Lipt. Mikuláš – Spišská N. Ves 6:1 (kon.) | Kladno – Sparta 2:4 (kon.) | Frýdek-M. – Třinec 2:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Slavia 2:3 (kon.) | Plzeň – Šumperk 4:0 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 4:3 (3:2 po s.n.)
Motor ČB – Třebíč 0:4 (kon.) | Litoměřice – Kolín 3:2 (1:0 po s.n.) | Písek – Příbram 3:1 (kon.)
Pardubice B – Žďár n/S 4:2 (kon.) | Kopřivnice – Sokol Karviná 9:2 (kon.) | Martin – Vlci Žilina 4:1 (kon.)
Poprad – Prešov 3:3 (kon.) | Liberec – K. Vary 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Zlín 3:2 (1:0 po s.n.)
Osvětim – Prostějov 4:5 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Kometa Brno
3:2 (2:0, 0:2, 0:0)
Berani Zlín
Čtvrtek 11.08.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný čtvrteční podvečer. Vítám vás při sledování přípravného utkání mezi brněnskou Kometou a Berany ze Zlína.
     
    HC Kometa Brno

    Brněnská Kometa se loni po základní části umístila na desáté pozici a v osmifinále změřila síly s libereckými Bílými Tygry. Nakonec tahala za pomyslný kratší konec provazu, v rozhodujícím pátém střetnutí prohrála na půdě soupeře vysoko 1:6.

    Kometa před novou sezónou přivedla několik zajímavých jmen. Novými posilami jsou Tomáš Kundrátek, Radek Koblížek, Jan Dufek, Jakub Flek, Kim Strömberg, Marek Hrbas a Jan Ščotka, kádr naopak opustili Radovan Pavlík, Lukáš Klimeš, Tomáš Bartejs, Peter Mueller, David Ostřížek, Daniel Rákos, Michal Krištof a Kevin Tansey.

    V úvodním přípravném utkání Kometa nepotvrdila roli favorita a v domácí Winning Group Aréně prohrála s prvoligovou Třebíčí 2:3.
     
    PSG Berani Zlín

    Beranům ze Zlína se loňský ročník v nejvyšší české soutěži vůbec nepovedl, výsledkem byl pád o úroveň níže. Zlínští hokejisté se od úvodu sezóny drželi na chvostu tabulky, z nějž se již nevyhrabali, na předposlední Kladno ztratili propastných 18 bodů.

    Zajímavé posilování značí, že to Zlín myslí s útokem na okamžitý návrat mezi elitu vážně. Novými tvářemi jsou Tomáš Pospíšil, Jiří Ondráček, Denis Kindl, Petr Mrázek, Jan Bartko, Daniel Bukač, Jakub Husa, Mikuláš Zbořil, Jakub Illéš a Michal Gago. S týmem se rozloučili Ondřej Němec, Tomáš Žižka, Zdeněk Okál, Lukáš Vopelka, Štěpán Fryšara, Patriks Zabusovs, Matyáš Hamrlík, Jan Svoboda, Richard Hrazdíra, Jakub Ferenc a Jan Dluhoš.

    Zlín dnes odehraje své první ze sedmi naplánovaných přípravných utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Tomek (Maleček) – Ščotka (A), Kundrátek, Ďaloga, Holland, Gulaši, Hrbas, Kučeřík, Fajmon – Flek, Holík, Horký, Zaťovič (C), A. Zbořil, Vincour, Kollár, Strömberg, Koblížek, Meluzín, Süss, Kratochvíl.
    Trenér: Martin Pešout

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, Talafa, Gazda, Bukač, M. Zbořil, Riedl, Novotný – Frömel, Claireaux, Kindl, Ondráček (A), Honejsek, Kubiš (C), Illéš, Köhler (A), Mrázek, Hejcman, Luža, Sedláček, Chludil.
    Trenér: Rostislav Vlach

    Rozhodčí: Jan Grygera, Ondřej Šudoma – Henrich Král, Jan Vašíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi brněnskou Kometou a Berany Ze Zlína odstartoval! Úvodní buly zvládli lépe hostí, kteří okamžitě míří do útoku.
     
