Č. Budějovice – Sparta 0:2 (kon.) | Slovácko – Hr. Králové 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Jablonec 2:2 (kon.)
Slavia – Zlín 4:1 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
0:2 (0:2)
AC Sparta Praha
Neděle 07.08.2022, 16:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    FORTUNA:LIGA má na programu druhé kolo, v němž České Budějovice přivítají na Střeleckém ostrově pražskou Spartu. Ačkoliv jsou Pražané ve špatné formě, budou v utkání favoritem. Naopak Jihočeši budou chtít navázat na výborný vstup do ligy a zaskočit silného soupeře.
     
    Jestliže se Spartě někde nedaří, je to právě na Střeleckém ostrově. Pokud budeme hledat poslední vyhrané střetnutí, musíme zalistovat do října 2019, kdy celek z Letné vyhrál v poháru. Pokud bychom hledali vítězství v lize, museli bychom zašátrat až do roku 2015. Je tak jasné, že České Budějovice budou chtít šňůru příznivých výsledků prodloužit.

    České Budějovice byli statisticky horším mužstvem, ovšem ze tří střel na branku se hned dvakrát radovaly. Proti Pardubicím se prosadili Patrik Hellebrand a obránce Martin Králik. Aktuálně se tak Jihočeši nacházejí na páté pozici a v případě vítězství mohou bodově dotáhnout vedoucí Liberec. Právě celek z města pod Ještědem vyloupil v prvním kole FORTUNA:LIGY Spartu. Letenskou obranu zaskočil už ve druhé minutě Christian Frýdek a po další standardní situaci si vlastní branku vsítil Jaroslav Zelený. Ve druhém poločase Pražané přidali, ale dočkali se jen snížení z kopačky Kryštofa Daňka. Svěřencům Briana Priskeho bude scházet Jan Kuchta, který dostal od disciplinární komise stopku na pět duelů. Navíc se jí také zranil slovenský křídelník Lukáš Haraslín.
     
    Souboj Českých Budějovic s pražskou Spartou startuje v neděli od 16 hodin. Ze střetnutí je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Doufejme, že uvidíme pohledný fotbal, který přinese také několik gólů.
     
    Ještě jednou vás vítám u střetnutí druhého kola FORTUNA:LIGY, které se odehraje na Střeleckém ostrově. Zahájení zápasu je naplánované na hodinu, a tak si za pár minut představíme sestavy obou soupeřů.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Sladký, L. Havel, Králik (C), Čolić – Grič, Čavoš – Čmelík, Hora I, Potočný – Mic. Škoda.
    Náhradníci: Janáček – Broukal, Švec, Matoušek I, Hais, Čoudek, Vais, P. Hellebrand, Penner.
    Trenér: Jozef Weber.

    AC Sparta Praha: Holec – Mejdr, Sörensen, Hancko (C), Höjer – Zelený – Pešek, Daněk, Sadílek – Juliš, Čvančara.
    Náhradníci: Vorel – Ryneš, Pavelka, Karabec, Minčev, Drchal, Panák, Wiesner.
    Trenér: Brian Priske.

    Rozhodčí: Proske – Paták, Kotík.
     
    Rozhodčí dnešního zápasu přivádí základní jedenáctky na zelený pažit. Střelecký ostrov je vyprodaný a ze začátku jsou o trochu více slyšet příznivci Sparty.

    Oba kapitáni přišli k ceremoniálu, jelikož České Budějovice se loučí s Pavlem Novákem, který navíc na památku dostává dres týmu z jihu Čech.
     
    Předzápasový los ovládl Dávid Hancko, který si vybral stranu, a tak České Budějovice budou hrát proti slunečním paprskům a začnou na balonu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to, jelikož rozhodčí zahájil střetnutí. Jako první se balonu chopil Michal Škoda a České Budějovice začínají kombinací na vlastní polovině. Ovšem nepřesný pas pak vyslal na pravou stranu Martin Králik a Sparta bude vhazovat.
     
