Katowice – Rögle BK 4:5 (kon.) | Fehérvár – Zürich 1:7 (kon.) | Frölunda – Mountfield HK cz 4:2 (kon.)
HC Slovan – Tappara 2:5 (kon.) | Fribourg – Ilves 3:2 (kon.) | Rapperswil – Mnichov 1:4 (kon.)
Grenoble – Eisbären 2:8 (kon.) | Salzburg – Stavanger 3:2 (po pr.)
konec
GKS Katowice
4:5 (2:1, 1:0, 1:4)
Rögle BK
Čtvrtek 01.09.2022, 18:05 • Jantor, Katowice • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek definitivně vše, já se s Vámi loučím a v sobotu 3. září se budu těšit u odpoledního zápasu hokejové Ligy mistrů Fribourg – Stavanger zase na počtenou. Hezký zbytek večera! (20:21:00)
     
    Máme úspěšně dobojováno a kdo by řekl, že nakonec uvidíme celkem devět gólů! Po druhé třetině se zdálo, že domácí hokejisté už kráčí za vítězstvím, ale ve třetí části Rögle přepnulo na vyšší rychlostní stupeň a čtyřmi góly otočilo průběh zápasu na svou stranu. I díky svému velkolepému obratu si švédský celek po výhře 5:4 v Katowicích připsal do tabulky cenné tři body. Polský tým zůstává ve skupině D bez bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Tohle už domácí hokejisté určitě nestihnou. Brankář Murray ještě zavítal na střídačku, Katowice to ještě zkouší se šesti bruslaři v poli, ale neúspěšně.
     
    59:18
    Posledních čtyřicet dva vteřin. Domácí střídačka si nyní vzala oddechový čas na poradu a trenéři předávají pomocí nákresů na tabuli pokyny svým hráčům.
     
    58:37
    Hosté měli namále! Lehtonen posunul kotouč do brankoviště a dorážka jednoho z hráčů domácích šla jen těsně mimo soupeřovu branku.
     
    57:57
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Kolusz našel svou přihrávkou podél modré čáry spoluhráče, nicméně domácí hokejisté neohrozili Clangovu svatyni.
     
    57:15
    Teď však hosté zavítali do útočného pásma a Kasper díky svému dobrému pohybu udržel kotouč na hokejce několik vteřin. Domácím hráčům se čas rychle krátí.
     
    56:37
    Základní hrací doba se pomalu blíží do svého konce, domácímu týmu schází jeden gól na případné prodloužení. Rögle už nikam nespěchá a šetří čas.
     
    55:39
    Linus Sjödin tělem zpracoval přihrávku a hosté mohli pokračovat v útočném tažení. Niederbach však s kotoučem na hokejce nic podstatného nevymyslel.
     
    54:50
    Anton Bengtsson vystihl nepřesnou přihrávku Katowic a servíroval kotouč Rosdahlovi. Přihrávku překazil poslední obránce domácích.
     
    54:39
    Další povedený zákrok domácího brankáře, který se ve třetí třetině opravdu nenudí. Rögle pomalými krůčky je stále blíž vítězství, které se nerodí lehce.
     
    54:12
    Teď už to bylo zajímavější! Jeden z hostujících hráčů byl zaparkovaný před domácím brankářem, který celou situaci s notnou dávkou štěstí ustál.
     
    53:36
    Daniel Zaar vybojoval kotouč pro svůj tým a pokračovat v akci mohl Everberg. Hosté kombinovali po rozích v útočném pásmu bez úspěšného výsledku.
     
    53:08
    Marco Kasper spěchal za pukem do útočného pásma podél levé strany, ale domácí hokejisté si i napadáním hostujících hráčů bez větších obtíží poradili.
     
    52:41
    Theodor Niederbach bojoval o kotouč v rohu kluziště a úspěšně. O pár vteřin později však švédští hokejisté vyhazují kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    52:08
    Rögle získalo kotouč zpět na své hokejky a už kombinuje v útočném pásmu. Murray zatím nemusel zasahovat, jelikož hosté se k pořádné střele nedostali.
     
    51:08
    Rosdahl zpracovával těžkou přihrávku od svého spoluhráče, čehož domácí obránci rychle využili a odebrali puk hostům. Hra se přesouvá na druhou stranu.
     
    49:41
    Christian Blomqvist se dostal s kotoučem na hokejce do útočné zóny, ale vracející se hráči hostujícího týmu mu nedovolili dostat se do zakončení.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 1. Magee (Lehtonen), 6. Pasiut (Fraszko), 25. Fraszko (Pasiut, Krężołek), 47. Olsson – 1. Sund (Kasper, Larsson), 42. Sheen (Bengtsson), 44. Tambellini (Wallinder), 45. Sheen (Rosdahl, Mozík), 48. Jonsson (Sjödin, Sund)


    GKS Katowice: Murray (Miarka) – Rompkowski, Kolusz, Mikkola, Wanacki, Wajda, Kruczek, Musiol – Fraszko, Pasiut, Krężołek – Lehtonen, Monto, Magee – Blomqvist, Pulkkinen, Olsson – Hitosato, Smal, Bepierszcz – Prokurat.
    Trenér: Jacek Płachta

    Rögle BK: Clang (Rifalk) – Sund, Jonsson, Mozík, Lesund, Wallinder, Kapla, Engström – Everberg, Tambellini, Zaar – Larsson, Kasper, Stål Lyrenäs – Sheen, Bengtsson, Rosdahl – Tärnström, Niederbach, Sjödin – Ljungman.
    Trenér: Cam Abbott

    Rozhodčí: Bulovec, Baca – Kucharewicz, Zak
    thejrc.org