Č. Budějovice – Slovácko 2:2 (kon.) | Jablonec – Slavia 2:3 (kon.) | Pardubice – Liberec 2:1 (kon.)
Sparta – Olomouc 2:0 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
2:2 (1:1)
1.FC Slovácko
Neděle 14.08.2022, 16:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • FORTUNA:LIGA • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Českých Budějovic a Slovácka se rozešli smírně po remíze 2:2. Rozhodně jsme viděli zajímavé utkání, jemuž nechyběly góly i další příležitosti na obou stranách.

    Skóre otevřel už ve 3. minutě hostující Patrik Brandner, který doklepnutím míče z bezprostřední blízkosti potrestal chybu Griče při rozehrávce. Domácí srovnali ve 20. minutě ze své první šance, když Lukáš Čmelík z hranice šestnáctky vymetl šibenici. Úvod druhé půle vyšel lépe Dynamu. Čmelíkův centr tečovala obrana jen k Michalovi Škodovi a ten poslal Jihočechy do vedení. Slovácku však čtvrthodinu před koncem pomohlo vyloučení střídajícího Pennera. Ten dostal za faul na Kalabišku nejprve žlutou kartu, ovšem sudí Starý po zásahu VARu verdikt přehodnotil. V přesilovce pak hosté dokázali v 83. minutě srovnat, když po Mihálikově nabídce usměrnil míč do sítě Vasilij Siňavskij. (17:57:58)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jan Kalabiška si ještě z levého křídla navedl míč na pravou nohu, ovšem jeho centr nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    90+2
    Nepřesné přenesení hry na Doskiho, kterého míč přelétl. Hostující kouč Martin Svědík svým svěřencům hodně vyčinil.
     
    90+2
    Merchasovi Doskimu dnes centry příliš nejdou. Po jeho dalším pokusu balón skončil v zámezí a David Šípoš bude vykopávat.
     
    90+1
    Rozhodčí Starý nastaví tři minuty!
     
    90+1
    Tu zahrával Čolić. Hosté míč odvrátili k Jonášovi Vaisovi, který ho poslal na tribunu.
     
    90
    Patrik Hellebrand byl napravo faulován Doskim. Dynamo má k dispozici standardní situaci.
     
    89
    Žlutou kartu dostává hostující Jan Kalabiška.
     
    88
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Patrik Čavoš, přichází David Broukal.
     
    87
    Doski si v souboji s Hellebrandem připsal útočný faul. Dynamo bude střídat...
     
    87
    Doskiho centr neprošel až před bránu. Odražený míč však sbírají hosté.
     
    85
    Hosté cítí šanci na vítězství. O deseti hrající Dynamo spoléhá na obranu.
    83. Vasilij SIŇAVSKIJ - 2:2
     
    83
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají přesilovku k vyrovnání! Michal Kohút posunul míč doleva na rozběhnutého Ondřeje Mihálika. Ten následně nabídl balón před bránu, kde si ho na zadní tyči našel VASILIJ SIŇAVSKIJ, který ho v pádu dopravil do sítě. Mihálik si v premiérovém vystoupení v dresu Slovácka připsal druhou asistenci – 2:2.
     
    82
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Daniel Hais.
     
    81
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Jonáš Vais.
     
    81
    Michal Škoda získal pro domácí autové vhazování a domácí fanoušci mu tleskají. Pro Dynamo je teď každý pobyt na útočné polovině velmi cenný.
     
    79
    Po odpískaném faulu Lukáše Havla důrazně protestoval domácí kapitán Martin Králik. Od sudího Starého si vykoledoval žlutou kartu.
     
    78
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Petr Reinberk, přichází Filip Vecheta.
     
    78
    Následovala standardka hostí. Ljovin ji rozehrál přihrávkou na Michala Kohúta, jehož střela z pozice kousek za šestnáctkou byla zablokována. Následná dorážka pak skončila nad bránou.
    77. Komplikace pro domácí, po zásahu VAR vidí Penner červenou kartu!
     
    77
    A opravdu! Žlutá karta byla zrušena a Nicolas Penner dostává přímou červenou. Jednalo se totiž o faul na pozici posledního hráče v obranné linii. Domácí budou dohrávat o deseti!
     
    75
    Nicolas Penner zastavil ostrým skluzem unikajícího Kalabišku a vyfasoval za to žlutou kartu. Rozhodčí se jde ale ještě podívat i na video, že by bylo ve hře vyloučení?
     
