USA – Slovensko 4:2 (kon.) | Kanada – Finsko 4:1 (kon.) | Česko – Švédsko cz 2:6 (kon.)
Česko – Finsko cz 1:3 (kon.)
konec
Česko
2:6 (0:1, 1:2, 1:3)
Švédsko
Sobota 06.08.2022, 04:37 • Peavey Mart Centrium, Red Deer • Hlinka Gretzky Cup • Semifinále
Partner:
     
    Máme za sebou semifinálové utkání mezi Českem a Švédskem. Švédové ve třetí třetině zvrátili zápas kompletně na svou stranu. Nejlepším hráčem zápasu je za český celek je Jakub Dvořák, za tým Švédska potom Axel Sandin-Pellikka. (07:11:48)
     
    Konec zápasu.
    59:56 Otto STENBERG - 2:6
     
    59:56
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédové se radují ještě z jedný branky. Edstrom poslal přihrávku k pravé tyči, kde stál k zakončení připravený OTTO STENBERG. Je tedy jasné, že český tým na tomto turnaji poprvé prohraje. Asistence: David Edstrom.
    59:06 Wille JOHANSSON - 2:5
     
    59:06
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédští fanoušci v hale se radují. WILLE JOHANSSON se trefil do odkryté branky z útočného pásma Švédů. Bez asistence.
     
    58:34
    Otto Stenberg v akci i podruhé. Tentokrát se Švédové probojovali do útočného pásma, neměli ale dostatek prostoru k zakončení do prázdné. Stenberg trefil jen obránce.
     
    58:02
    Otto Stenberg zkoušel vyhodit z obranného pásma přes všechny čáry do odkryté klece. Tu ale netrefil. Hra se vrací před švédského gólmana.
     
    57:42
    Český tým to zkusí bez brankáře. Michael Hrabal už je na střídačce, Češi jdou do pásma v šesti.
     
    57:38
    Český tým si vyžádal oddychový čas.
    56:44 Otto STENBERG - 2:4
     
    56:44
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédsko si bere dvoubrankové vedení zpět. OTTO STENBERG ujel po pravém křídle z gólmanova pohledu. Stenbergův pokus na vzdálenější tyč pak zapadl přesně k vzdálenější tyči. Asistence: Arvid Bergström.
     
    56:20
    Theo Lindstein ujel do přečíslení dva na jednoho. Adresoval přihrávku před branku, kam najel Wille Johansson. Ten mířil na brankářův beton, ale Hrabal se natáhl a skvěle chytil puk do lapačky.
     
    55:30
    Český tým využil chvíli oddychu během úpravy ledu k poradě, už se schyluje k vhazování po pravé ruce švédského brankáře.
     
    55:30
    Hra bude pokračovat v útočném pásmu českého týmu po krátké úpravě ledu.
     
    55:30
    Jan Kučera nahodil kotouč na brankáře, který ho raději kryje před dalšími dojíždějícími útočníky v červených dresech.
     
    55:00
    Adam Csabi měl velmi blízko ke srovnání! Najel si před branku, kde měl prostor, a vystřelil z první. Šimkovu dobrou přihrávku ale v gól nepřetavil, trefil totiž mimo pravou tyč.
     
    53:39
    Jacob Sagadin se dostal v rychlosti do zakončení, které nadělalo českému brankáři pořádné starosti. Hrabal ale celou situaci ustál a uchránil svůj tým.
     
    52:35
    Český tým se dostal do pásma, poté byl ale Martin Matějíček vytlačen zpoza modrou útočnou čáru a Švédové vyhazují do středního pásma.
     
    51:44
    A další švédský pokus již míří na českou branku. Michael Hrabal byl pozorný a bez větších problémů přikryl pomaleji klouzající střelu pod svou rukavici.
     
    51:18
    Tom Willander dostal nabito na modrou čáru, odkud vystřelil velmi svižně ze zápěstí. Willanderův pokus ale končí mimo pravou tyč.
     
    50:23
    Ze třetí třetiny zbývá odehrát už méně než deset minut. Martin Matějíček mezitím zkoušel střelu od modré čáry. Noah Erliden ji po celou dobu letu kontroloval a následně udržel na výstroji.
     
