K. Vary – Mountfield HK 2:1 (kon.) | HC Slovan – Sparta 1:6 (kon.) | Davos – Salzburg 2:1 (kon.)
Ukrajina – Vítkovice 4:2 (kon.) | Třinec – K. Vary 5:0 (kon.) | HS Riga – HC Slovan 3:1 (kon.)
Mountfield HK – Salzburg 0:5 (kon.) | Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.) | Třinec – Davos 1:3 (kon.)
HS Riga – Ukrajina 6:5 (2:0 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 05.08.2022, 13:30 • Werk Arena, Třinec • President Cup
Partner:
     
    59:46
    V závěru zápasu máme zde ještě jedno vyloučení. Za podrážení byl na dvě minuty vyloučen karlovarský Matěj Zeman.
     
    55:16
    Další přesilovka pro Oceláře. Karlovarští zbytečně faulují. Hynek zahákoval na útočné modré třineckého hráče a zajistil domácím dvouminutovou přesilovku.
     
    53:53
    Po přihrávce z levé strany byl sám před brankářem Zahejský, ale ani kličkou k levé tyči a následnou střelou nevyzrál na Milotu, který chytá znamenitě!
    52:47 ŠVANČARA - 5:0
     
    52:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři rozjeli rychlou akci po křídlech, pravou stranou ujel Barna, přihrál do levého kruhu ROBINU ŠVANČAROVI, který udělal pár kroků k bráně a následně potřetí prostřelil Proshlavce! Asistence: Danny Barna – 5:0.
     
    52:11
    Třinečtí už se radovali z gólu, Murín střelou z pravého kruhu dostal puk do branky, jenže do brankoviště vjel Urbánek a rozhodčí to posoudil jako postavení v brankovišti a gól zrušil.
     
    51:28
    Zahejský v obranném pásmu poslal zápasnickým chvatem na led Pohludku a jede si odpočinout na trestnou lavici. Přestupek: držení.
     
    50:42
    Dobrá příležitost Ocelářů! Sajdok vjel středem do útočného pásma a z mezikruží vystřelil na branku. Brankář Psohlavec puk vyrazil jen před sebe k Sajdokovi, který nedokázal přehodit ležícího gólmana Karlových Varů.
    49:03 WEISS - 4:0
     
    49:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři odehráli první minutu přesilovky mimo útočné pásmo, jenže pak to přišlo. Švančara našel dlouhou křížnou přihrávkou v levém kruhu MATĚJE WEISSE, který si zpracoval přihrávku a střelou k druhé tyči přidal čtvrtý gól! Asistence: Robin Švančara, Šimon Pohludka – 4:0.
     
    47:50
    Rozhodčí vylučují karlovarského Matyáše Malého na dvě minuty za úder do oblasti hlavy a krku.
     
    46:55
    Obrovská šance Karlových Varů! Po prudké střele Dyka od pravého mantinelu se puk odrazil od brankáře Miloty do brankoviště, kam si dojel Wardas, který nedokázal puk dostat do odkryté branky, dřív tam byl třinecký obránce. Rozhodčí následně odpískali postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    44:37
    Parádní akce Pohludky, který si v útočném pásmu objel protihráče a bekhendovou střelou zkusil překonat brankáře Psohlavce, jenže ten prostor u pravé tyče utěsnil.
     
    43:37
    Po souboji mezi Bláhou a Zemanem se bude vylučovat. Třinecký hráč přišel o přilbu. Bláha byl vyloučen za hrubost a Zeman za podrážení. Oba týmy hrají ve čtyřech.
    42:06 ŠVANČARA - 3:0
     
    42:06
    Třinec právě vstřelil branku!
    ROBIN ŠVANČARA dostal přihrávku po mantinelu do jízdy, Třinečtí byli v přečíslení dva na jednoho, Švančara volil střelu a byl úspěšný, když poslal puk k levé tyči! Asistence: Adam Solowski, Šimon Pohludka – 3:0.
     
    38:41
    Po zákroku Holuba na Zahejského si Karlovarští zahrají dvojnásobnou přesilovku. Třinecký hráč byl vyloučen na dvě minuty za napadení.
     
