Zbuzany – Králův Dvůr 3:3 (kon.) | Vltavín – Domažlice 1:2 (kon.) | Sokolov – Plzeň B 0:2 (kon.)
Č. Budějovice B – Písek 0:2 (kon.) | Přeštice – Motorlet 2:1 (kon.) | Karlovy Vary – Bohemians B 2:0 (kon.)
konec
FK Baník Sokolov
0:2 (0:0)
FC Viktoria Plzeň B
Sobota 06.08.2022, 10:15 • Stadion FK Baník Sokolov, Sokolov • Česká fotbalová liga (A) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:14:03)
     
    Rezerva plzeňské Viktorie potvrdila roli favorita a v prvním kole nového ročníku ČFL zvítězila na hřišti Sokolova výsledkem 2:0.

    Góly padaly až ve druhém poločase. Skóre střetnutí otevřel v 53. minutě sedmnáctiletý plzeňský rodák Pavel Gaszczyk. Pojistku na vítězství Plzně dal v 81. minutě střídající Alexandr Sojka. Sokolov v závěru přidal na aktivitě, ale nebylo mu to nic platné, nedočkal se ani snížení.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V závěrečných vteřinách ještě Sokolov dostal možnost kopnout si standardku. Propadnuvší centr odkopl mimo bezprostřední nebezpečí Oravec.
     
    90+2
    Jeden z plzeňských fotbalistů si všiml vyběhnuvšího domácího gólmana. Vyzkoušel zakončení z velké vzdálenosti, cílový prostor výrazně přestřelil.
     
    90+1
    V pokutovém území Plzně došlo k faulu na brankáře Ondřeje Mrózka. Osmnáctiletý strážce svatyně zůstává ležet na trávníku, na hrací plochu byla vpuštěna týmová masérka.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    89
    Lukáš Václavík prodloužil míč naslepo za sebe. Když se otočil, tak zpozoroval, že našel pouze Petra Falouta, ten navíc zvládl rozehrát na volného Fišera.
     
    88
    Domácího gólmana Pavla Hrabačku zaměstnal vlastní spoluhráč, jenž nasměroval hlavičku na vlastní bránu. Brankář vyrazil míč nad břevno.
     
    87
    V nepřipravené pozici centroval Slavomír Strmiska. Polovysoký balón našel bránícího Šimona Planetu, následoval dlouhý odkop.
     
    86
    Není bez překvapení, že hosté hru výrazně zatáhli. Fotbalisté v zelených dresech ještě nevzdali boj o body, ale příliš dobře to s nimi nevypadá.
     
    85
    U rohového praporku si chtěl vytvořit prostor k centru Šimon Planeta. Nakonec centroval ze záklonu a jenom do zámezí.
     
    84
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov:
    ze hřiště odchází Rostislav Vokáč, přichází Slavomír Strmiska.
     
    83
    Sokolov zkusil rychle odpovědět, jenže dlouhý nákop za obranu vůbec nevyšel, Rostislav Vokáč se navíc dopustil útočného faulu.
    81. Alexandr SOJKA - 0:2
     
    81
    Plzeň B právě vstřelila branku!
    Oravec ještě neuspěl, ALEXANDR SOJKA už ano! Hosté opět uspěli po akci z levé strany. Centrovaný balón obránce slabě odvrátil k již zmíněnému Sojkovi, který si balón zvedl do vzduchu a levým nártem jej napálil k levé tyčce.
     
    80
    Mohlo být definitivně rozhodnuto! Na levou stranu šestnáctky obdržel ideální nahrávku Ondřej Oravec. Prostřelil vyběhnuvšího gólmana, ale Sokolov zachránil na brankové čáře hlavičkující obránce!
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Viktoria Plzeň B udržuje těsný jednobrankový náskok, směrem do defenzivy pokračuje ve velmi zodpovědné hře.
     
    73
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
    ze hřiště odchází Adam Vrba, přichází Tadeáš Pospíšil.
     
    73
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
    ze hřiště odchází Robert Aubrecht, přichází Šimon Planeta.
     
    68
    Ze Sokolova bohužel vypadl obraz. Jakmile se technické problémy vyřeší, budeme vás o průběhu střetnutí opět podrobně informovat.
     
    66
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov:
    ze hřiště odchází Adam Čížek, přichází Lukáš Václavík.
     
    66
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
    ze hřiště odchází Adam Kronus, přichází Alexandr Sojka.
     
    66
    Levou stranou směřoval do zajímavé šance Martin Kapolka. Vyzkoušel zakončení na zadní tyč, střelu zblokoval navrátilec Adam Čihák.
     
    65
    Ondřeji Oravcovi se ovšem centr vůbec nepovedl. Po zemi letící míč letěl přímo na gólmana, Pavel Hrabačka nezaváhal.
     
