Motorlet – Karlovy Vary 1:0 (kon.) | Sokolov – Admira Praha 1:1 (kon.) | Hostouň – Č. Budějovice B 1:2 (kon.)
Králův Dvůr – Přeštice 4:1 (kon.) | Domažlice – Povltavská 4:1 (kon.)
konec
TJ Sokol Hostouň
1:2 (1:0)
Dynamo České Budějovice B
Sobota 13.08.2022, 10:30Česká fotbalová liga (A) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního fotbalového duelu v rámci České fotbalové ligy! Spolu se podíváme na duel mezi domácí Hostouní a hostujícími Českými Budějovicemi. Výkop je naplánovaný na 10:30 a my u toho samozřejmě nebudeme chybět.
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Sokol Hostouň: Tetour – Bízek, Zahranyčnij (C), Kosík, Paulizzi, Miker, Januška, Vlasák, F. Novák, Hucek, Neruda.
    Náhradníci: Pančev, D. Novák, Charvát, Mentberger, Kubáň, Hájek, Houdek.
    Trenér: Dominik Rodinger.

    SK Dynamo České Budějovice B: Lerch – Čoudek, Bečvář, Šimoník, Krch, Polanský, Bastl, Brabec, Malecha (C), Matoušek, Pineau.
    Náhradníci: Polanský, Bartizal, Pravda, Hák, Böhm, Prášek, Pech.
    Trenér: Dušan Žmolík.

    Rozhodčí: Severný – Zoufalý, Štefan.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A první poločas dnešního duelu nám právě započal! Domácí celek dnes nastupuje kompletně v bílých dresech, zatímco České Budějovice jsou v černém.
     
    2
    Domácí to zkusili dlouhým nákopem po levé lajně, kam si nabíhal Javier Neruda. Přihrávka ale nebyla úplně přesná, a tak hráč Sokola neměl na míč nárok.
     
    3
    David Tetour si vyskočil pro vysoký centr, a tak se poprvé potkal s balónem. Následně šla Hostouň okamžitě dopředu a vybojovala první rohový kop.
     
    4
    A fotbalisté v bílém rozhodně nebezpeční byli! Centr na hranici vápna sice nic moc nepřinesl, ale následně přišla střela z nějakých dvaceti metrů a Lerch musel na zem! Je z toho další roh.
     
    5
    Další rohový kop už tak nebezpečný nebyl. Na centr si nejvýše vyskočil Lerch, který balón vyboxoval do bezpečí. Dopředu se následně žene Dynamo.
     
    6
    Jenže hráči v černém se k zakončení nedostali. Následně se ještě snažili napadat rozehrávku soupeře, ale úspěšní nebyli. Musí se tedy stáhnout do defenzivy.
     
    8
    Hra se nám na začátku přelévá ze strany na stranu. Mohli bychom se brzy dočkat nějaké branky.
     
    9
    A to byla solidní možnost také na hostující straně! Jakub Matoušek měl dobrou rychlost na levé straně a vyslal ránu k tyči. Tam byl ale Tetour připravený.
     
    10
    Je za námi úvodní desetiminutovka, která nám přinesla celkem zajímavou podívanou. Oba týmy měly své šance, avšak gólu jsme se ještě nedočkali.
     
    11
    Prudkou přihrávkou to zkusili domácí, avšak hosté byli na tuto variantu připraveni a zastavili ji. Sokol ovšem během chvilky vybojoval autové vhazování.
     
    12
    Nyní už ke vstřelení branky moc nechybělo! Milan Šimoník skvělým pasem mezi obránce našel na pravé straně Jana Malechu, který posílal míč přízemním pasem okamžitě před bránu. Tam jeho spoluhráčovi chyběly dva kroky k zakončení!
     
    14
    Ani jeden z týmů nedá tomu druhému nic zadarmo. Vidíme hodně aktivní napadání na obou stranách. Tentokrát se vyplatilo Dynamu, které získalo míč.
     
    15
    České Budějovice zakončily svou snahu o útok nepovedeným centrem, který byl snadnou kořistí pro Tetoura. Dopředu jde tak pro změnu Hostouň.
     
