Karviná – Vlašim 3:2 (kon.) | Jihlava – Olomouc B 1:1 (kon.) | Opava – Dukla Praha 3:0 (kon.)
konec
MFK Karviná
3:2 (1:2)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Pátek 05.08.2022, 17:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám tu všechny fotbalové příznivce! V pátek odstartuje 2. kolo naší druhé nejvyšší soutěže – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Jako první bude rozehrán duel Karviné s Vlašimí. Rozhodně se jedná o atraktivní zápas. Karvinští se budou snažit po nedávném sestupu vrátit mezi elitu. Středočeši zase v minulé sezóně klepali na prvoligová vrata, nezvládli však baráž.
     
    FC Sellier & Bellot Vlašim:
    Vlašim v minulé sezóně útočila na postup mezi elitu. V soutěži obsadila druhé místo a zahrála si tak baráž proti Teplicím, na které už ale nestačila. V létě prošel tým Středočechů poměrně razantní obměnou. Zachována byla spolupráce s pražskou Slavií. Ta ve Vlašimi nadále ponechala například brankáře Matyáše Vágnera, obránce Michala Hoška, záložníka Tomáše Riga či ofenzivně laděné Filipa Horského a Adama Toulu. Do organizace sešívaných patří také talentovaní Denis Halinský a Filip Šimeček, kteří tým trenéra Martina Hyského posílili v létě. Naopak těsně před startem FNL tým oslabil odchod útočníka Abdallaha Gningueho do Teplic. Z loňských opor už v kádru nejsou také Jakub Křišťan, Václav Svoboda či Tomáš Zlatohlávek. Do Slavie se z hostování vrátili Marek Icha a Matěj Jurásek. Úvod druholigové soutěže se Vlašimským nevydařil. Doma podlehli Jihlavě 0:2. V Karviné budou chtít ukázat, že si nově sestavený tým za týden už zase více sedl.
     
    MFK Karviná:
    Karviná v minulé sezóně po šesti letech opustila nejvyšší tuzemskou soutěž. Cílem je okamžitý návrat nazpátek. Kouč Tomáš Hejdušek má i přes některé letní odchody k dispozici na FNL kvalitní kádr. Brankářskou jedničkou je Jiří Ciupa. I po sestupu zůstali fotbalisté jako Rajmund Mikuš, Aleš Nešický a hlavně útočník Michal Papadopulos. Po minulém ročníku se přitom spekulovalo, že 37letý matador zřejmě ukončí kariéru. Tým pak vhodně doplnili například Dominik Soukeník s Jakubem Rezkem, kteří strávili loňský ročník v Hradci. Karvinští odstartovali svou misi ve FNL velmi dobře. Na úvod zvítězili v derby na půdě Třince 3:0. Góly stříleli Mikuš a střídající Zedníček s Bartlem.
     
    Oba týmy se naposledy potkaly v září roku 2020 v rámci MOL Cupu. Vlašim tehdy prvoligového favorita zaskočila a zvítězila na jeho hřišti 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Ciupa – A. Krčík, D. Krčík, Žídek, Rolinek – Nešický, Soukeník – Mikuš, Málek, Cienciala – Papadopulos (C).
    Náhradníci: Neuman – Rezek, Šindelář, Zedníček, Bartl, Durosinmi, Boháč.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Hošek, Halinský, Heppner, Breda (C) – Horský, Zinhasović, Folprecht, Suchan, Rigo – Ugwu.
    Náhradníci: Kolář – Lehovec, Toula, Onije, Janda, Lehoczki, Langhamer.

    Rozhodčí: Starý – Slavíček, Arnošt.
     
    Vlašim do zápasu nastupuje se dvěma posilami. Ve středu zálohy bude působit zkušený Zdeněk Folprecht, který naposledy nastupoval za Pistoiese v italské Serii C. Před tím si odchovanec Sparty zahrál třeba za Žižkov, Brno, Liberec, Příbram, nebo také v Ázerbájdžánu a Kypru. Druhým novicem je útočník Michael Ugwu. Ten přišel jako volný hráč poté, co mu vypršela smlouva s Bohemians.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání rozehrála Vlašim, k míči s však rychle dostala Karviná. Ta bude po nedovoleném zákroku zahrávat standardní situaci.
     
    1
    Hned první šance! Nákop do šestnáctky prodloužil před bránu Michal Papadopulos. Tam si balón našel Dávid Krčík, který v zajímavé příležitosti netrefil hlavou prostor mezi tyčemi!
     