    00:41
    Do pravého kruhu si najel Petr Holík. Vyzkoušel ránu z první, ale kotouč proletěl výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    01:01
    Kus černé gumy vyletěl po vyhození jednoho ze zlínských hokejistů a teči plexiskla mimo hru. Vhazovat se bude po pravici Kašíka.
     
    01:26
    Hráči Komety způsobili závar v brněnském brankovišti. Volný kotouč si ovšem naše obránce, jenž přenesl hru do středního pásma.
     
    02:06
    Po levém křídle se až před bránu natlačil Martin Zaťovič. Vyzkoušel zakončení forhendem na zadní tyčku, avšak cílové zařízení minul.
     
    02:41
    Tlak získala v útočném pásmu mladí formace Kometa. Petr Kratochvíl si vyměnil puk s Janem Süssem, najel do levého kruhu a zápěstím trefil bránícího soka.
     
    03:20
    Kometa je i nadále aktivnějším mužstvem. Petr Holík se zkusil prosmýknout před Libra Kašíka kličkou na střed, avšak na Suhradu nevyzrál.
     
    03:41
    Rozhodčí posunul hru do obranného pásma Komety, protože Tomáš Vincour kotouč netečoval a ke kotouči měl nejblíže zlínský zadák.
     
    04:02
    Nechybělo moc, aby Petr Mrázek skóroval proti bývalému zaměstnavateli! Zničehonic se objevil sám před brněnskou klecí, avšak bekhendovým blafákem si na Tomka nepřišel.
     
    04:44
    Potlesk fanoušků si vysloužil Michal Gulaši. Obránce opět ukázal to, v čem je nesilnějším, tvrdým hitem dokonce sundal helmu Lužovi.
     
    05:15
    Do zlínské rozehrávky se zapojil i gólman Libor Kašík. Rychle zkontroloval situaci kolem sebe a prodloužil puk za sebe na Riedla.
     
    05:52
    Aktivní forčekink Erika Meluzína přinesl kýžené ovoce, avšak spoluhráč Koblížek si puku nevšiml, proto jej sebral Novotný.
     
    06:25
    Tomáš Kundrátek podpořil ofenzivu a málem se dočkal premiérové trefy v brněnském dresu! Tečoval střílený pas Hoíka před bránu, Kašík v poslední chvíli zasáhl lapačkou.
     
    06:35
    Hra se rychle přesunula na opačnou stranu. Kotouč se zamotal mezi hokejkami před brněnským brankovištěm, kde si jej našel Matej Tomek.
     
    07:03
    Bedřich Köhler na sebe natáhl dva protihráče, načež zkusil posunout puk za sebe na Antonína Honejska, toho příkladně pokryl Rhett Holland.
     
    07:42
    Z velkého úhlu nahazoval na zlínskou bránu Martin Zaťovič. Libor Kašík se překvapit nenechal a vyrážečkou odpálil touš do bezpečí.
     
    08:00
    Příliš dlouho otálel s kotoučem na modré čáře Rhett Holland. Nakonec vystřelil, avšak trefil prvního obránce, puk pak navštívil fanoušky na tribuně.
     
    08:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí Kometa se ujímá vedení! Od pravého mantinelu před Kašíka vybruslil RADEK KOBLÍŽEK, jenž si ještě stihl posunout touš z bekhendu na forhend, aby následně skóroval střelou k pravé tyči! Asistence: Kim Strömberg a Rhett Holland.
     
    09:25
    K vyrovnání moc nechybělo! Petr Mrázek zprava nahrál před bránu na Antonína Honejska, ten z bezprostřední blízkosti na Tomka recept nenašel.
     
    09:57
    Tlak zlínských hokejistů pokračuje. Od levého mantinelu nahazoval Hejcman a byl to Michal Gulaši kdo bruslí odrazil kotouč za vlastní bránu.
     
    10:27
    Libor Kašík po levém mantinelu rozehrál na Bedřicha Köhlera, jemuž nevyšlo zpracování, touš pouze přihrál protihráči Vincourovi.
     
