Espanyol – Rayo Vallecano 0:2 (kon.) | Sevilla – Valladolid 1:1 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
0:2 (0:1)
Rayo Vallecano
Pátek 19.08.2022, 20:00 • RCDE Stadium (Barcelona) • Španělská LaLiga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto klání je to vše. Děkujeme za pozornost a užijte si víkend. Na viděnou. (22:13:32)
     
    V příštím kole bude Espanyol hostit další klub z Madridu – tentokrát mistrovský Real. Vallecano doma přivítá Mallorcu.
     
    Rayo Vallecano se po výhře posunulo do čela neúplné tabulky La Ligy. Stejně jako před rokem může být madridský klub se svým vstupem do sezony výsostně spokojen. Espanyol je s jedním bodem třináctý.
     
    Fotbalisté Vallecana znovu prokázali, že to na Espanyol dobře umí. Soupeře z Barcelony porazili už popáté v řadě – tentokrát na jeho hřišti poměrem 2:0. Aktivněji přitom vstoupili do zápasu domácí, jejichž útočná snaha byla již v 16. minutě podpořena vyloučením Lejeunea. Jenže poté se nechal za nesmyslný úder do obličeje v souboji bez balonu vyloučit i Gómez, což ráz utkání zcela změnilo. Povzbuzené Vallecano začalo útočit a pět minut před koncem řádné hrací doby první půle otevřelo skóre. Isi Palazón si narazil míč s Unaiem Lópezem a zakroutil míč skákavou přízemní střelou zpoza šestnáctky přesně k levé tyči! Benjamin Lecomte se natahoval marně. Espanyol se ve druhém poločase usilovně snažil o vyrovnání. Do statistik sice zapsal jedinou střelu na branku, zato hned tři do brankové konstrukce. Poprvé rozezvučel tyčku skákavou ranou ze střední vzdálenosti Expósito, následně hlavičkoval dvakrát do obou tyčí smolař Puado. Tou dobou už vedli hosté z Madridu o dva góly. V 59. minutě se totiž García zbavil na levém okraji šestnáctky Goriho a předložil míč před úplně prázdnou branku Cissovi, který už měl snadnou úlohu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:17.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Teď už je to v podání Espanyolu křeč. Vallecano v poklidu narušuje domácí kombinaci a je jasné, že si dnes odveze tři body.
     
    90+2
    Salvi vyvezl míč po pravém křídle. Jeho následný tečovaný centr doputoval do rukavic Benjamina Lecomteho, jenž bleskově rozehrál.
     
    90+1
    Espanyolu už příliš času nezbývá. Druhý poločas bude nastaven pouze o tři minuty.
     
    90
    Vallecano znovu zachránila branková konstrukce! Smolařem byl opět Javi Puado. Po prudkém centru Dardera z pravé strany hlavičkoval křižmo o zem do pravé tyčky.
     
    89
    Řada pesimističtějších fanoušků Espanyolu již opouští svá místa na stadionu a odebírají se do svých domovů.
     
    88
    Salvi si pohybem říkal o průnikovou přihrávku, ta ale nepřišla. V opačném případě z toho mohl být nadějný hostující brejk.
     
    87
    Sledujeme snahu Espanyolu dostat balon do pokutového území. Zatím se to nedaří. Hosté se zatáhli a soustředí se v těchto chvílích na pozorné bránění.
     
    85
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Unai López, přichází Mario Hernández.
     
    85
    Střídání v týmu Rayo Vallecano:
    ze hřiště odchází Álvaro García, přichází Randy Nteka.
     
    83
    Následoval rohový kop. Po centru z levé strany hlavičkoval Javi Puado do levé tyčky! Domácím dnes zkrátka v zakončení není přáno.
     
    82
    Po nedovoleném zákroku Radamela Falcaa přišla rychlá domácí rozehrávka. Před Javim Puadem odklízel míč z velkého vápna na poslední chvíli Pathé Ciss.
     
    81
    Paradoxně se z něj zrodil bleskový protiútok Vallecana. Radamel Falcao dostal průnikovou přihrávku za obranu od Salviho a odhodlal se k technickému dloubáku na zadní tyč. Benjamin Lecomte dokázal míč konečky prstů vytěsnit.

    Filip Lefenda

    Branky: 40. Palazón (López III), 59. Ciss (García VI)

    Karty:   7. Ó. Gil (ESB), 45+3. Oliván (ESB) – 14. Lejeune (VLL), 24. Dimitrievski (VLL), 36. Trejo (VLL), 76. Valentín (VLL)   16. Lejeune (VLL)   30. Se. Gómez (ESB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:17.
    Espanyol Barcelona: Lecomte – Ó. Gil, Se. Gómez, Cabrera (C), Oliván (77. Koleosho) – Souza, Expósito (77. Bare), Darder – Gori (64. Puado), Joselu, Melamed (35. Calero).
    Náhradníci: Ángel Fortuno, García XII – El Hilali, Keddari, Zoubdi, Villahermosa.

    Trenér: Diego Martínez

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Catena, García IX – López III (85. M. Hernández), Ciss – Palazón (57. Salvi), Trejo (C) (57. Valentín), García VI (85. Nteka) – Camello (74. Falcao).
    Náhradníci: Morro – Bébé, P. Muñoz, J. Pozo, Saveljich, Ma. Suárez.

    Trenér: Andoni Iraola

    Rozhodčí: J. Figueroa – J. Martínez, I. De Francisco

    Diváci: 16031
    thejrc.org