Třinec – Belfast Giants cz 4:0 (kon.) | Skellefteå – Davos 2:3 (kon.) | TPS – Lublaň 3:2 (kon.)
Jukurit – Luleå 2:5 (kon.) | Sparta – Aalborg cz 2:3 (kon.) | Cracovia – Straubing 0:4 (kon.)
Wolfsburg – Zug 2:5 (kon.) | Färjestad – Villach 7:0 (kon.)
konec
Färjestad Karlstad
7:0 (2:0, 2:0, 3:0)
EC Villach SV
Pátek 02.09.2022, 20:35 • Löfbergs Arena, Karlstad • Hokejová Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:55:01)
     
    Farjëstad potvrdil roli obrovského favorita a na domácím ledě deklasoval rakouský Villach výsledkem 7:0.

    Zápas měl hned tři dvougólové střelce, a sice kapitána Linuse Johanssona, dále centra Victora Ejdsella a levého křídelníka Henrika Björklunda. Jeden gól připsal na svůj účet Per Åslund. Domácí měli navrch od úvodních vteřin, čemuž ostatně napovídá jak skóre, tak výsledek jednotlivých třetin. Farjestäd dodržel statistiku co minuta, to střela na bránu. Skončil tedy na čísle 60, zatímco Mattu Tomkinsovi na druhé straně stačilo k čistému kontu pouhopouhých deset zákroků.

    Svěřenci kouče Mitella vstoupili do skupiny F očekávaným vítězstvím a zásluhou výborného skóre po sérii prvních zápasů vedou. Ve druhém utkání skupiny německý Straubing porazil polský tým Comarch Cracovia 4:0.
     
    Střely na bránu: 60 – 10.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Henrik BJÖRKLUND - 7:0
     
    59:59
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Tak nakonec o sedm! Nilsson se jako vítr prohnal kolem posledního obránce, avšak vyhnal se z ideální palebné pozice, a proto hrál zadovku na Nygårda, jemuž ovšem zakončení nevyšlo. Volný puk si nicméně našel cestičku k HENRIKU BJÖRKLUNDOVI a ten jej bekhendem usměrnil za brankovou čáru dvě desetiny před závěrečnou sirénou. Asistence: Joakim Nygård a Marcus Nilsson.
     
    59:41
    V závěru ještě jedno vyloučení do hostujících řad. Alexander Rauchenwald to při forčekinku přehnal s agresivitou a podrazil Pokku.
     
    59:15
    Fanoušci v aréně v poslední minutě povstali a odměňují Färjestad za velmi pěkný výkon a vysoké vítězství hlasitým potleskem.
     
    58:48
    S koncem Tomaževičova trestu vyzkoušel štěstí z levého kruhu Daniel Viksten, křižný projektil zamířil o kus vedle cílového zařízení.
     
    58:25
    Od modré zkusil štěstí Theodor Lennström pro změnu švihem. Jean-Philippe Lamoureux se natáhl a úspěšně zasáhl koncem vyrážečky.
     
    57:57
    Na modrou dostal nabito Joel Nyström. Nelámal si hlavu se zpracováním a střílel z první, nastřelil před sebou stojícího Kuldu.
     
    57:22
    Dlouhá rozehrávka brankáře Matta Tomkinse skončila u Victora Ejdsella, jenž byl viditelně překvapený a puk jen slabě nahrnul do připraveného gólmana hostí.
     
    56:47
    Villach jde do čtyř. Na vině je prohřešek Blaže Tomaževiče, jenž zastavil Henrika Björklunda pouze za cenu sekání.
     
    56:22
    Povzbuzení fanoušci ženou své oblíbence za sedmým vstřeleným gólem. Linus Johansson usiloval o hattrick, forhendem vypálil příliš vysoko.
    55:05 Linus JOHANSSON - 6:0
     
    55:05
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Mittelova družina střílí druhý gól v rozmezí jedné minuty. Lindqvist vystihl soupeřovu rozehrávku a přes Bergkvista se puk dostal až doprava k LINUSI JOHANSSONOVI, který prostřelil k levé tyči pozdě se přesunuvšího Lamoureuxa. Asistence: Axel Bergkvist a Michael Lindqvist.
    54:07 Per ÅSLUND - 5:0
     
    54:07
    Färjestad právě vstřelil branku!
    Domácí završili populárního "bůra". Lennström rozjel po levém křídle PERA ÅSLUNDA. Centr třetí lajny přebruslil beka a z kruhu vypálil nechytatelně do protějšího horního růžku. Asistence: Theodor Lennström a Matt Tomkins.
     
    53:52
    Ani hosté už nikam nespěchají, jsou smířeni s porážkou. Martin Urbanek vyzkoušel dlouhou nahrávku na Kevina Moderera, ten ji nedokázal zpracovat.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Johansson (Nyström, Nygård), 18. Ejdsell (Viksten, Lennström), 23. Ejdsell (Pokka, Nilsson), 36. Björklund (Nilsson, Pokka), 55. Åslund (Lennström, Tomkins), 56. Johansson (Bergkvist, Lindqvist), 60. Björklund (Nygård, Nilsson)


    Färjestad Karlstad: Tomkins (Hildeby) – Nyström, Lennström, Pokka, Lindroth, Tornberg, Bergkvist, Berglund – Viksten, Ejdsell, Jakobsson – Björklund, Åslund, Nilsson – Lindqvist, Johansson, Nygård – Forsell, Westfält, Lawner – Artursson.
    Trenér: Tomas Mitell

    EC Villach SV: Lamoureux (Schmidt) – Kulda, Després, Joslin, Payr, Mattinen, Lindner, Moderer, Urbanek – Tomaževič, Desjardins, Sabolič – Richter, Collins, Grafenthin – Lanzinger, Rauchenwald, Rebernig – Wallenta, Tschurnig, Geifes.
    Trenér: Rob Daum

    Rozhodčí: Persson (NOR), Harnebring (SWE) – Almerstedt (SWE), Jonsson (SWE)

    Diváci: 2 147
    ocianews.com