    16
    Ta vybojovala standardní situaci na levé straně útočné poloviny. Jiří Januška si vzal její rozehrání na starosti a poslal jemný lob přes zeď na spoluhráče, který chtěl míč po zemi poslat před bránu. Tato snaha byla ale zastavena a je z toho jen roh.
     
    16
    O chvilku později jsme přece jen viděli zajímavou možnost Sokola! Obrana Budějovic na poslední chvíli stihla k domácímu hráči přistoupit a o míč ho obrat.
     
    17
    Hostouň právě vstřelila branku! A domácí se nakonec ujímají vedení, které je zasloužené, jelikož domácí zatím byli o něco lepší celkem. O první zásah zápasu se postaral ADAM VLASÁK!
     
    18
    Lerch byl znovu ve hře, ale tentokrát měl jednoduchou pozici, když jen odkopával dlouhou nepřesnou přihrávku. Hostouň se ale znovu žene dopředu.
     
    21
    Sokol navíc pokračuje v aktivní hře a je ho plné hřiště. Nyní vybojoval volný kop na polovině hřiště, ale musel se s míčem odporoučet na obrannou půlku.
     
    22
    Robin Polanský sprintoval za balónem, ovšem soupeřící obránce k němu měl o trochu blíže a skluzem ho poslal na půlku hřiště. Domácí mají aut.
     
    23
    A Hostouň se stále drží na útočné polovině nedaleko brány hostů. Dva její hráči si sice úplně vepředu nerozuměli, ovšem domácí míč ještě udrželi.
     
    23
    Žlutá karta pro tým SK Dynamo České Budějovice B (Jan Malecha).
     
    24
    Jenže o chvilku později mohlo, a nejspíše i mělo, být vyrovnáno! Rychlá protiakce hostů, když přízemní pas vyšachoval gólmana a jeden z hráčů Dynama byl u míče dříve než soupeř. Ten se však stihl dostat do skluzu a jeho zakončení srazil ke gólmanovi! Obrovská šance Jihočechů.
     
    26
    České Budějovice se evidentně nechtějí smířit s průběžným stavem zápasu a jsou aktivní v útoku. Tentokrát se ale provinily jen faulem, který je pískán.
     
    27
    Libor Bastl získal balón kousek před polovinou hřiště a vydal se do rychlé protiakce. Nakonec byl ale celkem záhy od míče odstaven a bylo po protiútoku.
     
    28
    Javier Neruda to zkusil z obrovské dálky, navíc přímo na střed brány. Přesto je z toho rohový kop pro domácí. Dnes již několikátý.
     
    29
    Avšak žádné větší nebezpečí z toho opět nebylo. Centr na přední tyč si bez problémů našel obránce hostí, který jej odvrátil do bezpečí. Následná střela z velké dálky minula brány Dynama o pořádný kus.
     
    30
    Už je za námi třicet minut hry, což nám dělá nějakou třetinu duelu. Už jsme viděli jednu branku, o kterou se postarali domácí. I Dynamo ale umí být nebezpečné.
     
    32
    Velmi dlouho se čekalo na rozehrávku Budějovic na polovině hřiště. Už se ale zase hraje a vepředu jsou domácí. Nakonec přišla hodně nepřesná střela.
     
    33
    Hostouň ještě vybojovala autové vhazování na půlce, o míč sice o chvilku později přišla, jenže Jihočeši jej jen daleko odkopli. Znovu jsou u něj tedy domácí.
     
    35
    Sokol vybojoval standardní situaci nějakých pětatřicet metrů od brány na středu hřiště. Jiří Januška posílal znovu takový lob, ale ten šel na hlavu soupeře.
     
    36
    Dopředu se tak mohli hnát hosté. Ti se dostali do blízkosti domácí svatyně, kde získali navíc přímý kop! To je hodně nebezpečná pozice. Tak uvidíme...
     
