AC Milán – Udinese 4:2 (kon.) | Sampdoria – Atalanta BC 0:2 (kon.) | Lecce – Inter 1:2 (kon.)
Monza – Turín 1:2 (kon.)
konec
US Lecce
1:2 (0:1)
Inter Milán
Sobota 13.08.2022, 20:45 • Stadio Via del mare, Lecce • Italská Serie A • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:59:55)
     
    Nováček z Lecce dlouho sahal po senzačním bodu, ale Inter gólem z poslední akce utkání strhl vítězství na svou stranu.

    Favorita poslal do vedení už ve 2. minutě Romelu Lukaku. Domácí outsider ovšem nesložil zbraně předčasně a odměna se dostavila ve 48. minutě, kdy se křižnou střelou prosadil Assan Ceesay.

    Domácí následně přežili pár slibných příležitostí soupeře a už to vypadalo, že získají bod, ale Inter ještě v páté nastavené minutě dostal možnost rozehrát roh. Po Barellově centru Martínez prodloužil míč na Denzela Dumfriese, jenž břichem dotlačil míč do sítě a zařídil pro italského vicemistra první tři body do tabulky.
     
    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 21:19.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Za protesty způsobené frustrací si vykoledoval kartu žluté barvy Morten Hjulmand. Domácí kapitán si je vědom, že jeho Lecce bylo blízko velkému úspěchu.
    90+4. Denzel DUMFRIES - 1:2
     
    90+4
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Favorit skóruje z poslední akce a strhává vítězství na svou stranu! Barellův centr prodloužil na zadní tyč Lautaro Martínez. Džeko balón minul, ale za ním se nacházel ještě DENZEL DUMFRIES, nizozemský reprezentant dopravil balón do sítě břichem.
     
    90+4
    Inter rozehrával standardku od levé lajny. K přetaženému centru se dostal Edin Džeko, pod tlakem osobního strážce ovšem nezakončil vůbec dobře. Hosté mají poslední šanci skórovat z rohového kopu.
     
    90+4
    Na útočnou polovinu se vydal i stoper Alessandro Bastoni, jenž obloučkem chtěl najít Lukaka, avšak z brankové čáry výborně vystartoval Wladimiro Falcone a hrací předmět schoval v rukavicích.
     
    90+3
    Romelu Lukaku chtěl určitě prodloužit balón za sebe, jenže netrefil ho dobře a hrál před sebe na Federica Dimarca. Akce Interu je pozdržena.
     
    90+2
    Vytrvale Denzel Dumfries dotíral na Marcina Listkowského. Ve finále souboje si ovšem nevedl vůbec dobře, ve skluzu místo míče zasáhl protihráče. Jasný faul.
     
    90+1
    Joaquín Correa hledal přetaženým centrem Romelua Lukakua. K belgickému útočníkovi se výborně stáhl Antonino Gallo a míč přizvedl nad jeho hlavu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Marcin Listkowski nebezpečně dotíral na Stefana de Vrije. Nizozemský stoper prodal své bohaté zkušenosti a vybojoval na svou osobu nedovolený zákrok.
     
    88
    Útočný faul Nicola Barelly pozastavil ofenzivní snahy italského vicemistra. Wladimiro Falcone s rozehrávkou nikam nepospíchá.
     
    88
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Milan Škriniar, přichází Joaquín Correa.
     
    87
    Za zbytečné dohrání souboje dostal zaslouženou žlutou kartu Lorenzo Colombo. Útočník se faulovanému Bastonimu sportovně omluvil a trest přijal.
     
    86
    Nicoló Barella tvrdým způsobem naskočil do domácího kapitána Mortena Hjulmanda, ten je naštěstí v pořádku. Ale poleží si, čímž pro Lecce ušetří další cenné vteřinky.
     
    85
    Pokutový kop se snažil vymodlit Edin Džeko. Federico Baschirotto útočníka skutečně držel za dres, ale ne takovým způsobem, aby měla být odpískána „desítka“.
     
    84
    Akce hostů pokračovala rohovým kopem. Hlavní roli znovu sehrál Wladimiro Falcone, který neudržel balón, dotírající Milan Škriniar však stál v ofsajdu.
    83. Aktivní Lukaku napálil ležícího Falconeho
     
    83
    Wladimiro Falcone měl i obrovskou porci štěstí! Vyrazil balón před sebe a o dorážku se přihlásil Romelu Lukaku, míč právě o ležícího brankáře vyslal nad břevno.
     
