Kanada – Švédsko 4:1 (kon.)
konec
Kanada
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Švédsko
Neděle 07.08.2022, 00:00Hlinka Gretzky Cup • Finále
Partner:
    55:56 Brayden YAGER - 4:1
     
    55:56
    Kanada právě vstřelila branku! Máme tu čtvrtou branku ve švédské brance. Zach Benson vystihl zadovku švédského hráče za brankou. Benson tak dostal puk na svou hůl a následně ho poslal na najíždějícího BRAYDENA YAGERA, který z první trefil naprosto přesně. Asistence: Zac Benson.
    25:54 Calum RITCHIE - 3:1
     
    25:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Calum Ritchie zabránil Švédům v cestě z obranného pásma. Pak mu spoluhráč poslal kotouč před pravou tyč a CALUM RITCHIE se nemýlil ani podruhé, když našel prostor mezi tyčkou a brankářem. Asistence: Riley Heidt.
    14:15 Ethan GAUTHIER - 2:1
     
    14:15
    Kanada právě vstřelila branku! A nyní už se domácí hokejisté radují právoplatně. ETHAN GAUTHIER dostal přihrávku před branku, švédští obránci mu pak dali prostor střelu rychle zpracovat. Kanadský útočník ji pak posílá přesně do horního růžku, Erliden se natahoval marně. Asistence: Riley Heidt, Cameron Allen.
    11:57 Hugo PETTERSSON - 1:1
     
    11:57
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédští hokejisté srovnávají stav utkání! HUGO PETTERSSON ujel s kotoučem po pravém křídle z gólmanova pohledu a následně táhlou střelou trefil přesně nad Ratzlaffovu vyrážečku. Asistence: Edvin Nilsson.
    05:49 Tanner HOWE - 1:0
     
    05:49
    Kanada právě vstřelila branku! Domácí hokejisté si vytvořili dobrý tlak v útočném pásmu a promeňují ho v první branku. Oliver Bonk vystřelil od modré čáry. Jeho pokus brankář vyrazil. K puku se následně dostal v nepřehledné situace TANNER HOWE, který našel skulinku mezi tyčí a brankářovým tělem. Asistence: Colby Barlow.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 6. Howe (Barlow), 15. Gauthier (Heidt, Allen), 26. Ritchie (Heidt), 56. Yager (Benson) – 12. Pettersson (E. Nilsson)


    Kanada: Ratzlaff (Bjarnason) – Molendyk, Bonk, Price, Tourigny, Weinstein, Allen, MacKinnon – Benson, Yager, Gauthier – Heidt, K. Lind, Ritchie – Cristall, Rehkopf, Wood – Howe, Barkey, Barlow – Cataford.
    Trenér: Julien

    Švédsko: Erliden (Olsson) – Lindstein, Sandin-Pellikka, Willander, Bergström, Landén, Kostadinski, E. Nilsson – Stenberg, Forsfjäll, Nordh – Pettersson, Edstrom, Carlsson – Dower Nilsson, Johansson, Sagadin – Sagranden, Kling, G. Kangas – F. Nilsson.
    Trenér: Eriksén
    thejrc.org