    10:55
    Za klecí Mateje Tomka zklidnil hru jeho krajan Marek Ďaloga. Přenechal kotouč Gulašimu a odjel si odpočinout na střídačku.
     
    11:29
    Andrej Kollár si u pravého mantinelu všiml Marka Hrbase, jenže nahrál mu na brusle. Ke střele tak nedošlo, pas před bránu zachytil Suhrada.
     
    11:55
    Po kontaktu s Honejskem ztratil stabilitu Kim Strömberg, který vzápětí neúmyslně podrazil Frömela. Rozhodčí nechali hru pokračovat.
     
    12:18
    Akci Beranů zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. V pořádku nebyl přechod přes modrou čáru. Ofsajd a vhazování ve střední třetině.
     
    12:40
    Hokejisté v modro-žlutých dresech se udrželi v útočném pásmu jen pár vteřin. Střílené nahození Illéše výrazně minulo brněnskou svatyni.
     
    13:27
    Jakub Flek si udělal oblouk a ve finále akce od levého mantinelu nahodil před bránu. Našel hokejku Petra Holíka, který neprostřelil Kašíka.
     
    13:51
    Na druhé straně se pěknou akcí prezentoval Illéš. Proháčkoval se až mezi kruhy, odkud vypálil forhendem vedle pravé tyče.
     
    14:26
    Tomáš Vincour nabil na modrou čáru Marku Ďalogovi. Následovala ostrá rána z první, kterou Kašík vyrazil lapačkou.
     
    14:47
    Domácí ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Tomáš Vincour vybídl ke skórování Jakuba Fleka, který vypálil po ledě do betonu přesunujícího se Kašíka.
     
    15:03
    Michal Gulaši za zády udržel dotírajícího Dominika Lužu, proto muži v pruhovaném byli nuceni odpískat zakázané uvolnění.
     
    15:16
    Obránce Radek Kučeřík ještě zabojoval, ale kotouč hrál už ve středním pásmu. Poté, co se touše dotkl Erik Meluzín, odpískal rozhodčí ofsajd.
     
    16:27
    Jakub Flek naznačil pokračování v jízdě, ale posunul touš za sebe na Marka Ďalogu, jenž z první minul zlínskou bránu.
     
    16:55
    První přesilovou hru si zahraje brněnská Kometa. Poté, co Libor Kašík vyrazil další ránu Ďalogy, tak s v předbrankovém prostoru provinil podrážením Valentin Claireaux.
     
    17:18
    Netrvalo dlouho a zlínští hokejisté se osvobodili. Ve změti hokejek se nejrychleji zorientoval Daniel Bukač, vyhození mu nedělalo žádný problém.
     
    17:40
    Další útok brněnských hráčů zastavil pro změnu čárový rozhodčí. Důvod je prostý, postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    18:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, domácí odskakují do dvoubrankového náskoku! Ránu Meluzína od modré schytal Kollár. Volného puku se chopil MICHAL GULAŠI, který se v pro sebe netypické pozici zachoval jako zkušený útočník. Forhendovou kličkou vyřadil ze hry Kašíka a puk zasunul do odkryté brány. Asistence: Andrej Kollár a Erik Meluzín.
     
    19:30
    Zlínští chtěli přispěchat s rychlou odpovědí, ale nezdařilo se, soupeřova defenziva snahy zastavila ještě ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina vyšla lépe domácí Kometě, která vstřelila dva góly, zatímco soupeři nepovolila ani jeden. Skóre střetnutí otevřel v 9. minutě Radek Koblížek, který uspěl forhendovou střelou z předbrankového prostoru. Současnou podobu dal výsledku Michal Gulaši, který skóroval z dorážky v přesilové hře.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina má za sebou první vteřiny, tak pojďme na ni! K vítězství má nakročeno Kometa, ta si v úvodním dějství vypracovala dvoubrankový náskok.
     
    20:33
    Domácí hokejisté vstoupili do druhé třetiny zakázaným uvolněním. Matej Tomek možná bude mít práci, vhazování proběhne po jeho pravici.
     
