K. Vary – Mountfield HK 2:1 (kon.) | HC Slovan – Sparta 1:6 (kon.) | Davos – Salzburg 2:1 (kon.)
Ukrajina – Vítkovice 4:2 (kon.) | Třinec – K. Vary 5:0 (kon.) | HS Riga – HC Slovan 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Salzburg 0:5 (kon.) | Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.) | Třinec – Davos 1:3 (kon.)
HS Riga – Ukrajina 6:5 (2:0 po s.n.)
konec
Ukrajina
4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 05.08.2022, 11:00 • Mini Werk Arena, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Zápas je konce. Ukrajina dokázala hned deset sekund po začátku třetí třetiny skórovat. Následně ale Vítkovice odpověděly a tento stav vydržel dlouho. Až do poslední minuty, kdy hráli Ostravané v šesti proti čtyřem, ale dostali gól do prázdné branky. Patnáct sekund před koncem měli ještě k dispozici trestné střílení, které ale taky neproměnili a utkání tak prohráli v poměru 2:4. (13:13:19)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni oba brankáři. Za Vítkovice Lukáš Vilém, za Ukrajinu Illija Semecha.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Vojtěch Fojtík dostal k dispozici trestné střílení patnáct sekund před koncem! Soupeř ho totiž zahákoval. Fojtík ale nájezd nedokázal proměnit, kotouč nakonec bouchnul o zadní mantinel.
    59:38 Gavryil SIMČUK - 4:2
     
    59:38
    Ukrajina právě vstřelila branku! Risk s odkrytou klecí se Vítkovicím nevyplatil, ani přestože hrály v šesti proti čtyřem. GAVRYIL SIMČUK poslal kotouč přes celé kluziště do odkryté klece. Bez asistence.
     
    59:16
    Vyloučení v týmu Ukrajina:
    Mykyta Bodnar – 2 min., hákování.
     
    59:01
    Ukrajina se dostala do pásma, kde dokázala také vystřelit. Nebylo to ale přesné a stejně již byl v brance přítomný gólman.
     
    58:42
    Nyní už to žlutomodří stihli bez icingu. Kotouč sice do branky nedostali, ale vybojovali vhazování v pásmu, takže se i modrobílý gólman musí vrátit do branky.
     
    58:25
    Ukrajinci vyhráli buly a vyhodili touš až na druhou stranu kluziště. To ale znamená zakázané uvolnění a hra se tak zase přesouvá.
     
    58:19
    Hostující tým si vyžádal oddechový čas. brankář pravděpodobně již zůstane na na střídačce.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty poslední třetiny.
     
    57:58
    Ukrajinci ale v pásmu nic nevymysleli a naopak Vítkovice rychle přešly do brejku. Zatím ale nemířily přesně.
     
    57:27
    Ve středním pásmu se odehrálo několik soubojů o puk. Oba týmy se na něm stále měnily, až se nakonec Ukrajincům podařilo projít do pásma.
     
    56:38
    Před branku servíroval touš Matěj Žídek, který měl velice dobrou myšlenku. Tu ale nepochopil jeho spoluhráč, který si k brance vůbec nesjel.
     
    55:41
    V dobré příležitosti se octl Simčuk. Ten kombinoval se spoluhráčem v akci dva na jednoho, zakončení ale vzal na sebe. Pálil na zadní tyč, ale soupeřův brankář ho skvěle vychytal.
     
    55:07
    Ukrajina vyhodila přes všechny čáry. Hra se tak přesouvá před branku žlutomodrých.
     
    53:55
    Přímo před branku dostal puk Matěj Žídek. Ten chtěl z první pálit, ale netrefil se ideálně, a tak kotouč poslal jednak mimo a jednal pomalu.

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 18. Jevtiechov (Tovkach), 23. Jevtiechov (Koida), 41. Šulha (Simčuk), 60. Simčuk – 9. Man (Balnár), 43. Žídek (Hanák, Matějka)


    Ukrajina: Semecha, Berežnyckij – Truščenko, Lapko, Tuchyn, Bodnar, Tovkach, Udovenko, Rosstalnyj – Simčuk, Šulha, Safronov, Nagniejev, Šarets, Babuškin, Jevtěchov, Škorochod, Muchin, Kulikov, Koida
    HC Vítkovice Ridera: Vilém (Vávra) – Čuba, Man, Glos, Zvejška, Fojtík, Krpec, Kisza, Blanár – Žídek, Matějka, Fojtík, Lech, Muroň, Douda, Fasner, Hofman, Nazad, Sedlák, Drábek, Hanák
    ocianews.com