    2
    České Budějovice do dnešního střetnutí nastoupilo v proužkovaných bíločerných dresech, naopak pražská Sparta hraje v rudém. Právě Letenští aktuálně vybojovali rohový kop.
     
    2
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letenští začínají ve velkém stylu, jelikož jdou z první akce do vedení! Jakub Pešek rozehrál roh na CASPERA HÖJERA, jehož pokus se otřel o záda Jakuba Hory. Míč pak přesně zapadl k první tyči, kam se Dávid Šípoš nestihl přemístit. Asistence: Jakub Pešek.
    2. Casper HÖJER - 0:1
     
    4
    Domácí celek chce rychle odpovědět a na centr z pravé strany si přes obránce naskočil Roman Potočný. Jeho hlavička byla ale nepřesná a bude se rozehrávat od branky Dominika Holce.
     
    5
    Na útočnou polovinu se s míčem přesunul Kryštof Daněk, jenž byl faulován. Sparta byla v kombinaci, ale o balon přišla a navíc se faulu dopustil autor první trefy.
     
    6
    Odraženého míče se za šestnáctkou chopil Michal Škoda, jehož centr byl zablokovaný. Sparta vyrazila do otevřené obrany, kam mířil Jakub Pešek. Ovšem následný centr Čvančary byl nepřesný.
     
    7
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Dávid Hancko, jehož koleno dostalo pořádně naloženo od Michala Škody. A tak Jaroslav Zelený míč poslal za postranní čáru a letenský kapitán čeká na ošetření.
     
    8
    Brian Priske okamžitě poslal rozcvičit Pavelku s Panákem, ale Dávid Hancko zdviženým palcem ukázal, že bude v pořádku. A tak se znovu můžeme věnovat samotně hře.
     
    9
    Z levé strany odcentroval Lukáš Sadílek, který na zadní tyči hledal Tomáše Čvančaru. Letenský útočník byl obtěžován soupeřem a navíc na balon nedoskočil.
     
    10
    Pas na levou stranu vyslal Dávid Hancko, který viděl v náběhu Lukáše Juliše. Útočník Sparty se k balonu nedostal, protože mu soupeř clonil. Bude se odkopávat od branky Českých Budějovic.
     
    11
    Jakub Hora přes hlavu přihrával na spoluhráče, jehož fauloval Kryštof Daněk. České Budějovice rozehrály signál, ale Benjamin Čolić centroval do území nikoho a míč doskákal mimo hrací plochu.
     
    12
    Těžkou přihrávku na brankáře vyslal Martin Králik, a tak Dávid Šípoš měl plné nohy práce s napadáním Tomáše Čvančary. Dynamo rychle otočilo hru a na levé straně se objevil Lukáš Čmelík. Proti němu vyrazil Dominik Holec, jenž byl prostřelen, ale pomohla mu tyčka!
     
    13
    Letenští fanoušci jsou nespokojení s nástupem Dominika Holce, tábor z Prahy dobrou minutu vyvolávali jméno Florina Nity, jehož dny ve Spartě jsou asi sečteny.
     
    14
    Sparta kombinovala na levé straně útočné poloviny, ale předvedla další ztrátu, kterou faulem vyřešil Jakub Pešek.
     
    15
    České Budějovice se stále více dostávají do hry a znovu kombinují na útočné polovině. Balon zachytil Casper Höjer, který balon soupeři zase vrátil. Ovšem Martin Králik se pokusil o pas, který si Dominik Holec pohlídal.
     
    16
    Lukáše Sadílka rychle dostoupil Jakub Hora, který mu nedovolil se otočit, a tak se do kombinace připojil Lukáš Juliš, jenž pro Spartu vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    17
    Sice nejprve dvakrát Jaroslav Zelený získal balon, ale nyní byl pod tlakem a chyboval. Ve středu pole jsou České Budějovice v přesile, což je vidět na herním projevu.
     
