Kanada – Česko cz 5:2 (kon.) | Švédsko – Finsko 0:1 (kon.) | Švédsko – Česko 3:1 (kon.)
konec
Švédsko
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Česko
Sobota 20.08.2022, 22:00Mistrovství světa do 20 let • O 3. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to z Edmontonu pro toto juniorské mistrovství světa vše. Přeji vám dobrou noc a pěkný zbytek celého léta, které bylo letos okořeněné tímto turnajem. (00:40:47)
     
    Kapitán Švédska Emil Andrae přebírá bronzovou plaketu, poté přijde na řadu ještě týmová fotografie. Češi už zklamaně odjíždí do kabiny.
     
    Nyní následuje švédská hymna.
     
    Ty putují na krky švédských hokejistů, kteří si následně odjíždí podat ruce s českými hráči. Národní tým dnes rozhodně nebyl horší a svého soupeře dokonce přestřílel, dojel ovšem na horší koncovku.
    Švédský tým přebírá bronzové medaile
     
    Nyní se k němu přidává zástupce švédské hokejové federace, který mu pomůže s předáváním bronzových medailí.
     
    Na provizorní pódium mezi střídačkami přichází předseda organizačního výboru mistrovství Henrik Bach Nielsen, který nejdříve předává pamětní medaile rozhodčím.
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni Michal Gut (CZE) a Linus Sjödin (SWE).
     
    I on už se ale přidává ke svým spoluhráčům. Na protější lajnu už se postavil i švédský tým. Čekáme na závěrečný ceremoniál utkání.
     
    Zklamaní Češi už se sjíždí na svou modrou. Na střídačce zůstává sedět pouze kapitán Jan Myšák.
     
    A je konec! Švédové obklopují svého brankáře a slaví zisk bronzových medailí. V rohu kluziště se ještě dva čeští hráči z frustrace zapojili do menší strkanice, na výsledku už to ale nic nezmění.
    Záveřečné vteřiny utkání a švédská radost
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Švédsko vyhazuje do středního pásma, tohle už v klidu dohraje.
     
    59:38
    Jesper Wallstedt přerušuje hru po další ráně Jiřího Kulicha. Dvacet dva vteřin před koncem se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    59:26
    Kulich z pravého kruhu pálí hodně mimo, Češi už jsou ve velké křeči.
     
    58:35
    Pokus Davida Špačka končí po odrazu v ochranné síti. Národní tým na nic nečeká a pálí ze všech stran, jenže skvěle blokující Švédi usnadňují Wallstedtovi práci.
     
    58:13
    Češi si berou oddechový čas.
     
    58:13
    Tvrdý projektil Davida Špačka tečoval Matyáš Šapovaliv mimo bráno. Následně to zkoušel od modré pro změnu David Jiříček, kterému střela hrubě nesedla. Švédové poté vyhazují na zakázané uvolnění.
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 15. Lysell (Grans, Stakkestad), 36. Rosén (Niederbach), 57. Sjödin (Wallinder) – 34. Gut (Myšák, Jiříček)


    Švédsko: Wallstedt (Clang) – Edvinsson (A), Grans, Lööf, Forsfjäll, Andrae (C), Wallinder, Olsson – Olausson, Niederbach, Rosén – Öhgren, Stakkestad (A), Lysell – Magnusson, Ljungman, Lekkerimäki – Sjöberg, Torgersson, Stjernborg – Sjödin.
    Trenér: Tomas Montén

    Česko: Suchánek (Čajan) – Ticháček, Jiříček (A), Svozil (A), Špaček, Hamara, Čech, Š. Němec – Kulich, Šapovaliv, Myšák (C) – Szturc, Gut, Urban – Kos, Menšík, Ryšavý – Měchura, Ivan, Hauser – Herčík.
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Bloski, Kowalski (CAN) – Rey (USA), Špůr (CZE)
    thejrc.org