Kanada – Švédsko 4:1 (kon.)
konec
Kanada
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Švédsko
Neděle 07.08.2022, 00:00Hlinka Gretzky Cup • Finále
Partner:
     
    58:37
    Po šévdské střele z pravého kruhu z gólmanova pohledu zvonila horní tyčka. Bude se vhazovat před kanadským gólmanem.
     
    57:41
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Kalan Lind – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
    55:56 Brayden YAGER - 4:1
     
    55:56
    Kanada právě vstřelila branku! Máme tu čtvrtou branku ve švédské brance. Zach Benson vystihl zadovku švédského hráče za brankou. Benson tak dostal puk na svou hůl a následně ho poslal na najíždějícího BRAYDENA YAGERA, který z první trefil naprosto přesně. Asistence: Zac Benson.
     
    51:40
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Tom Willander – 2 min., podrážení.
     
    50:06
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Andrew Cristall – 2 min., hákování.
     
    47:45
    Colby Barlow obral soupeře v útočném pásmu Kanady o kotouč a dostal se do zakončení sám před brankářem. Barlowův pokus nakonec končí jen ve výstroji brankáře po velmi dobrém zákroku.
     
    46:03
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Kalan Lind – 2 min., držení.
     
    42:41
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Edvin Nilsson – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    38:46
    Calum Ritchie málem nachytal švédského gólmana. Už to vypadalo, že bude objíždět s kotoučem na holi branku, ale nakonec se pokusil zasunout u bližší tyčky. Erliden stihl zareagovat a nakonec prostor u tyče utěsnil.
     
    34:02
    Axel Sandin-Pellikka vystihl kanadskou rozehrávku ve středním pásmu a zavezl puk do pásma. Následně adresoval přihrávku na Dowera Nilssona, kterému se tím pádem otevřel prostor ke střeleckému pokusu. Ratzlaff po dlouhé době ale také zasahuje přesně.
     
    33:22
    Tanner Howe ujel se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho poté, co se Švédové trochu zapomněli ve středním pásmu. Howe vzal celou akci na sebe, ovšem na Erlidena si nepřišel.
     
    27:37
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Noel Nordh – 2 min., nedovolené bránění.
     
    27:34
    Vyloučení v týmu Kanada:
    Colby Barlow – 2 min., hákování.
     
    26:51
    Colby Barlow ujel soupeřově obraně a mohlo to být o tři branky. Švédský gólman se tentokrát stihl natáhnout a bekhendovou střelu vyrazli.
    25:54 Calum RITCHIE - 3:1
     
    25:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Calum Ritchie zabránil Švédům v cestě z obranného pásma. Pak mu spoluhráč poslal kotouč před pravou tyč a CALUM RITCHIE se nemýlil ani podruhé, když našel prostor mezi tyčkou a brankářem. Asistence: Riley Heidt.
     
    21:37
    Calum Ritchie mohl zvýšit na dvoubrankový náskok domácích hokejistů! Ritchie se dostal do samostatného úniku, těsně před brankářem se snažil kotouč zvendout nad beton, nicméně neuspěl. Erliden si připisuje vemi dobrý zákrok!
    14:15 Ethan GAUTHIER - 2:1
     
    14:15
    Kanada právě vstřelila branku! A nyní už se domácí hokejisté radují právoplatně. ETHAN GAUTHIER dostal přihrávku před branku, švédští obránci mu pak dali prostor střelu rychle zpracovat. Kanadský útočník ji pak posílá přesně do horního růžku, Erliden se natahoval marně. Asistence: Riley Heidt, Cameron Allen.
     
    13:56
    Kanadští fanoušci se již radovali! Kanaďani totiž procpali kotouč za brankovou čáru podruhé, jenže přesilovka alespoň prozatím zůstává neproměněna. Ethan Gauthier totiž dostal kotouč za brankovou čáru až po odpískání sudího.
     
    13:30
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Jacob Sagadin – 2 min., podrážení.
    11:57 Hugo PETTERSSON - 1:1
     
    11:57
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédští hokejisté srovnávají stav utkání! HUGO PETTERSSON ujel s kotoučem po pravém křídle z gólmanova pohledu a následně táhlou střelou trefil přesně nad Ratzlaffovu vyrážečku. Asistence: Edvin Nilsson.
     
    10:56
    Axel Sandin-Pellikka si z pozice obránce dojel až do prostoru mezi oběma kruhy, a to s pukem na hokejce. Následně mířil k levé tyčce z gólmanova pohledu. Ratzlaff si ale na kotouč sáhl a vytěsnil jej právě těsně mimo tyč.
    05:49 Tanner HOWE - 1:0
     
    05:49
    Kanada právě vstřelila branku! Domácí hokejisté si vytvořili dobrý tlak v útočném pásmu a promeňují ho v první branku. Oliver Bonk vystřelil od modré čáry. Jeho pokus brankář vyrazil. K puku se následně dostal v nepřehledné situace TANNER HOWE, který našel skulinku mezi tyčí a brankářovým tělem. Asistence: Colby Barlow.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 6. Howe (Barlow), 15. Gauthier (Heidt, Allen), 26. Ritchie (Heidt), 56. Yager (Benson) – 12. Pettersson (E. Nilsson)


    Kanada: Ratzlaff (Bjarnason) – Molendyk, Bonk, Price, Tourigny, Weinstein, Allen, MacKinnon – Benson, Yager, Gauthier – Heidt, K. Lind, Ritchie – Cristall, Rehkopf, Wood – Howe, Barkey, Barlow – Cataford.
    Trenér: Julien

    Švédsko: Erliden (Olsson) – Lindstein, Sandin-Pellikka, Willander, Bergström, Landén, Kostadinski, E. Nilsson – Stenberg, Forsfjäll, Nordh – Pettersson, Edstrom, Carlsson – Dower Nilsson, Johansson, Sagadin – Sagranden, Kling, G. Kangas – F. Nilsson.
    Trenér: Eriksén
    thejrc.org