    19
    Dlouhou dobu Sparta napadala rozehrávku soupeře s tím, že útočníci se roztáhli a doplnil je Jakub Pešek. České Budějovice vyslaly pas, který si Letenští pohlídali.
     
    20
    Přihrávka hostujícího celku mířila na střed hrací plochy, odkud se snažil míč rychle posunout na spoluhráče Jaroslav Zelený. Dynamo situaci zvládlo, ale po odkopu se muselo znovu bránit. Řekněme, že úspěšně.
     
    21
    Dlouhý aut byl k vidění v podání domácího celku, které si ve vápně pohlídal Tomáš Čvančara. Sparta se ale musela znovu bránit, jelikož střelou se prezentoval Michal Škoda, jemuž byl domáván ofsajd.
     
    22
    Jakub Pešek vytáhl další zákrok z kategorie nedovolených, když se na levé straně útočné poloviny chtěl dostat k balonu. Marně, a tak hrají České Budějovice.
     
    23
    Za šestnáctkou Sparty se napřáhl Lukáš Čmelík, jehož pokus zablokoval Casper Höjer. Balon vyletěl do vzduchu a chtěl jej odvrátit Dávid Hancko, jenž byl faulován.
     
    24
    Dávid Hancko posunul míč na hranici vápna, kde byl Jakub Pešek zády k brance a přesto se mu povedlo odcentrovat. Jenomže místo Tomáše Čvančary našel rukavice Dávida Šípoše.
     
    25
    Kryštof Daněk přešel přes Jakuba Horu do šestnáctky a ostřejší přihrávkou hledal Lukáše Juliše. Ten se po balonu nenatáhl a chytá se za obličej na znamení zmaru. Sparta pokračovala v akci a bude rozehrávat roh.
     
    26
    Po rohovém kopu došlo k velkému tlaku Sparty, ale druhé branka nepřišla! Z hranice vápna nepropálil obranu Jaroslav Zelený a následný pokus byl sražen do rukavic Dávida Šípoše. Letenští jsou v poslední minutách dominantní.
     
    27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Za letenským mladíkem Kryštofem Daňkem jde další trefa Sparty! Ofenzivní záložník přešel přes Sladkého a prošel znovu až do vápna, kde míč posunul na TOMÁŠE ČVANČARU. Vytáhlý útočník zvládl první dotek, který si připravil zakončení placírkou k zadní tyči – 0:2! Asistence: Kryštof Daněk.
    27. Tomáš ČVANČARA - 0:2
     
    29
    Do skluzu se položil podrážděný Martin Sladký, který trefil přes nohu Lukáše Juliše. Sparta je tak znovu u balonu a může myslet na další útočnou akci.
     
    30
    V důrazném souboji se objevili Roman Potočný a Jaroslav Zelený. Vítězem se stal hostující defenzivní štít, avšak vhazovat budou České Budějovice.
     
    31
    Letenští znovu kombinují na útočné polovině, kde předvedli přenesení na Jana Mejdra. Ten se k centru neodhodlal a dál kombinoval. Jenže po chvíli přišla nepřesnost, a tak hru uklidní gólman Dynama.
     
    32
    Jenomže celku z jihu Čech se nepovedla rozehrávka a Sparta vhazovala. Dlouhý aut až před branku poslal Lukáš Sadílek, po jehož vhození se marně natahoval Dávid Hancko.
     
    33
    Sparta přerušila faulem akci soupeře, a tak byl k vidění volný kop. Po stříleném centru se natahoval Jakub Grič, jehož snažení zamířilo jen vedle levé tyče. Celou situaci ještě kontroloval Dominik Holec.
     
    35
    Benjamin Čolić vyslal dlouhý aut do šestnáctky Sparty, který prodlužoval Jakub Grič. Na zadní tyči se nacházel Martin Sladký, jemuž se nepovedlo situaci úspěšně uzavřít.
     
