Lipt. Mikuláš – Miskolc 6:1 (kon.) | Skalica – Třebíč 3:2 (po s.n.) | Kladno – Slavia 3:4 (kon.)
Litvínov – Mladá Boleslav 4:3 (2:1 po s.n.) | Poruba 2011 – Nitra 0:0 (zruš.) | Trenčín – Olomouc 2:1 (po pr.)
Motor ČB – Jihlava 1:3 (kon.) | Zlín – Zvolen 4:5 (kon.) | Litoměřice – Sokolov 4:2 (kon.)
Příbram – Klatovy 4:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Tábor 3:2 (po pr.) | Přerov – Šumperk 2:1 (po pr.)
Nový Jičín – Havířov 3:4 (2:3 po s.n.) | SHKM Hodonín – Žďár n/S 4:7 (kon.) | Vyškov – Znojmo 2:3 (kon.)
Ústí n/L – Jablonec n/N 8:1 (kon.) | Mostečtí Lvi – Děčín 6:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Poprad 3:2 (kon.)
Pardubice – Liberec 1:0 (kon.) | Benátky n/J – Pardubice B 0:0 (zruš.) | Val. Meziříčí – Kopřivnice 5:3 (kon.)
Jihlava – Vrchlabí 0:0 (zruš.)
konec
Banes Motor České Budějovice
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
HC Dukla Jihlava
Úterý 30.08.2022, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního přípravného utkání, ve kterém se spolu v Budvar aréně střetnou České Budějovice a Jihlava! Úvodní buly je naplánováno na 17:30 a my u toho samozřejmě nemůžeme chybět.
     
    Úvodní sestavy:

    Motor České Budějovice: Strmeň (Kalista) – Bindulis, Vráblík, Šenkeřík (A), Dvořák, Doudera, Kachyňa, Willman – Dzierkals, Hanzl (C), Kříž – Přikryl, Toman, Doležal (A) – Sochor, Drančák, Putz – Hála, Vavřík.
    Trenér: Jaroslav Modrý.

    HC Dukla Jihlava: Beran (Černý) – Bilčík, Dvořák, Kowalczyk, Kočí, Dundáček, Matějíček – Čachotský (A), Skořepa (C), Mácha – Beránek, Miškář, Šik – Cachnín, Juda, Brož – Harkabus (A), Handl, Pořízek.
    Trenér: Viktor Ujčík.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Kreuzer, Polonyi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    A přípravné utkání mezi Českými Budějovicemi a Jihlavou nám právě odstartovalo! Domácí celek nastupuje v modrých dresech, hostující ve žlutých.
     
    00:38
    Matěj Toman hned při prvním buly zlomil hokejku, a tak si musel dojet pro náhradní. O první akci se následně postarala Jihlava, ale bez střely na branku.
     
    01:08
    Poprvé do útočného pásma se podíval také Motor, avšak nedokázal ani zakončit. O několik sekund později se provinil jen zakázaným uvolněním.
     
    01:41
    První větší šance zápasu a připsala si ji Dukla! Rána z pravého kruhu se ale odrazila jen od tyčky, a tak se skóre prozatím nemění.
     
    02:27
    Lukáš Doudera to zkoušel individuálně a dostal se do útočného pásma. Tam ale byla jeho snaha poměrně rychle zastavena. Beran ještě nemusel zasahovat.
     
    03:03
    Josef Skořepa nahodil kotouč podél mantinelu a sám si za ním dojel. Dukla následně sice puk ztratila, avšak během chvilky se dostala zpět do pásma. Joshua Mácha proto mohl pálit, jenže trefil jen vzdálenější tyč!
     
    03:44
    A velká šance také na druhé straně, když České Budějovice se dostaly do přečíslení dva na jednoho. Marcel Kříž našel křižným pasem Romana Vráblíka, ovšem proti jeho pokusu se stihl Beran přesunout!
     
    04:26
    Zajímavé možnosti se nám střídají z jedné strany na druhou. Richard Cachnín zakončoval z velmi zajímavé pozice, jenže o kousek minul vzdálenější tyč.
     
    05:01
    Zdeněk Doležal předvedl efektivní otočku u mantinelu, načež se snažil najít před brankou Matěje Tomana. Ten se ovšem k tečování jeho pasu nedostal.
     