    74
    Další příležitost domácích. Po dobrém centru z pravé strany hlavičkoval vedle Michal Škoda.
     
    73
    Domácí mohli zvýšit náskok! Nicolas Penner se u pravé lajny prvním dotekem zbavil Doskiho a měl před sebou volno. Poté poslal do šestnáctky přízemní centr. Hellebrand míč chytře pustil na Jakuba Horu, který však z hranice velkého vápna vysoko přestřelil!
     
    71
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Patrik Brandner, přichází Vasilij Siňavskij.
     
    70
    Přízemní centr Doskiho směřoval přímo do náruče Šípoše. Reprezentant Iráku chtěl poslat balón asi do trochu jiného prostoru.
     
    70
    Ostrý centr Benjamina Čoliće musel likvidovat Nguyen, který vyboxoval balón před nabíhajícím Škodou.
     
    68
    Dobrá narážečka hostí. Na konci akce se ocitl Merchas Doski, jenž na balón těsně nedosáhl a situaci z pohledu domácích vyřešil Šípoš.
     
    67
    Aplaus vyprovází z trávníku Lukáše Čmelíka, který odehrál výborný zápas. Nahrazuje ho Nicolas Penner.
     
    66
    Hosté zahrávali rohový kop. Ljovinův centr propadl šestnáctkou a k míči se dostal bránící Potočný, jenž ho vyvezl do bezpečí.
     
    64
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko:
    ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Merchas Doski.
    ze hřiště odchází Patrik Šimko, přichází Stanislav Hofmann.
    ze hřiště odchází Libor Kozák, přichází Ondřej Šašinka.
     
    63
    Skvěle hrající Čmelík se protáhl dopředu na pravé straně a zpětnou přihrávkou oslovil Romana Potočného. Ten se možná zalekl Nguyena, který mu vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a vypálil vysoko nad!
     
    62
    Po dlouhém autu Čoliće se míč odrazil směrem na bránu od jednoho z hráčů Slovácka! Vlastnímu gólu zabránil Filip Nguyen, který byl u své levé tyče včas.
     
    61
    Hodina hry za námi. Nákop brankáře Šípoše směřoval na pravé křídlo, kde zabojoval Lukáš Čmelík. Ten míč doběhl a získal pro svůj tým aut.
     
    60
    Brzy se zřejmě dočkáme nějakých změn v sestavě Slovácka. Kouč Svědík nechal vzhledem k náročnému programu odpočívat některé opory, které zůstaly jen na střídačce.
     
    58
    Daniel Holzer nahrál do pokutového území Ondřejovi Mihálikovi. Ten nezvládl ideálně první dotek, čehož využil Králik, jenž protihráče odzbrojil.
     
    57
    S Patrikem Brandnerem si v běžeckém souboji poradil Martin Sladký. Domácí obránce pak odehrál míč do autu.
     
    55
    Škoda vyhrál souboj u pokutového území soupeře a následně poslal míč před bránu. Nebezpečně vyhlížející situaci tentokrát vyřešila defenziva hostí.
    53. Michal ŠKODA - 2:1
     
    53
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí otáčejí zápas! Z pravé strany odcentroval Lukáš Čmelík. Jeden z obránců míč hlavou přizvedl jen k MICHALOVI ŠKODOVI, který přízemní ranou z levé strany pokutového území překonal brankáře Nguyena.
     
    52
    Další dlouhý míč. Ten si zpracoval hrudí Libor Kozák, který ho následně předal opět Mihálikovi. Posila Slovácka z Plzně však střílela jen do protihráče.
     
    51
    Přihrávka Jana Kalabišky od postranní čáry prošla až za obranu na nabíhajícího Ondřeje Mihálika. To mohla být dobrá příležitost, ovšem útočník Slovácka se prezentoval nedůraznou střelou, kterou David Šípoš snadno kryl.
     
    49
    Standardní situace Slovácka, byl to takový lepší roh. Ljovin zkusil nízký centr na přední tyč, kde byl připraven jeden z bránících hráčů. Následně chtěl Hora balón odkopnout, ovšem špatně ho trefil a hrací předmět tak vylétl vysoko do vzduchu a padal zpátky do pokutového území. Defenziva Jihočechů si však znovu poradila.
     
    48
    Patrik Hellebrand přenášel hru doleva na Martina Sladkého. Vypadalo to nadějně, ovšem levý bek Dynama se zahnal až za brankovou čáru.
     