    36
    Michal Škoda vyhrál hlavičkový souboj s Asgerem Sörensenem a balon putoval doleva. Jenomže blíže k němu měl Jan Mejdr, jenž zahrál za postranní lajnu.
     
    37
    Po dalším dlouhým vhazování už se napřahoval Patrik Čavoš, jemuž zakončení znemožnil Lukáš Juliš. Sparta se dál bránila, ale Michal Škoda neprostřelil obrannou hráz.
     
    38
    Na levé straně se uvolnil Jakub Hora, jehož centr zamířil na zadní tyčku, odkud se volejem prezentoval Lukáš Čmelík. Jeho pokus mířil pod horní tyčku, ale také do míst, kam se Dominik Holec dostal. Autor zakončení poté nevybíravě atakoval Jakuba Peška.
    38. Hora si pohrál se Sadílkem, Holec vychytal Čmelíkovu bombu
     
    38
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Lukáš Čmelík (Č. Budějovice), jenž skluzem trefil zezadu nohy Jakuba Peška.
     
    40
    České Budějovice ožívají a začínají zlobit letenskou obranu. Pas z pravé strany letěl na zadní tyčku, kde se k hlavičce nedostal Martin Sladký.
     
    41
    Brian Priske apeluje na hostující hráče, aby dál hráli především v klidu. Před jeho zraky atakoval nedovoleně Roman Potočný (Č. Budějovice) Kryštofa Daňka a také on vidí žlutou kartu.
    41. Žlutá karta
     
    42
    Po faulu poslal balon do vápna Casper Höjer, jenž vybojoval pro hostující celek další rohový kop, který rozehraje Jakub Pešek.
     
    43
    Letenský křídelník našel na první tyči Jakuba Horu, který balon odvrátil znovu na roh. Jakub Pešek šanci na reparát, který byl mnohem lépe. České Budějovice míč odvrátily na hranici vápna, odkud obranný val nepropálil Lukáš Sadílek.
     
    44
    Znovu těžkou přihrávku od obránců převzal Dávid Šípoš, kterého velmi rychle napadal Tomáš Čvančara. České Budějovice situaci zvládly a míří na útočnou polovinu.
     
    45
    Další centr mířil před letenskou branku, kde už se v náběhu a ve vzduchu ocitl Roman Potočný. Jenomže celou situaci výborně vyřešil Dávid Hancko.
     
    45+1
    K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě minimálně dvě minuty.
     
    45+2
    Z pravé strany znovu odcentroval Jakub Hora, jehož pas byl velmi nebezpečný. Ovšem do správného místa se vrátil Kryštof Daněk, jenž situaci soupeři překazil.
     
    45+3
    Dlouhý aut se Spartě podařil odvrátit, ovšem jen k Lukáši Čmelíkovi, který placírkou mířil do spodního rohu branky. Jenomže pokus zastavil dobře postavený Dávid Hancko.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme viděli vyrovnaný fotbal, ovšem Sparta je dnes velmi produktivní. Už ve druhé minutě se prosadil Casper Höjer, které napodobil v dalším průběhu Tomáš Čvančara. Ovšem také Sparta měla několik okének v obraně a pomohla ji i brankové konstrukce. V závěru poločasu byly právě České Budějovice aktivnější mužstvem, ale Dominika Holce zatím nepokořily. Jestli je někde vidět velký rozdíl, tak v převaze Dynama ve středu pole, odkud Sparta vytáhla jednoho hráče do útoku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Daniel Hais.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, do něhož České Budějovice udělaly jednu změnu. Ovšem na balonu začíná Sparta, která akci započala od Dominika Holce. Letenští se pak přesunuli na útočnou polovinu, kde byl uhlídaný Lukáš Juliš.
     
    47
    Jaroslav Zelený u středové čáry nedovoleně atakoval Romana Potočného. Dynamo rychle rozehrálo, ale bylo zahnáno k obráncům. Po chvíli se České Budějovice dostaly za vápna Sparty, odkud Patrik Čavoš nedokázal vystřelit.
     