    05:42
    Jihlava odehrála puk jen na zakázané uvolnění, avšak následně se dokázala rychle přesunout. Bekhendem proto pálil Josef Skořepa, který minul.
     
    06:15
    Roman Vráblík se dostal ke střele, když pálil z vrcholku pravého kruhu. Beran však stihl sklapnout své betony včas, a tak je skóre stále bezbrankové.
     
    07:05
    Samuel Drančák se hnal za odraženým kotoučem, jenže k němu měl mnohem dále než jeho soupeř. Posléze zahráli Jihočeši jen na zakázané uvolnění.
     
    07:46
    Adam Sochor nabíral rychlost na levé straně, ale přihrávka na něj nebyla ani trochu přesná.
     
    08:12
    Tomáš Harkabus se ihned po vhazování dostal mezi kruhy a vypálil směrem k levé tyči. Jan Strmeň byl připravený a připisuje si další úspěšný zákrok.
     
    08:41
    Jihlavští hokejisté se pustili do aktivního napadání, ale domácím se povedlo celkem v pohodě přejít. Přesto o chvilku později opět zahráli jen na icing.
     
    09:25
    Martin Hanzl to zkoušel šikovně, když chtěl u tyčky trefit beton gólmana. To se mu sice povedlo, jenže kotouč se následně odrazil jenom do bezpečných míst.
     
    09:44
    Roman Vráblík se ke kotouči dostal ihned po vhazování. Dokázal si vytvořit lepší prostor pro střelu, jenže nejspíše trefil jen spoluhráče, který byl v souboji.
     
    10:29
    České Budějovice právě vstřelily branku! Domácí se díky dobrému napadání dostávají do vedení! Filip Přikryl se pustil do napadání, takže obránce odehrál kotouč jen za sebe. Tam se jako první zjevil Matěj Toman, jenž posunul kotouč na úplně volného ZDEŇKA DOLEŽALA, který střelou z první rozvlnil síťku. Asistence: Matěj Toman.
     
    11:10
    Ondřej Kachyňa se dostal k odraženému puku, avšak jeho prudká rána vyprášila jen beton brankáře.
     
    12:15
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Filip Dundáček – 2 min., držení.
     
    12:36
    Budějovický centr vyhrál vhazování v útočném pásmu a Jihočeši se okamžitě rozestavěli. Nakonec zakončoval Martin Hanzl, ale Beran chytá.
     
    13:08
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Samuel Drančák – TS, sekání.
     
    13:08
    Jenže vyrovnáno není! Joshua Mácha si vzal na starosti trestné střílení. Chtěl předvést bekhendový blafák, ale Jan Strmeň se vykoupat nenechal a jeho pokus zastavil!
     
    14:15
    Filip Dundáček je na ledě!
     
    14:46
    A další zajímavá možnost na straně hostů! Jihlava byla v přečíslení tři na dva, když si před opuštěnou klec sjížděl Daniel Kowalczyk, jenž byl na poslední chvíli zastaven.
     
    15:53
    Dukla právě vstřelila branku! Tentokrát už je srovnáno! Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho, ve kterém poslal Tobiáš Handl kotouč na RADKA POŘÍZKA, proti jehož ráně z první neměl Jan Strmeň absolutní nárok. Asistence: Tobiáš Handl.
     
    16:28
    Jihočeští mladíci se snažili aktivně napadat, ale soupeř je bez větších problémů vykombinoval.
     
    17:03
    Tentokrát hokejisté ve žlutých dresech vybojovali kotouč v útočném pásmu, ale překonat obranu Českých Budějovice se jim nepovedlo. Útočit může Motor.
     
    17:46
    Jenže ani tomu útočná snaha nijak nevyšla. Oba týmy se tedy rozhodly pro střídání a dopředu jde Dukla.
     
    18:25
    Filip Přikryl to na sebe chtěl vzít sám, jelikož zbytek hráčů Českých Budějovic střídal. Narazil ovšem na dva soupeře, kteří ho k brance nepustili.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první perioda duelu Českých Budějovic a Jihlavy, po které je stav vyrovnaný 1:1. Jako první se dostali do vedení domácí, když se trefil Zdeněk Doležal. Jihlavě se ale povedlo srovnat, když přečíslení dva na jednoho proměnil Radek Pořízek. K tomu měli ještě hosté k dispozici trestné střílení, avšak to Jan Strmeň vychytal.

