Kolín – Vienna Capitals 1:3 (kon.) | Motor ČB – Black Wings Linz 6:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
6:4 (2:1, 2:3, 2:0)
EHC Black Wings Linz
Neděle 21.08.2022, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Českobudějovičtí hokejisté se nakonec radují z výhry v dalším z přípravných zápasů. Po třetí třetině, ve které vstřelili dvě branky, tak po dvou neúspěších v přípravě berou výhru. (19:39:23)
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Jakub Valský se dostal ke kotouči v obranném pásmu a přerušil tlak hostů. Zkusil zacílit na odkrytou branku, jenže brankovou konstrukci netrefil.
     
    59:30
    Brian Lebler se dostal s kotoučem na holi po pravém křídle do pásma a Motor se tak bude ještě bránit.
     
    58:46
    Českobudějovičtí hokejisté vybojovali kotouč a zavezli jej do pásma. Chlubna pak zkoušel ještě napadat, ovšem Linec puk vybojoval do svého držení a míří před Hrachovinu.
     
    58:40
    Honeckl po buly zamířil na střídačku, hra se ale přemístila opět do středního pásma i hned tak zamířil zpět.
     
    58:40
    A tentokrát hru do středního pásma přesune postavení mimo hru hostujícího celku.
     
    58:22
    Hra se přesouvá do středního pásma na kruh uprostřed. Honeckl se mezitím vrací do branky, Linec je tak opět v pěti.
     
    57:51
    Milan Gulaš nebyl vůbec daleko od hattricku! Gulašův pokus letěl z prostoru mezi kruhy do odkryté branky, ale jeden z hostujících obránců obětavě kotouči v cestě zabránil.
     
    57:15
    Rakušané kombinují v útočném pásmu. Dlouho hledali prostor ke střele od modré, která nakonec trefila clonícího hráče.
     
    57:04
    Jakub Valský byl ve velkém střeleckém úhlu, přesto na něj zývala odkrytá branka. Valského pokus nakonec končí mimo. Hostující celek si může oddychnout.
     
    56:39
    Domácí se dostali ke kotouči a vyhazovali přes všechny čáry. Navíc šikovně tak, aby to nebylo zakázané uvolnění. Odkrytou branku kotouč netrefil.
     
    56:22
    Hostující celek se udržel hned po buly v pásmu a může začít závěrečný tlak se šesti hráči v poli.
     
    56:14
    Thomas Horeckl zůstává na střídačce svého týmu. Linec to zkouší v šesti.
     
    56:01
    Oddychový čas si vyžádala hostující střídačka.
    55:29 Stuart PERCY - 6:4
     
    55:29
    České Budějovice právě vstřelily branku! Motor právě udělal výrazný krok k výhře v dnešním přípravném utkání. STUART PERCY ujel soupeřově obraně. Jeho únik pak na obránce zkušeně zakončil. Asistence: Lukáš Pech.
     
    54:46
    Zdeněk Doležal opět nebyl vůbec daleko od branky. Motor si vytvořil dobrý tlak v pásmu. Doležal pak stál před brankou, kdy zkoušel procpat přihrávku zpoza branky za Honecklova záda. Bohužel pro něj neúspěšně.
     
    52:26
    Jan Štencel pálil hned dvakrát od modré čáry. Jeho pokus nebyl vůbec špatný a brankář rakouského celku s ním měl pořádné problémy. Obrana Lince si nakonec ale poradila.
     
    50:50
    Na dnešní přípravné utkání si na jihu Čech našlo cestu 2011 diváků.
     
    50:37
    Stuart Percy zablokoval soupeřův pokus od modré čáry. Neměl problém s jeho zablokovaním a následně ho poslal mimo nebezpečí.
     
    49:22
    Zdeněk Doležal si najel před branku, kam dostal přesnou přihrávku. Doležal si ovšem svou první branku v duelu nepřipisuje. Se střelou počkal a mířil zřejmě mezi betony. Honeckl je včas secvakl.
     
    48:37
    Motor se i po uplynutí oslabení musí bránit. Linec se drží v pásmu a snaží se o srovnání skóre.
     
    48:15
    Motor se vrací do plného počtu. Kristofers Bindulis naskočil do hry z trestné lavice.
     
    47:40
    Hrachovina si stihl povyjet proti razantní střele od modré čáry, zasahovat ale nakonec nemusí. Puk totiž prosvištěl nad horní tyčí a odrazil se od mantinelu.
     