    48
    Od pravé postranní čáry až k vápnu prošel Kryštof Daněk, jemuž se spoluhráč pohnul, a tak Sparta musela pro míč ještě spěchat. po chvíli byl pokus Lukáše Sadílka zablokovaný.
     
    49
    Právě Lukáš Sadílek poslal dlouhý aut až na první tyčku, odkud balon propadl před branku. Ovšem obrana Český Budějovic byla dobře postavená a situaci uhlídala.
     
    50
    Také na druhé straně byl k vidění dlouhý aut, jenž rozehrál Benjamin Čolić. Roman Potočný vybojoval rohový kop, protože trefil dobře postaveného Tomáše Čvančaru.
     
    51
    Jenže České Budějovice vymyslely přihrávku za vápno, kde byly okamžitě napadány. A tak byla k vidění postupná akce, kterou nedotáhl úspěšně Martin Sladký.
     
    52
    Dominik Holec se nacházel pod tlakem a poslal balon za postranní čáru. Jihočeši rychle rozehráli a Benjamin Čolić vybojoval rohový kop, když jej rychle dostoupil Casper Höjer.
     
    52
    Sám Benjamin Čolić rozehrál od rohového praporku a hlavičkou na první tyči se prezentoval Martin Králik. Jehož pokus zamířil vedle vzdálenější tyče, ale České Budějovice musí mrzet, že nikdo situaci neuzavíral.
     
    53
    Lukáš Juliš roztáhl hru na levou stranu, odkud se centrem prezentoval Lukáš Sadílek. Za balonem už se natahoval Tomáš Čvančara, avšak jeden z domácích stoperů byl důraznější.
     
    55
    Nepřesnosti na obou stranách, nejprve nákop do hřiště nedostal Dávid Šípoš. Ovšem ani Sparta se daleko neprobojovala, a tak se musela znovu bránit. Ovšem výborně zapracoval Jan Mejdr.
     
    56
    Nejprve centroval Roman Potočný, jehož snažení odehrál Dávid Hancko. České Budějovice pokračovaly v kombinaci a oblouček za obranu vymyslel Jakub Hora. Po balonu už se natahoval Daniel Hais, leč marně, a tak se ho chopil Dominik Holec.
     
    57
    Sparta rychle vytáhla hru na druhou polovinu hrací plochy a vybojovala rohový kop. Centrem se prezentoval Casper Höjer, jehož snažení bylo odvrácené za vápna. Tam Lukáš Sadílek přihrál na Kryštofa Daňka, jenž nemířil přesně.
     
    59
    Sparta se pokusila přetáhnout hru přes střed, ale trefila rozhodčího Proskeho. Letenští zůstali u balonu a poslali další centr před branku, který na rohový kop odvrátil kapitán Martin Králik.
     
    60
    Rohový kop byl rozehrán na zadní tyčku, kde se po balonu hlavou natahoval Jaroslav Zelený, jemuž se nepovedlo už zamířit.
     
    61
    Ačkoliv je na Střeleckém ostrově vyprodáno, tak více jsou slyšet fanoušci Sparty. Brian Priske chystá střídání, jelikož do hry jsou připraveni Adam Karabec a David Pavelka.
     
    61
    Na levé straně se znovu uvolnil Kryštof Daněk, který přešel přes soupeře a přihrál na hranici vápna. Pokus Jana Mejdra jen těsně minul branku Českých Budějovic.
     
    62
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Tomáš Čvančara, přichází Adam Karabec.
    ze hřiště odchází Casper Höjer, přichází David Pavelka.
     
    64
    David Pavelka se snažil na levé straně najít Lukáše Juliše, jenž prohrál souboj s Jakubem Gričem. Dynamo se vydalo do akce a Jakub Hora přihrával ve vápně pod sebe, kde se nacházel dobře postavený Pavelka.
     