    Další část začne přibližně v 18:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    A už je před námi i druhá perioda! Snad se dočkáme nějakých pěkných gólových akcí.
     
    20:47
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Tomáš Čachotský – 2 min., vysoká hůl.
     
    21:09
    Motor musel o kotouč bojovat u mantinelu, kde se sjelo hned pět hráčů. Nakonec to dopadlo lépe pro ty hostující, kteří touš odpálili za Strmeně.
     
    21:44
    Lukáš Doudera si sjel na vrcholek levého kruhu a vyslal celkem slušnou ránu, kterou Beran moc neviděl. Přesto stihl vytáhnout pravé rameno dost vysoko.
     
    22:24
    Martin Hanzl se šikovně dostal až do útočného pásma a zpětným pasem hledal někoho z druhé vlny. Kotouč se ale jen odrazil od brusle Samuela Drančáka.
     
    22:47
    Tomáš Čachotský je na ledě!
     
    23:14
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Matěj Toman – 2 min., hákování.
     
    23:24
    Jihlava hraje první přesilovou hru, ale první šanci měl paradoxně Motor! Martin Hanzl táhl akci dva na dva a parádní žabičkou našel špičku hokejky Martinše Dzierkalse, jenže kotouč se odrazil těsně vedle!
     
    24:07
    Samuel Drančák se vydal ve vlastním oslabení na útočný výlet, ovšem jeho pokus vyráží Beran betonem.
     
    24:40
    Dukla se za žádnou cenu nemůže dostat, natož usadit v útočném pásmu. Toto oslabení hrají České Budějovice skvěle a troufnu si tvrdit, že ho ubrání.
     
    25:14
    Matěj Toman je na ledě!
     
    25:16
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Vítězslav Brož – 2 min., podrážení.
     
    25:36
    Martin Hanzl se dostal do velmi dobré palebné pozice mezi kruhy. Jeho ránu vyrazil Beran před sebe, když máchl lapačkou a hosté dostali puk z pásma.
     
    26:25
    Jihočeši chtěli předvést rychlou souhrou, která měla být zakončena přihrávkou na Martina Hanzla, jenže kotouč byl sražen mimo útočné pásmo.
     
    27:16
    Vítězslav Brož je na ledě!
     
    27:46
    Rozhodčí je součást hry, o čemž se nyní přesvědčily oba týmy. Dvakrát totiž zastavil puk, pokaždé to bylo příhodnější pro jinou stranu. Nakonec mají touš hosté.
     
    28:35
    Marcel Kříž zastavil kotouč v útočném pásmu. Jihočeši se snažili, ale k zakončení se ani nedostali.
     
    29:16
    Hraje se poměrně dlouho bez přerušení. David Putz posunul kotouč do útočného pásma, avšak tam nikdo z hokejistů Českých Budějovic nebyl.
     
    29:52
    Adam Beran chtěl původně rozehrát nahozený kotouč, jenže velmi rychle se k němu přiblížil jeden z domácích hráčů, a tak hru raději přerušil podržením puku.
     
    30:14
    Filip Přikryl obkroužil branku, avšak k zakončení se přes hradbu hostí nedostal.
     
    30:55
    Velmi dlouho se nyní bojovalo u mantinelu ve středním pásmu, tento boj nakonec dopadl lépe pro Jihočechy. Ti jsou nyní usazení v útočném pásmu.
     
    31:29
    České Budějovice nakonec měly poměrně slušný tlak v útočné třetině a po jedné ze střel Beran nevěděl, kde je puk. Ten byl ale někde v jeho výstroji schovaný.
     
    31:58
    Martinš Dzierkals udržel kotouč, přestože mu jeden z hostí doslova visel na zádech. Poté vyslal slušný projektil, jenže trefil jenom tyčku!
     
    32:31
    Také Jihlava se po delší době připomněla útočnou akcí. Filip Dundáček si sjel z druhé vlny pro střelu, jenže ta mířila přesně do míst, kde byl Strmeň připraven.
     
    33:45
    Zdeněk Doležal se vydal napadat do středního pásma, ale proti přesile moc šancí neměl.
     
    34:15
    Samuel Drančík dostal přihrávku od jednoho ze spoluhráčů, ale dostal se už do moc velkého úhlu. Následně ještě chtěl najít Doležala nebo odrazit puk o gólmana, jenže kotouč projel těsně vedle tyče!
     
