Leicester – Brentford 2:2 (kon.) | Manchester Utd. – Brighton 1:2 (kon.) | West Ham – Manchester City 0:2 (kon.)
konec
Leicester City
2:2 (1:0)
Brentford FC
Neděle 07.08.2022, 15:00 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Premier League mezi Leicesterem City a Brentfordem.
     
    Brentford FC

    Londýnský celek může být spokojený s minulým ročníkem Premier League. Brentford totiž obsadil třinácté místo. Stará fotbalová pravda ale jasně říká, že druhá sezóna po postupu bývá nejtězší. V přípravě ale Brentford odehrál dobrá utkání. Porazit dokázal Real Betis, Arsenal i Brighton. Naopak vysokou porážku 0:4 si připsal proti Wolfsburgu. Pro kouče je navíc důležité, že v týmu zůstal útočník Ivan Toney, který v loňském ročníku vstřelil 12 branek.
     
    Leicester City

    Vítěz Premier League z roku 2016 chce být nebezpečný také v nové sezóně. V minulém ročníku přitom Leicester obsadil osmou pozici a neprokousal se do pohárové Evropy. V přípravě ale z šesti utkání prohrál jediné. Hned čtyřikrát navíc zvítězil. V přípravě na nový ročník přehrál španělskou Sevillu. V kádru už ale chybí brankář Kasper Schmeichel, který se vydal do Francie. Nechybí však ofenzivní hvězdy jako Vardy, Maddison, Barnes nebo Iheanacho.
     
    Úvodní sestavy:

    Leicester City: D. Ward – Fofana, Evans (C), Amartey – Castagne, Dewsbury-Hall, Ndidi, Tielemans, Justin – Maddison – Vardy.
    Náhradníci: Iversen – Albrighton, Daka, Iheanacho, N. Mendy, Pérez, Praet, Söyüncü, Thomas.

    Brentford FC: Raya – Hickey, Jansson (C), Mee, Henry – Jensen, Nörgaard, Janelt – Mbeumo, Toney, Wissa.
    Náhradníci: Strakoša – Baptiste, Sörensen, Dasilva, Dervişoğlu, Lewis-Potter, Onyeka, Stevens, Roerslev.

    Rozhodčí: Gilett – Lennard, Meredith.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Leicester bude hrát v modrém, zatímco hosté obléknou červenobílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Brentford obstaral výkop do dnešního utkání. Uvidíme, zda hosté vstoupí do sezóny úspěšně a našlápnou k povedenému ročníku jako před rokem.
     
    3
    V úvodních minutách zatím sledujeme velké množství osobních soubojů. Z jednoho z nich odešel jako vítěz na polovině hřiště domácí Ndidi.
     
    4
    Domácí stopeři kombinují s míčem na vlastní polovině a čekají na lepší nabídku ofenzivních fotbalistů Leicesteru. Brentford zatím trpělivě brání.
     
    5
    Domácí kanonýr Vardy vlétl do souboje svým typicky tvrdým způsobem, jenže tentokrát to před očima sudího přehnal a dopustil se nedovoleného zákroku.
     
    6
    Po dalším ze soubojů zůstává na trávníku ležet Rico Henry, který se v hlavičkovém souboji srazil se soupeřem a schytal tvrdý úder do hlavy.
     
    7
    Tielemans se na vlastní polovině skvělou kličkou zbavil napadajícího soupeře a pohotově přenesl hru na levou stranu. Hosté se ale rychle srovnali.
     
    8
    Leicester už znovu kombinuje na polovině Brentfordu. Maddison se chytrým zpracováním zbavil obránce, ale už se přes obránce hostů nedostal ke střele.
     
    9
    Domácí celek zahrával rohový kop. Nadýchaný centr směřoval do míst, kde byli hlavičkáři, ale nejlépe si ve vzdušném prostoru vedl obránce Brentfordu.
     
