Švýcarsko – Slovensko 2:3 (po pr.) | Švédsko – Kanada 0:3 (kon.)
konec
Švédsko
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Kanada
Čtvrtek 04.08.2022, 03:08 • Peavey Mart Centrium, Red Deer • Hlinka Gretzky Cup • Skupina A
Partner:
    37:05 Brayden YAGER - 0:3
     
    37:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    Přesilovka je využitá a Kanada už vede o tři branky. Po kombinaci v útočném pásmu a rychlé výměně puku dostal až moc volného prostoru BRAYDEN YAGER a z pravého kruhu prostřelil Olssona – 0:3. Asistence: Calum Ritchie, Andrew Cristall.
    30:55 Zach BENSON - 0:2
     
    30:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Už je to o dvě branky. Kanada předvedla rychlý přechod do útoku, puk z pravé strany na dvě příhry doputoval na hůl ZACHARYHO BENSONA a ten bleskovým bekhendovým zakončením překonal Olssona – 0:2! Asistence: Ethan Gauthier, Brayden Yager.
    03:29 Calum RITCHIE - 0:1
     
    03:29
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané jdou do vedení. Tlak před Olssonem pokračoval a vše vyvrcholilo, když si zpoza branky vyjel do volného prostoru CALUM RITCHIE a jeho střela s pomocí teče bránícího Kostadinskiho obloučkem přeplachtila gólmana Švédska – 0:1. Asistence: Mathieu Cataford, Dylan MacKinnon.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 4. Ritchie (Cataford, MacKinnon), 31. Benson (Gauthier, Yager), 38. Yager (Ritchie, Cristall)


    Švédsko: Olsson (Erliden) – Willander, Lindstein, Bergström, Sandin-Pellikka, Kostadinski, Landén, E. Nilsson – Nordh, Forsfjäll, Stenberg – Sagranden, Edstrom, Dower Nilsson – Carlsson, Johansson, F. Nilsson – Pettersson, Kling, G. Kangas – Sagadin.
    Kanada: Ratzlaff (Bjarnason) – Bonk, Molendyk, Tourigny, Price, Allen, Weinstein, MacKinnon – Gauthier, Yager, Benson – Ritchie, K. Lind, Cataford – Wood, Rehkopf, Cristall – Barlow, Barkey, Heidt – Howe.
    thejrc.org