    49:51
    Josef Eichler rychle nahodil kotouč na brankáře. Noah Erliden puk uschoval v lapačce a přerušil tak hru, bude se vhazovat po levé ruce švédského gólmana.
     
    48:43
    Zeb Forsfjäll nebyl vůbec daleko od toho, aby poslal Švédsko znovu do dvoubrankového náskoku. Dostal přesnou přihrávku a byl sám před brankářem. Michael Hrabal proti jeho pokusu stihl trochu povyjet a udržel kotouč někde mezi betony.
     
    48:13
    Kalle Carlsson se objevil v nebezpečné pozici, nakonec ho ale česká obrana stihla vytlačit mimo střelecký úhel, a tak Carlsson pouze odevzdal kotouč.
     
    47:45
    Michael Hrabal si poradil se střelou z úhlu. Gustaf Kangas mířil na vzdálenější tyč ze zápěstí, jeho pokus byl velice svižný. Český strážce svatyně si však poradil a vysloužil si uznání od střídačky.
     
    46:38
    Zeb Forsfjäll měl být na konci akce, která byla velmi pohledná. Švédové se snažili skórovat při akci na jeden dotyk. Forsfjäll, který čekal u tyčky, ale nakonec nedostal příliš přesnou přihrávku, a tak nemohl zakončovat.
    45:47 Jiří FELCMAN - 2:3
     
    45:47
    Česko právě vstřelilo branku! Češi jsou znovu nadostřel švédskému týmu, je to pouze o jedinou branku! Kučera dostal kotouč do středního pásma, kde ho sebral JIŘÍ FELCMAN a dostal se do samostatného úniku, který se mu nadvakrát povedlo procpat za brankovou čáru. Asistence: Jan Kučera.
     
    45:08
    Noah Dower Nilsson držel kotouč dlouho na své hokejce, než si našel střeleckou pozici. Nilssonův následný pokus mířil po ledě ke vzdálenější tyči a nakonec se zastavil o gólmanův beton.
     
    44:41
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jakub Dvořák – 2 min., krosček.
     
    44:22
    Hugo Pettersson si velmi nebezpečně sjížděl před branku. Už byl před její odkrytou částí, kam také směřovala přihrávka. Pettersson ve velké rychlosti ale nestihl kotouč usměrnit do branky. Český tým si může oddychnout.
     
    43:12
    Noel Nordh sebral kotouč ve středním pásmu a následně se zkoušel proháčkovat do zakončení. Přes obránce českého týmu ovšem neprošel.
     
    42:45
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Noah Dower Nilsson – 2 min., nedovolené bránění.
     
    42:14
    Další pokus od modré čáry již byl o něco nebezpečnější. Puk se odrazil od některého z hráčů a nebezpečně před Hrabalem skočil. Český gólman si ovšem poradil.
     
    41:39
    Theo Lindstein nahazoval od modré čáry, jeho nahození ale nepředstavovalo pro Hrabala žádnou práci a skončilo jen mimo tyč.
     
    41:29
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jakub Štancl – 2 min., nedovolené bránění.
     
    40:43
    Jiří Felcman se zkoušel s pukem na své hokejce prodrat do zakočení. Těsně před brankou ale o kotouč přišel a Erliden tak prozatím zasahovat nemusí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu. Po ní opět budou spokojenější Švédové. Ty se dostali do dvoubrankového náskoku, který se povedlo snížit Jakubu Štanclovi, když se dostal k dorážce, kterou proměnil v první branku českého týmu. Pak ale český soupeř opět skóroval a drží tak dvoubrankové vedení.

    Střely na branku:

    Česko – 24
    Švédsko – 23

    Třetí třetina začne přibližně v 6:28.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Matyáš Adámek si vzal kotouč na svou hokejku hned po vhazování. Jeho střela mířila na vzdálenější tyč, ovšem Noah Erliden kryje i tuto střelu a bude se tak vhazovat.
    38:46 Noah DOWER NILSSON - 1:3
     
    38:46
    Švédsko právě vstřelilo branku! To je obrovská škoda, Švédové odskakují českému týmu opět na dvougólový náskok. David Edstrom udržel kotouč v souboji u mantinelu a ještě ho stihl postat na NOAHA DOWERA NILSSONA. Ten pak trefuje přesně k tyčce. Asistence: David Edstrom.
     