    10
    Na opačné straně se k odcentrování do pokutového území dostal Yoane Wissa, jenže jeho pobídka nemohla branku Leicesteru ohrozit.
     
    11
    Maddison se vrátil pro míč na vlastní polovinu, kde si jej tělem výborně pokryl a přenesl těžiště hry na křídlo. Zbývající hráči Leicesteru jeho myšlenku ale nepochopili.
     
    12
    Na pravé straně dostal kousek prostoru Timothy Castagne, jenže ten si míč zpracoval daleko před sebe a celou akci zbrzdil. Rico Henry následně získal vhazování pro Brentford.
     
    13
    Tielemans se po další akci zjevil ve střelecké pozici. Belgický fotbalista pálil z velké dálky, ale hostující brankář jeho pokus zneškodnil.
     
    14
    Aaron Hickey si počkal na parádní přenesení hry na pravou stranu a táhl míč vpřed. Místo centru do velkého vápna však zvolil přihrávku na stopery. Oba týmy vstoupily do utkání opatrně.
     
    15
    Bryan Mbeumo doběhl dlouhou přihrávku na pravé křídlo, výborně si pokryl míč tělem, ale po kombinaci se spoluhráčem už nedokázal odcentrovat.
     
    16
    Aktivní Timothy Castagne znovu dostal kousek prostoru na pravé straně a okamžitě odcentroval. Jeho pobídku ale obrana hostů odvrátila na rohový kop.
     
    17
    Maddison kombinoval se spoluhráčem na levé straně hřiště, nicméně ani jeho centr levou nohou se nakonec nesnesl až do vápna.
     
    18
    Hosté táhli ofenzivní výpad po pravé straně hrací plochy. Přihrávku za obranu Leicesteru vyslal Mathias Jensen, ale Jonny Evans číhal na správném místě.
     
    19
    Poprvé v utkání se do zajímavé pozice probil hostující kanonýr Ivan Toney. Domácí brankář se mu na poslední chvíli položil pod nohy a obral střelce Brentfordu o šanci.
     
    20
    Další zajímavá možnost pro domácí Leicester! James Maddison si na značce pokutového kopu naskočil na centr z pravé strany a hlavou jen těsně minul branku!
     
    22
    Na opačné straně o sobě dal opět vědět rychlonohý Wissa, jenže jeho centr našel jen hlavu domácího stopera Evanse.
     
    23
    Tielemans se na pravé straně parádní zasekávačkou zbavil obránce, přihrál pod sebe, jenže Amartey vyslal hodně špatnou přihrávku na levou stranu.
     
    24
    Stopeři Brentfordu se snaží uklidnit hru postupnou kombinací na vlastní polovině. V posledních minutách je to na hrací ploše hodně divoké.
     
    25
    Brentford předvedl přímočarou akci po levé straně. Do pokutového území směřoval nadýchaný centr, ale Evans zatím zvládá duel pozičně na výbornou.
     
    26
    Hickey si na polovině soupeře šlapákem troufl na jednoho z domácích hráčů. Sudí měl jeho přestupek přímo před očima a odpískal mu faul.
     
    27
    Maddison diriguje rozehrávku Leicesteru kolem velkého vápna soupeře. Domácí záložník dloubl míč do vápna, jenže tam neměl nikoho v modrém dresu.
     
    28
    Castagne odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže hostující brankář Raya vystartoval na malé vápno a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    29
    Další ofenzivní výpad domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme marnou snahu Leicesteru prokousat se skrz pevnou defenzivní hradbu Brentfordu.
     
    31
    Do rozehrávky Brentfordu se musel zapojit také brankář Raya. Ten si dal pozor na napadajícího soupeře a jednoduše poslal míč na volného Hickeyho.
     
    32
    Henry dostal hodně těžkou přihrávku na levou stranu hřiště, ale výborně si pustil míč za sebe a nakopl jej vpřed.
     
    33
    Castagne dostal přihrávku do běhu na pravou stranu, parádně si míč zasekl na levačkou a odcentroval. Jeho pobídka ale skončila na hrudi prvního soupeře.
     