    35:05
    České Budějovice mají ve druhé třetině rozhodně více ze hry, ale nedokážou to zatím projevit gólově. Dočkáme se do druhé sirény gólu?
     
    35:50
    David Putz posunul kotouč na střed hřiště, kde byl připravený dnešní kapitán Martin Hanzl. Ten šel do kličky, jenže měl proti sobě čtyři soupeře...
     
    36:02
    Po delší době se nám dostala dopředu také Jihlava. Viděli jsme střelu ihned po vhazování, se kterou si Jan Strmeň v pohodě poradil, následuje další buly.
     
    36:44
    Hráči ve žlutých dresech byli nyní nějakou dobu usazení v pásmu a domácí gólman se musel mít na pozoru. Skóre ovšem zatím zůstává nadále stejné – 1:1.
     
    37:03
    Roman Vráblík se dostal ke kotouči po vyhraném vhazování domácích a snažil se najít lepší střeleckou pozici. Jeho rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    37:42
    Patrik Miškář ujížděl po levé straně a dostal dlouhou přihrávku. Nakonec proto vypálil, ale jeho pokus přestřelil branku Jana Strmeně o pořádný kus.
     
    38:28
    Zdeněk Doležal nabral rychlost ve středním pásmu, kde ho našel jeden ze spoluhráčů. Domácímu hráči se ale nepovedla klička, a tak se do úniku nedostal.
     
    39:00
    Poslední minuta do konce třetiny!
     
    39:18
    Bindulis vypálil z levé strany, ale Adam Beran jeho pokus poměrně v pohodě chytá. Následně před ním vznikla menší mela, ale ta je rychle uklidněna.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je konec druhé třetiny! V té jsme se nedočkali ani jedné branky, více ze hry sice měli domácí hokejisté, avšak prosadit se nedokázali ani jednou. Rozhodne nám třetí perioda? Nebo půjdeme do prodloužení?

    Další část začne přibližně v 18:59.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Marcel Kříž se objevil sám s kotoučem před brankářem, jenže ten se stihl natáhnout a betonem jeho pokus vyrazit! Následně se dostala branka z ukotvení.
     
    41:01
    Otakar Šik se šikovně dostal po pravé straně, ale jeho přihrávka k druhé tyči nebyla úplně přesná. Jeho spoluhráč se k zakončení do prázdné brány nedostal.
     
    41:41
    Samuel Drančák dnes předvádí, jakožto nejmladší člen sestavy Motoru, velmi dobrý výkon.
     
    42:12
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Miroslav Juda – 2 min., držení.
     
    42:40
    Jihlava zatím hraje oslabení dobře, už dvakrát poslala kotouč do bezpečí ve středním pásmu.
     
    43:33
    Zdeněk Doležal se rozhodl pro ránu z levého kruhu, která ovšem nebyla přesná. Následně se ukázal něčím podobným, avšak tentokrát zlomil hokejku.
     
    44:12
    Miroslav Juda je na ledě!
     
    44:47
    Jihočeši vybojovali kotouč v útočném pásmu, načež přišla tvrdá rána, která jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    45:04
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Martin Hanzl – 2 min., nedovolené bránění.
     
    45:30
    České Budějovice už dvakrát vyhodily kotouč přes všechny čáry a zatím se v oslabení brání velmi dobře. Na led už mohla naskočit čerstvá obranná čtyřka.
     
    46:02
    Až nyní se hokejisté Jihlavy dostali do útočného pásma. K vidění byla rána od modré, která narazila jen do zadního mantinelu. Dukla je stále u puku.
     
    46:36
    Teď už se musel mít Jan Strmeň na pozoru a chvilku netušil, kde je kotouč. Ten mu spoluhráč nahrnul pod beton, a tak rozhodčí mohl hru přerušit.
     
    47:04
    Martin Hanzl je na ledě!
     
    47:25
    Jihočeši se dostali do přečíslení tři na dva, když Martin Hanzl posunul kotouč doleva na Ondřeje Kachyňu, jehož prudká rána minula branku soupeře.
     
    48:02
    Tomáš Harkabus se nejspíše bál, že by byl v ofsajdu, jinak by vyrazil za kotoučem. Jihlava ale přesto zaútočila a domácí gólman přerušuje hru.
     
    48:32
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Adam Dvořák – 2 min., podrážení.
     