    3
    Papadopulos se snažil přenést hru na pravou stranu, kam si nabíhal Adam Krčík. Ten však na nepřesnou přihrávku nedosáhl a Vlašim tak bude vhazovat.
     
    4
    Podobné to bylo i na druhé straně, kde se snažil Folprecht najít Petra Heppnera. Ani on nedostihl balón na hrací ploše.
     
    4
    Další akci hostí překazil ofsajd. V něm byl Filip Horský.
     
    5
    Lukáš Cienciala to zkoušel na levé straně hřiště. Po jeho souboji s hostujícím obráncem míč skončil za brankovou čarou. Nařízen je odkop od brány.
     
    6
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do rychlého vedení! Adam Krčík odcentroval z pravé strany. Před bránou svedl Michal Papadopulos hlavičkový souboj s obráncem, po němž se balón odrazil k Jaroslavovi Málkovi. Ten ho přenechal ALEŠOVI NEŠICKÉMU, který z hranice šestnáctky zamířil k tyči po levé ruce brankáře Vágnera. Ten se natahoval marně.
     
    8
    Domácí zahrávali rohový kop a opět zahrozili. Míč se poodrážel před bránu k Michalovi Papadopulosovi, který v dobré šanci přestřelil.
     
    10
    Hosté nezačali zápas zrovna dobře. Kouč Hyský má asi o čem přemýšlet.
     
    11
    Hosté předvedli akci po levé straně hřiště. Odsud ale přišel velmi špatný centr Heppnera, po němž míč opustil hrací plochu.
     
    12
    Rajmund Mikuš přebral na pravé straně míč od Nešického. Do šestnáctky však přes bránícího hráče neprošel.
     
    13
    Lukáš Cienciala zezadu fauloval Michala Hoška. Domácí hráč se zapisuje do statistik žlutou kartou.
     
    14
    Suchan se pokusil dlouhým balónem nastartovat Michaela Ugwua. Ten se snažil přesprintovat Dávida Krčíka, ovšem pro míč si došel brankář Ciupa.
     
    15
    Hosté se dostali do své první velké šance! Sehráli pěknou kombinaci. Míč dostal do běhu Tomáš Rigo, který ho u šestnáctky předal Zdeňkovi Folprechtovi. Ten ještě uvolnil zleva nabíhajícího Filipa Horského, jenž ale minul bližší tyč Ciupovy svatyně.
     
    17
    Vypadá to, že Vlašim se po špatném začátku duelu zvedá a její hráči stále více drží míč na útočné polovině.
     
    18
    Zleva odcentroval Folprecht. Hostující záložník našel jen rukavice Jiřího Ciupy.
     
    20
    Nalevo byl faulován Petr Heppner. Provinil se Adam Krčík. Míč pro Vlašim.
     
    20
    Nepovedená střela Petra Bredy ze střední vzdálenosti. Rozehrávat bude gólman Karviné.
     
    21
    Heppnerovi byl odmáván ofsajd. Tím tedy končí další akce Vlašimi.
     
    23
    Stále se hraje v úmorném vedru. Pro hráče tedy z pohledu fyzičky hodně těžké podmínky.
     
    24
    Hráči Karviné nepospíchali s rozehrávkou od svého pokutového území. K většímu tempu je donutil až napadající Ugwu.
     
    25
    Rozhodčí Starý nařídil přestávku na občerstvení.
     
    26
    Po krátké pauze se už opět hraje. Karviná bude zahrávat standardní situaci z levé strany hřiště.
     
    27
    Rozehrával Jaroslav Málek. S jeho centrem měli hosté velké problémy. Míč se pak ještě odrazil k Mikušovi, který se nedokázal včas zorientovat a tak nezakončil.
     
    27
    Domácí Jaroslav Málek dostal žlutou kartu za faul na Jana Suchana.
     
    27
    Žlutou kartu vyfasoval také hostující Michal Hošek.
     
    30
    Hosté drží míč na polovině hřiště. Snaží se vymyslet, jak vyzrát na obranu Karviné.
     
    31
    Žídek odhlavičkoval míč do zámezí před nabíhajícím Ugwuem. Hosté tedy vhazují.
     
    32
    Velký problém pro Karvinou! Jaroslav Málek zajel v souboji ve středu hřiště do protihráče skluzem a rozhodčí Starý mu udílí žlutou kartu. Ta je pro Málka již druhá, takže následuje také kartónek červené barvy!
     
    33
    Hosté mohli přesilovku hned využít! Přízemní střela Zdeňka Folprechta skončila na levé tyči z pohledu zamrzlého Ciupy.
     