    82
    Mezi držitele žluté karty se přidává domácí stoper Alexis Blin. Hrál na zemi, posléze pravačkou stoupl na nohu presujícímu Martínezovi.
     
    81
    Na trávníku se ocitl Gabriel Strefezza. Výrazným způsobem mu pomohl Lautaro Martínez, argentinskému útočníkovi byl odpískán faul.
     
    80
    Kousek z šestnáctkou vypálil z levé strany Henrich Mchitarjan. Wladimiro Falcone na balón velmi dobře viděl a hrací předmět vyrazil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    79
    Lautaro Martínez výborně přenesl hru na Dimarca, následoval pas na střed. Edin Džeko ve snaze vyslat dopředu Lukakua trefit rozhodčího, načež míč získal domácí hrát. Arbitr tedy musel hru přerušit a vrátit kulatý nesmysl do držení hostů.
    78. Lukaku atakoval gólmana nedovoleně, jeho gól neplatil
     
    78
    Inter vstřelil gól, leč vzrušení bylo předčasné. Wladimiro Falcone nejprve skvěle vyrazil prudkou hlavičku, načež měl podle rozhodčího míč plně pod kontrolou v době, kdy ho atakoval Lukaku, který balón získal a nasměroval ho do sítě.
     
    77
    Zajímavý signál Lecce z rohového kopu, kdy Thórir Jóhann Helgason prodlužoval na zadní tyč, jenže balón zvedl příliš vysoko.
     
    76
    Na druhé straně vyprodukoval zajímavou ránu na přední tyč Lorenzo Colombo. Balón letěl nejspíše vedle pravé tyče, Samir Handanovič přesto pro jistotu zasáhl.
     
    75
    Hosté kombinují a přibližují se domácí svatyně. Defenzivu soupeře chtěl překvapit obloučkem za obranu Edin Džeko, Federico Baschirotto se nachytat nenechal.
     
    74
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Kristijan Bistrović, přichází Marcin Listkowski.
     
    74
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Federico Di Francesco, přichází Lameck Banda.
     
    74
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Joan Gonzàlez, přichází Thórir Jóhann Helgason.
     
    73
    Hodně aktivní je po příchodu na trávník Denzel Dumfries. Tentokráte vyzkoušel ránu z pravé strany šestnáctky na bližší tyč, narazil na blokujícího Strefezzu.
     
    72
    Romelu Lukaku netradičně v roli centrujícího hráče. Zvedl hlavu a pokusil se vybídnout k zakončení Martíneze, před ním kraloval Antonino Gallo.
     
    71
    Inzaghiho družina začíná nejen tlačit, ale také si vytváří velmi zajímavé šance. Alessandro Bastoni centroval na Lautara Martíneze, Argentinec v lehkém záklonu minul bránu.
    70. Dumfries hlavičkoval do tyče
     
    70
    Denzel Dumfries měl na hlavě vedoucí gól Interu! V souboji přehlavičkoval Gendreye a zprava mířil na zadní tyč, aby nakonec zasáhl pouze brankovou konstrukci.
     
    69
    Po ose Dumfries – Lukaku se míč dostal k Lautaru Martínezovi, jenž na zadní tyči hledal Dimarca, jeho zpětný pas na střed Antonino Gallo zastavil skluzem.
     
    68
    Inter měl k dispozici druhý volný přímý kop v krátkém časovém sledu. Do odraženého balónu se opřel Nicoló Barella, usměrnil ho však vysoko nad horní tyč.
     
    67
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Edin Džeko.
     
    67
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Matteo Darmian, přichází Denzel Dumfries.
     
    67
    A byl to právě Federico Dimarco, kdo se chopil exekuce volného přímého kopu. Hledal Milana Škriniara, slovenský stoper na míč těsně nedoskočil.
     
    66
    Ofenzivu podpořil Federico Dimarco. Centrem zasáhl Gabriela Strefezzu ro ruky, rozhodčí nařídil standardku ve prospěch Interu.
     
    65
    Lautaro Martínez vyvinul velký tlak na Falconeho, který dostal malou domů od Baschirotta. Z první odehrál míč mimo hrací plochu.
     
    64
    Ve druhé půli působí lepším dojmem domácí celek. Územní převaha Interu je tatam, italský vicemistr má problém rozjet konstruktivní kombinaci.
     