    37
    A David Tetour musel zasahovat! Viděli jsme prudkou ránu pod břevno, avšak domácí gólman zvládl míč vyboxovat! Dočká se dnes Dynamo branky?
     
    38
    Jiří Miker se vydal napadat na obranné polovině, jenže právě od něj šel míč nakonec do zámezí.
     
    39
    A máme tu další standardku pro Budějovice. Jak si povedou tentokrát? Bude to centr z pravé strany.
     
    39
    Žlutá karta pro tým TJ Sokol Hostouň (Javier Neruda).
     
    40
    Co nyní Jihočechům chybělo? Prudký nižší centr do toho největšího ohně a za Tetourem zaduněla tyč! No, hosté nyní mají obrovský tlak.
     
    42
    Po delší době se nám na útočnou polovinu dostali také domácí fotbalisté. Centr na osamoceného hráče ve vápně ale mnoho šancí na úspěch neměl.
     
    43
    Po střetu na polovině hřiště zůstávají ležet na zemi dva hráči, po jednom z obou týmů. Nakonec se ale oba zvedají a vypadá to, že budou schopni pokračovat.
     
    44
    Na konci poločasu jsme viděli obrovskou možnost na srovnání stavu! Dynamo se dostalo do přečíslení, když finální přihrávku dostal Polanský, kterého fantasticky vychytal Tetour!
     
    45+1
    David Krch vybojoval míč na polovině hřiště a v rychlosti se dostal až k zakončení z hranice šestnáctky. Jeho prudká rána ale mířila hodně nad bránu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, po kterém budou spokojenější domácí fotbalisté, kteří se zásluhou Adama Vlasáka dostali do jednobrankového vedení. Na druhou stranu měly České Budějovice několik gólových možností, a tak je druhá půle ještě určitě otevřená.

    Druhý poločas začne přibližně v 11:36.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo České Budějovice B:
    ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází Martin Prášek.

    ze hřiště odchází Milan Šimoník, přichází Vojtěch Bartizal.
     
    47
    Na hostující straně jsme viděli nějaké střídání, tak uvidíme, jestli to Českým Budějovicím směrem dopředu nějak pomůže. U míče jsou ale nyní domácí.
     
    48
    Tentokrát už na druhou stranu mířili Jihočeši, kteří vybojovali první rohový kop druhé půle.
     
    49
    Jenže z toho žádné větší nebezpečí nepřišlo. Obránce domácích míč odpálil na polovinu hřiště, kde už byl připravený Lerch, který okamžitě rozehrává.
     
    50
    Libor Bastl se sice dostal před svého soupeře, přesto nedokázal míč zachytit. Sokol se však na balónu dlouho neudržel, u něj je znovu brankář hostí.
     
    52
    Dynamo vybojovalo další rohový kop, na jeho rozehrávku jsme chvilku čekali. Následně navíc přišel špatný centr a lehká práce pro defenzivu Hostouně.
     
    53
    Dynamo právě vstřelilo branku! A Jihočeši se po zásluze dočkávají vyrovnávací branky! Již několikátou gólovou příležitost využil JAN MALECHA, který tak jako první překonal Tetoura.
    53. MALECHA - 1:1
     
    55
    Libor Bastl chtěl poslat prudkou přihrávku dopředu, když mu tam vletěl jeden ze soupeřů. Ten tak balón zastavil, navíc se míč odrazil právě k domácím.
     
    56
    Rohového kopu jsme se dočkali už také na druhé straně. Hostouň ovšem nijak úspěšná nebyla. přesto se u míče udrží, jelikož získala ještě aut.
     
    57
    A nyní se chvilku hrát nebude. Jeden z domácích zůstal ležet na hřišti a už za ním míří lékař. Ošetření bude probíhat za čárou a bude se moci pokračovat.
     
    58
    V posledních minutách se více nehraje, než hraje. Tak uvidíme, kolik pak rozhodčí nastaví.
     
    59
    Střídání v týmu TJ Sokol Hostouň:
    ze hřiště odchází Lukáš Kosík, přichází Karel Charvát.
     
    60
    Už je za námi hodina hry, po které je stav vyrovnaný 1:1. U míče jsou nyní fotbalisté domácích celku, jenže ti se musí hodně rychle vracet do defenzivy.
     