    47
    Michal Kohút zůstal po jednom ze soubojů sedět na trávníku. Nebude to ale nic vážného. Hostující hráč si ještě potřebuje zavázat tkaničku.
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Jakub Grič, přichází Patrik Hellebrand.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas souboje Českých Budějovic se Slováckem nabídl poměrně zajímavou podívanou. Hosté začali skvěle a už ve 3. minutě je po chybě Griče v rozehrávce poslal do vedení Patrik Brandner, který z bezprostřední blízkosti doklepával balón do sítě. Jihočeši pak přežili další dvě šance soupeře a ve 20. minutě vyrovnali výstavný trefou Lukáše Čmelíka. Slovenský křídelník totiž levačkou vymetl šibenici. O pár minut později mohlo Dynamo dokonce dokonat obrat, na Čmelíkovu nabídku však před bránou těsně nedosáhli Škoda se Sladkým. Na druhé straně pak měl velkou možnost Kozák, jehož hlavička o decimetry minula pravou tyč.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Roman Potočný naslepo prodlužoval míč k lajně, kde zřejmě očekával náběh krajního obránce Martina Sladkého. Ten tam ale nebyl a k balónu se tak snadno dostává celek z Uherského Hradiště.
     
    45+1
    Rozhodčí nastaví první dějství o dvě minuty.
     
    44
    Už se opět hraje. Domácí záložník by měl být v pořádku.
     
    42
    Odražený míč se nyní dostal k Danielovi Holzerovi, jenž zpoza šestnáctky netrefil bránu. Na trávníku zůstává ležet domácí Jakub Grič, který bude potřebovat ošetření.
     
    41
    Obrovská šance Slovácka! Daniel Holzer centrem z levé strany nasadil míč na hlavu Libora Kozáka. Ten mířil jen těsně vedle pravé tyče z pohledu Šípoše!
     
    40
    Zatím sledujeme poměrně zajímavé utkání. Oba týmy se snaží hrát dopředu.
     
    39
    Hned dva rohy Jakuba Hory. Po tom prvním tečoval míč do zámezí bránící Daníček. Ten druhý zase vyboxoval mimo šestnáctku Nguyen.
     
    38
    Čmelík centroval z pravé strany na vzdálenější tyč, kam si naběhl Michal Škoda. Ten vracel míč před bránu, kde byl Roman Potočný. Po obranném zákroku Daníčka bude Dynamo rozehrávat čtvrtý roh v utkání.
     
    37
    Daniel Holzer převzal nalevo míč od Ljovina a prošel s ním až do pokutového území. Jeho střela pak jen proskákala vedle vzdálenější tyče.
     
    35
    Tentokrát se už hosté ubránili a po delší době budou moci také zaútočit.
     
    34
    Další výtečný centr Potočného! Na zadní tyči vracel míč před bránu Králik a Filip Nguyen ho doslova ukradl z hlavy Michalovi Škodovi! Brankář Slovácka vyboxoval balón na další rohový kop.
     
    34
    Exekutorem rohového kopu byl Roman Potočný. Jeho centr se kroutil směrem na bránu, po zásahu bránícího hráče z toho bude další roh.
     
    33
    Tu rozehrával Čolić. Jeho centr byl hosty odvrácen na rohový kop.
     
    32
    Opět aktivní Lukáš Čmelík, který sebral míč Kalabiškovi a ten ho následně musel faulovat. Standardní situace pro Dynamo...
     
    31
    Na pravé straně se prodral do šestnáctky Lukáš Čmelík. Jeho centr odvrátil obránce. Čmelík naznačuje, že tam byla ruka, ovšem rozhodčí nechává hru pokračovat.
     
    31
    Martin Sladký si poradil s Petrem Reinberkem. Soupeře před sebe nepustil a zkontroloval balón až za brankovou čáru. Rozehrávat bude David Šípoš.
     
    30
    Vladislav Ljovin střílel velice nebezpečně z hranice šestnáctky. Jeho projektil jen těsně minul bližší tyč Šípošovy brány!
     
    29
    Škoda na křídle neobešel Daníčka. Domácí budou alespoň vhazovat.
     
    27
    Dynamo hrozí především po pravé straně, kde směrem do ofenzivy dobře operují Čmelík s Čolićem.
     
    26
    David Šípoš vyběhl z brány a chytil míč před nabíhajícím Kozákem. Došlo i ke kontaktu, po němž se domácí brankář těžce zvedal ze země. Bude ale v pořádku.
     
    25
    Králik přenesl hru na pravé křídlo na Čoliće. Ten rozběhl Lukáše Čmelíka, jenž balón posílal před bránu, kde scházel Michalovi Škodovi krůček k tomu, aby Dynamo posunul do vedení! Daleko nebyl ani zadní tyč zavírající Sladký.
     