    33
    Leicester právě vstřelil branku! Domácí celek se nakonec dostává do vedení! Domácí celek zahrával rohový kop, jehož rozehrávky se chopil James Maddison. Na jeho centr si naskočil TIMOTHY CASTAGNE a hlavou usměrnil míč do sítě!
     
    36
    Po úvodní brance Leicesteru se probudili také domácí příznivci, kteří hlasitým skandováním ženou fotbalisty v modrém ze vstřelením dalších branek.
     
    37
    Rohový kop následně zahrával také hostující Brentford. Obránci domácího Leicesteru však byli před Wardem důrazní a bez problémů míč odvrátili mimo vápno.
     
    38
    Brentford po obdržení úvodní branky zvýšil aktivitu a častěji se dostává na polovinu Leicesteru. Domácí zadáci však brání výborně.
     
    39
    Ndidi diriguje rozehrávku Leicesteru na polovině Brentfordu. Po jeho pobídce zkoušel Castagne procedit přihrávku do vápna, ale pobídka byla o kousek delší.
     
    40
    James Maddison si naběhl na přihrávku do vynikající pozice a bez váhání zakončil. Jeho rána ale ani v tomto případě nesměřovala mezi tři tyče.
     
    42
    Maddison procedil přihrávku na pravou stranu, ale obrana Brentfordu si míč vzala pro sebe a dokázala uklidnit hru.
     
    43
    Tielemans se dostal do zakončení z hranice velkého vápna, jenže povedenou střelou trefil brankovou konstrukci!
     
    44
    Lišky následně zahrávaly rohový kop. Centr od rohového praporku však nepatřil mezi nebezpečné a David Raya si bez problémů dokráčel pro míč.
     
    45
    Závěr prvního poločasu jednoznačně patří domácímu celku, který se tlačí do ofenzivy. Obránci Brentfordu už by se raději viděli v kabině.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce je na tom lépe domácí Leicester, který byl v první půli aktivnější a zaslouženě vede. Po dvaceti minutách měl obrovskou šanci Maddison, ale hlavou těsně minul branku. Do vedení se Leicester dostal ve 33. minutě zásahem Castagneho. Krátce před přestávkou se mohl prosadit Tielemans, ale trefil tyč.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Leicester právě vstřelil branku! Fantastický vstup domácích do druhého poločasu dnešního souboje! KIERNAN DEWSBURY-HALL si po přihrávce z kopačky Vardyho troufl na dalekonosnou ránu a uklidil míč do dolního rohu branky. Tohle byl opravdu parádní fotbalový moment!
     
    48
    Hostující celek se po studené sprše dostal k rozehrávce rohového kopu. Centrovaný míč poněkolikáté v utkání skončil na hlavě domácího obránce.
     
    49
    Domácí celek pokračuje v ofenzivním snažení. Leicester se opět tlačil do ofenzivy, jenže další střela z velké dálky skončila blokem obránce.
     
    50
    Také belgický fotbalista Tielemans je nažhavený na zakončení z velké dálky. Jeho projektil ale nemohl hostujícího brankáře ohrozit.
     
    51
    Hosté zahrávali další rohový kop. O něco lepší centr tentokrát směřoval na malé vápno, kde bez problémů zasáhl Evans.
     
    52
    Castagne na pravé straně zkoušel procedit míč mezi obránce, jenže zadáci Brentfordu si tentokrát dali pozor a odehráli míč do bezpečí.
     
    53
    Hostující brankář Raya burcuje své spoluhráče k větší aktivitě. Fotbalisté Brentfordu jsou zatím ve všech soubojích prakticky o krok později.
     
    54
    Ben Mee se v pravou chvíli vrátil na vlastní polovinu a hlavou přerušil přihrávku směřující na rozběhnutého Vardyho. Leicester bude vhazovat.
     
