K. Vary – Mountfield HK 2:1 (kon.) | HC Slovan – Sparta 1:6 (kon.) | Davos – Salzburg 2:1 (kon.)
Ukrajina – Vítkovice 4:2 (kon.) | Třinec – K. Vary 5:0 (kon.) | HS Riga – HC Slovan 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Salzburg 0:5 (kon.) | Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.) | Třinec – Davos 1:3 (kon.)
HS Riga – Ukrajina 6:5 (2:0 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 05.08.2022, 13:30 • Werk Arena, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Třetí část byla v jasné režii Ocelářů. Těm se dařilo jak v ofenzívě, tak v defenzívě, kde předvedl vynikající výkon brankář Milota, který udržel čisté konto. Hattrickem se zaskvěl Robin Švancara, který si navíc připsal i jednu asistenci. Karlovy Vary třetí třetinu nezvládli fyzicky, ani psychicky a zbytečnými fauly pomohli Ocelářům k výraznému náskoku.

    Západočeši dnešní cestu turnajem končí, do hry se zapojí až zítra. Oceláře ještě jeden zápas čeká.

    Nejlepší hráči: Robin Švančara – Matyáš Bálek (15:52:46)
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    V závěru zápasu máme zde ještě jedno vyloučení. Za podrážení byl na dvě minuty vyloučen karlovarský Matěj Zeman.
     
    58:37
    Po střele Wardase od pravého mantinelu se puk odrazil do chumlu hráčů před třineckým gólmanem, ale nikdo z karlovarských hráčů nebyl schopen dorazit puk do branky.
     
    57:30
    Už při hře v plném počtu střílel z levého kruhu Čihař, nebyla to nějaká dělovka, navíc byla dobře vidět. Gólman Milota chytil puk do lapačky.
     
    57:17
    Střelu Hladoníka tečoval před brankou Pohludka, ale puk směr příliš nezměnil, i proto jej zneškodnil karlovarský gólman.
     
    56:27
    Weiss našel přihrávkou zpoza branky mezi kruhy volného Švančaru, který bleskově zakončil, ale čtvrtý gól nepřidal, stopku mu vystavil gólman Psohlavec.
     
    55:56
    Mrtka přihrál na levou stranu Urbánkovi, ten pronikl do kruhu, odkud vystřelil na branku Západočechů. Tam puk chytil do lapačky gólman Psohlavec.
     
    55:16
    Další přesilovka pro Oceláře. Karlovarští zbytečně faulují. Hynek zahákoval na útočné modré třineckého hráče a zajistil domácím dvouminutovou přesilovku.
     
    54:20
    Milota opět v akci, když musel schovat pod výstroj puk skákající u brankoviště.
     
    53:53
    Po přihrávce z levé strany byl sám před brankářem Zahejský, ale ani kličkou k levé tyči a následnou střelou nevyzrál na Milotu, který chytá znamenitě!
    52:47 ŠVANČARA - 5:0
     
    52:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři rozjeli rychlou akci po křídlech, pravou stranou ujel Barna, přihrál do levého kruhu ROBINU ŠVANČAROVI, který udělal pár kroků k bráně a následně potřetí prostřelil Proshlavce! Asistence: Danny Barna – 5:0.
     
    52:11
    Třinečtí už se radovali z gólu, Murín střelou z pravého kruhu dostal puk do branky, jenže do brankoviště vjel Urbánek a rozhodčí to posoudil jako postavení v brankovišti a gól zrušil.
     
    51:28
    Zahejský v obranném pásmu poslal zápasnickým chvatem na led Pohludku a jede si odpočinout na trestnou lavici. Přestupek: držení.
     
    50:42
    Dobrá příležitost Ocelářů! Sajdok vjel středem do útočného pásma a z mezikruží vystřelil na branku. Brankář Psohlavec puk vyrazil jen před sebe k Sajdokovi, který nedokázal přehodit ležícího gólmana Karlových Varů.
    49:03 WEISS - 4:0
     
    49:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři odehráli první minutu přesilovky mimo útočné pásmo, jenže pak to přišlo. Švančara našel dlouhou křížnou přihrávkou v levém kruhu MATĚJE WEISSE, který si zpracoval přihrávku a střelou k druhé tyči přidal čtvrtý gól! Asistence: Robin Švančara, Šimon Pohludka – 4:0.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 2. Švančara (Barna), 25. Pohludka (Bláha, Dravecký), 43. Švančara (Solowski, Pohludka), 50. Weiss (Švančara, Pohludka), 53. Švančara (Barna)


    HC Oceláři Třinec: Milota (Skácel) – Dravecký, Holub, Byrtus, Mrtka, Solowski, Čmiel, Martiňák – Barna, Hebar, Švančara, Granečný, Krišica, Murín, Bláha, Mikula, Pohludka, Urbánek, Weiss, Hladoník, Sajdok.
    Trenér: Malík.

    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Oršulák) – Cipko, Malý, O. Postl, D. Postl, Hynek, Pelikán, Dyk – Holejšovský, Bálek, Pastor, D. Šilhan, Zahejský, Zeman, Váňa, Šuma, Mikeš, Čihař, Poizl, Š. Šilhan, Wardas.
    Trenér: Andrys.
    ocianews.com