Lyon – Troyes 4:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
4:1 (1:1)
ESTAC Troyes
Pátek 19.08.2022, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:54:19)
     
    Fotbalisté Lyonu potvrdili roli favorita a v páteční předehrávce třetího kola Ligue 1 porazili Troyes přesvědčivě 4:1.

    Domácí fotbalisté rozhodli o úspěchu v úvodu druhé půle, do které se šlo za stavu 2:1. Vedení vrátil na stranu favorita Nicolás Tagliafico, na nějž o dvě minuty později navázal Tetê. Také při čtvrtém vstřeleném gólu hrál klíčovou roli Tetê, který skóroval přízemním pokusem k levé tyčce.

    Svěřenci kouče Bosze se díky vítězství vyšvihli na druhou příčku, jsou pouze o skóre za PSG. Troyes zůstává s nulou na úplném chvostu tabulky.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:7.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Roh pátý gól nepřinesl, neúspěšný byl Lyon i ze standardky po faulu Kouamého. Všech dvaadvacet fotbalistů na trávníku už čeká na závěrečný hvizd.
     
    90+1
    Moc nechybělo, aby si Florian Tardieu vstřelil vlastní gól. Po centru do vlastního vápna šel do skluzu, kulatý nesmysl poslal těsně nad horní tyčku.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    90
    Hostujícího brankáře zachránilo od pátého inkasovaného gólu břevno! To z pravé strany velkého vápna napálil Rayan Cherki, Francouz šikovně zkusil štěstí přes clonícího Salmiera.
     
    89
    K levé lajně si sběhl Jeff Reine-Adélaïde. Posunul balón doprava na Rayana Cherkiho, jenž vymotal Tardieua, ostrou ránu Gallon vykopl levou nohou.
     
    88
    Skutečnost, že Romain Faivre prošel mezi třemi protihráči, hráči k ničemu nebyla. Ve finále totiž nahrával naslepo pod sebe k nohám Palmera-Browna.
     
    87
    Čerstvý Rayan Cherki se pěknou zasekávačkou zbavil Ikeho Ugba, aby vzápětí vyslal centr na zadní tyč, Maxence Caqueret hlavičkoval v záklonu hodně nepřesně.
     
    86
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Tetê, přichází Romain Faivre.
     
    86
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Lucas Paquetá, přichází Rayan Cherki.
     
    85
    Iniciativu převzali hráči Troyes. Usilují o kontaktní branku, avšak obrana Lyonu je skvěle organizována a vyjma penaltového zákroku Tagliafica nechybuje.
     
    84
    Alexandre Lacazette zvládl zpracování průnikové nahrávky na jedničku. Neotálel a stříleným pasem na zadní tyč nabízel hrací předmět před prázdnou bránu Tetêmu, ten na míč těsně nedosáhl.
     
    83
    Odvážlivec Thiago Mendes proskočil mezi dvojicí soupeřů. Poté si dovolil zvednout hlavu a dokonale přenést hru k levé lajně na Caquereta.
     
    82
    Hosté presují hodně vysoko, tato skutečnost ale, zdá se, domácí defenzivě žádné problémy nedělá a nadále kombinuje mezi sebou.
     
    81
    Na útočný výlet se vydal Tristan Dingomé. Zbavil se dvou konkurentů, načež rozhodil rukama, neboť neměl komu nahrát. Klička proti Tagliaficovi už mu nevyšla.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Lyon směřuje za pohodlným vítězstvím, vede 4:1. Žádného dramatu se v koncovce s největší pravděpodobností nedočkáme.

    Milan Huppert

    Branky: 3. Lacazette, 47. Tagliafico (Tetê), 49. Tetê, 75. Tetê (Caqueret) – 39. Tardieu (pen.)

    Karty:   51. Kouamé (TRY)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:7.
    Olympique Lyon: Riou – Gusto, T. Mendes, Lukeba, Tagliafico – Paquetá (86. Cherki), Lepenant (73. Caqueret), Tolisso (63. Reine-Adélaïde) – Tetê (86. Faivre), Lacazette (C), Toko Ekambi.
    Náhradníci: Bonnevie – Barcola, D. Da Silva, Kadewere, Henrique.

    Trenér: Peter Bosz

    ESTAC Troyes: Gallon – Balde (72. Ripart), Rami (C), Palmer-Brown, Salmier, Larouci (59. Dingomé) – Ugbo, Kouamé, Tardieu, Odobert – M. Baldé (59. Chavalerin).
    Náhradníci: Moulin – Porozo, Dong, N'jo, Mazou-Sacko.

    Trenér: Bruno Irles

    Rozhodčí: Wattellier – Grosbost, Parinet Le Tellier
    thejrc.org