Monaco – Rennes 1:1 (kon.) | PSG – Montpellier 5:2 (kon.)
konec
AS Monaco
1:1 (0:0)
Stade Rennes
Sobota 13.08.2022, 17:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:07:44)
     
    Dramatický zápas mezi Monacem a Rennes skončil nerozhodným výsledkem 1:1.

    Góly padaly až ve druhém poločase, v tom prvním velkou šancí pohrdl Disasi, když neproměnil penaltu. Hosty dostal do vedení Gaëtan Laborde, který uspěl dorážkou zblokované střely Bourigeauda. Monaco, přestože od 15. minuty hrálo bez vyloučeného Fofany, dokázalo odpovědět v 72. minutě, kdy váhajícího gólmana Alemdara zaskočil skluzující Breel Embolo, který balón nasměroval do brány. Turecký gólman se vykoupil v samotném závěru, když exkluzivním zákrokem levou rukou vyškrábl nad břevno hlavičku střídajícího Jakobse.

    Monaco musí být vzhledem k průběhu střetnutí se ziskem bodu spokojené, neboť většinu utkání odehrálo v deseti lidech. Rennes naopak cítilo šanci na cenný skalp, ten se ale nezrodil.
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 6:7. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:11.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. Fantastický zákrok Alemdara proti hlavičce Jakobse
     
    90+5
    Doğan Alemdar se vykoupil! Embolo odcentroval od pravé lajny na Ismaila Jakobse, který vyslal prudkou hlavičku mezi tři tyče. Turecký gólman však předvedl exkluzivní reflex a levou rukou míč vyškrábl nad břevno.
     
    90+4
    V poslední nastavené minutě musel být v permanenci Alexander Nübel. Německý gólman nepřipustil změnu stavu, ránu Dokua do středu brány schoval do koše.
     
    90+3
    Z dvaceti metrů vypálil zajímavý projektil Désiré Doué. Alexander Nübel zůstal klidný, balón proletěl výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    90+2
    Těžko mohl Arnaud Kalimuendo něco vymyslet proti třem konkurentům. Pokusil se balón propasírovat na penalty, což se mu přes Maripána nepovedlo.
     
    90+1
    Směrem do defenzivy Benoît Badiashile zafungoval na jedničku. Zkřížil cestu Martinu Terrierovi, jehož centr nechal doputovat do rukavic gólmana.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Désiré Doué odcentroval na hlavu Hamariho Traorého, jenž na přední tyči vystřelil příliš vysoko, Alexander Nübel zasahovat nemusel.
     
    88
    Na hranici velkého pokutového území sáhl k ráně z levé strany Kamaldeen Sulemana. Martinsem lehce tečovaný pokus prosvištěl vedle levé tyče.
     
    87
    Axel Disasi se po zisku míče vydal na útočný výlet. Až do vápna si zkusit naběhnout netroufl. Posunul míč doprava na Jakobse, jehož centr pokryl Theate.
     
    86
    Středopolař Baptiste Santamaría přenesl hru k levé lajně, kam si naběhl Kamaldeen Sulemana. Zpracování mu vyšlo, jenže nahrávku nasměroval jenom k protihráči Maripánovi.
     
    85
    Po narážečce mezi Gelsonem Martinsem a Jeanem Lucasem následoval centr na úroveň penalty, kde se Breel Embolo neprodral ke střel skrze Trufferta.
     
    84
    Jeremy Doku udržel balón, načež se mu podařilo i odcentrovat do vnitra pokutového území, kde přispěchal s dlouhým odkopem Caio Henrique.
     
    83
    Nově příchozí Kamaldeen Sulemana taktéž vyzval Axela Disasiho. Domácí kapitán znovu skvěle zahrál tělem, Monaco přežilo další nebezpečí.

    Milan Huppert

    Branky: 72. Embolo – 59. Laborde

    Karty:   22. H. Traoré (REN), 24. Theate (REN), 31. Mandanda (REN)   15. Yo. Fofana (ASM)

    Neproměněná penalta: 33. Disasi (ASM), brankář Mandanda zneškodnil


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 6:7. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:11.
    AS Monaco: Nübel – Vanderson (82. Badiashile), Disasi, Maripán, C. Henrique – Diatta (81. Martins), Yo. Fofana, Jean Lucas, Golovin (64. Jakobs) – Embolo, Ben Yedder (C) (17. Magassa).
    Náhradníci: Didillon – Sarr, Minamino, Diop, Volland.

    Trenér: Philippe Clement

    Stade Rennes: Mandanda (46. Alemdar) – H. Traoré (C), Rodon, Theate, Truffert – Majer (52. Kalimuendo), Santamaría, Tait (76. Doué) – Bourigeaud (80. Sulemana), Laborde (76. Doku), Terrier.
    Náhradníci: Badé, Abline, Ugochukwu, Doué.

    Trenér: Bruno Génésio

    Rozhodčí: Pignard – Zakrani, Berthomieu
    thejrc.org