    55
    Mbeumo předvedl individuální průnik do blízkosti velkého vápna, kde si míč srovnal na levačku, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo.
     
    56
    Brentford v posledních minutách převzal aktivitu a častěji se tlačí na polovinu domácího celku. Hráči Leicesteru ale skvěle pokrývají ofenzivní hrozby červenobílých.
     
    57
    Vardy ustál souboj se stoperem hostů, jenže celou akci zbrzdil a následně získal pro domácí jen vhazování.
     
    59
    Střídání v týmu Brentford FC:
    ze hřiště odchází Ben Mee, přichází Keane Lewis-Potter.
    ze hřiště odchází Mathias Jensen, přichází Josh Dasilva.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Leicester zatím prožívá vyníkající vstup do nového ročníku Premier League. Lišky doma vede 2:0 a nepouští Brentford do šancí.
     
    61
    Ndidi se parádním zpracováním zbavil hned dvou soupeřů a včas přenesl hru na levou stranu. Defenziva Brentfordu ale včas vystoupila.
     
    62
    Střídající Dasilva diriguje rozehrávku Brentfordu na polovině Leicesteru, jenže hostům zatím schází lepší pohyb.
     
    62
    Brentford právě vstřelil branku! Tak pozor! Hostující Brentford dramatizuje dnešní utkání! Do pokutového území přiletěl míč z levé strany. Kanonýr IVAN TONEY se skvěle zorientoval a levačkou propálil Warda!
     
    65
    Hosté jsou po vstřelení kontaktní branky pořádně nabuzení a nadále se tlačí vpřed. Slyšet je i početná skupina příznivců Brentfordu.
     
    66
    Skvělý návrat na vlastní polovinu nyní předvedl Amartey, který zastavil rodící se útok Brentfordu a získal míč pro Leicester.
     
    67
    Domácí brankář Ward vystartoval na hranici velkého vápna a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Leicester nyní potřebuje otupit snahu soupeře.
     
    68
    Také hostující gólman nyní zachoval klid při rozehrávce a jednoduše poslal míč na levou stranu. Brentford se ale z vlastní poloviny neprokousal.
     
    69
    Domácí celek zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna soupeře. Jeho exekuce se ujal James Maddison, který našel Fofanu, ale jeho hlavička skončila na tyči!
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a Leicester nadále drží těsné vedení. Fotbalisté Brentfordu však ukazují, že budou bojovat alespoň o bod.
     
    71
    Justin vhazoval na levé straně. Na jeho pobídku si naběhl Vardy, ale v souboji s dvojicí obránců neměl nárok.
     
    72
    Hostující zadáci zrychlili přechod Brentfordu na polovinu Leicesteru. Následná průniková přihrávka však skončila u domácích hráčů.
     
    73
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Kiernan Dewsbury-Hall, přichází Patson Daka.
     
    73
    Střídání v týmu Brentford FC:
    ze hřiště odchází Christian Nörgaard, přichází Shandon Baptiste.
     
    73
    Hosté zahrávali další rohový kop. Do pokutového území tentokrát přiletěl vysoký centr, pro který si dokráčel brankář Ward.
     
    75
    Po delší době se Brentford dostal do zakončení. Své střelecké štěstí vyzkoušel Yoane Wissa, ale jeho projektil skončil na tribuně za domácí svatyní.
     
    76
    Na opačné straně se do akce okamžitě zapojil domácí Patson Daka. Toho svým centrem hledal dirigent domácí ofenzivy James Maddison, jenže Daka na pobídku nedosáhl.
     
    77
    Hosté sice dnes mají k dispozici velké množství rohových kopů, ale domácí obrana proti nim pracuje skvěle. Další centr odvrátil Evans.
     
    78
    Na pravé straně měl kousek volného prostoru Dasilva, který se tlačil k odcentrování, ale fantastický Evans jej nenechal projít s míčem do vápna.
     
    79
    Před branku Leicesteru se snesl vysoký centr z levé strany, ale skvěle postavený Ward si i přes svit slunce do očí došel pro balón.
     