    65
    Na hrací ploše zůstal ležet Lukáš Čmelík, jenž se nacházel v tvrdém souboji s Jaroslavem Zeleným. Po přerušení hry se jde rozhodčí Proske podívat na stav hráče.
     
    66
    Vypadá to, že Adam Karabec bude na hrotu doplňovat Lukáše Juliše. Na beka se pak zasunul Jaroslav Zelený a David Pavelka hraje standardně štítového záložníka.
     
    67
    Kryštof Daněk už chtěl odehrát míč, ale šlapákem jej dohrál Patrik Čavoš. Hráči Sparty si žádají žlutou kartu, ovšem rozhodčí volí jen domluvu.
     
    68
    Z pravé strany odcentroval Jan Mejdr, jehož snažení bylo obráncem odvrácené za pokutové území. Ve správném prostoru byl Lukáš Sadílek, jenž volejem mířil do spodního rohu branky, kde byl už připravený Dávid Šípoš.
     
    69
    Na pravé straně udělal dva rychlé kroky Kryštof Daněk, jehož pumelice z hranice vápna mířila pod horní tyčku. Ovšem dobře postavený Dávid Šípoš, který balon vyrazil do bezpečných míst.
     
    71
    Nejlepším mužem zápasu je Kryštof Daněk, který měl sice proti sobě přesilu, ale chtěl proti ní individuálně uspět. Tentokrát se mu to nepovedlo, ale vybojoval autové vhazování.
     
    72
    Adam Karabec naznačil, že půjde do středu, ale stáhl si míč do strany. Následně chtěl odcentrovat a vybojoval rohový kop. Sám Karabec rozehrával rohový kop, ale míč se od Jana Mejdra odrazil mimo prostor brány.
     
    72
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Patrik Čavoš, přichází Patrik Hellebrand.
    ze hřiště odchází Lukáš Čmelík, přichází Jakub Matoušek.
     
    74
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Jakub Pešek, přichází Martin Minčev.
    ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Václav Drchal.
     
    75
    Václav Drchal okamžitě napadal rozehrávku soupeře a málem se míče dočkal. České Budějovice situaci zvládly, ale Martin Sladký nepřešel přes Kryštofa Daňka.
     
    76
    A znovu Václav Drchal, který se snažil individuálně projít do pokutového území, ovšem čistou stopku mu vystavil Lukáš Havel. Dynamo vyrazilo do protiakce, ale zastavila jej nepřesná přihrávka.
     
    77
    Benjamin Čolić se drží za hlavu, protože věděl, že měl ze situace vytěžit více. Domácí záložník měl hodně prostoru za vápna, ovšem zakončením ohrozil pouze fanoušky na tribuně.
     
    78
    Před branku přihrával Václav Drchal, jehož snažení zastavil Martin Králik. Následného odkopu se chopil Dávid Hancko, jenž hledal spoluhráče v útoku, ale přihrávka byla nepřesná.
     
    79
    Dávid Hancko počkal na náběh Martina Minčeva, který udělal několik kroků do středu hrací plochy. Ovšem v poslední fázi si dal míč dál od kopačky, a tak o něj přišel.
     
    80
    Dalším dlouhým autem se prezentoval Benjamin Čolić, jehož snažení poslal na rohový kop David Pavelka. Následný centr od praporku si pohlídal Dávid Hancko.
     
    82
    Dávid Hancko neměl moc možností, komu přihrát, a tak se pokusil o pas po levé straně. Ovšem Václav Drchal byl daleko od balonu, a tak hrají České Budějovice.
     
    82
    Ještě na hrací ploše zachytil míč na hrací ploše Martin Minčev, jemuž se centr nevydařil. Jaroslav Zelený se snažil míč vrátit do vápna, avšak ve vzdušném souboji si nedovoleném zákrokem pomohl Václav Drchal (Sparta), jenž je potrestán žlutou kartou.
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Kryštof Daněk, přichází Tomáš Wiesner.
     