    46:35
    Marco Brucker dostal dobrou přihrávku, když si najížděl na vzdálenější tyč. Bruckerův následný pokus směřoval někam mezi ruku a tělo, ale Hrachovina byl úspěšný a kotouč udržel.
     
    46:12
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Bindulis – 2 min., faul kolenem.
     
    45:56
    Lukáš Pech posílal přihrávku na najíždějícího spoluhráče. Pechův pas ale nebyl přesný a skončil na hokejkách protihráčů.
    45:25 Jakub STRNAD - 5:4
     
    45:25
    České Budějovice právě vstřelily branku! Motor obrací skóre a podruhé v utkání vede! JAKUB STRNAD byl sice tísněn obráncem, přesto se nacpal před branku a dostal kotouč do horního růžku – 5:4. Asistence: Mikuláš Hovorka.
     
    45:08
    Jan Štencel zkoušel nahodit kotouč ze středního pásma. Štencelovo nahození ale skončilo pouze odražením od obránce a následně vysoko v ochranné síti.
     
    44:29
    Následně se do útočného pásma dostal Linec. Jeden z jeho obránců pálil od modré čáry, ale puk končí pouze na zadním mantinelu.
     
    43:50
    Kristofers Bindulis přijel do pásma a dostal se k dorážce po střele Valského. Bindulisův pokus těsně k tyči Honeckl udržel před brankovou čárou.
     
    43:06
    Jakub Strnad zkoušel zabojovat o kotouč, což se mu povedlo. Následně míří střídat a do pásma posílá své spoluhráče.
     
    42:29
    Jan Štencel je dnes velmi aktivní, nyní se Motor přemístil do útočného pásma a pálil právě budějovický bek. Jeho pokus či mířená přihrávka před branku ale neměly potřebné parametry.
     
    41:50
    Stále platí, že Linec je v útočném pásmu a snaží se o pátou branku. Hrachovina je v permanenci.
     
    40:25
    St. Amant dostal poměrně dobrou přihrávku na pravý kruh z gólmanova pohledu. Jeho následný pokus pak končí na výstroji Hrachoviny, který se přemístli a puk lapil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, která nabídla také gólovou podívanou. Domácí ale přeci jen budou spokojenější, když dorovnali dvougólové manko. Další třetina začne přibližně 19:06.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    38:46 Mārtiņš DZIERKALS - 4:4
     
    38:46
    České Budějovice právě vstřelily branku! Domácí vyrovnávají! Stuart Percy poslal dobrou přihrávku na MARTINŠE DZIERKALSE. Ten pak stáhl kotouč do bekhendu a poslal ho v pohodě nad brankářovu výstroj. Asistence: Stuart Percy.
    36:19 Milan GULAŠ - 3:4
     
    36:19
    České Budějovice právě vstřelily branku! Domácí fanoušci se radují, Motor snižuje! Štencel poslal kotouč směrem na najíždějícího MILANA GULAŠE. Ten přihrávku v pohodě přibral a pak zkušeně proměnil. Asistence: Jan Štencel, Stuart Percy.
     
    34:44
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz:
    Kragl – 2 min., nedovolené bránění.
     
    33:49
    Lukáš Pech si sjel s kotoučem na holi až k modré čáře. Odtud pak spíše jen nahazoval. Domácí si pak vytvořili tlak na brankovišti, ovšem Honeckl byl i tentokrát úspěšný.
    33:00 Stefan GAFFAL - 2:4
     
    33:00
    Tým Black Wings Linz právě vstřelil branku! Linci se dnes velmi daří oslabení. Nikoliv, že by je rakouský celek bezpečně ubránil, on v nich už potřetí skóruje! Stuart poslal do brejku STEFANA GAFFALA. Ten si počínal před Hrachovinou nekompromisně a zavěsil do horního růžku. Asistence: Brodi Stuart.
     
    32:14
    Jan Štencel dostal přihrávku na pravý kruh, odkud střílel z první. Jeho pokus Honeckl viděl a v pohodě ho ukryl ve své výstroji.
     
    31:04
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz:
    St. Amant – 2 min., nedovolené bránění.
     
    30:37
    Krásná útočná akce domácího celku na jeden dotyk! Milan Gulaš, tísněn hned čtyřmi hráči, poslal přihrávku na kruh a následně zakončoval jeden z domácíh po další přihrávce před branku. Honeckl zasáhl úspěšně.
     
