Aston Villa – Everton 2:1 (kon.) | Arsenal – Leicester 4:2 (kon.) | Brighton – Newcastle 0:0 (kon.)
Manchester City – Bournemouth 4:0 (kon.) | Southampton – Leeds 2:2 (kon.) | Wolverhampton – Fulham 0:0 (kon.)
Brentford – Manchester Utd. 4:0 (kon.)
konec
Aston Villa FC
2:1 (1:0)
Everton FC
Sobota 13.08.2022, 13:30 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (15:45:23)
     
    Předehrávka 2. kola anglické Premier League měla grády! Z vítězství se radovala Aston Villa, která na domácím stadiónu udolala Everton výsledkem 2:1.

    Důležitý první gól vstřelila Aston Villa krátce po půl hodině hry, kdy se levačkou prosadil Danny Ings. Aktivněji hrající domácí mužstvo pokračovalo ve velkém nasazení, ale druhého gólu se dlouho nemohlo dočkat. Padl až v 85. minutě, to se trefil střídající Emiliano Buendía po pěkné výměně balónu s Watkinsem. Dvoubrankové vedení The Villans ovšem vydrželo pouhé minuty, než si smolný vlastní gól vstřelil Lucas Digne. Vstřelená branka Karamelky pořádně nakopla, avšak kýženého srovnání už se nedočkaly. Střelu Gordona vyrazil Martínez, pokusy Rondóna a Onany zase úspěšně ztlumili obránci.

    Svěřenci kouče Gerrarda si spravili chuť po porážce na půdě nováčka Bournemouthu, Everton naopak nebodoval v úvodních dvou kláních sezóny poprvé po třinácti letech.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:7.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Kartu žluté barvy dostal Ashley Young. Zkušený anglický bek příliš dlouho otálel s rozehrávkou autu, až pohárek trpělivosti arbitra Olivera přetekl.
     
    90+8
    Nadvakrát usiloval o vyrovnání Anthony Gordon. Prvním pokusem trefil blokujícího Konsu, vzápětí vypálil ostře do středu brány, kde byl připravený Emiliano Martínez.
     
    90+7
    Rohový kop nebezpečí nepřinesl. Centr směřoval do prostoru, kde byl větší počet fotbalistů ve vínových dresech, ti nebezpečí nepřipustili.
     
    90+6
    Amadou Onana se v Premier League málem uvedl gólem! Už to vypadalo, že po přiťuknutí od Rondóna bude ve skluzu zakončovat tváří v tvář Martínezovi, avšak skluzující Chambers špičkou kopačky zvládl zblokovat střelu na roh.
     
    90+5
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Diego Carlos, přichází Calum Chambers.
     
    90+4
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Matthew Cash, přichází Ezri Konsa.
     
    90+4
    Střídání v týmu Aston Villa FC:
    ze hřiště odchází Jacob Ramsey, přichází Ashley Young.
     
    90+3
    Zdravotní problémy má i Diego Carlos, ten je ošetřován přímo na hrací ploše. Lze očekávat, že nastavení bude trvat déle, než původně plánovaných pět minut.
     
    90+2
    Křeče postihly Matthewa Cashe. To znamená, že domácí budou pár vteřin pokračovat o deseti, na střídačce se mezitím chystá hned trojité střídání.
     
    90+1
    Everton sahal po vyrovnání! Střelu Anthonyho Gordona vyrazil Martínez před sebe. Posléze fantasticky zažehnal nebezpečí Tyrone Mings, který ukázkově provedeným skluzem zabránil v poklidné dorážce Rondónovi, pomalu letící balón gólman napodruhé skryl do rukavic.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Razítko na výhru domácího mužstva mohl dát Ollie Watkins. Po nahrávce od Buendíi se na levé straně šestnáctky ocitl sám před Pickfordem, padajícího brankáře ovšem nedokázal přelobovat.
     
    87
    Everton právě vstřelil branku!
    Tak pozor, Karamelky odpovídají a rázem jsou zase na kontakt! Emiliano Martínez tečoval střílený centr z levé strany pouze do překvapeného LUCASE DIGNEHO, od nějž se kulatý nesmysl odrazil za brankovou čáru.
     
    85
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    The Villans dělají důležitý krok směrem k vítězství! Bailey vybojoval míč na polovině hřiště a vyslal dopředu EMILIANA BUENDÍU. Argentinec udržel na zádech Daviese a posunul balón doprava na Watkinse, jenž bleskově vrátil míč Buendíovi před prázdnou bránu, odkud se střídající žolík nemýlil.
     
    84
    Skvělou práci odvedl Emiliano Martínez, jenž vystartoval z brankové čáry a hrací předmět bez sebemenšího zaváhání schoval do náruče.

    Milan Huppert

    Branky: 31. Ings (Watkins), 85. Buendía (Watkins) – 87. Digne (vla.)

    Karty:   29. Coutinho (ASV), 49. Digne (ASV), 75. Ings (ASV), 90+8. Young (ASV) – 43. Davies III (EVE)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 9:7.
    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash (90+4. Konsa), Carlos (90+5. C. Chambers), Mings, Digne – Ramsey (90+4. Young), Kamara, McGinn (C) – Watkins, Ings (78. Bailey), Coutinho (60. Buendía).
    Náhradníci: Olsen – Luiz, Augustinsson, Archer.

    Trenér: Steven Gerrard

    Everton FC: Pickford (C) – Patterson, Holgate, Coady (81. Alli), Tarkowski, Mykolenko – McNeil (64. Rondón), A. Doucouré (35. Davies III), Iwobi, D. Gray (81. Onana) – Gordon.
    Náhradníci: Begović – Mills, Coleman, Keane, Vinagre.

    Trenér: Frank Lampard

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett

    Diváci: 41 883
    thejrc.org