    64
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Assan Ceesay, přichází Lorenzo Colombo.
     
    63
    Arbitr Prontera nechal dohrát protiútok Lecce, načež se vrátil k momentu, kdy Matteo Darmian nedovoleně atakoval Gonzàleze, italskému bekovi udělil žlutou kartu.
     
    62
    Zajímavým centrem zprava se prezentoval Matteo Darmian. Lautaro Martínez pustil balón na lépe postaveného Dimarca, jehož střelu z voleje Wladimiro Falcone vyrazil.
    61. Handanović si poradil s dělovkou Bistroviće
     
    61
    Kristijan Bistrović vypálil tvrdou ránu na stranu gólmana. Zkušený Slovinec Samir Handanovič se zaskočit nenechal a pravou rukou zabránil druhému míči ve své síti.
     
    60
    Velmi zajímavou standardku vybojoval domácí kapitán Morten Hjulmand. Na malém prostoru vykličkoval mezi dvěma protihráč a nechal se šikovně podrazit Çalhanoğlem. Balón si do půlkruhu za velkým pokutovým územím staví Bistrović.
     
    59
    Federico Di Francesco zabojoval a kulatý nesmysl udržel ve hře. Následoval centr, který Milan Škriniar přizvedl mimo dosah adresáta Ceesaye.
     
    58
    Domácí vůbec nepřipomínají toho ustrašeného nováčka z první půle. Je pozoruhodné, co vše dokáže udělat jeden gól.
     
    57
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Marcelo Brozović, přichází Henrich Mchitarjan.
     
    57
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Alessandro Bastoni.
     
    56
    Romelu Lukaku si pustil balón mezi nohama, čímž chtěl zmást Federica Baschirotta a následně jej oběhnout. Zajímavý úmysl belgickému útočníkovi nevyšel.
     
    55
    Na žluté karty máme vyrovnáno. Z hostujících řad ji inkasoval Marcelo Brozović, jenž zatažením za dres zastavil do brejku směřujícího Gonzàleze.
     
    54
    Na polovině hřiště si narazili Robin Gosens s Lautarem Martínezem. První jmenovaný pak zkusil kličku na Bistroviće, ta mu vůbec nevyšla.
     
    53
    K zajímavému technickému pokusu sáhl Joan Gonzàlez. Mířil zleva do protějšího horního růžku, míč nasměroval těsně nad břevno.
     
    52
    Prodloužený balón skončil na hranici velkého pokutového území, kde Hakan Çalhanoğlu natlačil tělo před Kristijana Bistroviće a míč odpálil do bezpečí.
     
    51
    Lecce rychle otočilo hru a výsledkem byl centr Federica Di Francesca z levé strany, který Federico Dimarco odvrátil pouze na roh.
     
    50
    Hosté rázem mají nad čím přemýšlet. Samozřejmě neváhají a hned kombinují na útočné polovině, se sebevědomým soupeřem to ovšem nebudu mít vůbec lehké.
    48. Assan CEESAY - 1:1
     
    48
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Tribuny bouří, nováček vyrovnává! ASSAN CEESAY přihrál Di Francescovi, jenž si počkal na ten správný moment, aby mohl gambijskému útočníkovi míč vrátit. Osmadvacetiletý útočník zakončoval z levé strany šestnáctky poměrně z úhlu, ale poradil si skvěle, přízemní křižný pokus napálil nechytatelně na zadní tyč.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Jediným střídáním tak zůstává stažení zraněného domácího stopera Çetina, jehož nahradil Blin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:51.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka zápasu mezi Lecce a Interem nabídla jediný gól, o který se postaral favorit. Už ve 2. minutě se na střeleckou listinu zapsala staronová posila italského vicemistra Romelu Lukaku, který skóroval hlavou po Darmianově sklepnutí. Hosté mají hru pod kontrolou. Po většinu času drží míč na kopačkách a soupeře nepouští do šancí. Lze očekávat, že v podobném duchu pojmou i druhý poločas a bude na domácích, aby se s tím co nejlépe vypořádali.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Spíše z nouze vypálil Valentin Gendrey. Pod tlakem Robina Gosense neměl moc komu nahrát, zakončení z mírného záklonu proletělo výrazně vedle brány.
     
    45+3
    Joan Gonzàlez vyzkoušel přímou střelu na bránu. Nevedl si vůbec dobře, balón nasměroval do dobře postavené čtyřčlenné zdi.
     