    34
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Hosté vyrovnávají! Celou akci vymyslel i zakončil JAN SUCHAN. Ten z levé strany rozehrál na střed na Petra Heppnera a seběhl si do pokutového území. Jeho spoluhráč mu tam nahrál a Suchan z levé strany nedal Ciupovi šanci. Míč napálil do vzdálenější šibenice – 1:1.
     
    36
    Hosté mají velkou šanci utkání otočit. Karviná hraje o deseti, což je v tomto počasí o to více fyzicky náročné.
     
    37
    Hosté zahrávali standardní situaci. Tomáš Rigo pálil do hlavy ve zdi stojícího Papadopulose.
     
    38
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Hosté otáčejí skóre! Po faulu Rolinka na Suchana přišla standardní situace z pravé strany. Tu rozehrál Zdeněk Folprecht chytře. Místo centru nahrál proti noze JANOVI SUCHANOVI a ten další parádní střelou posílá Vlašim do vedení 2:1.
     
    41
    Heppner reklamoval ruku Adama Krčíka. Rozhodčí ale nechává domácí hrát.
     
    42
    Přízemní centr Folprechta si v pokutovém území našel Michael Ugwu. Jeho střelu z otočky snadno pokryl Ciupa. Míč směřoval do rukavic karvinského brankáře.
     
    43
    Karvinští už by jistě uvítali přestávku. Nutně se potřebují poradit, jak naložit s hrou o deseti. Vlašim teď dominuje.
     
    43
    Jan Suchan se objevil před Ciupou, jehož nepřekonal. Mrzet ho to nakonec tolik nemusí, hostujícímu hráči byl totiž máván ofsajd.
     
    44
    Z pravé strany nebezpečně odcentroval Nedžad Zinhasović. Míč přizvedl do zámezí Dávid Krčík.
     
    45
    Domácí mohli z ničeho nic srovnat! Rajmund Mikuš přesprintoval Bredu a na pravé straně postupoval proti útočníkovi Ugwuovi, který se nějak ocitl v defenzivní linii svého týmu. Přes nigerijského protihráče pak posílal míč před bránu. Hrací předmět se následně odrazil na hranici šestnáctky k Dominikovi Soukeníkovi, který tak o půlmetru přestřelil!
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase prohrává Karviná s Vlašimí 1:2. Domácí přitom začali výborně a už v 6. minutě je poslal do vedení Aleš Nešický. Poté se postupně zatáhli, nechávali Vlašim hrát s míčem a vyčkávali na rychlé brejky. Vidle do této taktiky však karvinským hodil Jaroslav Málek, který se nechal po druhé žluté kartě ve 32. minutě vyloučit a Vlašimští početní výhodu do přestávky dokonale využili. Na sebe to vzal Jan Suchan, jenž dvěma krásnými střelami otočil skóre ve prospěch hostů. Ti tak před druhou půlí drží karty ve svých rukách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Aleš Nešický, přichází Sebastian Boháč.
    ze hřiště odchází Martin Rolinek, přichází Martin Zedníček.
    ze hřiště odchází Michal Papadopulos, přichází Rafiu Adekunle Durosinmi.
     
    46
    Karvinští sáhli hned k trojnásobnému střídání. Změny by měly přinést především lepší pohyb, který budou domácí při hře o deseti potřebovat.
     
    47
    Filip Horský se dobře uvolňoval na levé straně. Po souboji s obráncem v pokutovém území upadl, na penaltu to však podle sudího nebylo.
     
    48
    Postup Lukáše Ciencialy na levé straně přinesl domácím alespoň autové vhazování.
     
    48
    Útočný faul byl odpískán Rafiuovi Durosinmimu. Útočník Karviné přišlápl nohu Michala Hoška.
     
    49
    Halinského nákop sklepl Heppner hlavou k Filipovi Horskému. Ten se ale v souboji s Dávidem Krčíkem dostal až za brankovou čáru. Kopat se bude od brány Karviné.
     
    50
    Heppner se uvolnil u levé lajny a odcentroval. Ugwu se před bránou k hlavičce nedostal. Ve snaze získat odražený míč pak fauloval Zinhasović domácího záložníka Soukeníka.
     
    51
    Suchan byl nedovoleně zastaven Dávidem Krčíkem. Standardní situace pro Vlašim.
     
    52
    Standardní situaci zahrával Folprecht. Místo centru zkusil překvapivou přihrávku, kterou přečetl Cienciala.
     
    52
    Hosté mohli navýšit náskok! Michal Hošek posunul míč do šestnáctky na Tomáše Riga, který z pravé strany po zemi neprostřelil Ciupu. Domácí brankář vyrazil balón nohama na roh.
     