    61
    Míč se nyní během několika sekund dostal dvakrát z jedné strany na druhou. Tempo hry nám trochu opadlo, snad se nám zase během chvíle zvedne.
     
    62
    Hráči v černém se dostali na útočnou polovinu, kde nakonec vybojovali autové vhazování.
     
    64
    Střídání v týmu TJ Sokol Hostouň:
    ze hřiště odchází Jiří Januška, přichází Michal Kubáň.

    ze hřiště odchází Jiří Miker, přichází Vojtěch Mentberger.
     
    65
    Hostouň předvedla rovnou vícenásobné střídání, je pravdou, že nyní je o něco horším celkem.
     
    66
    Balón se nebezpečně odrážel před Davidem Tetourem, ale nikdo z hráčů Dynama se k němu nedostal včas. Velké ohrožení tak mohlo být zažehnáno včas.
     
    67
    Dynamo právě vstřelilo branku! Jenže o pár sekund později už to branku v domácí síti je a České Budějovice otáčejí stav dnešního duelu! Smolně si vlastní branku vstřelil KAREL CHARVÁT!
    67. CHARVÁT - 1:2
     
    69
    David Krch zkoušel poslat přízemní přihrávku mezi obránce, ovšem ti jeho pokus zastavili. Následovala protiakce na druhé straně, když Lerch musel vytáhnout dobrý zákrok. K odraženému míči se sice hnal jeden z hráčů Sokola, ale těsně před ním míč odkopl soupeř.
     
    70
    Do konce utkání nám chybí posledních dvacet minut! Dynamu se během druhé půle povedlo otočit stav a v tento moment je třem bodům rozhodně blíže.
     
    72
    Budějovický hráč byl nyní moc aktivní při napadání rozehrávky, a tak mu je odpískán faul. Sokol může rozjet novou útočnou akci z poloviny hřiště.
     
    72
    Žlutá karta pro tým SK Dynamo České Budějovice B (Tadeáš Bečvář).
     
    73
    Hráč v bílém se sice drží častěji na balónu, alespoň v posledních minutách, jenže bez efektu.
     
    74
    David Tetour si nyní hodně věřil. Jeden z hostí proti němu vyrazil velmi rychle a hostující gólman ještě předvedl kličku, až poté posunul míč dále.
     
    75
    Volný kop vybojovalo Dynamo na útočné polovině. Viděli jsme nakonec centr z poměrně velké dálky, který odvrátil domácí hráč jen mimo hrací plochu.
     
    77
    Vojěch Mentberger se hnal po pravé straně, jenže jeho akce byla celkem záhy zastavena.
     
    77
    Střídání v týmu TJ Sokol Hostouň:
    ze hřiště odchází Tadeo Paulizzi, přichází Štěpán Hájek.

    ze hřiště odchází Javier Neruda, přichází Michael Houdek.
     
    78
    Martin Prášek o několik sekund později schytal nějaký úder do hlavy a na nohy se mu zrovna dvakrát nechtělo. Faul se domácím ovšem nepískal.
     
    79
    Hra se nám poměrně uklidnila a nevidíme nějaké zajímavější šance na té či druhé straně.
     
    80
    Navíc do konce duelu už nám chybí posledních deset minut! No, uvidíme, jestli mají domácí ještě nějaké síly na nějaké zdramatizování zápasu.
     
    80
    Střídání v týmu SK Dynamo České Budějovice B:
    ze hřiště odchází Martin Prášek, přichází Sebastien Böhm.
     
    81
    České Budějovice navíc vypadají fyzicky ještě hodně v pohodě. K tomu vybojovali přímý kop těsně za vápnem. Dojde k definitivnímu rozhodnutí duelu?
     
    81
    Žlutá karta pro tým TJ Sokol Hostouň (Vojtěch Mentberger).
     
    82
    Žlutá karta pro tým TJ Sokol Hostouň (Michal Kubáň).
     