    45+2
    Standardka pro Lecce. Assan Ceesay si tělem výborně pokryl balón a byl to Stefan de Vrij, kdo soka nedovoleně zasáhl levým ramenem.
     
    45+1
    Jeden faul do kolonky prohřešků Interu přidal Matteo Darmian. Nezachytil pohyb Kristijana Bistroviće, pomohl si lehkým potažením za dres.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu čtyři minuty.
     
    44
    Moc dobře si byl Lautaro Martínez vědom, že Federica Baschirotta okopával až příliš dlouho. Proto proti odpískanému faulu nic nenamítal.
     
    43
    S poměrně těžkou malou domů si Samir Handanovič hravě poradil. Nelámal si hlavu se zpracováním, přihrávkou mezi dvojicí presujících konkurentů uvolnil Gosense.
     
    42
    Střední záložník Marcelo Brozović milimetrově přesným pasem oslovil rozběhnutého Mattea Darmiana, jehož sklepnutí z první do středu s velkým štěstím zblokoval Bistrović.
     
    41
    Stefan de Vrij naznačil přihrávku za obranu, aby nakonec nahrál po zemi naběhnuvšímu si Škriniarovi. Inter opět zkouší štěstí uspávací metodou.
     
    40
    Na druhé straně vyzkoušel štěstí Robin Gosens se svým stříleným pasem. Hledal Lautara Martíneze, před ním zaúřadoval Morten Hjulmand ve skluzu.
     
    39
    Domácí se začínají dostávat do hry víc a víc. Federico Di Francesco si vytvořil prostor na hranici velkého vápna, slabou střelou ovšem Handanoviće nevystrašil.
     
    38
    Marně se Romelu Lukaku snažil doskočit na vysoký centr. Situaci uzavíral na zadní tyči Hakan Çalhanoğlu, přes Bistroviće hrací předmět do ohně nevrátil.
     
    37
    Lautaro Martínez domácím fotbalistům pije krev. Už zase skáče jako rybička, a dokonce tvrdě atakoval skluzem Joana Gonzàleze. Ale čistě, neboť hrál nejprve míč.
     
    36
    Italský středopolař Nicoló Barella nabral velkou rychlost po pravé lajně. Přízemním centrem hledal na středu Romelua Lukakua, na roh míč odvrátil Kristijan Bistrović.
     
    35
    Utkání pokračuje. Antoninovi Gallovo se vůbec nepovedl nákop za obranu, napáll prvního blokujícího soka, jímž byl Stefan de Vrij.
     
    34
    Za postranní čárou se začal rozcvičovat Edin Džeko, avšak nevypadá to, že by Lautaro Martínez nebyl schopný pokračovat ve hře.
     
    33
    Lautaro Martínez si nechává bolestivé místo hodně obstřikovat. Hakan Çalhanoğlu mu gestem naznačil, že na nohy spěchat nemusí.
     
    32
    První žlutou kartu střetnutí vyfasoval Federico Baschirotto, jenž šel do skluzu v momentě, kdy Lautaro Martínez dávno odehrál míč, trefil tedy pouze nohy argentinského útočníka.
     
    31
    Matteo Darmian se zachytil sprintujícího Assana Ceesaye, jehož při snaze o zakončení atakoval čistým způsobem, útočník se na zemi vztekal spíše sám na sebe.
     
    30
    Rukama dnes Samir Handanovič moc práce nemá, občas ho ale spoluhráči zapojí do hry nohama, jako nyní Robin Gosens. Následoval dlouhý odkop na útočnou polovinu.
     
    29
    Nadále pokračuje klidná hra Interu, který má oproti soupeři čtyřikrát více úspěšných přihrávek. Nováček z Lecce favoritovi momentálně nedokáže konkurovat.
     
    28
    Matteo Darmian byl při svém průniku úspěšný tak na půl. Neprodral se za záda pozičně dobře stojícího Federica Baschirotta, ale vybojoval autové vhazování.
     
    27
    Pozdě Valentin Gendrey dohrál Marcela Brozoviće. Arbitr Prontera střet velmi dobře viděl a domácímu fotbalistovi dal důrazné ústní varování.
     
    26
    Výborně si počínal Milan Škriniar, který nešel zbytečně do vzduchu a dlouhý nákop Joana Gonzàleze pustil až k Samiru Handanovićovi.
     
