučení v týmu Švýcarsko:
    Nic Balestra – 2 min., hákování.
     
    52:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové jsou dnes v přesilovkách stále stoprocentní. Využívají i tu čtvrtou a vedou již 8:3. Branky dosáhl THEO LINDSTEIN. Asistence: Noah Dower Nilsson, Otto Stenberg.
     
    59:05
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak na závěr zápasu ještě jeden gól Švédska. Na 9:3 upravil HUGO PETTERSSON. Asistence: Theo Lindstein, Lukas Sagranden.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. I třetí třetina přinesla tři branky na straně Švédska, když se postupně prosadili Gustaf Kangas, Theo Lindstein a Hugo Pettersson, zatímco Švýcarsko dalo pouze jedinou branku po trefě Léa Braillarda. Severský celek tak vyhrál zcela jasně 9:3 a po dvou odehraných zápasech má plný počet bodů. Švýcaři naopak stále čekají na první bod.
     
    To je z tohoto utkání vše, já Vám přeji hezký zbytek večera a u dalších přenosů se budu těšit na shledanou. (21:33:40)

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 2. Nordh (Stenberg, Lindstein), 6. Kling (Pettersson, Bergström), 9. Nordh (Willander, Lindstein), 29. Stenberg (Lindstein, Forsfjäll), 36. Sagranden (Forsfjäll, Stenberg), 37. Johansson (F. Nilsson, Sagranden), 51. G. Kangas (Kling, Dower Nilsson), 53. Lindstein (Dower Nilsson, Stenberg), 60. Pettersson (Lindstein, Sagranden) – 11. S. Meier (Horak, Pedrazzini), 30. Braillard (Pedrazzini, S. Meier), 44. Braillard (S. Meier, Lindemann)


    Švédsko: Erliden (Olsson) – Kostadinski, Landén, Sandin-Pellikka, Willander, E. Nilsson, Bergström, Lindstein – Carlsson, Dower Nilsson, Edstrom – G. Kangas, Forsfjäll, Pettersson – F. Nilsson, Stenberg, Sagranden – Sagadin, Nordh, Johansson – Kling.
    Švýcarsko: Huet (Simeoni) – Horak, Martin, Palmisano, Balestra, Niedermann, Lichtensteiger, Schneller – Zürcher, Braillard, Etique – R. Meier, Embacher, Lindemann – Pedrazzini, Kaser, Hull – Pauli, Graf, Froidevaux – S. Meier.
    bahis siteleri