    64
    Adam Pešek zabojoval a vedl s velmi dobře. Proti dvojici protihráčů napálil u levé lajny jednoho z nich a získal pro Plzeň rohový kop.
     
    63
    Tvrdou ránu vystřelil zhruba z pětadvaceti metrů Adam Kronus. Sokolovský gólman mohl zůstat klidným, míč se vznesl vysoko nad břevno.
     
    62
    Petr Falout se odpoutal od osobního strážce a odcentroval z pravé strany. Pavel Hrabačka vystartoval z brankové čáry a míč sebral před Vrbou.
     
    61
    Ani druhý rohový kop domácích v krátkém časovém sledu nevyplynul v kýžený vyrovnávací gól. Lukáš Šulc chtěl vypálit z voleje, ovšem promáchl.
     
    60
    Útok Sokolova pokračoval rohovým kopem. Přetažený centr si pohlídal Tomáš Vach, jenž prodloužil balón mimo dosah Krličky.
     
    59
    Na druhé straně vyzkoušel štěstí Lukáš Šulc. Početný obranný houf neprostřelil, úspěšným blokem se prezentoval Dominik Fišer.
     
    58
    Z dvaceti metrů vypálil dělovku pravou nohou Adam Vrba. Kulatý nesmysl proletěl výrazně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    57
    Po levé lajně nabral velkou rychlost Ondřej Oravec. Na závěr akce mu centr vůbec nevyšel, nastřelil prvního bránícího konkurenta.
     
    56
    Zatím ovšem pokračuje ve vyšší aktivitě Viktoria. Adam Kronus vypálil pravačkou kousek za velkým pokutovým územím, cílový prostor těsně minul.
     
    55
    Sokolov nyní musí otevřít hru, do této doby hrál více do defenzivu. Hráči v zelených dresech ovšem ztrácí jeden gól, a pokud něco nezmění, tak na body pomýšlet nemohou.
    53. Pavel GASZCZYK - 0:1
     
    53
    Plzeň B právě vstřelila branku!
    Vedoucí gól střílí plzeňská Viktoria! Aubrecht se uvolnil po levé lajně a odcentroval. Balón propadl na zadní tyč k PAVLU GASZCZYKOVI, jenž zamířil nechytatelně po zemi po levé ruce padajícího brankáře.
     
    53
    Pěně si na malém prostoru počínal Daniel Krlička. Zvládl náročné zpracování, načež proskočil mezi dvojicí soupeřů a nahrál směrem dozadu Kapolkovi.
     
    52
    Další přímý kop hostů byl výrazně nebezpečnější. Nebezpečně zakončoval hlavou Ondřej Oravec, balón dopadl na horní síť.
     
    51
    Už to vypadalo, že by Martin Debellis mohl postupovat sám na gólmana, avšak zastavil jej zdvižený praporek pomezního signalizující ofsajd.
     
    50
    U levé lajny si vytvořil prostor pro centr Rostislav Vokáč. Proti vysoko letícímu míči vystartoval Ondřej Mrózek a schoval ho v rukavicích.
     
    49
    Přetažený centr nebyl dobrou volbou. Dominik Fošer sice zabojoval, avšak proti dvojici protihráčů neměl moc šancí na úspěch.
     
    48
    Druhý poločas startuje standardkou plzeňské Viktorie. Byl to Adam Pešek, kdo si chytře pokryl míč před Tourem a nechal se povalit k zemi.
     
    47
    Zatímco hostující trenér do sestavy nesáhl, tak domácí kouč jednu změnu udělal, Metoděje Málka nahradil Petr Řezáč.
     
    46
    Střídání v týmu FK Baník Sokolov:
    ze hřiště odchází Metoděj Málek, přichází Petr Řezáč.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:20.
     
    První poločas zápasu mezi Sokolovem a rezervou plzeňské Viktorie branku nenabídl. Větší aktivitou hýří hosté, avšak byli to domácí, kteří si vypracovali největší šanci, ve 38. minutě pálil Martin Debellis z pravé strany křižně jen těsně vedle brány. Úvodní gól by mohl střetnutí výrazně rozpohybovat, zatím je zřejmé, že se hráči teprve dostávají do ostrého tempa.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Za šestnáctkou dostal prostor ke střele Rostislav Vokáč. Neváhal a vypálil ostrou ránu nártem, míč proletěl poměrně výrazně vedle levé tyče.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    44
    S velkým štěstím Adam Vrba udržel míč na hraně velkého vápna na kopačkách, načež akci rozvinul nahrávkou po levé ruce na Aubrechta, jehož přízemní centr odpálil mimo nebezpečí padající Krlička.
     
    43
    Exekuce volného přímého kopu se vůbec nepovedla. Prudce kopnutý balón letěl příliš blízko bráně, Hrabačka bude rozehrávat odkopem.
     