    25
    Lautaro Martínez vyslal těžkou přihrávku na střed Hakanu Çalhanoğluovi. Turek zabojoval, na dlouhou nohu však pouze přisunul kulatý nesmysl k soupeři.
     
    24
    Zkušeně se nechal faulovat Hakan Çalhanoğlu. Počkal si na střet s Federicem Di Francescem, který sice hrál i míč, ale nejprve nohy protihráče.
     
    23
    Marcelo Brozović střílel z první po přízemní nahrávce Gosense od levé lajny. Balón letěl mimo tři tyče, obránce Federico Baschirotto jej přesto raději zblokoval.
     
    22
    Nečekaně brzké střídání domácího mužstva, ke kterému podle všeho došlo ze zdravotních důvodů. Mert Çetin doplatil na souboj s Brozovićem, Chorvat tureckému protihráči celou vahou zalehl nohy.
     
    21
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Mert Çetin, přichází Alexis Blin.
     
    20
    S nelehkou malou domů si Wladimiro Falcone poradil v rámci možností. Zvládl zpracování, načež balón zakopl do zámezí.
     
    19
    Robin Gosens vyslal nadýchaný centr do vnitra pokutového území. Nejspíše hledal Lautara Martíneze, Argentince pokryl Valentin Gendrey.
     
    18
    Útočným faulem se provinil Marcelo Brozović. Středopolař vysunul presink, aby nakonec bolestivě přišlápl pravou nohu Joanu Gonzàlezovi.
     
    17
    Zase hosté zkoušeli štěstí přetaženým centrem na Mattea Darmiana, k němuž se výborně stáhl Mert Çetin a míč přizvedl mimo dosah konkurenta.
     
    16
    A opět hrál Romelu Lukaku. Tentokráte s balónem otálel příliš dlouho, tak dlouho, dokud jej čistým způsobem neobral Federico Baschirotto.
     
    15
    Romelu Lukaku směřoval do samostatného úniku. Sám se mylně domníval, že stojí v ofsajdu, jenže pomezní nezvedl praporek. Belgičan se vzápětí s trpkým úsměvem chytil za hlavu.
     
    14
    Pro oko nezaujatého diváka musí být dosavadní průběh nezáživný. Favorit vstřelil potřebný rychlý gól, od té doby nikam nepospíchá.
     
    13
    Průnikový pas Stefanu de Vrijovi nevyšel. Úmysl nizozemského stopera výborně přečetl Kristijan Bistrović, navíc zvládl i dobře rozehrát.
     
    12
    Svěřenci kouče Inzaghiho mají tempo zápasu pevně ve svých rukou. Drží kulatý nesmysl na kopačkách a hledají další mezery v soupeřově obraně.
     
    11
    Po střetu s protihráčem zůstal ležet na trávníku Nicoló Barella. Arbitr Prontera po menším váhání odpískal faul Hjulmandovi.
     
    10
    Kousek za polovinou hřiště se nedovoleného zákroku dopustil Federico Di Francesco, nová posila Lecce faulovala Federica Dimarca.
     
    9
    Ofenzivu znovu podpořil Matteo Darmian. Do vápna ovšem poslal příliš pomalý centr, míč se pomalu dokutálel do rukavic brankáře.
     
    8
    Za velkým pokutovým územím si prostor ke střele vytvořil Lautaro Martínez. Vyzkoušel obstřel k pravé tyči, balón proletěl těsně nad břevnem.
     
    7
    Pod tlakem si Robin Gosens poradil na jedničku. Nevymýšlel složitosti a hrál přes gólmana Handanoviće, ten přenesl hru doprava na Škriniara.
     
    6
    Romelu Lukaku zkusil zrychlit hru dlouhým pasem za obranu. Lautaro Martínez se rozběhl pozdě, neměl žádnou šanci balón dostihnout.
     
    5
    Lecce vybojovalo premiérový rohový kop. Centr na přední tyč nebyl dobrou volbou, v tomto prostoru úřadoval slovenský obránce Milan Škriniar.
     