    79
    Ivan Toney se mohl stát hrdinou Brentfordu, když si naběhl na centr z pravé strany, ale hlavou těsně minul levou tyč!
     
    80
    Střídající Dasilva zahrával přímý kop Brentfordu. Jeho pobídka směřovala na malé vápno, kam pro míč vyrazil gólman Ward.
     
    81
    Domácí obránci nyní uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v dresu Brentfordu rozehrávku Leicesteru neatakuje.
     
    82
    Amartey poslal přihrávku na levou stranu, kde byl osamocený Maddison, jenže ten si místo průniku vpřed pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    83
    Právě šikovný James Maddison si zasekávačkou poradil se svým strážcem a dloubl míč do vápna. Pro jeho pobídku si dokráčel gólman Raya.
     
    84
    Josh Dasilva prošel s míčem na polovinu Leicesteru, přehodil si balón na levačku, jenže celou akci předržel a domácí Fofana jej čistě odstavil.
     
    84
    Střídání v týmu Brentford FC:
    ze hřiště odchází Aaron Hickey, přichází Mads Bech Sörensen.
    ze hřiště odchází Yoane Wissa, přichází Halil Dervişoğlu.
     
    86
    Tielemans si v souboji pomohl nedovoleným zákrokem přímo před očima hlavního arbitra, který mu odpískal faul. Rozehrávat budou hosté.
     
    86
    Brentford právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Brentford nakonec našel odpověď na dvoubrankové vedení Leicesteru! Střídající JOSH DASILVA si z pravé strany navedl míč na střed a krásnou střelou levačkou z hranice velkého vápna rozvlnil síť!
     
    88
    Domácí fotbalisté jsou průběhem závěrečných minut dnešního souboje poněkud zaskočení a nyní kazí i přihrávky na krátkou vzdálenost.
     
    89
    Na stadionu i přes vyrovnání Brentfordu panuje vynikající atmosféra. Domácí fanoušci ještě tlačí Leicester dopředu.
     
    90
    Hosté v závěru dokonce dostali míč do domácí svatyně potřetí, ale branka kvůli odsajdu neplatí.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Leicester zahrával rohový kop, jenže centr od rohového praporku nepřinesl pro branku Brentfordu nebezpečí.
     
    90+3
    Do odraženého míče se zpoza vápna ještě položil Tielemans, jenže jeho dělovka minula branku o pořádný kus.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Leicester nakonec nedotáhl slibně rozehraný duel do vítězného konce a uhrál s Brentfordem remízu 2:2. Domácí se do vedení dostali v první půli, kdy se trefil Castagne. Hned v úvodu druhé půle navíc přidal branku Kiernan Dewsbury-Hall. V 62. minutě ale po nenápadné akci snížil Ivan Toney. Stejný hráč mohl i vyrovnat, ale hlavou těsně minul branku. V závěru se ale Brentford dočkal vyrovnání, když se parádně trefil střídající Dasilva.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:5. (16:52:54)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 33. Castagne (Maddison), 46. Dewsbury-Hall (Vardy) – 62. Toney (Henry), 86. Dasilva


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 6:5.
    Leicester City: D. Ward – Fofana, Evans (C), Amartey – Castagne, Dewsbury-Hall (73. Daka), Ndidi, Tielemans, Justin – Maddison – Vardy.
    Náhradníci: Iversen – Albrighton, Iheanacho, N. Mendy, Pérez, Praet, Söyüncü, Thomas.

    Brentford FC: Raya – Hickey (84. Sörensen), Jansson (C), Mee (59. Lewis-Potter), Henry – Jensen (59. Dasilva), Nörgaard (73. Baptiste), Janelt – Mbeumo, Toney, Wissa (84. Dervişoğlu).
    Náhradníci: Strakoša – Onyeka, Stevens, Roerslev.

    Rozhodčí: Gilett – Lennard, Meredith
    thejrc.org