    42
    U pravé lajny vybojoval standardní situaci Adam Kronus. Výborně si pokryl balón a vybojoval nedovolený zákrok, jímž se provinil Lukáš Šulc.
     
    41
    Ada Čihák se po levé straně nakonec prodral až na kraj šestnáctky, odkud odcentroval a adresáta Vrbu kulatý nesmysl výrazně přeletěl.
     
    40
    Na druhé straně byl k vidění hodně nepovedený pokus o protiútok. Pavel Gaszczyk neměl žádnou šanci dostihnout pas od Tomáše Vacha.
     
    39
    S ohněm si zahrával Dominik Fišer, který dal malé domů hodně malou razanci. Ondřej Mrózek odkopl míč těsně před presujícím Vokáčem.
     
    38
    Blízko vedoucímu gólu byl Sokolov! Jmenovitě Martin Debellis, jenž se po pravé straně prohnal až do pokutového území, odkud vyslal křižnou ránu těsně vedle tyče.
     
    37
    Pavel Gaszczyk prováhal ideální čas a přes tři konkurenty již s k zakončení nedostal, balón mu odpálil od pravé kopačky Metoděj Málek.
     
    36
    Plzeň pokračuje v aktivní hře, ráda by vstřelila první gól ještě před odchodem do kabin. Adamu Kronusovi nevyšla klička proti Žilákovi.
     
    35
    Dalekonosná rána Adama Peška neměla gólové parametry. Balón vyletěl vysoko do vzduchu a dle očekávání začal padat příliš pozdě.
     
    34
    Jak je vidět, tak Sokolov nikam nespěchá. Přetažený nákop dopadl k brankář Hrabačkovi, který vzal míč až v momentě, kdy se k němu nebezpečně přiblížil Vrba.
     
    33
    Situace dvou proti třem neskončila kýženým vedoucím gólem. Rostislav Vokáč zkoušel zajímavě prostrčit kulatý nesmysl na Martina Debellise, úspěšnému pasu v poslední chvíli zabránil Petr Falout.
     
    32
    Zajímavou palebnou pozici si uvnitř poutového území vytvářel Adam Vrba. Ve finále zvládl i vypálit, pokus zblokoval obětavě skluzující Kapolka.
     
    31
    Bojoval sympaticky, přesto Karl Žilák míč proti dvojici protihráčů neudržel. Roman Aubrecht vzápětí posunul balón k osamocenému Fišerovi.
     
    30
    Rychle se rozvíjející brejk zastavil Dominik Fišer pouze za cenu faulu. Arbitr Kolátor neváhal a udělil plzeňskému hráči kartu žluté barvy.
     
    29
    Další plzeňská nahrávka byla pro změnu příliš krátká. Petr Falout netrefil balón ideálně, míč směřující k Peškovi zastavil Toure.
     
    28
    Tomáš Vach viděl rozběhnutého Adama Vrbu, nicméně přecenil jeho rychlostní schopnosti, výsledkem tak je pouze Hrabačkův odkop od brány.
     
    27
    Ondřej Oravec v dosavadním průběhu hýří velkou aktivitou, jenže nedostává takové pasy, jaké by potřeboval. I Adam Pešek nahrál mimo jeho dosah.
     
    26
    Ne, to se nepovedlo. Dominik Fišer měl dost času na rozehrávku, nicméně zvolil riskantní nákop na levou stranu, kde na něj Roman Aubrecht nedosáhl. Sokolov bude vhazovat.
     
    25
    Po levé straně nastartoval své motory Matěj Rybař. Obráncem prodloužený centr skončil u Metoděje Málka, jemuž rána z první vůbec nesedla.
     
    24
    Adam Kronus brzy pochopil, že rychlou přihrávku Ondřeje Oravce nemůže stihnout na hrací ploše. Nechal proto balón doputovat do zámezí.
     
    23
    Za dlouhým nákopem gólmana Pavla Hrabačky spěchal Daniel Krlička. Vyskočil vysoko do vzduchu, ani tak však nezvládl míč byť jen prodloužit.
     
    22
    Adam Vrba s pohybem řekl o balón, ovšem Pavel Gaszczyk si jej všiml příliš pozdě a kolegovi poslal míč do ofsajdu.
     
    21
    První žlutou kartu vyfasoval Martin Debellis. Rychlý protiútok Viktorie zastavil je za cenu nedovoleného zákroku na polovině hřiště.
     
    20
    Sokolov po delší době přenesl hru na útočnou polovinu. V blízkosti pravého rohového praporku centroval Lukáš Šulc do prvního clonícího protihráče.
     
    19
    Martin Debellis si chtěl narazit s Karlem Žilákem, jenže spoluhráč jeho úmysl nepochopil a zklidnil hru zpětným pasem na Toureho.
     