    20:50
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani jsou na kontakt! nezištně prvním dotekem poslal od pravého mantinelu puk před bránu na nikým neatakovaného JAKUBA ILLÉŠE, který si forhendem navedl puk mimo dosah Tomka a nasměroval jej za brankovou čáru. Asistence: Daniel Bukač a Valentin Claireaux.
     
    21:30
    Hosté jsou pochopitelně kontaktním gólem nabuzeni. Vytrvale se ženou do útočení a defenziva Brna má plné ruce práce.
     
    22:21
    Radek Koblížek v souboji jeden na jednoho neuspěl. Zkusil zprava kličku na střed, narazil ovšem na tělo zapřeného Zbořila.
     
    22:48
    Na dlouhou hokejku se před bránou dostal k forhendovému zakončení Jan Süss, puk nasměroval těsně vedle levé tyče. Zlín vzápětí vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    23:06
    Jakub Flek chtěl po modré čáře posunout kus černé gumy na Tomáše Kundrátka. Do nahrávky vložil hokejku Honejsek, hra ve střední třetině.
     
    23:36
    Matej Tomek vůbec nic neviděl a měl velké štěstí, že ho nahození Tadeáše Talafy trefilo do levého betonu. Vzápětí slovenský gólman předvedl o poznání jistější zákrok po nahození od pravého mantinelu.
     
    23:55
    První přesilovku Kometa využila, jak si povede ve druhém případě? Na trestnou lavici zamířil Martin Novotný za faul kolenem.
     
    24:21
    Adam Zbořil si vyjel do pravého kruhu, odkud vyzkoušel zakončení ze zápěstí na přední tyč. Úřadoval Kašíkův levý beton.
     
    24:52
    Do ofenzivy se vydal Tomáš Kundrátek, ale sám proti dvěma si nevěřil. Proto hru zklidnil zadovkou na Jana Ščotku.
     
    25:15
    Mikuláš Zbořil vystihl brněnskou rozehrávku a vydal se do protiútoku. Střílel příklepem za modrou čárou, bránu přestřelil.
     
    25:33
    Kometu zachránil Matej Tomek, jenž vystartoval daleko z brány proti letícímu puku. Jeden ze zlínských útočníků už si dělal zálusk na samostatný únik.
     
    26:00
    Hosté hrají v plném počtu. Druhá početná převaha se brněnské Kometě vůbec nepovedla, Novotný strávil na lavici hanby poklidné dvě minuty.
     
    26:17
    Z levého křídla se až před bránu natlačil Andrej Kollár. Libor Kašík střelci zmenšil úhel a touš udržel mezi levou rukou a betonem.
     
    27:20
    Tadeáš Talafa nahodil takovým způsobem, aby se nemohlo pískat zakázané uvolnění. Mateji Tomkovi puk přeskočil přes vyrážečku, za bránou jej pak dojel Holland.
     
    27:41
    Brněnský útočník Jan Süss neměl na koho, proto od levého mantinelu vypálil. A cíl splnil, po zákroku Kašíka získal buly v útočném pásmu.
     
    28:03
    Jan Ščotka se sice za záda protihráče neprobojoval, nicméně alespoň jej tvrdým hitem poslal k ledu, za což si vysloužil potlesk od fanoušků.
     
    28:47
    Pěknou akci Zlína završil Zbořil nahrávkou na Mrázka, jemuž nevyšlo ideálně zpracování. Z minusového úhlu chtěl kotouč orazit o brány od za Tomka, ale slovenského brankáře netrefil.
     
    29:27
    Mezi kruhy dostal nabito Tomáš Vincour. Rána z první mu ovšem vůbec nevyšla, zlínskou bránu minul o pořádný kus.
     
    29:48
    Zakázané uvolnění vrací hru před Libora Kašíka. Domácí se zatím poměrně hledají v kombinaci, soupeř jejich snahy čte velmi dobře.
     
    30:10
    V době, kdy se základní hrací doba překlopila do své druhé poloviny, střílel z velkého úhlu Valentin Claireaux. Mateje Tomka neohrozil.
     