    23
    Domácí vstřelený gól nabudil. Do další příležitosti se dostával Michal Škoda, jeho postup však zastavil signalizovaný a odpískaný ofsajd.
    20. Lukáš ČMELÍK - 1:1
     
    20
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí srovnávají krásným gólem LUKÁŠE ČMELÍKA! Letní posila z Karviné převzala míč po autovém vhazování Benjamina Čoliće. Následně si Čmelík navedl balón na levačku a z hranice šestnáctky vymetl vzdálenější šibenici Nguyenovy svatyně – 1:1.
     
    18
    Po dalším rohu Slovácka přišla velká šance! K odraženému míči se dostal Michal Kohút, který ho napálil směrem do bránu. Do jeho nástřelu ještě vložil kopačku Ondřej Mihálik, jenž balón tečoval z bezprostřední blízkosti nad břevno!
     
    17
    Po rohu Ljovina se dostal na zadní tyči jeden z hostů k hlavičce a balón pak ještě přizvedl Patrik Brandner. Po jeho teči se hrací předmět snášel pod břevno a David Šípoš ho musel přizvednout na další roh!
     
    17
    Balón, který směřoval za domácí obranu na nabíhajícího Libora Kozáka, si pohlídal Martin Králik. Ten balón odehrál na rohový kop.
     
    16
    Daniel Holzer centroval z pravé strany. Z malého vápna míč odhlavičkoval obránce.
     
    14
    Benjamin Čolić z pravé strany centroval a míč se nečekaně stáčel směrem na bránu. Brankář Nguyen si asi oddechl, že se snesl na horní stranu brankové sítě!
     
    13
    Další aktivita hostí. Dlouhý míč do šestnáctky sklepával pod sebe Libor Kozák. Balón si našel Michal Kohút, jenž ale při pokusu o střelu z první v podstatě promáchl. Meruny se zmocňuje domácí obrana.
     
    12
    Čolić tentokrát vhazoval standardním způsobem. Spoluhráč mu míč vrátil, levý bek Dynama však neprocpal svůj centr do pokutového území.
     
    12
    Lukáš Čmelík postupoval s míčem dopředu na pravém křídle. Získal pro domácí alespoň autové vhazování.
     
    11
    Po rohovém kopu Ljovina balón obloučkem směřoval na protější roh pokutového území. Tam číhal Jan Kalabiška, kterému však pokus o ránu z voleje nesedl.
     
    10
    Benjamin Čolić si dlouhý aut ještě jednou zopakoval. Ani tentokrát se k míči nedostal nikdo z českobudějovických hlavičkářů.
     
    9
    Čolić vhodil do šestnáctky dlouhý aut. Hosté balón odvrátili právě k Čolićovi, který centroval tentokráte nohou. I tohle defenziva Slovácka zvládla.
     
    8
    Jedna z prvních útočných akcí Dynama. Z pravé strany se pokusil odcentrovat Lukáš Čmelík, který trefil protihráče. Domácí budou vhazovat.
     
    7
    Další nepříliš dobrá rozehrávka Dynama. Hosté toho ale tentokrát nedokázali využít k rychlému zakončení a pouze kombinují u pokutového území.
     
    5
    Hosté jsou i nadále aktivní, hraje se převážně na polovině Dynama.
    3. Patrik BRANDNER - 0:1
     
    3
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají velké chyby soupeře v rozehrávce! Jakub Grič si nechal ve vlastní šestnáctce sebrat míč napadajícím hráčem. Následnou přihrávku pak ještě prodloužil Ondřej Mihálik na dlouholetého hráče Dynama PATRIKA BRANDNERA a ten už to měl jednoduché. Doklepával prakticky do odkryté brány. Brandner následným gestem ukázal, že gól proti svému bývalému klubu slavit nechce.
     
    3
    Do domácí šestnáctky v krátkém sledu směřovaly dva centry. Českobudějovická defenziva si v obou případech poradila.
     
    2
    Michal Kohút vyvážel míč na levé straně dopředu. Už ho ale nedokázal přesně předat Danielovi Holzerovi a domácí tak budou vhazovat.
     
    1
    Utkání zahájilo v bílém hrající Slovácko. Dynamo nastoupilo v černých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Sladký, L. Havel, Králik (C), Čolić – Grič, Čavoš – Čmelík, Hora I, Potočný – Mic. Škoda.
    Náhradníci: Janáček – Broukal, Švec, Matoušek I, Hais, Čoudek, Vais, P. Hellebrand, Penner.
    Trenér: Josef Weber

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, Šimko, Daníček (C), Kalabiška – Ljovin – Brandner, Kohút, Mihálik, Holzer – L. Kozák.
    Náhradníci: Fryšták – M. Kadlec, Hofmann, Vecheta, Trávník, Petržela, Doski, Polášek, Šašinka, Tomič, Siňavskij.
    Trenér: Martin Svědík

    Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Slavíček.
     