    84
    Rychle z branky musel vyrazit Dávid Šípoš, jelikož přihrávka Sparty mířila za obranu, kam se vydal také Tomáš Wiesner. Domácí brankář se nerozpakoval a poslal balon mimo hrací plochu.
     
    85
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Martin Sladký, přichází Nicolas Penner.
     
    86
    Další centr Českých Budějovic zablokoval Martin Minčev a domácí tak budou rozehrávat rohový kop. Po centru ale Dynamo nic nevytěžilo a navíc si faulem pomohl Patrik Hellebrand (Č. Budějovice), jenž je dalším potrestaným hráčem zápasu.
     
    88
    Přenesení hry mířila na Benjamina Čoliće, kterého na pravé straně doplnil Nicolas Penner. Ovšem jeho centr si pohlídal před brankou Jaroslav Zelený. Sparta vyrazila do otevřené obrany, jenomže Martin Minčev nevystřelil a akrobatický pokus Václava Drchala byl nepřesný.
     
    90
    V poslední minutě normální hrací doby nepřešel Václav Drchal přes českobudějovického kapitána, ale vybojoval pro Spartu alespoň rohový kop. Centr Letenských propadl před branku, kde byl pozorný Dávid Šípoš.
     
    90+1
    Za vápnem se nacházel Roman Potočný, jehož pokus mířil na Dominika Holce, jemuž míč na malou chvíli vypadl, ale rychle své zaváhání napravil.
     
    90+1
    Na hranici vápna upadl Václav Drchal, do něhož se opřel Jakub Grič. Ke kontaktu došlo před vápnem, a tak se k situaci nebude ani vracet VAR.
     
    90+2
    České Budějovice rozehrávaly rohový kop a centr mířil na hranici šestnáctky, odkud balon uklízel do levého spodního rohu branky. Asi by to byl gól, kdyby na správném místě nestál Dávid Hancko.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Ve vyrovnaném utkání se z vítězství raduje Sparta, která v soutěžním střetnutí vyhrává pod trenérem Brianem Priskem. Celek z Prahy zvládl vstup do duelu a zbytek už si pohlídal. Ovšem České Budějovice měly řadu dobrých příležitostí, ale ani jednou míč do branky Dominika Holce nedostaly. Hráčem zápasu pak byl Kryštof Daněk, který drzým výkonem několikrát přešel přes soupeře. Dalším klíčem k úspěchu byla i stoperská dvojice Sparty, která několikrát pomohla svému brankáři. Dynamo se za dnešní výkon rozhodně nemusí stydět, vždyť favorita potrápilo, ale bohužel pro něj to tentokrát nevyšlo.
     
    S konstatováním, že Sparta se bodově dotáhla právě na České Budějovice a poprvé vyhrála pod novým trenérem, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (17:58:37)

    Michal Luxa

    Branky: 2. Höjer (Pešek), 27. Čvančara (Daněk)

    Karty:   38. Čmelík (CEB), 41. Potočný (CEB), 86. P. Hellebrand (CEB) – 82. Drchal (SPA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:9.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Sladký (85. Penner), L. Havel, Králik (C), Čolić – Grič, Čavoš (72. P. Hellebrand) – Čmelík (72. Matoušek I), Hora I, Potočný – Mic. Škoda (46. Hais).
    Náhradníci: Janáček – Broukal, Švec, Čoudek, Vais.

    Trenér: Jozef Weber

    AC Sparta Praha: Holec – Mejdr, Sörensen, Hancko (C), Höjer (62. Pavelka) – Zelený – Pešek (74. Minčev), Daněk (83. Wiesner), Sadílek – Juliš (74. Drchal), Čvančara (62. Karabec).
    Náhradníci: Vorel – Ryneš, Panák.

    Trenér: Brian Priske

    Rozhodčí: Proske – Paták, Kotík
    thejrc.org