    53
    A šance hostí po rohu! Zakončení Michala Hoška bylo zablokováno. Míč se odrazil doleva k Janovi Suchanovi, jehož tečovaná střela skončila na boční síti!
     
    54
    Folprecht se Suchanem si náramně rozumějí. Jejich spolupráce po dalším rohovém kopu skončila tentokrát nepřesnou ranou Suchana.
     
    55
    Adam Krčík se u lajny neprosadil proti Heppnerovi. Hostující levý bek míč zkontroloval do zámezí.
     
    56
    Tomáš Rigo se na půlce ocitl na zemi po ataku od jednoho z domácích hráčů. Rozehrávat bude Vlašim.
     
    57
    Durosinmi si chtěl zpracovat nákop Ciupy. Balón mu ale odskočil k hostujícím hráčům.
     
    57
    O chvíli později už domácí útočník míč udržel. Navíc pak dokázal roztáhnout hru do křídla, ovšem odsud už nepřišel kvalitní centr.
     
    58
    Střela Petra Heppnera nemohla Jiřího Ciupu překvapit. Brankář Karviné má míč v rukavicích.
     
    59
    Vlašimští zapojili do rozehrávky i brankáře Vágnera. Mohou držet míč a ještě tak více unavit oslabeného soupeře.
     
    59
    Dominik Soukeník malou domů nadělal brankáři Ciupovi velké problémy! Míč směřoval na bránu, navíc skákal a karvinskému brankáři málem utekl až za brankovou čáru! Na poslední chvíli ho ve skluzu odkopl. To by byl hodně kuriózní vlastní gól.
     
    61
    Hra byla přerušena po střetu Folprechta s domácím Zedníčkem. Sudí přisuzuje míč Karviné.
     
    63
    První střídání Vlašimi. Končí Michael Ugwu, který se zapojil do tréninku s týmem až tento týden. Vydržel hodinu a nyní ho nahrazuje Adam Toula.
     
    64
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Lukáš Cienciala, přichází Daniel Bartl.
     
    66
    Karvinští se nyní snad poprvé ve druhé půli na delší dobu usadili v blízkosti pokutového území soupeře. Nyní ale přichází přestávka na občerstvení.
     
    68
    Už se opět hraje. Vágner musel ven z brány, aby lapil míč před dotírajícím Mikušem.
     
    69
    Rigo na levé straně spolupracoval s Heppnerem. Ten už pak míč na hrací ploše nestihl a vhazovat tedy bude domácí celek.
     
    70
    Martin Zedníček neobešel Horského. Domácí budou po jeho akci alespoň házet aut.
     
    71
    Wow, tohle mohl být minimálně gól kola, ale spíše celého podzimu! Po dlouhém autu Zedníčka si našel zády k bráně míč Rafiu Durosinmi. Ten šmikl překrásné nůžky, po nichž zachránila brankáře Vágnera jeho levá tyč!
     
    73
    Karviná právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají! Velkou chybu udělal Michal Hošek, který měl u vlastní šestnáctky míč na kopačce. Ten mu však sebral SEBASTIAN BOHÁČ, jenž se tak dostal do velké příležitosti a tu proměnil střelou k pravé tyči Vágnerovy brány.
     
    75
    Karvinou vyrovnání nakoplo! Petr Breda se na pozici posledního ocitl pod velkým tlakem a byl rád, že balón odklidil alespoň do autu.
     
    76
    Po rohovém kopu hlavičkoval jeden z bránících hráčů Vlašimi těsně nad vlastní bránu! Další rohový kop pro domácí.
     
    77
    Domácí Jan Žídek a hostující Tomáš Rigo dostali žluté karty za potrkávání se před rozehráním rohového kopu.
     
    77
    Hosté další roh přežili bez úhony a mají míč na kopačkách.
     
    78
    Horský u lajny obehrál Adama Krčíka. Vzápětí ho však zastavil druhý z bratří, Dávid.
     
    79
    Domácí Rafiu Durosinmi se výborně uvolnil na hranici šestnáctky, odkud prověřil Vágnera nebezpečnou střelou. Ten byl na zemi včas a balón vyrazil!
     
    80
    Ofsajd zastavil postup hostujícího Adama Touly.
     
    80
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim:
    ze hřiště odchází Michal Hošek, přichází Radek Lehovec.
    ze hřiště odchází Nedžad Zinhasović, přichází Daniel Langhamer.
    ze hřiště odchází Tomáš Rigo, přichází Ladislav Janda.
     