    49:11
    Jan Strmeň vůbec nic neviděl, ale přesto dokázal zasáhnout betonem, následně Motor vyhazuje.
     
    49:50
    Daniel Kowalczyk vyslal tvrdou ránu, která však minula branku Českých Budějovic. O chvilku později kotouč poposkakoval v brankovišti Strmeně, ale nikdo z hostů jej nedokázal dostat až do branky.
     
    50:32
    Adam Dvořák je na ledě!
     
    50:47
    Motor se ihned po ubráněném oslabení dostal do útočného pásma, kde se k tvrdé ráně odhodlal Martinš Dzierkals, jenže jeho projektil jen napálil zadní mantinel.
     
    51:43
    Samuel Drančák se snažil něco vymyslet v útočném pásmu, ale nakonec byl od puku odstaven.
     
    52:12
    Adam Sochor poslal puk do útočného pásma, načež byl bez puku sražen ve středním pásmu. Sudí ale zůstává v klidu, a tak se bude pokračovat v pěti.
     
    53:09
    Dukla právě vstřelila branku! Velká šance na domácí straně zůstala nevyužita a hosté se z protiútoku prosazují. PATRIK MIŠKÁŘ se dostal ve středním pásmu k puku. Projel s ním až do toho útočného, odkud vystřelil bekhendem a puk se zatřepotal v síti. Asistence: Otakar Šik.
     
    53:53
    Jihočechům se nepovedla rozehrávka, a tak se píská jenom zakázané uvolnění.
     
    54:09
    Během chvilky klidně mohlo být srovnáno! Jihočeši se dostali do přečíslení tři na dva, když se před brankou zjevil Martin Hanzl, jehož teč skončila jenom na levé tyčce!
     
    55:12
    Na druhé straně tvrdě pálil od modré Dundáček, jenže jeho pokus prostor mezi třemi tyčemi nenašel. Budějovice se ale nyní přece jen trochu trápí.
     
    55:56
    Jihočeši potřebují držet kotouč v útočném pásmu, ale nyní se jim to nedaří. Na druhé straně je ovšem Jihlavě odpískán ofsajd, a tak se bude vhazovat.
     
    56:28
    Zajímavá možnost Motoru! Dzierkals našel milimetrovým pasem rozjetého Drančáka, který ale nedokázal překonat Berana v brance!
     
    56:38
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Fabien Kočí – 2 min., krosček.
     
    56:38
    Oddechový čas pro tým Motor České Budějovice.
     
    56:38
    A hokejisté Motoru to zkusí bez Jana Strmeně v brance, hrajeme šest na čtyři!
     
    57:20
    Motor je usazený v útočném pásmu. nakonec se ke střele odhodlal Zdeněk Doležal, ale jeho pokus byl sražen hostující hokejkou jen do zadního mantinelu.
     
    57:53
    Doležal tentokrát posunul kotouč na Romana Vráblíka, jehož bomba trefila Berana nejspíše do spodní části masky. Následně se hosté osvobozují.
     
    58:38
    Fabien Kočí je na ledě!
     
    59:00
    Jihočeši hrají stále s prázdnou brankou a nám chybí poslední minuta do konce duelu!
     
    59:18
    Dukla právě vstřelila branku! A je nejspíše definitivně rozhodnuto! Čtveřice hráčů Motoru se ocitla v útočném pásmu, jenže bez kotouče. Ten se dostal k OTAKARU ŠIKOVI, jenž z půlky hřiště trefil opuštěnou klec.
     
    Konec zápasu. (19:34:19)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 11. Doležal (Toman) – 16. Pořízek (Handl), 54. Miškář (Šik), 60. Šik


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Kalista) – Bindulis, Vráblík, Šenkeřík (A), Dvořák, Doudera, Kachyňa, Willman – Dzierkals, Hanzl (C), Kříž – Přikryl, Toman, Doležal (A) – Sochor, Drančák, Putz – Hála, Vavřík.
    Trenér: Jaroslav Modrý.

    HC Dukla Jihlava: Beran (Černý) – Bilčík, Dvořák, Kowalczyk, Kočí, Dundáček, Matějíček – Čachotský (A), Skořepa (C), Mácha – Beránek, Miškář, Šik – Cachnín, Juda, Brož – Harkabus (A), Handl, Pořízek.
    Trenér: Viktor Ujčík.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Kreuzer, Polonyi

    Diváci: 2009
    thejrc.org