    38:01
    Hebar přišel na modré čáře o puk a Zahejský se chystal do brejku, jenže byl třineckým hráčem faulován. Karlovy Vary si zahrají přesilovku, Andrej Hebar vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    37:08
    Zeman ujel pravou stranou na třineckou branku, ale tam selhal v souboji s gólmanem Milotou, třinecký gólman zlikvidoval jeho gólovku!
     
    36:21
    Urbánek byl faulován Čihařem, následně se puk dostal do levého kruhu k Hebarovi, který vystřelil pod horní tyč. Brankář Psohlavec puk vyrazil do ochranné sítě. Vojtěch Čihař byl vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    29:54
    Urbánek pálil prudce z levého kruhu, Psohlavec tuto střelu vyrazil, pokus Mikuly od pravého mantinelu zastavila bližší tyč.
     
    25:41
    Střelec druhého gólu Šimon Pohludka sekl pronikajícího Šimona Šilhana a nabídl soupeři dvouminutovou přesilovku.
    24:32 POHLUDKA - 2:0
     
    24:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zahejskému se podařilo proniknout do útočného pásma, jenže Karlovarští o puk přišli, Oceláři rychle otočili hru a ŠIMON POHLUDKA rázem ujížděl sám na gólmana, kterého pokořil střelou o tyč! Asistence: David Bláha, Vladimír Dravecký – 2:0.
     
    22:08
    Třinec jde poprvé do čtyř. Na dvě minuty je vyloučen Robin Švančara za vražení na hrazení.
     
    20:50
    Od modré vystřelil Holejšovský, odražený puk sebral za brankou Zeman, objel branku a chtěl zakončit do odkryté svatyně, jenže puk mmu na poslední chvíli sjel z hokejky!
     
    16:32
    Pohludka přihrával z pravé strany mezi nohama Barnovi, který z mezikruží trefil jen gólmana Psohlavce!
     
    15:47
    Oceláři si zahrají přesilovou hru. Na dvě minuty za hrubost byl vyloučen Matyáš Bálek, když po odehrání kotouče zajel do Draveckého.
     
    10:48
    Další šance Pohludky, který byl sám před gólmanem Psohlavcem, ale ani nadvakrát jej nepřekonal, když se snažil dorážet puk baseballovým stylem, ale kotouč poslal mimo branku.
     
    10:15
    Nahození Malého od modré čáry zachytili domácí a do úniku se vydal Pohludka, který si najel před gólmana, ale bekhendovou kličkou se zakončením mezi betony Psohlavce nepřekonal.
     
    04:36
    Pastor dostal přihrávku zpoza branky mezi kruhy, odkud se dostal ke dvěma střelám, první brankář Milota vyrazil, druhá letěla mimo branku. Velká šance Varů zůstala nevyužita.
    01:56 ŠVANČARA - 1:0
     
    01:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí jdou hned v úvodu zápasu do vedení! Barna rozjel akci po pravé straně, v kruhu přenechal puk ROBINU ŠVANČAROVI, který střelou k levé tyči rozvlnil síť za zády Psohlavce! Asistence: Danny Barna – 1:0.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 2. Švančara (Barna), 25. Pohludka (Bláha, Dravecký), 43. Švančara (Solowski, Pohludka), 50. Weiss (Švančara, Pohludka), 53. Švančara (Barna)


    HC Oceláři Třinec: Milota (Skácel) – Dravecký, Holub, Byrtus, Mrtka, Solowski, Čmiel, Martiňák – Barna, Hebar, Švančara, Granečný, Krišica, Murín, Bláha, Mikula, Pohludka, Urbánek, Weiss, Hladoník, Sajdok.
    Trenér: Malík.

    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Oršulák) – Cipko, Malý, O. Postl, D. Postl, Hynek, Pelikán, Dyk – Holejšovský, Bálek, Pastor, D. Šilhan, Zahejský, Zeman, Váňa, Šuma, Mikeš, Čihař, Poizl, Š. Šilhan, Wardas.
    Trenér: Andrys.
    thejrc.org