    30:31
    Na modré čáře vyzkoušel štěstí Jiří Suhrada. Teč bánícího hokejisty touš zpomalila, gólman měl o to snazší práci se zákrokem.
     
    31:12
    Jakub Flek to myslel dobře, jenže bekhendová nahrávka z levého kruhu mez kruhy na Holíka neprošla, zachytil ji Mikuláš Zbořil.
     
    31:40
    Před zlínskou bránou se k ledu poroučel Martin Zaťovič. Domácí kapitán se podíval na rozhodčího, jehož pravice zůstala u těla.
     
    32:21
    Marek Hrbas si povyjel o pravého kruhu, odkud vypálil na přední tyčku. Libor Kašík zakročil lapačkou, leč puk v ní neudržel.
     
    32:48
    A další rána Marka Hrbase, jenž má za sebou povedené střídání. Tentokráte pálil k pravé tyči, kterou o pár decimetrů minul.
     
    33:01
    Kotouč opustil hrací plochu poté, co Jan Ščotka ve středním pásmu tečoval nahození zlínského beka Jiřího Suhrady.
     
    33:14
    Přečíslení Komety gólem neskončilo. Jakub Flek si poradil se zpracováním dlouhé nahrávky, aby ještě vylepšil palebnou pozici pro Luboše Horkého, jehož si vychutnal Kašík.
     
    34:00
    Luboš Horký vzápětí platný i v defenzivě, když bolestivě schytal nahození Gazdy od modré. O pár vteřin později se Zlín provinil ofsajdem.
     
    34:36
    Obránce Beranů Mikuláš Zbořil nahazoval ještě na obranné polovině, a protože měl k puku nejblíže Mihal Gulaši, odpískal rozhodčí icing.
     
    35:03
    Novotný odstavil osobního strážce a po mantinelu nastartoval Sedláčka. Ten si věřil na Jana Ščotku, ale za jeho záda se neprocpal.
     
    35:45
    Nadvakrát, ale přeci jen Andrej Kollár procpal kotouč na Radka Koblížka, jemuž nevyšlo zpracování a povolil ta hrát Riedlovi.
     
    36:23
    Těžko říct, koho Tomáš Kundrátek hledal svým obloučkem. Každopádně našel pouze Valentina Claireauxe, tomu však pas ve střední třetině také nevyšel.
     
    36:45
    Chybná rozehrávka ve středním pásmu měla za následek odraz puku na domácí střídačku. Zjevně ale došlo k teči zlínského hráče, proto proběhne buly v útočné třetině Komety.
     
    37:11
    Antonín Honejsek nahodil touš do útočného pásma, kam si pro něj vyjel Matej Tomek. Slovenský gólman zvedl hlavu a jako cíl si vybral Hrbase.
     
    37:48
    Obránce Marek Ďaloga skvěle přenesl hru do pravého kruhu na Jakuba Fleka, kterému zakončení znemožnilo nepovedené zpracování. Nabídla přišla na modrou Kundrátkovi, jenž nepropálil obranný val před sebou.
     
    38:07
    Snadný zákrok pro Mateje Tomka. Brněnský gólman viděl na pomalou střelu zápěstím Denise Kindla od prvního momentu, zakročil lapačkou.
     
    38:32
    Ofenzivu podpořil Rhett Holland, jenž zamotal se v vlastních kličkách. Z pod jeho brusle pak kus černé gumy vyšťoural Tadeáš Talafa.
     
    38:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    Vlachovi svěřenci v závěru druhé třetiny vrací stav do vyrovnané podoby! Bedřich Köhler vyhrál buly na JIŘÍHO SUHRADU, na jehož ránu sice měl Tomek dobrý výhled, ale lapačkou na kotouč nedosáhl! Asistence: Bedřich Köhler.
     