    38:27
    Jan Šprynar nebyl v příliš optimální střelecké pozici, přesro zkusil své štěstí. Erliden odráží puk mimo dosah českých hráčů.
     
    37:56
    Otto Stenberg se dostal s kotoučem do velmi dobré pozice, stál přímo před brankou a měl dostatek prostoru k zakončení. Hrabal si ale připisuje velmi důležitý zákrok a puk má plně pod kontrolou.
     
    37:03
    Švédové jsou opět nastěhování v útočním pásmu. Nyní pálil Kristian Kostadinski z nápřahu. Jeho pokus nebyl špatný, ale Hrabal jej kontroloval a poté také udržel ve výstroji.
     
    36:33
    Axel Sandin-Pellikka zkoušel nahodit kotouč skrze clonící val hráčů. Jeho nahození končí ovšem výrazně nad horní tyčí a odráží se pouze od plexiskla.
     
    35:45
    Jan Kučera nyní nezpracoval přihrávku při přechodu do pásma tak, jak by potřeboval. Tím se dostal do ofsajdové pozice a vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    35:02
    Lukas Sagranden vystřelil z kruhu ihned po vhazování. Jeho pokus se nakonec zastavuje o připravený Hrabalův beton. Střelu ještě zbrzdil některý z bránících hráčů.
     
    34:51
    Střely na branku:

    Švédsko – 19
    Česko – 23
     
    34:51
    Český tým dostal s první vstřelenou brankou potřebný impuls. Pak ale zahrozili také Švédové, kteří po delší době zaměstnali Michaela Hrabala střelou z kruhu. Český brankář úspěšný.
     
    34:13
    Adam Jecho dostal přihrávku do středního pásma, která ho poslal do dobré střelecké pozice. Jechova dělovka nakonec skončila jen těsně mimo pravou tyč z brankářova pohledu.
    32:56 Jakub ŠTANCL - 1:2
     
    32:56
    Česko právě vstřelilo branku! Česká střídačka je také na nohou! Dominik Badinka vystřelil z dobré pozice, brankář jeho pokus vyrazil jen před branku. Tam už potom přijel JAKUB ŠTANCL, který se střelou počkal a pak dostal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Dominik Badinka, Jan Šprynar.
     
    31:35
    Českému týmu se nyní příliš nedaří projít skrze střední pásmo a vytvořit si souvislejší tlak. Jakub Štancl dobře najížděl na přihrávku, která by jej znovu poslal do úniku, poslední švédský obránce ale stihl zasáhnout včas.
     
    31:05
    Český tým si vytvořil poměrně dobrý tlak, ale ani z dorážky se mu nepodařilo dostat kotouč za prozatím bezchybného Erlindena. Ten pochytal již dvacet českých pokusů. Pokračovat se bude po krátké úpravě ledu.
     
    30:35
    Dominik Petr si sjel s kotoučem na holi blíže k brance a hledal střeleckou pozici, a to dvakrát. V obou případech zkoušel mířit do bližšího horního růžku, Erliden dvakrát zasáhl vyrážečkou, jak potřeboval.
     
    29:25
    Jan Šprynar se střeleckým pokusem z kruhu neuspěl. Následně dvakrát z většá vzdálenosti střílel Dominik Badinka, s jeho oběma pokusy si však švédský brankář poradil bez větších komplikací. Druhou střelu pak má bezpečně ve výstroji. Bude se vhazovat. Z dvojnásobné přesilovky zbývá něco málo přes sedm sekund.
     
    28:52
    Český tým už se připravuje na vhazování, čeká ho další dvojnásobná přesilová hra.
     
    28:52
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Kristian Kostadinski – 2 min., hákování.
     
    28:15
    Dominik Petr si sjel za branku, kam dostal kotouč. Následně ho dobrou přihrávkou před branku adresoval na Adama Jecha. Ten sice zblízka zakončoval, ale trefil jen připraveného švédského gólmana.
     
    27:53
    Chvíli po vhazování se český tým, jmenovitě Eduard Šalé, dostává do poměrně dobré pozice. Erliden ale dobrým zákrokem lapačkou opět drží svůj tým.
     
    27:46
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Noah Erliden – 2 min., zdržování hry / brankář – hraní puku mimo lichoběžník.
     
    27:18
    Marek Ročák se již vrátil na ledovou plochu, český tým oslabení ustál bez větších problémů. Hra se ale pokračuje v útočném pásmu Švédů.
     