    Loni se ve vzájemných zápasech radovaly domácí týmy. Slovácko zdolalo soupeře 1:0. Na jihu Čech to pak bylo střelecky vydatnější utkání, Dynamo nakonec zvítězilo 3:2.
     
    SK Dynamo Č. Budějovice (9. místo, 1 – 0 – 1, skóre 2:2, 3 body)
    Dynamo vykročilo do sezóny výborně. Na úvod si totiž připsalo venkovní výhru, když ve vršovickém Ďolíčku zdolalo 2:0 domácí Pardubice zásahy Patrika Hellebranda a Martina Králika. Ve 2. kole však Jihočeši před zaplněným hledištěm nestačili na Spartu, které podlehli 0:2. Ve druhém domácím duelu v řadě se tak zase budou chtít vrátit na pozitivní vlnu a bodovat.

    Dynamo vstoupilo do nového ročníku s novým trenérem Josefem Weberem, který vystřídal dlouholetého a úspěšného lodivoda Davida Horejše. Ten zatím ještě nemohl využít jednu z posil, útočníka Tomáše Zajíce. Mezi další nové tváře v budějovickém dresu patří Roman Potočný, David Broukal a také trojice Slováků Lukáš Čmelík, Jakub Švec a Jakub Grič.
     
    1.FC Slovácko (5. místo, 1 – 1 – 0, skóre 2:1, 4 body)
    Slovácko má za sebou dvojzápas 3. předkola Evropské ligy s tureckým Fenerbahce. Po venkovní porážce 0:3 už bylo jasné, že celek z Uherského Hradiště zřejmě na postup nedosáhne, ovšem ve čtvrteční odvetě alespoň hráči potěšili své příznivce kvalitním výkonem. Výsledkem byla remíza 1:1, o kterou se po změně stran postaral svým gólem Ondřej Šašinka, jenž rychle odpověděl na trefu soupeře. Úvod sezóny a první dvě ligová kola napověděla, že Slovácko bude mít problémy v ofenzivě. Po odchodech Václava Jurečky a Rigina Cicilii totiž zatím nedorazila adekvátní náhrada. Zraněný je navíc tvořivý záložník Marek Havlík. V prvním kole tak svěřenci Martina Svědíka museli vzít zavděk remízou 1:1 ze hřiště nováčka z Brna. V domácí premiéře pak zdolali 1:0 Hradec. Celý druhý poločas hráli proti deseti, prosadit se však dokázal jen Daníček, který skóroval z dorážky po rohovém kopu.

    Mimochodem, v Uherském Hradišti se ještě mohou těšit na pokračování evropské cesty. Po neúspěchu v EL si totiž ještě zahrají play-off o Konferenční ligu. V něm se střetnou se švédským AIK Stockholm, což by nemusel být nepřekonatelný protivník.
     
    Vítám tu všechny fotbalové příznivce! V rámci nedělního programu 3. kola FORTUNA:LIGY se utkají také České Budějovice a Slovácko. Domácí Dynamo si bude chtít spravit chuť po týden staré domácí porážce s pražskou Spartou. Pohárový účastník z Uherského Hradiště má za sebou kvalitní konfrontaci s tureckým Fenerbahce a vyhlíží play-off o Konferenční ligu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Martin Augustin

    Branky: 20. Čmelík (Čolić), 53. Mic. Škoda – 3. Brandner (Mihálik), 83. Siňavskij (Mihálik)

    Karty:   79. Králik (CEB) – 89. Kalabiška (SLO)   77. Penner (CEB)


    Rohy: 5:4.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Šípoš – Sladký, L. Havel, Králik (C), Čolić – Grič (46. P. Hellebrand), Čavoš (88. Broukal) – Čmelík (67. Penner), Hora I, Potočný (81. Vais) – Mic. Škoda (82. Hais).
    Náhradníci: Janáček – Švec, Matoušek I, Čoudek.

    Trenér: Josef Weber

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk (78. Vecheta), Šimko (64. Hofmann), Daníček (C), Kalabiška – Ljovin – Brandner (71. Siňavskij), Kohút, Mihálik, Holzer (64. Doski) – L. Kozák (64. Šašinka).
    Náhradníci: Fryšták – M. Kadlec, Trávník, Petržela, Polášek, Tomič.

    Trenér: Martin Svědík

    Rozhodčí: Starý – Vodrážka, Slavíček

    Diváci: 3167
    thejrc.org