Katowice – Rögle BK 4:5 (kon.) | Fehérvár – Zürich 1:7 (kon.) | Frölunda – Mountfield HK cz 4:2 (kon.)
HC Slovan – Tappara 2:5 (kon.) | Fribourg – Ilves 3:2 (kon.) | Rapperswil – Mnichov 1:4 (kon.)
Grenoble – Eisbären 2:8 (kon.) | Salzburg – Stavanger 3:2 (po pr.)
konec
Grenoble Brûleurs de Loups
2:8 (1:2, 0:5, 1:1)
Eisbären Berlín
Čtvrtek 01.09.2022, 20:15 • Patinoire Pôle Sud • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:42:44)
     
    Německý Eisbären Berlín potvrdil roli velkého favorita, Grenoble deklasoval na jeho vlastním kluzišti 8:2.

    Klíčovou byla druhá třetina, v níž hosté za stavu 2:1 vstřelili pět gólů a vybudovali si rozhodující náskok. Třetí dvacetiminutovka se dohrávala spíše jen z povinnosti a přinesla po gólu na každé straně, na trefu hostujícího Matta Whitea dokázal zareagovat Julien Munoz. Zápas měl i dvojí českou stopu. Pro gólmana Grenoblu Jakuba Štěpánka skončilo střetnutí po sedmém inkasovaném gólu, za Eisbären hrající Marcel Barinka přispěl k výhře jednou asistencí.

    Svěřenci kouče Aubina zahájili nový ročník Ligy mistrů ve velkém stylu a po sérii prvních zápasů jsou v čele skupiny G. Ve druhém zápase skupiny švédská Frölunda porazila hradecký Mountfield 4:2.
     
    Střely na bránu: 27 – 39.
     
    Konec zápasu.
     
    59:41
    V závěrečných vteřinách ještě jedno vyloučení na straně hostujícího mužstva, Korbinian Geibel za vlastní bránou krosčekoval k ledu Timotheho Quattroneho.
     
    59:15
    S nahozením od modré čáry neměl Tobias Ancicka výraznější problémy. Kus černé gumy od počátku velmi dobře viděl, skryl jej v lapačce.
     
    58:52
    Proti třem protihráčům si Marel Noebels nevěřil. Vyzkoušel proto zadovku na Zacha Boychuka, našel jen pozičně dobře postaveného Raymonda.
     
    58:24
    Domácí ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Dylan Fabre vyslal pěnou žabičku na Damiena Fleuryho, zkušený útočník ale promáchl.
     
    57:52
    Dobrou práci odvedl Raphael Garnier, ten po příchodu do brány předvádí pěkný a sebevědomý výkon. Lapačkou si vychutnal ránu Mauera.
    57:11 Julien MUNOZ - 2:8
     
    57:11
    Grenoble právě vstřelil branku!
    O zmírnění debaklu se postarala čtvrtá útočná lajna Grenoblu. Koudri zpoza brány nahrál do předbrankového prostoru JULIENU MUNOZOVI, čtyřiadvacetiletý forvard propálil Ancicku ránou k levé tyčce. Asistence: Adel Koudri.
     
    56:30
    Domácí hrají v pěti. Vysloužili si alespoň menší potlesk od fanoušků, kteří na dnešní utkání rozhodně nebudou vzpomínat s láskou.
     
    56:21
    Před bránu si najížděl Morgan Ellis. Nahrávka na něj směřovala, ovšem k obránci se stáhl Bobby Raymond a ve střele mu zabránil.
     
    55:36
    Je zřejmé, že hosté již nehrají na plný plyn. Trpělivá, ale částečně i odfláknutá kombinace v útočném pásmu skončila chybným pasem Nowaka a vyhozením Jalasvaary.
     
    55:15
    Od modré čáry pálil Jonas Müller příliš vysoko. Vzápětí na led naskočil Alexandre Pascal, oslabení Grenoblu pokračuje ve čtyřech bruslařích.
     
    54:26
    Opět prohřešek podrážení, tentokráte se o něj postaral Jere Rouhiainen. Domácí míří do tří, hra domácích v tomto počtu může trvat až 44 vteřin.
     
    54:15
    První minutu domácí v oslabení přestáli, navíc mohli udeřit v oslabení. Po levém křídle mířil do šance Dylan Fabre, křižnou ránu Tobias Ancicka vykopl levým betonem.
     
    53:10
    Grenoble bude pokračovat pod tlakem, protože Alexandre Pascal podklouzl, přičemž svou hokejkou viditelně podrazil Marca Basslera.
     
    53:01
    Dlouho kombinaci v útočném pásmu završil střelou z první z pravého kruhu Jonas Müller. Hlavní roli opět sehrál Raphael Garnier, hrací předmět schoval do lapačky.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Fabre (Fleury, Rouhiainen), 58. Munoz (Koudri) – 10. Boychuk, 14. Noebels (Fiore), 22. White (Regin), 22. Mauer (Clark, Wiederer), 30. Boychuk, 33. Fiore (Barinka, Mauer), 36. Hördler (Müller, Noebels), 49. White (Regin)


    Grenoble Brûleurs de Loups: Štěpánek (36. Garnier) – Lamarche, Hardy, Raymond, Rouhiainen, Holdener, Jalasvaara, Pascal, Dair – Aubin, Champagne, Treille – Fleury, Deschamps, Fabre – Douay, Nehring, Poukkula – Munoz, Koudri, Quattrone.
    Trenér: Jyrki Aho

    Eisbären Berlín: Ancicka (Markkanen) – Mik, Melchiori, Ellis, Müller, Guhle, Hördler, Nowak, Geibel – Barinka, Regin, White – Fiore, Boychuk, Noebels – Mauer, Wiederer, Clark – Bassler, Nijenhuis, Rosmy.
    Trenér: Serge Aubin

    Rozhodčí: Rezek (AUT), Cregut (FRA) – Zede (FRA), Goncalves (FRA)

    Diváci: 3 408
    thejrc.org