    26:15
    Švédové kombinovali, načež se ke střele z vrcholu kruhu dostal Theo Lindstein. Jeho pokus nebyl špatný, ale skončil jen těsně mimo brankovou konstrukci. Z přesilovky soupeře zbývá něco málo přes půl minuty.
     
    25:37
    Otto Stenberg pálil ze stejné pozice jako před chvílí Carlsson. Ani on si ale na českého brankáře nepřišel, Hrabal opět drží kotouč ve výstroji. Znovu se tak bude vhazovat.
     
    25:25
    Kalle Carlsson dostal nabito na levý kruh z brankářova pohledu. Napřáhl a střílel z prvního dotyku. Hrabal se přemístil a kotouč schoval bezpečně ve své výstroji.
     
    24:45
    Vyloučení v týmu Česko:
    Marek Ročák – 2 min., hákování.
     
    24:38
    Jakub Štancl projel s kotoučem na holi téměř celé útočné pásmo. Nejprve zakončoval u pravé tyče z gólmanova pohledu. Poté u té druhé, ale i tentokrát je Noah Erliden přesný.
    23:26 Noel NORDH - 0:2
     
    23:26
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédská střídačka je na nohou a raduje se.
    Kangas poslal šikovnou přihrávku na NOELA NORDHA, který ujel po pravém křídle z brankářova pohledu. Měl také dostatek prostoru ke střele a trefil přesně mezi gólmanovo tělo a tyč. Asistence: Gustaf Kangas, Axel Sandin-Pellikka.
     
    22:42
    A na opačné straně Lukas Sagranden rychle nabruslil do pásma a zkoušel se prodrat skrze pravé křídlo, které ale měla česká obrana dobře pokryté.
     
    22:14
    Češi se dostali zničehonic do pásma a Noah Erliden si připisuje velmi dobrý a pohotový zákrok svým levým betonem.
     
    21:39
    Dominik Badinka zavezl kotouč do útočného pásma, následně ale nestačil na přesilu dvou hráčů, kteří dostávají kotouč mimo dosah českého celku.
     
    20:17
    Švédové se po úvodním buly dostali do útočného pásma, zatím ale Hrabala nepřinutili k zákroku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, po které přeci jen mohou být spokojenější Švédové. Ti se totiž chvíli před odchodem do kabin radovali z první trefy, když Forsfjäll přesně tečoval do gólmanova protipohybu. Čeští hráči také mohli sami skórovat, největší šanci měl zřejmě Jakub Štancl, když se krásně dostal až před brankářem, který však stihl zasáhnout lapačkou. A těsně před sirénou mohl stav srovnat Dominik Badinka, ani on ale Erlidena prozatím nepřekonal.

    Další třetina začně přibližně v 5:30.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    O dobrou akci se postaral obránce Dominik Badinka. Zavezl kotouč až do mezikruží, odkud pak sám pálil. Jeho střela nebyla vůbec špatná, ale Noah Erliden stihl zareagovat a udržel Švédsko od inkasování.
     
    19:44
    Šalé ujel do poměrně dobré šance dva na jednoho. Celou akci vzal na sebe, když zakončoval z bekhendu. Střelu se mu nepodařilo zvednout, jak by potřeboval.
     
    18:35
    Jiří Felcman v rychlosti obešel obránce, ale do zakončení se nedostal, neboť puk se dostal až k mantinelu za švédskou branku. Češi se ale i tak drží v pásmu a chtějí rychle odpovědět.
    17:51 Zeb FORSFJÄLL - 0:1
     
    17:51
    Švédsko právě vstřelilo branku! Hokejisté ve žlutém dresu se radují z první vstřelené branky. Axel Sandin-Pellikka nahodil od modré čáry, přičemž jeho pokus pohotově tečoval ZEB FORSFJÄLL, a to navíc do protipohybu českého brankáře. Asistence: Axel Landén, Theo Lindstein.
     
    17:21
    Wille Johansson se postaral po delší době o přerušení hry. S pukem, který sebral ve středním pásmu, se proháněl kolem mantinelu a pak jej poslal na branku. Hrabal s tímto pokusem nemohl mít výraznější problémy.
     