    18
    Martin Kapolka splnil defenzivní povinnosti na jedničku. Podržel si Adama Peška a ve vzdušném souboji mu nedal šanci na úspěch.
     
    17
    Utkání se nyní hodně kouskuje. V pokleku zůstal na hřišti Petr Falout, který vybojoval standardní situaci na Lukáši Šulcovi.
     
    16
    Útočný faul i na druhé straně. Adam Kronus si vytvářel prostor a držel na zádech Metoděje Málka, jehož ve finále loktem neúmyslně trefil do hrudi.
     
    15
    Kdo už fauloval, to byl Lukáš Šulc. Při kličce si dal balón daleko od nohy, aby vzápětí bolestivě šlápl na pravou nohu Vachovi.
     
    14
    A byl to právě Ondřej Oravec, kdo po levé lajně vyslal do sprintu Roberta Aubrechta, jenž skončil na zemi po střetu s Málkem. Rozhodčí nechává ve hře pokračovat.
     
    13
    Pod tlakem si Petr Falout nedělal těžkou hlavu a poslal malou domů k Ondřeji Mrózkovi, ten si jako cíl vybral Oravce.
     
    12
    Adam Vrba napadal Tourého, jehož nakonec dokázal předskočit. Spoluhráči se vydal na pomoc Žilák a společnými silami útočníka odzbrojili.
     
    11
    Matěj Rybař dlouho neváhal a pod tlakem odpálil kulatý nesmysl na útočnou polovinu. Další akce začíná u Adama Kronuse.
     
    10
    Aktivní hra červeno-modrých neutichá. Robert Aubrecht vyzval k souboji jeden na jednoho Adama Čížka, přičemž uspěl obránce.
     
    9
    Adam Čížek na sebe navázal dva protihráče, načež zkusil vybídnout k sólu Kapolku, ale trefil jenom nohu bránícího Fišera.
     
    8
    Další akce Plzně, znovu neúspěšná. Na levé lajně si vytvořil prostor k centru Adam Vrba, ve vzduchu kraloval Metoděj Málek.
     
    7
    Po ztrátě domácích ve středu hřiště vyrazil do protiútoku Petr Falout. Všiml si nabíhajícího spoluhráče, jenže míč mu adresoval za paty.
     
    6
    V těžké situaci si Adam Čížek neporadil. Bojoval statečně, leč proti třem protihráčům neměl šanci uspět. Aut pro Viktorii.
     
    5
    Hra se uklidnila a hlavním důvodem je trpělivé kombinace hostů kolem poloviny hřiště. Plzeňská rezerva nikam nespěchá.
     
    4
    Na druhé straně vyzkoušel štěstí po pravé lajně Rostislav Vokáč. Věřil si na Dominika Fišera, avšak za jeho záda se neprobojoval.
     
    3
    Aktivněji začala hostující Viktorka. Tomáš Vach hledal průnikovým pasem Adama Peška, avšak našel jenom nohu protihráče.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních zelených dresech. Také Plzeň vsadila na klasiku, dnes hraje v červeno-modré kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    FK Baník Sokolov

    Domácí Sokolov po dlouhých letech ve druhé nejvyšší soutěži odehrál loni první sezónu v ČFL. V té nakonec skončil až na třináctém místě. V přípravě pak Sokolov padl 2:4 s rezervou Dukly. Před týdnem navíc nastoupil v MOL Cupu proti Březové a padl 2:5.
     
    FC Viktoria Plzeň B

    Hostující Viktoria Plzeň B v loňském ročníku obsadila čtvrtou pozici za rezervou Slavie, Královým Dvorem a Vltavínem. V přípravě na nový ročník odehrála jediné utkání s rezervou Dukly, se kterou remizovala 1:1. Již tradičně lze na straně západočechů očekávat mladý výběr.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Milan Huppert

    Branky: 53. Gaszczyk, 81. Sojka

    Karty:   21. Debellis (SOK) – 30. Fišer (PLB)


    FK Baník Sokolov: Hrabačka – Málek (46. Řezáč), Touré, Rybař, Žilák, Šulc, Krlička (C), Vokáč (84. Strmiska), Čížek (66. Václavík), Debellis, Kapolka.
    Náhradníci: Štrunc – Stehlík, Strmiska, Řezáč, Švagr, Václavík, Zázrivec.

    Trenér: Miloslav Janovský

    FC Viktoria Plzeň B: Mrózek – Fišer, Vach, Pešek, Vrba (73. Pospíšil), Gaszczyk, Kronus (66. Sojka), Oravec, Falout, Aubrecht (73. Planeta), Čihák (C).
    Náhradníci: Daněk – Pospíšil, Sojka, Houdek, Planeta.

    Trenér: Josef Parlásek

    Rozhodčí: Kolátor – Kyncl, Flade

    Diváci: 250
    thejrc.org