    29:58
    Domácí hokejisté se usadili v pásmu. Snaží se o srovnání skóre. Honeckl musel zasahovat proti střele z kruhu, což se mu napoprvé povedlo.
    27:59 Shawn ST. AMANT - 2:3
     
    27:59
    Tým Black Wings Linz právě vstřelil branku! Hostující celek jde opět do vedení! Haga posunul kotouč do střelecké pozice na SHAWNA ST. AMANTA, který z první vymetl horní růžek domácí svatyně. Asistence: Michael Haga.
     
    27:45
    Shawn St. Amant se dostal do dobré příležitosti, když sjel s kotoučem od modré až blízko k branky. Jeho pokus ale zamířil jen do tyče Hrachovinovy branky.
     
    27:13
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Valský – 2 min., podrážení.
     
    27:06
    Brodi Stuart nyní pálil od modré čáry, jeho pokus ale Hrachovina viděl a následně neměl problém s jeho vyražením mimo nebezpečí.
     
    25:40
    Lukáš Pech se dostal zničehonic do dobré příležitosti, kdy stál sám před brankářem. Z forhendu mířil nad brankářovu vyrážečku. Jeho pokus ale zamířil mimo brankovou konstrukci.
     
    25:17
    Domácí hokejisté se dostali po vhazování v útočném pásmu těsně za modrou čáru a rozhodčí píská ofsajdové postavení, což se nelíbí domácím příznivcům, nicméně hra se i tak přesouvá do středního pásma.
     
    25:07
    A další pokus domácích hokejistů. Tentokrát pálil od modré čáry před chvíli přihrávající Šenkeřík. Jeho pokus zamířil taktéž do připraveného hostujícího brankáře.
     
    24:45
    Šenkeřík poslal přihrávku z první na kruh, kde stál ke střele připravený Zdeněk Doležal. Jeho pokus ale zamířil jen do přemisťujícího se Honeckla, který puk drží bezpečně ve výstroji.
     
    24:17
    A mohli jsme být svědky další hostující branky v oslabení! Brian Lebler ujel domácí obraně, ale na Hrachovinu si v rychlosti nepřišel.
     
    23:52
    Poměrně dobrá šance! Lukáš Pech poslal puk před soupeřovu branku, kde se o dorážku pokusil Dzierkalis. Jeho pokus ale za brankovou čáru neprošel.
     
    23:09
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz:
    Schnetzer – 2 min., držení.
    22:38 Andreas KRISTLER - 2:2
     
    22:38
    Tým Black Wings Linz právě vstřelil branku! Linec si vytvořil další poměrně dobrý tlak, který přetavuje v branku. Dennis Sticha poslal střelu na branku, načež ji z bekhendu neomylně dorazil ANDREAS KRISTLER. Asistence: Dennis Sticha.
     
    21:42
    Rakouský celek se usadil v pásmu, Lebler dlouho kombinoval se svými spoluhráči. Ti se nakonec ale musejí vracet, Motor vyhazuje.
     
    20:39
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Doležal – 2 min., nedovolené bránění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nabídla tři branky. Rakouský tým se dostal do vedení, když se trefil v oslabení. Následně Motor díky dvěma přesilovkám a trefám Valského a Gulaše převrátil vedení na svou stranu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Lukáš Pech dostal do jízdy poměrně rychlou přihrávku, byl ovšem tísněn obráncem. I proto se mu nepodařilo zakončit podle představ.
     
    19:09
    Hrachovina si musel připsat zákrok proti střele z poměrně dobré pozice. Nakonec po delší době zasahuje bez větších problémů, když kotouč napoprvé drží ve výstroji.
     
    18:47
    Linec se přemístil do útočného pásma, usazuje se před Hrachovinou.
     
    17:46
    Hned po vhazování dostal dobrou přihrávku do jízdy Jakub Strnad, který se prosmýkl po pravém křídle z gólmanova pohledu. Strnadův pokus ale ramenem udržel Honeckl před brankovou čárou.
    17:34 Milan GULAŠ - 2:1
     
    17:34
    České Budějovice právě vstřelily branku! Domácí hokejisté obracejí skóre ve svůj prospěch! MILAN GULAŠ dostal nabito na pravý kruh. Vyslal velmi razantní pokus, na který si gólman sáhl, v cestě do branky mu ale nezabránil. Asistence: Lukáš Pech, Stuart Percy.
     