    17:02
    O chvíli později se nám role proměnily. Češi mají kotouč ve své moci a snaží se usadit v útočném pásmu.
     
    16:30
    Nyní vidíme klidnější pasáž, kdy se Švédové s kotoučem ve své moci snažili dostat do pásma, ale bez většího úspěchu a žádného ohrožení Hrabalovy branky.
     
    15:17
    Hněd několik hráčů ve žlutém dresu se nebezpečně sjelo k české brance. Wille Johansson se pak snažil o dorážku zblízka, ovšem český brankář si poradil.
     
    14:51
    Střely na branku:

    Česko – 7
    Švédsko – 7
     
    14:51
    Po odrazu od Jakuba Dvořáka končí švédské nahození vysoko v ochranné síti. Po krátké pauze se tak bude pokračovat v českém pásmu.
     
    14:27
    Theo Lindstein nahodil kotoču poměrně nebezpečně od modré čáry na vzdálenější tyč. Kolem ní nakonec nahození jen těsně proklouzlo.
     
    13:34
    Jakub Štancl se po krásné akci dostal přes posledního obránce až do zakončení, kdy stál sám před brankářem. Mířil do horních pater branky, ale Erliden nastavil lapačku včas a podržel svůj tým!
     
    13:23
    První útočná formace Švédů se nebezpečně dostala do útočného pásma. Noel Nordh pak pálil od mantinelu. Hrabal si puk i přes clonící hráče našel a už ho drží.
     
    12:45
    Kalle Carlsson si sjel s kotoučem na holi zhruba na vrcholek pravého kruhu z brankářova pohledu. Hrabal střelu po celou dobu letu kontroloval, ale zasahovat nakonec nemusí, puk končí výrazně nad horní tyčkou.
     
    12:17
    Český tým měl problémy s usazením v útočném pásmu, Adam Židlický se pak ale vrátil k soupeři a dostal puk znovu před Erlidena.
     
    11:29
    Ihned po vhazování se k rychlému střeleckému pokusu dostává Noah Dower Nilsson. Hrabal stihl zareagovat včas a udržel puk před brankovou čárou. Další vhazování.
     
    11:26
    Zeb Forsfjäll přispěchal po delší době s pokusem také na opačné straně ledové plochy. Michael Hrabal zůstává pozorný a střelu už bezpečně drží ve výstroji.
     
    11:08
    Dominik Badinka zkoušel střelu od modré čáry. Tu ale srazili bráící hráči a Noah Erliden tentokrát zasahovat vůbec nemusí.
     
    10:43
    Jakub Štancl nestačil v útočném pásmu na dvojnásobnou soupeřovu přesilu a přišel o kotouč, který sám do pásma dostal.
     
    10:08
    Následuje krátká úprava ledu, po které se bude pokračovat v českém útočném pásmu.
     
    10:08
    Josef Eichler přispěchal s dalším střeleckým pokusem. Ani ten ale nebyl pro švédského gólmana nijak nebezpečný. Oslabení pět na tři tak Švédové zvládli bez inkasování.
     
    09:47
    Jakub Dvořák dostal přihrávku na pravý kruh, odkud vypáli z první. Jeho pokus ale skončil jen na pravém betonu opět připraveného Erlidena.
     
    09:37
    Adam Jecho přejel s kotoučem na holi do útočného pásma a nahazuje na brankáře. Erliden kotouč přikrývá pod rukavici a bude se znovu vhazovat.
     
    09:08
    Eduard Šalé nyní vystřelil z pravého kruhu rovnou dvakrát. Jeho první pokus nebyl příliš nebezpečný a skončil mimo levou tyč z brankářova pohledu. Šalé následně zkusil střelu po ledě. Erliden kryje.
     
    08:28
    Eduard Šalé zkoušel šikovně pčihrát na vzdálenější tyč, kde byl jeho spoluhráč blízko k zakončení, ale Švédové se přece jen dostali ke kotouči dříve a vyhazují.
     
    08:02
    Český tým má skvělou možnost skórovat. Už se usadil v pásmu a hraje přesilovku pět na tři.
     
    07:57
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Tom Willander – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    07:53
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Axel Sandin-Pellikka – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    07:53
    Střely na branku:

    Česko – 2
    Švédsko – 4
     
    07:51
    Dominik Badinka si klepl o přihrávku na modré a dostal ji. Následně kotouč poslal před branku, kde stál nebezpečně Adam Jecho. Ten dobře tečoval, ale povyjetý Erliden kryje.
     