    81
    Střídání v týmu MFK Karviná:
    ze hřiště odchází Rajmund Mikuš, přichází Jakub Rezek.
     
    81
    Karviná právě vstřelila branku!
    Senzační obrat o deseti hrající Karviné! Střídající Jakub Rezek po minutě na hřišti převzal míč na pravém křídle. Přes obránce si ho navedl na levačku a odcentroval. Letící míč trefil v pádu hlavou RAFIU ADEKUNLE DUROSINMI, který ho zblízka zatloukl do sítě – 3:2.
     
    83
    Vlašimi protéká výborně rozehraný zápas mezi prsty. Karviná je v euforii, což je znát i na nasazení domácích fotbalistů.
     
    84
    Sebastian Boháč skluzem sestřelil Radka Lehovce. Uviděl zcela zaslouženou žlutou kartu.
     
    84
    Petr Breda fauloval Durosinmiho a obdržel žlutou kartu. Durosinmi, který hraje od začátku druhé půle, je na hřišti opravdu cítit.
     
    86
    Jan Suchan si před pokutovým územím netroufl na střelu. Ještě si obhazoval protihráče a o balón přišel. Poté navíc fauloval Žídka.
     
    88
    Lehovec poslal dobrý centr na zadní tyč, kde se dostal k hlavičce Filip Horský. Ten ale nezakončil natolik důrazně, aby překonal brankáře Ciupu.
     
    89
    Durosinmi sváděl souboj s přesilou hostujících hráčů a zase soupeře připravil o nějaký ten čas.
     
    90
    Mohlo být srovnáno! Na zpětný centr z pravé strany si seběhl Jan Suchan. Ten zakončoval tak ze 7 metrů, ovšem trefil před bránou stojícího Horského, od něhož se balón odrazil nad břevno. Navíc je máván právě Horského ofsajd.
     
    90+1
    Utkání bude nastaveno o tři minuty.
     
    90+2
    Centr Petra Bredy z levé strany domácí odvrátili. Míč vyváží dopředu Zedníček, který bude šetřit čas.
     
    90+3
    Jakub Rezek zachytil hostující nákop a vyváží míč dopředu. Je asi hotovo!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Karviné vítězí po famózním obratu nad Vlašimí 3:2! Domácí od 6. minuty vedli po trefě Aleše Nešického, ovšem pak se to pro ně začalo vyvíjet hodně špatně. Ve 32. minutě byl totiž po druhé žluté kartě vyloučen Málek, hosté do přestávky otočili skóre dvěma krásnými střelami Jana Suchana a vypadalo to, že půjdou za vítězstvím. Domácímu trenérovi Hejduškovi však skvěle vyšla střídání. Jeden z noviců Sebastian Boháč sebral v 73. minutě míč chybujícímu Hoškovi a srovnal. V 81. minutě pak dokonal otočku Rafiu Durosinmi, jenž hlavou zužitkoval centr Jakuba Rezka. Ten byl přitom v té chvíli na trávníku jen minutu. Zaskočená Vlašim už odpovědět nedokázala a musí kousat druhou porážku v sezóně. Naopak Karvinští zůstávají po dvou utkáních stoprocentní. (18:56:36)

    Martin Augustin

    Branky: 6. Nešický, 73. Boháč, 81. Durosinmi – 34. Suchan, 38. Suchan

    Karty:   13. Cienciala (KAR), 27. Málek (KAR), 77. Žídek (KAR), 84. Boháč (KAR) – 27. Hošek (VLA), 77. Rigo (VLA), 84. Breda (VLA)   32. Málek (KAR)


    MFK Karviná: Ciupa – A. Krčík, D. Krčík, Žídek, Rolinek (46. Zedníček) – Nešický (46. Boháč), Soukeník – Mikuš (81. Rezek), Málek, Cienciala (64. Bartl) – Papadopulos (C) (46. Durosinmi).
    Náhradníci: Neuman – Šindelář.

    Trenér: Tomáš Hejdušek

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Vágner – Hošek (80. Lehovec), Halinský, Heppner, Breda (C) – Horský, Zinhasović (80. Langhamer), Folprecht, Suchan, Rigo (80. Janda) – Ugwu (63. Toula).
    Náhradníci: Kolář – Onije, Lehoczki.

    Trenér: Martin Hyský

    Rozhodčí: Starý – Slavíček, Arnošt

    Diváci: 1224
    ocianews.com