    17:26
    A opět stejná kombinace! Pechův další pokus také končí na výstroji přesného rakouského gólmana.
     
    16:40
    Milan Gulaš poslal přihrávku před branku na levý kruh. Tam stál ke střele připravený Lukáš Pech, ale trefil pouze betony přemisťujícího se Honeckla.
     
    16:16
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz:
    Schnetzer – 2 min., hákování.
     
    15:51
    Motor je kompletní, Strnad se vrací zpátky na ledovou plochu.
     
    15:36
    Z přesilovky zbývá jen pár posledních sekund, zatím se Linec nemůže usadit v pásmu a dostat do tlaku. Nyní se bude po zásahu domácí střídačky vhazovat před Hrachovinou.
     
    14:43
    Lukáš Pech ujel v oslabení do přečíslení dva na jednoho. Pech posílal přihrávku před branku, jenže poslední obránce hostujícího týmu se stihl vrátit a tento pas zablokovat. Ze slibné akce v oslabení tak nic není.
     
    13:51
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Strnad – 2 min., krosček.
     
    13:45
    Martin Hanzl dostal přesnou přihrávku na levý kruh z gólmanova pohledu. Odtud poslal pořádnou dělovku, kterou ale na poslední chvíli Honeckl těsně kryje!
     
    13:06
    Dzierkalis se po dlouhé době objevil v šanci. Lotyšský hráč se vytočil z rohu kluziště a následně poslal kotouč pouze do vnejší tyče.
     
    11:47
    Žádnou šanci jsme v posledních okamžicích neviděli. Linec má kotouč ve své moci, nicméně se nemůže dostat přes střední pásmo.
     
    10:36
    Roe Logan nepřesně rozehrál při zakládání útoku rakouského týmu. Motor se tak dostal do pásma, ovšem puk nedostal plně pod kontrolu.
     
    09:47
    Stejně aktivní byl také při napadání Lukáš Pech, ani on ale pro svůj tým kotouč nevybojoval. Linec míří do útoku.
     
    09:25
    Lebler se snažil dostat kotouč na svou hokejku napadáním ve středním pásmu. Nakonec ale bez úspěchu a do pásma se tak bude moci podívat Motor.
     
    08:19
    Jan Štencel viděl dobře rozjetého spoluhráče. Přes celé střední pásmo mu posílal přihrávku, ovšem ta byla nakonec jen těsně nepřesná.
     
    07:15
    Dzierkalis neustál souboj u mantinelu, přesto se mu podařilo udržet kotouč na hokejkách jeho týmu. Šenkeřík se pak dostal do palebné pozice. Střílel z nápřahu, ovšem vedle.
    05:51 Jakub VALSKÝ - 1:1
     
    05:51
    České Budějovice právě vstřelily branku! Netrvalo to dlouho a máme tu vyrovnání! Šenkeřík poslal kotouč směrem na JAKUBA VALSKÉHO, který stál v prostoru mezi kruhy a tečoval pro brankáře nechytatelně! Asistence: Petr Šenkeřík, Jan Štencel.
    04:47 Brodi STUART - 0:1
     
    04:47
    Tým Black Wings Linz právě vstřelil branku! Máme tu první branku zápasu! Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho po zaváhání domácí obrany. BRODI STUART se ujal kotouče a prostřelil zblízka přesně! Asistence: Jakob Mitsch.
     
    04:14
    Vyloučení v týmu EHC Black Wings Linz:
    Kristler – 2 min., podrážení.
     
    03:47
    Hovorka byl faulován v útočném pásmu, rozhodčí už signalizuje výhodu pro domácí celek, který bude hrát první přesilovou hru.
     
    03:08
    Milan Gulaš se dostal do poměrně dobré pozice. Sjel si s kotoučem na hokejce blíže k rakouské svatyni, jenže na Honeckla si nepřišel.
     
    02:27
    Lukáš Doudera si sjel od modré čáry do střelecké pozice. Jeho pokus ale zamířil jen do jednoho z bránících hráčů a následně puk končí mimo nebezpečí z pohledu rakouského celku.
     