    39:33
    Kometa se ještě snaží před odchodem do kabin strhnout vedení na svou stranu. Nahození Gulašiho však bylo hodně nepřesné, na druhé straně Talafa neprostřelil Tomka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině vstřelil dva góly Zlín, do závěrečné dvacetiminutovky se tak půjde za vyrovnaného stavu. Kontaktní zlínský gól vstřelil Jakub Illéš, načež se tvrdou střelou od modré postaral o vyrovnání Jiří Suhrada.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina je v plném proudu. Kometa se Zlínem do ní vstupují na stejné úrovni. Oba celky vstřelily dva góly, šanci na vítězství tak mají oba dva týmy.
     
    40:33
    Také třetí vyloučení míří do zlínských řad. Vyloučeným hráčem je Denis Kindl, v útočném pásmu se provinil hrou vysokou holí.
     
    41:16
    Z pravého kruhu střílel z otočky Petr Holík. Libor Kašík zasahovat nemusel, práci za něj odvedl jeden z bránících hokejistů.
     
    41:37
    Pěknou přesilovkou akci zakončil střelou zápěstím Tomáš Kundrátek. Libor Kašík podržel Zlín, když touš zachytil do výstroje.
     
    42:05
    Domácí přišli o útočnou třetinu, neboť Luboš Horký na kus černé gumy nedosáhl. Od Tomka začíná akci Marek Hrbas.
     
    42:35
    Denis Kindl strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty. Hosté jsou kompletní a mohou se opět zaměřit i na ofenzivu.
     
    43:17
    Martin Zaťovič z levého kruhu nestřílel, ale ještě si všiml u protější tyčky Tomáše Vincoura, jehož lehkou teč Kašík parádně vyrazil levým ramenem!
     
    43:59
    Další velkou příležitost domácích měl Erik Meluzín. Převzal pevnou kontrolu nad pukem, ráně zápěstím postavil Libor Kašík do cesty semafor.
     
    44:19
    A nechybělo moc, aby udeřilo na druhé straně. Petr Mrázek hledal Antonína Honejska, pas zachytil Petr Holík.
     
    44:39
    Na Zlín čeká premiérová početní převaha. Menší dvouminutový trest vyfasoval obránce Jan Ščotka za krosček.
     
    45:06
    Martin Zaťovič nejprve zblokoval ránu beka, aby vzápětí připravil příležitost pro Tomáše Vincoura, zakončení po ledě kryl pozorný Kašík.
     
    45:40
    Až ve druhé polovině přesilovky Zlín poprvé vystřelil. Bedřich Köhler vlil zakončení forhendem, rozvlnil jen boční síť.
     
    46:23
    Do přehuštěného prostoru střílel Antonín Honejsek. Matej Tomek kotouč jenom vyrazil, dorážce zabránil Marek Hrbas.
     
    46:49
    Domácí nevyužili ani příležitost dvou na nikoho! Střelu Jakuba Fleka Libor Kašík vyrazil a rady si věděl i s dorážkou Luboše Horkého.
     
    47:23
    Od pravého mantinelu vyprodukoval zajímavý pokus Adam Zbořil. Zlínský gólman znovu na svém místě, připsal si úspěšný zákrok pravým ramenem.
     
    47:58
    Libor Kašík se dostal do laufu. Nyní se výborně přesunul levé tyči proti dělovce od modré čáry, tu pokryl vyrážečkou.
     
    48:26
    Kometa pokračuje v aktivním pojetí hry. Před bránu dostal nahrávku Andrej Kollár, forhendem ovšem zvedl kotouč příliš vysoko.
     
    48:55
    Od levého mantinelu si blíže bráně popojel Rhett Holland. Střílel ze zápěstí, ale pouze do výstroje připraveného gólmana.
     
    49:12
    Berani vytrvale brání a udržují nerozhodný výsledek. Ve změti hokejek před brankovištěm se nejlépe orientoval Jiří Suhrada.
     
    49:30
    Za vysokým obloučkem Gulašiho si do vzduchu vyskočil Daniel Bukač. Kotouč získal do svého držení a ještě zvládl nahrát Mrázkovi.
     
    49:48
    Tlak brněnského celku nejspíše otupí početní převaha Zlína. Odpočinout si odjíždí Marek Ďaloga, dostal dvě minuty za držení.
     