    82
    Střídání v týmu SK Dynamo České Budějovice B:
    ze hřiště odchází Libor Bastl, přichází Tomáš Hák.
     
    83
    Nakonec ne, i když to nebezpečné rozhodně bylo! Na chvilku se totiž balón ocitl mezi gólmanem a obránci, ovšem nikdo z Jihočechů zakončit nedokázal.
     
    84
    Andrij Zahranyčnij je na pravé straně dnes hodně vidět. Nyní třeba skvěle obral jednoho ze soupeřů o míč a domácím se povedlo vybojovat standardku.
     
    86
    V posledních minutách je hra hodně přerušovaná, a tak se domácí nemohou dostat do souvislého tlaku. Navíc Jihočeši se zatím v pohodě brání.
     
    87
    Lerch bude odkopávat od sví brány a samozřejmě s míčem do vápna nijak moc nespěchá.
     
    88
    Hostující gólman musel o několik vteřin později rychle vyběhnout za balónem, ale byl u něj dříve než soupeř, takže ho stihl včas odkopnout do bezpečí.
     
    89
    Hodně vysoký centr z poměrně velké dálky zkusil jeden z domácích hráčů, ale s tím neměla obrana Dynama žádný problém. Navíc následuje kontr.
     
    89
    Žlutá karta pro tým SK Dynamo České Budějovice B (David Krch).
     
    90
    V poslední minutě základní hrací doby mohlo být klidně znovu srovnáno! Jeden z domácích se dostal k odraženému míči, jenže si ho špičkou nedokázal zpracovat, když v tu chvíli se tam ocitl gólman a balón sebral!
     
    90+1
    Nastavovat se bude pět minut!
     
    90+2
    Jeden z hostujících hráčů ukázal skvělé čtení hry, a tak zamezil rychlému protiútoku domácích. Hostouň tak bude muset bušit do zabezpečené obrany.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK Dynamo České Budějovice B:
    ze hřiště odchází Jan Malecha, přichází David Pravda.
     
    90+4
    Pineau si pomohl už za hranicí pravidel, a tak je tu nejspíše poslední možnost domácích v podobě standardní situace. Po té sice vznikl chumel hráčů ve vápně, avšak vše ukončil faul domácích!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! České Budějovice dokázaly ve druhém poločase otočit vývoj zápasu a berou si do tabulky první tři body v této sezóně! Dynamo mělo už v prvním poločase několik gólových možností, ale ani jednu využít nedokázalo. V druhém se trefilo už dvakrát, zatímco ani jednou neinkasovalo. Hostouň se v závěru sice snažila, ale vyloženou gólovku si vypracovat nedokázala.
     
    Dnešní utkání sledovalo 110 diváků.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (12:30:10)

    Denisa Józsová

    Branky: 17. Vlasák – 53. Malecha, 67. Charvát (vla.)

    Karty:   39. Neruda (HOS), 81. Mentberger (HOS), 82. Kubáň (HOS) – 23. Malecha (CBB), 72. Bečvář (CBB), 89. Krch (CBB)


    TJ Sokol Hostouň: Tetour – Bízek, Zahranyčnij (C), Kosík (59. Charvát), Paulizzi (77. Hájek), Miker (64. Mentberger), Januška (64. Kubáň), Vlasák, F. Novák, Hucek, Neruda (77. Houdek).
    Náhradníci: Pančev, D. Novák, Charvát, Mentberger, Kubáň, Hájek, Houdek.

    Trenér: Dominik Rodinger.

    Dynamo České Budějovice B: Lerch – Čoudek, Bečvář, Šimoník (46. Bartizal), Krch, Polanský, Bastl (82. Hák), Brabec, Malecha (C) (90+2. Pravda), Matoušek (46. Prášek, 80. Böhm), Pineau.
    Náhradníci: Polanský, Bartizal, Pravda, Hák, Böhm, Prášek, Pech.

    Trenér: Dušan Žmolík.

    Rozhodčí: Severný – Zoufalý, Štefan

    Diváci: 110
    thejrc.org