Cremonese – Turín 1:2 (kon.) | Juventus – AS Řím 1:1 (kon.) | AC Milán – Bologna 2:0 (kon.)
Spezia – Sassuolo 2:2 (kon.)
konec
Juventus FC
1:1 (1:0)
AS Řím
Sobota 27.08.2022, 18:30 • Allianz Stadium, 41507 míst k sezení, Turín • Italská Serie A • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Juventus neudržel vedení z prvního poločasu a nakonec s AS Řím horko těžko vybojoval remízu 1:1, se s Vámi loučí a u dalších přenosů Serie A se bude těšit Tomáš Lysý. (18:04:11)
    AS Řím zapisuje k dvěma výhrám první asistenci, Juventus po výhře v prvním utkání podruhé remízoval
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-1
    Střely na branku: 3-4
    Zákroky gólmanů: 3-2
    Rohy: 4-5
    Ofsajdy: 0-1
    Přihrávky: 442-317
    Držení míče: 57%-43%
    Fauly: 16-7
    Žluté karty: 2-2
    Červené karty: 0-0.
     
    Šlágr třetího kola Serie A skončil remízou 1:1. V prvním poločasu byl Juventus lepší, již ve druhé minutě šel z přímého volného kopu do vedení zásluhou Dušana Vlahoviće a měl i další šance, jenže je neproměnil nebo branka na 2:0 nebyla uznána pro faul Locatelliho na začátku akce.

    Stará dáma tak může těžce litovat, že nenavýšila skóre. Ve druhé části totiž hrál Juve hodně profesorsky a i když neměl AS Řím žádné vyložené šance, z rohu se mu povedlo přece jen vyrovnat. Dybala na zadní tyči vrátil koníčkem míč do ohně a Tammy Abraham využil nepozornosti obránců. Srovnal hlavičkou na 1:1 a tím i zápas skončil, protože pět minut před koncem Roger Ibañez nedotlačil z malého vápna míč do sítě, na brankové čáře ho odvrátil jeden ze stoperů Bianconeri.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:7.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Na přední tyči odvrátil míč jeden z hráčů Giallorossi a po chvilce zápas končí. Mehmet Zeki Çelik ještě dostal žlutou kartu, ale to mu už vůbec nemusí vadit.;
     
    90+5
    A je zde, sudí už se dívá na hodinky, ale roh ještě nechá Juventus kopnout!
     
    90+3
    Po střídání AS Řím (Lorenzo Pellegrini dolů, Edoardo Bove na plac) budou mít oba týmy čas tak maximálně na poslední akci.
     
    90+1
    V první z nich inkasoval při hlavičkovém souboji nechtěný, ale také nepříjemný, políček do hlavy Tammy Abraham. Pokud si vzpomenete na přestřelku z posledního vzájemného zápasu, tak Angličan dával v 11. minutě branku na 1:0. O sedm minut později srovnal Paulo Dybala, v 53. minutě už AS Řím vedl 3:1, ale Juventus v rozmezí 70. – 77. minuty otočil na 4:3 a výhru udržel i po vyloučení de Ligta z 81. minuty. To byl fotbal, panečku!
     
    90
    Ve druhém poločasu budou nastaveny hned čtyři minuty, jak signalizuje čtvrtý sudí Rosario Abisso.
     
    89
    Po pravé straně prošel téměř až do vápna Arkadiusz Milik a vyslal nadýchaný centr na hranici penalty, kde bylo také pořádně rušno. Provoz u penaltového puntíku uklidnil odkop hostí k pomezní čáře.
     
    88
    Hra se nyní přelévá z jedné strany na druhou. Domácí si ve vápně pomohli útočným faulem, AS Řím poté protiútok překombinoval, takže se zase musí bránit akci soupeře.
     
    86
    A abychom byli přesní, následuje druhé střídání, které ale plynule přešlo do 86. minuty. Dušan Vlahović, který hrál první poločas skvěle, ale ve druhém se dost vytratil, pouští na plac Moise Keana, útočníka.
     
    85
    Juventus střídá, Manuela Locatelliho nahrazuje Nicolo Rovela. Záložník za záložníka.
     
    84
    Ve velkém vápně Juventusu byl pořádný zmatek. Roger Ibañez se dostával k zakončení a Wojciech Szczęsny s ním šel do hraničního souboje. Míč poté propadával k brance, dva hráči Juve se na něj dívali, jako kdyby si dávali přednost. Až třetí z nich ho odkopl z brankové čáry a následná střela hostí zpoza vápna byla zablokována.
     
    84
    De Sciglio zbytečně váhal s rozehrávkou a přišel o míč. Stephan El Shaarawy toho využil a potáhl míč po pravé straně k vápnu. Hledal v něm Tammyho Abrahama, ale před ním uklidili míč hráči domácích na roh.
     
    Střelecká převaha Juventusu je zřejmá jen zdánlivě. Střely celkem jsou ve výrazném poměru pro domácí – 13:6, nicméně na branku vyslaly oba týmy po třech střelách.
     
    80
    A nyní stoper Danilo na poslední chvíli odvrátil míč před napadajícím Dybalou. Rozhodně neměl lehkou roli, balon před ním lehce skočil.

    Tomáš Lysý

    Branky: 2. Vlahović – 69. Abraham (Dybala)

    Karty:   6. Locatelli (JUV), 77. Kostić (JUV) – 41. Cristante (ASR), 90+5. Çelik (ASR)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:7.
    Juventus FC: Szczęsny – De Sciglio, Danilo, Bremer, Sandro – Miretti (77. Milik) – Locatelli (85. Rovella), Rabiot (58. Zakaria), Cuadrado (77. McKennie), Vlahović (86. Kean) – Kostić.
    Náhradníci: Pinsoglio, Perin – Gatti, Rugani, Soulé.

    AS Řím: Patrício – Mancini (46. El Shaarawy), Smalling, Ibañez – Karsdorp (62. Çelik), Matić, Cristante, Spinazzola (46. Zalewski) – Dybala (77. Kumbulla), Lo. Pellegrini (90+3. Bove) – Abraham.
    Náhradníci: Boer, Svilar – Šomurodov, Viña, Tripi.

    Rozhodčí: Massimiliano Irrati – Fabiano Preti, Alessio Berti
    thejrc.org