    07:16
    Další poměrně nebezpečné nahození od modré čáry. To letělo z hole Sandina-Pellikkaka. Před brankou ho zřejmě ještě někdo lehce tečoval. Hrabal ale stihl zareagovat a kotouč drží ve výstroji.
     
    06:52
    Eduard Šalé se vytočil do střelecké pozice. Jeho pokus letěl u ledu a nakonec trefuje betony Erledena, který se stihl přemístit.
     
    06:27
    Dominik Petr vybojoval kotouč po vhazování a český tým začíná kombinovat v pásmu.
     
    06:27
    Noah Erliden přikryl kotouč před dojíždějícími soupeři. Po krátké úpravě ledu se tak bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    06:14
    Český tým se vymanil ze sevření v obranném pásmu a nyní po delší době může vystřídat a navíc má kotouč ve své moci.
     
    05:26
    Švédové si nyní vytvořili dobrou pasáž a drží kotouč v útočném pásmu. Hrabal si mezitím připisuje další úspěšný zákrok, který ale neměl gólové parametry.
     
    04:56
    Jacob Sagadin zakončoval poměrně rychlou kombinaci Švédů v útočném pásmu. Dostal nabito na levý kruh z gólmanova pohledu. Střelu z příklepu ale posílá mimo.
     
    04:11
    Jan Šprynar si klepl o přihrávku a zkusil to od modré čáry. Jeho pokus zřejmě ještě přizvedl první clonící hráč a kotouč se zastavil až o plexisklo za švédskou brankou.
     
    03:48
    David Edstrom nyní objel s kotoučem na hokejce téměř celé útočné pásmo, pak ale nepřesně přihrál. Svěřenci trenéra Petra tak získávají kotouč do svého držení.
     
    02:53
    Pavel Šimek šikovně udržel kotouč na chvíli v útočném pásmu, když jeho spoluhráči střídali. Následně sice pásmo neudržel, ale nová formace je již na ledě a pokusí se ohrozit Erlidena v brance.
     
    02:03
    Michael Hrabal znovu zasahuje a tentokrát to měl složitější. Čelil střele od modré čáry, které navíc clonilo hned několik hráčů ve žlutých dresech. Český gólman ale napoprvé kryje. Bude se vhazovat.
     
    01:29
    Jiří Felcman se dostal do zajímavé pozice. Z rohu ledové plochy se kotouč dostal do mezikruží, kde stál právě český útočník. Jeho pokus ale končí nakonec mimo brankovou konstrukci.
     
    00:39
    A záhy přichází také první střela. Ta ale míří mimo českou branku. Hrabal tak zatím nemá na kontě první zásah a může být v klidu.
     
    00:17
    Noel Nordh si připisuje střelu z pravého kruhu z gólmanova pohledu. Hrabal proti ní trochu povyjel a následně betonem dostal na zadní mantinel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Do začátku zápasu zbývá zhruba pět minut, oba týmy nastupují na led. Po zaznění státní hymny obou týmů budeme moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Hrabal (Dybal) – Matějíček, Dvořák, Kočí, Badinka, Eichler, Ročák, Vochvest – Šalé, Petr, Židlický – Štancl, Felcman, Šprynar – Adámek, Kučera, Csabi – Holčák, Fábry, Šimek – Jecho.

    Švédsko: Erliden (Olsson) – Lindstein, Sandin-Pellikka, Willander, E. Nilsson, Landén, Kostadinski, Bergström – Stenberg, Forsfjäll, Nordh – Pettersson, Edstrom, Carlsson – Dower Nilsson, Johansson, Sagadin – Sagranden, Kling, G. Kangas – F. Nilsson.
     
    Oba týmy se potkaly v rámci oficiální přípravy na Hlinka Gretzky Cup již v kanadském Red Deeru. Český tým byl tehdy úspěšnější, když severského soupeře přehrál poměrem 4:2.

    Česko – Švédsko 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)

    Branky a nahrávky: 3. Petr (Židlický, Dvořák), 40. Csabi (Šalé, Petr), 52. Šalé (Csabi), 58. Kučera (Jecho) – 32. Lindstein (Willander, Stenberg), 45. Carlsson (Dower Nilsson, Sandin-Pellikka).
     


