USA – Slovensko 4:2 (kon.) | Kanada – Finsko 4:1 (kon.) | Česko – Švédsko cz 2:6 (kon.)
Česko – Finsko cz 1:3 (kon.)
konec
Česko
2:6 (0:1, 1:2, 1:3)
Švédsko
Sobota 06.08.2022, 04:37 • Peavey Mart Centrium, Red Deer • Hlinka Gretzky Cup • Semifinále
Partner:
    59:56 Otto STENBERG - 2:6
     
    59:56
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédové se radují ještě z jedný branky. Edstrom poslal přihrávku k pravé tyči, kde stál k zakončení připravený OTTO STENBERG. Je tedy jasné, že český tým na tomto turnaji poprvé prohraje. Asistence: David Edstrom.
    59:06 Wille JOHANSSON - 2:5
     
    59:06
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédští fanoušci v hale se radují. WILLE JOHANSSON se trefil do odkryté branky z útočného pásma Švédů. Bez asistence.
    56:44 Otto STENBERG - 2:4
     
    56:44
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédsko si bere dvoubrankové vedení zpět. OTTO STENBERG ujel po pravém křídle z gólmanova pohledu. Stenbergův pokus na vzdálenější tyč pak zapadl přesně k vzdálenější tyči. Asistence: Arvid Bergström.
     
    56:20
    Theo Lindstein ujel do přečíslení dva na jednoho. Adresoval přihrávku před branku, kam najel Wille Johansson. Ten mířil na brankářův beton, ale Hrabal se natáhl a skvěle chytil puk do lapačky.
     
    55:00
    Adam Csabi měl velmi blízko ke srovnání! Najel si před branku, kde měl prostor, a vystřelil z první. Šimkovu dobrou přihrávku ale v gól nepřetavil, trefil totiž mimo pravou tyč.
     
    48:43
    Zeb Forsfjäll nebyl vůbec daleko od toho, aby poslal Švédsko znovu do dvoubrankového náskoku. Dostal přesnou přihrávku a byl sám před brankářem. Michael Hrabal proti jeho pokusu stihl trochu povyjet a udržel kotouč někde mezi betony.
    45:47 Jiří FELCMAN - 2:3
     
    45:47
    Česko právě vstřelilo branku! Češi jsou znovu nadostřel švédskému týmu, je to pouze o jedinou branku! Kučera dostal kotouč do středního pásma, kde ho sebral JIŘÍ FELCMAN a dostal se do samostatného úniku, který se mu nadvakrát povedlo procpat za brankovou čáru. Asistence: Jan Kučera.
     
    44:41
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jakub Dvořák – 2 min., krosček.
     
    44:22
    Hugo Pettersson si velmi nebezpečně sjížděl před branku. Už byl před její odkrytou částí, kam také směřovala přihrávka. Pettersson ve velké rychlosti ale nestihl kotouč usměrnit do branky. Český tým si může oddychnout.
     
    42:45
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Noah Dower Nilsson – 2 min., nedovolené bránění.
     
    41:29
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jakub Štancl – 2 min., nedovolené bránění.
    38:46 Noah DOWER NILSSON - 1:3
     
    38:46
    Švédsko právě vstřelilo branku! To je obrovská škoda, Švédové odskakují českému týmu opět na dvougólový náskok. David Edstrom udržel kotouč v souboji u mantinelu a ještě ho stihl postat na NOAHA DOWERA NILSSONA. Ten pak trefuje přesně k tyčce. Asistence: David Edstrom.
     
    37:56
    Otto Stenberg se dostal s kotoučem do velmi dobré pozice, stál přímo před brankou a měl dostatek prostoru k zakončení. Hrabal si ale připisuje velmi důležitý zákrok a puk má plně pod kontrolou.
    32:56 Jakub ŠTANCL - 1:2
     
    32:56
    Česko právě vstřelilo branku! Česká střídačka je také na nohou! Dominik Badinka vystřelil z dobré pozice, brankář jeho pokus vyrazil jen před branku. Tam už potom přijel JAKUB ŠTANCL, který se střelou počkal a pak dostal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Dominik Badinka, Jan Šprynar.
     
    28:52
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Kristian Kostadinski – 2 min., hákování.
     
    28:15
    Dominik Petr si sjel za branku, kam dostal kotouč. Následně ho dobrou přihrávkou před branku adresoval na Adama Jecha. Ten sice zblízka zakončoval, ale trefil jen připraveného švédského gólmana.
     
    27:46
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Noah Erliden – 2 min., zdržování hry / brankář – hraní puku mimo lichoběžník.
     
    24:45
    Vyloučení v týmu Česko:
    Marek Ročák – 2 min., hákování.
    23:26 Noel NORDH - 0:2
     
    23:26
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédská střídačka je na nohou a raduje se.
    Kangas poslal šikovnou přihrávku na NOELA NORDHA, který ujel po pravém křídle z brankářova pohledu. Měl také dostatek prostoru ke střele a trefil přesně mezi gólmanovo tělo a tyč. Asistence: Gustaf Kangas, Axel Sandin-Pellikka.
     
    19:55
    O dobrou akci se postaral obránce Dominik Badinka. Zavezl kotouč až do mezikruží, odkud pak sám pálil. Jeho střela nebyla vůbec špatná, ale Noah Erliden stihl zareagovat a udržel Švédsko od inkasování.
    17:51 Zeb FORSFJÄLL - 0:1
     
    17:51
    Švédsko právě vstřelilo branku! Hokejisté ve žlutém dresu se radují z první vstřelené branky. Axel Sandin-Pellikka nahodil od modré čáry, přičemž jeho pokus pohotově tečoval ZEB FORSFJÄLL, a to navíc do protipohybu českého brankáře. Asistence: Axel Landén, Theo Lindstein.
     
    13:34
    Jakub Štancl se po krásné akci dostal přes posledního obránce až do zakončení, kdy stál sám před brankářem. Mířil do horních pater branky, ale Erliden nastavil lapačku včas a podržel svůj tým!
     
    07:57
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Tom Willander – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    07:53
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Axel Sandin-Pellikka – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 33. Štancl (Badinka, Šprynar), 46. Felcman (Kučera) – 18. Forsfjäll (Landén, Lindstein), 24. Nordh (G. Kangas, Sandin-Pellikka), 39. Dower Nilsson (Edstrom), 57. Stenberg (Bergström), 60. Johansson, 60. Stenberg (Edstrom)


    Česko: Hrabal (Dybal) – Matějíček, Dvořák, Kočí, Badinka, Eichler, Ročák, Vochvest – Šalé, Petr, Židlický – Štancl, Felcman, Šprynar – Adámek, Kučera, Csabi – Holčák, Fábry, Šimek – Jecho.
    Trenér: Petr

    Švédsko: Erliden (Olsson) – Lindstein, Sandin-Pellikka, Willander, E. Nilsson, Landén, Kostadinski, Bergström – Stenberg, Forsfjäll, Nordh – Pettersson, Edstrom, Carlsson – Dower Nilsson, Johansson, Sagadin – Sagranden, Kling, G. Kangas – F. Nilsson.
    Trenér: Eriksén
    thejrc.org