    50:13
    Domácí znovu zahrozili v oslabení. Tomáš Vincour nahrál Martinu Zaťovičovi, bekhendové zakončení rozvlnilo boční síť.
     
    50:51
    Na modrou dostal nabito Gazda. Matej Tomek v tomto případě zasahovat nemusel, kus černé gumy proletěl nad břevnem.
     
    51:23
    Teď už zlínští hokejisté Mateje Tomka zaměstnali. Z velkého úhlu střílel Bedřich Köhler, slovenský brankář udržel kotouč ve výstroji.
     
    51:47
    Michal Gulaši vyhodil ještě těsně před návratem Ďalogy, o zakázaném uvolnění tedy nemohla být řeč. Slovenský zadák se již chystá na návrat do hry.
     
    52:24
    Na morou dostal nabito Tomáš Kundrátek. Neváhal a střílel z první, jistý Libor Kašík ani v tomto případě kotouč nepustil.
     
    52:57
    V obranném pásmu podržel kotouč na hokejce Adam Zbořil. Vyzkoušel vyslat do příležitosti Zaťoviče, toho zastavil Illéš.
     
    53:23
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Frömel. Nedostalo se mu však podpory a sám proti třem neměl šanci na úspěch.
     
    53:58
    Utkání plyne ke konci základní hrací doby, přerušuje se minimálně. Jiří Suhrada vypálil ještě ze středního pásma hodně nepřesně.
     
    54:25
    Rehtt Holland neváhal a vycouval pod tlakem do středního pásma. Vzápětí se nezachoval příliš dobře, vyhozením způsobil zakázané uvolnění.
     
    54:49
    Zpoza vlastní brány rozehrával Radek Kučeřík. Nahrál Petru Holíkovi, ten nezvládl proskočit mezi dvěma protihráči.
     
    55:08
    Fantastický Libor Kašík! Svezl se po ledě proti bekhendovému blafáku Jakuba Fleka, dobře mířenou střelu pod břevno schoval v lapačce!
     
    55:36
    Ani obráncem tečovaná rána Petra Holíka neskončila v síti. Libor Kašík měl problémy, aby ve finále zakročil vyrážečkou.
     
    56:09
    Martinu Zaťovičovi průnik mezi dvěma protihráči nevyšel. Následně bojoval Tomáš Vincour, jenže zahrál vysokou holí, což pozornost rozhodčích neuniklo.
     
    56:40
    Na útočný výlet se vydal Rhett Holland. Obránce pálil forhendem z pravého kruhu na zadní tyč, úřadovala Kašíkova vyrážečka.
     
    57:03
    Mihal Gulaši už se chystal na střelu, ale nevyšlo mu zpracování. Ani nahrávka, křižný pas vystihl pozorný Talafa.
     
    57:26
    Matej Tomek podržel Kometu exkluzivním zákrokem! Gazda nejprve ránou od modré orazítkoval tyč. Dorážel Kubiš, který už se chystal radovat, ale slovenský gólman zakouzlil a v poslední chvíli na brankovou čáru položil vyrážečku!
     
    58:04
    Přečíslení tří proti dvěma vyřešil Tomáš Vincour výměnou puku s Martinem Zaťovičem, ránu ze zápěstí nasměroval do levého ramene gólmana.
     
    58:51
    Další brněnské přečíslení táhl Luboš Horký. Přenesl hru na Jakuba Fleka, jeho pokus o střelu úspěšně zblokoval padající obránce.
     
    59:06
    V levém kruhu si vytvořil prostor pro zakončení Petr Holík. Vítězství na stranu Komety nestrhl, Kašík včas zvedl lapačku.
     
    59:44
    Radek Koblížek zvedl hlavu a na modrou čáru nabil Michalovi Gulašimu. Křižnou střelu zleva Kaší vyrazil do rohu kluziště.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Prodloužení se hrát nebude, jde se rovnou do nájezdů!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Denis Kindl se rozjel z levé strany. Volil forhendovou střelu na zadní tyč, orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    1. série
    0:0
    Neuspěl ani Luboš Horký. Zabrzdil těsně před Tomkem, načež forhendem nezasunul puk do brány.
     