    4
    Domácí se pokusili bleskově odpovědět. Kristijan Bistrović nastartoval po levé lajně Joana Gonzàleze, tomu nevyšla klička na de Vrije.
    2. Romelu LUKAKU - 0:1
     
    2
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Italský vicemistr zahájil první ostré utkání v sezóně skvěle! Přetažený centr z levé strany Darmian sklepl pod sebe na ROMELUA LUKAKUA, jenž zakončoval hlavou z bezprostřední blízkosti mimo dosah Falconeho. První minuty ve staronovém klubu si belgický útočník nemohl přát lepší.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních žluto-červených dresech. Fotbalisté Interu pro úvodní ligové střetnutí nové sezóny navlékli dresy bílé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    US Lecce: Falcone – Gendrey, Baschirotto, Çetin, Gallo – Bistrović, Hjulmand (C), Gonzàlez – Strefezza, Ceesay, Di Francesco.
    Náhradníci: Bleve, Brancolini – Listkowski, Ciucci, Colombo, Di Mariano, P. Rodríguez, Helgason, Blin, Banda, Frabotta, Persson, Berisha, Lemmens.
    Trenér: Marco Baroni

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Dimarco – Darmian, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Gosens – Lukaku, La. Martínez.
    Náhradníci: Cordaz, Onana – Mchitarjan, A. Bastoni, Bellanova, Džeko, Gagliardini, Dumfries, Asllani, Correa, Zanotti, Fontanarosa.
    Trenér: Simone Inzaghi

    Rozhodčí: Prontera – Mondin, Rossi.
     
    Inter Milán

    Milánský Inter se loni stal italským vicemistrem, když o pouhé dva body zaostal za městským konkurentem AC, obhajoba tedy úspěšná nebyla. Avšak druhé místo také není k zahození, navíc se zadařilo v domácím poháru, ve finále Inzaghiho družina zdolala Juventus 4:2 po prodloužení. V přípravě odehrál Inter pět zápasů se zápornou bilancí jednoho vítězství, dvou remíz a dvou porážek.

    Do Interu přestoupily tři zajímavé tváře. Jedná se o brankáře Andreho Onanu, křídelníka Joaquína Correu, jehož hostování se změnilo v přestup a na hostování se po roku stráveném v Chelsea vrátil do klubu belgický útočník Romelu Lukaku. Tým naopak opustili Henrich Mchitarjan, Arturo Vidal a Alexis Sánchez.
     
    US Lecce

    US Lecce se do italské nejvyšší soutěže vrátilo po dvou sezónách strávených o úroveň níže. Loňský ročník Serie B opanovalo s dvoubodovým náskokem na Cremonese, které také postoupilo přímo. V rámci předsezónní přípravy odehráli svěřenci kouče Baroniho tři zápasy s bilancí jedné výhry a dvou porážek a už stihli vypadnout i z domácího poháru, když nestačili výsledkem 2:3 po prodloužení na Cittadellu.

    Kádr před novou sezónou posílilo hned třináct nových jmen včetně českého talentu Daniela Samka. Směrem ven z klubu odešlo pět fotbalistů.
     
    Všem fanynkám a kfotbalu přeju krásný sobotní večer. Vítám vás při sledování 1. kola italské Serie A, u zápasu mezi týmy US Lecce a Inter Milán.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Milan Huppert

    Branky: 48. Ceesay (Di Francesco) – 2. Lukaku (Darmian), 90+4. Dumfries (La. Martínez)

    Karty:   32. Baschirotto (LCC), 82. Blin (LCC), 87. Colombo (LCC), 90+5. Hjulmand (LCC) – 55. Brozović (INM), 63. Darmian (INM)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 21:19.
    US Lecce: Falcone – Gendrey, Baschirotto, Çetin (21. Blin), Gallo – Bistrović (74. Listkowski), Hjulmand (C), Gonzàlez (74. Helgason) – Strefezza, Ceesay (64. Colombo), Di Francesco (74. Banda).
    Náhradníci: Bleve, Brancolini – Ciucci, Di Mariano, P. Rodríguez, Frabotta, Persson, Berisha, Lemmens.

    Trenér: Marco Baroni

    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar (88. Correa), de Vrij, Dimarco – Darmian (67. Dumfries), Barella, Brozović (57. Mchitarjan), Çalhanoğlu (67. Džeko), Gosens (57. A. Bastoni) – Lukaku, La. Martínez.
    Náhradníci: Cordaz, Onana – Bellanova, Gagliardini, Asllani, Zanotti, Fontanarosa.

    Trenér: Simone Inzaghi

    Rozhodčí: Prontera – Mondin, Rossi
    thejrc.org