    Švédsko

    Švédští hokejisté neměli s postupem do bojů o medaile výraznější problémy. V prvním utkání na turnaji si poradili se Slovenskem, které porazili poměrem 4:1. O den později se jim dařilo ještě více proti Švýcarsku. Švédští hráči vyhráli 9:3. V posledním utkání se rozhodovalo o vítězi skupiny právě mezi Švédskem a Kanadou. Domácí hokejisté si pro první místo došli bez zaváhání, když Tre Kronor porazili 3:0.

    Poslední zápas Švédska ve skupině proti Kanadě:

    Švédsko – Kanada 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

    Branky a nahrávky: 4. Ritchie (Cataford, MacKinnon), 31. Benson (Gauthier, Yager), 38. Yager (Ritchie, Cristall).

    Švédsko: Olsson (Erliden) – Willander, Lindstein, Bergström, Sandin-Pellikka, Kostadinski, Landén, E. Nilsson – Nordh, Forsfjäll, Stenberg – Sagranden, Edstrom, Dower Nilsson – Carlsson, Johansson, F. Nilsson – Pettersson, Kling, G. Kangas – Sagadin.

    Kanada: Ratzlaff (Bjarnason) – Bonk, Molendyk, Tourigny, Price, Allen, Weinstein, MacKinnon – Gauthier, Yager, Benson – Ritchie, K. Lind, Cataford – Wood, Rehkopf, Cristall – Barlow, Barkey, Heidt – Howe.
     


    Česko

    Svěřenci trenéra Jakuba Petra momentálně mají parádní formu. V rámci přípravy na Hlinka Gretzky Cup porazili třikrát Švýcarsko, na turnaji si následně poradili s Finskem, Německem a Spojenými státy. Právě výhra nad USA je posunula na konečné první místo v tabulce. V případě prohry přitom vůbec nemuseli postoupit do bojů o medaile. Bodově se prozatím z týmů nejvíce daří Eduardovi Šalému, který má na kontě 6 bodů (4+2).

    Druhé semifinále odehraje výběr Kanady proti Finsku.


    Poslední zápas Česka ve skupině proti USA:

    Česko – USA 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

    Branky a nahrávky: 22. Kučera (Csabi), 45. Šprynar (Šalé), 55. Dvořák – 46. Musty (Terrance)

    Česko: Hrabal (Dybal) – Matějíček, Dvořák, Kočí, Badinka, Eichler, Ročák, Vochvest – Šalé, Petr, Židlický – Štancl, Felcman, Šprynar – Šimek, Fábry, Csabi – Holčák, Kučera, Adámek – Jecho.

    USA: Slukynsky (Vachon) – Strathmann, McCarthy, Sharp, Kinsman, Gramer, St. Louis, Hagens, Hanson – Musty, Terrance, Adams – Lacroix, Smith, Whitelaw – Connor, Brown, Erdman – Kuzma, Pierson, Burchill.
     
    Dobrý den z kanadského Red Deeru. Čeští reprezentanti do osmnácti let sehrají utkání proti výběru Švédska v semifinále Hlinka Gretzky Cupu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:37.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 33. Štancl (Badinka, Šprynar), 46. Felcman (Kučera) – 18. Forsfjäll (Landén, Lindstein), 24. Nordh (G. Kangas, Sandin-Pellikka), 39. Dower Nilsson (Edstrom), 57. Stenberg (Bergström), 60. Johansson, 60. Stenberg (Edstrom)


    Česko: Hrabal (Dybal) – Matějíček, Dvořák, Kočí, Badinka, Eichler, Ročák, Vochvest – Šalé, Petr, Židlický – Štancl, Felcman, Šprynar – Adámek, Kučera, Csabi – Holčák, Fábry, Šimek – Jecho.
    Trenér: Petr

    Švédsko: Erliden (Olsson) – Lindstein, Sandin-Pellikka, Willander, E. Nilsson, Landén, Kostadinski, Bergström – Stenberg, Forsfjäll, Nordh – Pettersson, Edstrom, Carlsson – Dower Nilsson, Johansson, Sagadin – Sagranden, Kling, G. Kangas – F. Nilsson.
    Trenér: Eriksén
    thejrc.org