    2. série
    0:0
    Matej Tomek si dnes postavil tyče velmi dobře. Po Kindlovi trefil tu levou i Valentin Claireaux.
     
    2. série
    0:0
    Nic zajímavého nevymyslel Petr Holík. Bekhendovou střelu na lapačku Kašík snadno lapil.
     
    3. série
    0:0
    Petr Mrázek nevymýšlel kličku, rovnou střílel zápěstím. Vypálil těsně vedle pravé tyče.
     
    3. série
    0:0
    Pěkným forhendovým blafákem si Radek Koblížek gólmana roztáhl, vzápětí ale nepřehodil puk přes jeho pravý beton.
     
    4. série
    0:0
    Jakub Illéš dojel ke gólmanovi a prakticky puk poslal do něj.
     
    4. série
    0:0
    Od Jakuba Fleka se očekávala klička, ta nepřišla. Forhendovou ránu schoval Kašík v lapačce.
     
    5. série
    0:0
    Blafák do forhendu vymýšlel i Honejsek, ani on neuspěl.
     
    5. série
    0:0
    Jan Ščotka hledal mezeru mezi Kašíkovými betony. Zlínský gólman s nachytat nenechal.
     
    6. série
    1:0
    Kometa má mečbol! Adam Zbořil rameny zmátl brankáře Libora Kašíka. Ve finále sáhl ke kličce do forhendu, odkrytou bránu neměl problém trefit.
     
    6. série
    1:0
    Je konec! Denis Kindl musel dát, což se mu nepodařilo, forhendové zakončení Matej Tomek za svá záda nepustil.
     
    60:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Kometa Brno.
    Autorem vítězné branky je ADAM ZBOŘIL.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas mezi brněnskou Kometou a Berany ze Zlína dospěl až do samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži uspěli domácí hokejisté, když až v šesté sérii jako první skóroval Adam Zbořil. Vzápětí musel skórovat Denis Kindl, což se mu ale nepodařilo a tak mohl Matej Tomek společně se spoluhráči začít slavit vítězství.

    Třetí přípravné utkání odehraje Kometa příští čtvrtek proti Olomouci, Zlín své druhé utkání v rámci přípravy sehraje ve stejný den proti slovenskému Zvolenu. (20:18:04)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Koblížek (Strömberg, Holland), 19. Gulaši (Kollár, Meluzín), rozh. náj. Zbořil – 21. Illéš (Bukač, Claireaux), 39. Suhrada (Köhler)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kindl (ZLN)
    0:0   Horký (KOM)
    2. série:
    0:0   Claireaux (ZLN)
    0:0   Holík (KOM)
    3. série:
    0:0   Mrázek (ZLN)
    0:0   Koblížek (KOM)
    4. série:
    0:0   Illéš (ZLN)
    0:0   Flek (KOM)
    5. série:
    0:0   Honejsek (ZLN)
    0:0   Ščotka (KOM)
    6. série:
    1:0   A. Zbořil (KOM)
    1:0   Kindl (ZLN)


    HC Kometa Brno: Tomek (Maleček) – Ščotka (A), Kundrátek, Ďaloga, Holland, Gulaši, Hrbas, Kučeřík, Fajmon – Flek, Holík, Horký, Zaťovič (C), A. Zbořil, Vincour, Kollár, Strömberg, Koblížek, Meluzín, Süss, Kratochvíl.
    Trenér: Martin Pešout

    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Suhrada, Talafa, Gazda, Bukač, M. Zbořil, Riedl, Novotný – Frömel, Claireaux, Kindl, Ondráček (A), Honejsek, Kubiš (C), Illéš, Köhler (A), Mrázek, Hejcman, Luža, Sedláček, Chludil.
    Trenér: Rostislav Vlach

    Rozhodčí: Jan Grygera, Ondřej Šudoma – Henrich Král, Jan Vašíček
    thejrc.org