    01:39
    Dzierkalis dobře zapracoval v útočném pásmu a udržel své spoluhráče v útočné třetině. Jan Štencel střílel pak z větší vzdálenosti, Honeckl neměl problém se zákrokem, puk drží ve výstroji.
     
    00:37
    Brian Lebler, ostřílený hráč hostujícího celku, se dostal do první celkem dobré příležitosti. Střílel z prostoru mezi oběma kruhy, ovšem jeho střela končí pouze na zadním mantinelu.
     
    00:06
    Linec vyhrál úvodní vhazování. Jakub Kubeš dostal kotouč na svou hokejku, následně rozehrával na spoluhráče, ovšem jeho pas nebyl přesný a končí pouze na zakázaném uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hostující tým už je na ledě, nyní nastupuje také ten domácí. Domácí příznivci už vítají své hokejisty, dnešní přípravný zápas může za chvílit začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Doudera, Percy, Bindulis, Šenkeřík, Štencel, Hovorka, Kachyňa – Přikryl, Pech, Gulaš (C), Dzierkalis, Vopelka, Doležal, Strnad, Hanzl, Valský, Chlubna
    Trenér: Modrý

    EHC Black Wings Linz: Honeckl (Tirronen) – Bartley, Kubeš, Roe, Schumnig, Sollinger, Kragl, Wolf – Schentzer, Lebler (C), Haga, Sticha, Bruckner, St. Amant, Romig, Stuart, Gaffal, Mitsch, Bretschneider, Rappold, Kristler.
    Trenér: Lukas

    Rozhodčí: Horák, Jaroš – Zíka, Šimánek.
     


    EHC Black Wings Linz

    Rakouský celek se bude chtít pečlivě připravit na nadcházející sezonu. V Linci doufají, že bude lepší než ta přechozí, kdy Black Wings obsadila polsední příčky tabulky.V přípravě se zatím Linec utkal s Lublaní a Eisbärenu Berlín. V obou případech byl úspěšný.

    Do rakouského týmu přišlo hned několik nových tváří, ovšem stálicí je Brian Lebler. Ten v týmu působí již od sezony 2016/17 a jihočeští fanoušci ho v Budvar aréně v rámci přípravy tak již několikrát viděli. Lebler reprezentoval Rakousko na květnovém mstrovství světa.

    V přípravě se z českých týmů Linec utká ještě s Karlovými Vary. Síly změří také se slovenskými Novými Zámky.
     


    HC Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí hokejisté začali přípravu na sezonu proti Salcburku. Hráli s ní vyrovnanou partii, nakonec se radovali z těsné výhry 3:2. Následně trenéři Motoru nasadili proti Kladnu a Třebíči velmi okleštěný tým poskládaný z mladých hráčů. S jejich výkony ovšem trenérský štáb nebyl příliš spokojen, jak řekl asistent trenéra David Čermák. Proti rakouskému soupeři tak Jihočeši půjdou v silnější sestavě. Poprvé do branky naskočí Dominik Hrachovina, připraven by měl být také ještě nedávno zdravotně indisponovaný Zdeněk Doležal.
     
    Hezké nedělní odpoledne. Na jihu Čech dnes budeme sledovat další přípravný zápas českobudějovického Motoru. V rámci předsezonních utkání podruhé vyzve zahraničního soupeře, po Salcburku se utkání s týmem Black Wings Linz.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 6. Valský (Šenkeřík, Štencel), 18. Gulaš (Pech, Percy), 37. Gulaš (Štencel, Percy), 39. Dzierkals (Percy), 46. Strnad (Hovorka), 56. Percy (Pech) – 5. Stuart (Mitsch), 23. Kristler (Sticha), 28. Amant (Haga), 33. Gaffal (Stuart)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Doudera, Percy, Bindulis, Šenkeřík, Štencel, Hovorka, Kachyňa – Přikryl, Pech, Gulaš (C), Dzierkalis, Vopelka, Doležal, Strnad, Hanzl, Valský, Chlubna
    Trenér: Modrý

    EHC Black Wings Linz: Honeckl (Tirronen) – Bartley, Kubeš, Roe, Schumnig, Sollinger, Kragl, Wolf – Schentzer, Lebler (C), Haga, Sticha, Bruckner, St. Amant, Romig, Stuart, Gaffal, Mitsch, Bretschneider, Rappold, Kristler.
    Trenér: Lukas

    Rozhodčí: Horák, Jaroš – Zíka, Šimánek
    thejrc.org